Neapol – Genk 4:0 (kon.) | Salzburg – Liverpool 0:2 (kon.) | Dortmund – Slavia 2:1 (kon.)
Inter – Barcelona 1:2 (kon.) | Benfica – Zenit 3:0 (kon.) | Lyon – Lipsko 2:2 (kon.)
Chelsea – Lille 2:1 (kon.) | Amsterdam – Valencia 0:1 (kon.)
koniec
FC Salzburg
0:2 (0:0)
Liverpool FC
Utorok 10.12.2019, 18:55 • Red Bull Arena, Salzburg • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:52:27)
     
    Držanie lopty: 44 % : 56 %.
    Strely na bránu: 7:7.
    Strely mimo: 2:11.
    Rohy: 2:4.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 10:4.
     
    Liverpool predviedol v druhom polčase výborný výkon a zaslúžene v dnešnom zápase víťazí. O svojom víťazstve rozhodol gólmi Keïtu a Salaha v priebehu dvoch minút a domáci sa už následne cez skvele fungujúcu obranu Liverpoolu nedostali k ničomu nebezpečnému. Liverpool si tak touto výhrou zaistil postup i výhru v skupine o bod pred druhým Neapolom. Salzburg končí na treťom mieste a na jar bude pokračovať v Európskej lige.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Po prihrávke Robertsona z ľavej strany sa ocitol v šestnástke medzi obrancami Salzburgu Salah, z otočky však vystrelil po zemi tesne mimo ľavej tyče Stankovicovej brány.
     
    90
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    89
    Striedanie v tíme FC Salzburg: z ihriska odchádza Dominik Szoboszlai, prichádza Majeed Ashimeru.
     
    88
    Mané mohol definitívne rozhodnúť! Na konci ďalšieho bleskurýchleho útoku Liverpoolu si spracoval pas z pravej strany, obhodil si Onguéného a len kvôli teču Wöbera zakončil nad bránu Salzburgu.
     
    87
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Naby Keïta, prichádza Divock Origi.
     
    86
    Milnerov center z ľavej strany letel na zadnú tyč na Maného, ktorému však chýbal možno krok na to, aby loptu spracoval. Domáci sa k lopte dostali a hneď sa tlačia dopredu.
     
    84
    Gomezov pas za domácu obranu na Salaha letel do ofsajdovej pozície. Hostia si už záver zápasu vyslovene užívajú.
     
    83
    Hwang Hi-čchan sa tlačil z pravej strany do šestnástky hostí, tí ho ale umne vytlačili do ostrého uhla. Jeho trochu zúfalá prihrávka pred bránu následne skončila na bočnej siete.
     
    82
    Salah s Maném vleteli do otvorenej obrany Salzburgu. Salah pripravil pozíciu Manému, ktorého strelu po zemi vyrazil Stankovic pred dobiehajúceho Salaha. Ten si loptu potiahol do strany, zakončiť už ale nedokázal a nepodarilo sa to druhýkrát už ani Manému.
     
    80
    Na Hendersonov oblúk za domácu obranu si nabiehal znovu Salah, brankár Stankovic ale jeho úmysel prečítal a loptu chytil.
     
    79
    Alexander-Arnold rozohral rohový kop na krátko na Salaha, ktorý trafil obrancu Wöbera. Pravý obranca Liverpoolu potom nacentroval i na Maného, ktorý hlavičkou zo záklonu netrafil Stankovicovu bránu.
     
    78
    Domácemu tímu sa vôbec nedarí prechod do útoku a hra vypadá v posledných minútach tak, akoby skôr hostia museli vyrovnať.
     
    77
    Salah sa znovu dostal ku kolmici za domácu obranu, v šestnástke si zasekol Onguéného a zblízka ľavačkou strieľal. Brankár Stankovic jeho strelu vyrazil.
     
    75
    Striedanie v tíme FC Salzburg: z ihriska odchádza Erling Häland, prichádza Masaja Okugawa.
     
    75
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza James Milner.
     
    75
    Firmino prenikol popri bránkovej čiare z ľavej strany do šestnástky Salzburgu, z ostrého uhla však namieril len do bočnej siete domácej brány.
     
    74
    Szoboszlaiov center z rohového kopu chytil brankár Alisson, ktorý dokonca nemusel ani vyskočiť, aby tento nákop chytil.
     
    73
    Keïta napokon pri snahe o sólový prienik po pravom krídle o loptu prišiel. Daka výborným centrom z ľavej strany našiel v šestnástke Liverpoolu Minamina, ktorý si loptu spracoval a vystrelil. Jeho pokus zrazil nad svoju bránu Robertson.
     
    72
    Kristensen odkopol pas na Salaha do autu. Hostia sa znovu usadzujú na polovici Salzburgu.
     
    71
    Salzburgčania vystihli rozohrávku Alexander-Arnolda, potom však práve pravý obranca Liverpoolu zachytil rozohrávku domáceho kapitána Ulmera.
     
    70
    Szoboszlai vyrazil so spoluhráčmi do rýchleho protiútoku, zbytočnými kľučkami ale túto akciu i zabil. Hostia sa pri dvojgólovom náskoku nikam neponáhľajú a posúvajú si loptu na vlastnej polovici.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Salzburg: z ihriska odchádza Zlatko Junuzović, prichádza Patson Daka.
     
    67
    Trent Alexander-Arnold nečakane vystrelil z tejto pozície a loptu zakrútil pravačkou tesne za pravú tyč do bočnej siete.
     
    66
    Mwepu podrazil na ľavom krídle prenikajúceho Maného. Priamy kop pre Liverpool takmer z rohu pokutového územia.
     
    65
    Junuzović jemným oblúčikom na zadnú tyč hľadal nabiehajúceho Wöbera, ten ale ani v sklze na loptu nedosiahol.
     
    64
    Mané podkopol na vlastnej polovici Mwepuho. Priamy kop pre Salzburg zo vzdialenosti zhruba 35 metrov od Alissonovej brány.
     
    63
    Držanie lopty: 43 % : 57 %
    Strely: 9:12
    Strely na bránu: 6:5
     
    61
    Liverpool má v tejto chvíli zápas plne pod kontrolou a domáci sa vôbec nedokážu dostať k lopte. Keïta hľadal centrom z ľavej strany Salaha, pred ním ale loptu odhlavičkoval Wöber.
     
    60
    Domáci sú zjavne zaskočení vývojom zápasu a majú veľký problém podržať loptu na svojich koapčkách. Brankár Stankovic opäť zazmätkoval pri výbehu, Robertsonov center ale nedokázal zasiahnuť nikto v červenom.
    58. Mohamed Salah (LIV) - 0:2
     
    58
    Liverpool dal gól!
    Liverpool v priebehu dvoch minút odskakuje do dvojgólového náskoku! MOHAMED SALAH si nabehol za Onguéného na pas z vlastnej polovice a brankára Stankovica, ktorý proti nemu vybehol až na hranicu pokutového územia, obišiel kľučkou do pravej strany. Napriek tomu, že sa Salah dostal do veľmi ostrého uhla, tak i z tejto pozície potom dokázal namieriť do prázdnej brány Salzburgu.
    57. Naby Keïta (LIV) - 0:1
     
    57
    Liverpool dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! Robertson pred šestnástkou vysunul Maného, ktorý si obhodil Onguéného a prenikol do ľavej časti šestnástky. Vybiehajúceho brankára Stankovica potom prehodil oblúčikom do stredu šestnástky, odkiaľ loptu hlavičkou cez vracajúcich sa obrancov Salzburgu poslal do siete NABY KEÏTA.
     
    55
    Van Dijkov pas za domácu obranu na Firmina zastavil Kristensen. Ten loptu hneď nakopol pred šestnástku Liverpoolu a Alisson ju odkopol „nevynútenou chybou“ do autu.
     
    54
    Vysoký presing hráčov Liverpoolu urobil obrovské problémy domácim, ktorí museli napokon loptu pod tlakom odkopnúť len na polovicu hostí.
     
    53
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Dejan Lovren, prichádza Joe Gomez.
     
    53
    Na trávniku ostal bez cudzieho zavinenia ležať Lovren, ktorý má zrejme svalové problémy. Hostia už pripravujú striedanie.
     
    51
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za nešportové správanie po neodpískaní faulu Sadio Mané (Liverpool FC).
     
    51
    Gólová príležitosť prišla i na druhej strane! Hälanda našiel presným nákopom z pravej strany Junuzović a mladý Nór z ľavej strany šestnástky trafil bočnú sieť Alissonovej brány.
     
    50
    Henderson výborne vyslal za obranu Salzburgu Salaha, ktorý sa pokúsil pred vybiehajúcim brankárom Stankovicom o kľučku doľava. Ten mu loptu vyrazil výborným zákrokom spod nôh.
     
    49
    Liverpoolčania držia loptu pod svojou kontrolou a snažia sa svojou kombináciou roztiahnuť obranu Salzburgu. To sa im zatiaľ nedarí.
    48. Mohamed Salah (LIV)
     
    48
    Mané skvelou prihrávkou z ľavej strany vysunul za obranu Salzburgu Salaha, ktorý zblízka pred brankárom Stankovicom nadvihol loptu tesne nad jeho bránu.
     
    47
    Häland v hlavičkovom súboji pred šestnástkou Liverpoolu fauloval van Dijka, domáci ale loptu znovu hneď získali naspäť.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia, ktorí však hneď o loptu prišli. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:58.
     
    Po prvom polčase svieti na tabuli bezgólová remíza, ktorá by bola postupovým výsledkom pre Liverpool. Herne sú oba tímy takmer úplne vyrovnané, väčšie gólové príležitosti ale mali hostia, ktorých niekoľkokrát vychytal domáci brankár Stankovic. Domáci, ktorí dnes potrebujú vyhrať, predviedli v prvom polčase veľmi sympatický výkon, ak však chcú získať všetky tri body, tak budú musieť v druhom polčase otvoriť hru ešte viac.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 42 % : 58 %
    Strely na bránu: 6:3
    Strely mimo: 1:4
    Rohy: 1:1
    Ofsajdy: 2:0
    Fauly: 6:1
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
    45+1. Naby Keïta (LIV)
     
    45+1
    Keïta si nabehol za obranu Salzburgu na výbornú Salahovu prihrávku a dostal sa pred brankára Stankovica, ktorý ho však vychytal. Lopta sa potom ešte odrazila naspäť do Keïtu, ktorý však už bol vo veľmi ostrom uhle, a tak ju usmernil len do bočnej siete.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45
    Domáci si ale poradili a loptu odkopli na polovicu hostí. Tam ju však hostia získali naspäť a prechádzajú na opačnú stranu.
     
    44
    Po faule na Firmina získava Liverpool v závere prvého polčasu priamy kop na útočnej polovici. Do šestnástky Salzburgu už mieria všetci vysokí hráči hostí.
     
    43
    Häland si spracoval oblúčik Hwang Hi-čchana za obranu Liverpoolu a prihrávkou doľava posunul loptu na Minamina. Ten strelou po zemi z hranice pokutového územia tesne minul ľavú tyč Alisonovej brány.
     
    42
    Robertson sa pokúsil o sólový prienik po ľavom krídle, už na vlastnej polovici ho však za ruku držal Szoboszlai.
     
    41
    Wöberov nákop spoza stredovej čiary sklepol hlavou pred šestnástkou Liverpoolu Hwang Hi-čchan za seba na Mwepuho, ktorý z prvej z voleja namieril priamo na pripraveného Alissona.
     
    40
    Oba tímy si opäť vymenili iniciatívu a teraz je tímom, ktorí sa musí brániť, Liverpool. Domáci obliehajú šestnástku hostí.
     
    38
    Aktívne hrajúci Minamino si znovu nabehol za pasom zo stredu poľa, jeho zakončenie spoza šestnástky ale nebolo vôbec presné a skončilo mimo Alissonovej brány.
     
    37
    Hwang Hi-čchan si spracoval odkop z vlastnej polovice, prihrávku na rozbehnutého Szoboszlaia ale úplne pokazil. Van Dijk potom loptu pred Kórejčanom odkopol k domácim obrancom.
     
    36
    Držanie lopty: 40 % : 60 %
     
    35
    Keïta nedokázal presne prihrať pred šestnástkou Salahovi, po odkope domácich obrancov však majú hostia loptu opäť pod kontrolou. Postupne tak začínajú znovu preberať iniciatívu.
     
    34
    Rozohrávku na seba zobral Salah, ktorý však z priameho kopu namieril vysoko nad bránu Stankovica.
     
    33
    Wöber potiahol zozadu za rameno tesne pred vlastnou šestnástkou Salaha. Priamy kop pre Liverpool z výbornej streleckej pozície.
     
    32
    Postupným útokom sa však červení priblížili k šestnástke, ktorú prihrávkami zo strany na stranu obliehajú. Medzeru v obrannom postavení domácich sa im nedarí nájsť.
     
    31
    Liverpool si po dlhšej dobe užíva kontrolu nad hracím predmetom, od nebezpečných pozícii pred Stankovicovou bránou je ale stále veľmi ďaleko.
     
    29
    Keïta vybojoval po prihrávke Hendersona loptu pred šestnástkou Salzburgu a prihral ju doprava na rozbehnutého Salaha. Egypťan potom zblízka minul ľavú tyč domácej brány.
     
    28
    Häland obral o loptu Hendersona a hneď ju posunul na Hwang Hi-čchana, ktorý ešte prihrával do pravej strany na Minamina. Tomu loptu sklzom v šestnástke vypichol van Dijk.
     
    27
    Salzburg sa však rýchlo zmocnil lopty a pokračuje v postupnej kombinácii na polovici Liverpoolu. Domáci sú v týchto minútach jednoznačne aktívnejší.
     
    26
    Minamino vysunul v rýchlom protiútoku Salzburgu do šestnástky Hälanda, ktorý však v dobrej streleckej pozícii namieril len priamo na brankára Alissona.
     
    24
    Salah hneď po zisku lopty našiel medzi obrancami Salzbugu Maného, ktorému ale pred pokutovým územím domácich lopta odskočila. Prihrávku naspäť na Salaha zrazil obranca Wöber k brankárovi Stankovicovi.
     
    23
    Vysoký presing útočnej trojice Liverpoolu vytlačil rozohrávajúcich domácich obrancov až na ich polovicu a napokon hostia loptu i získali.
     
    22
    Salzburg sa po minútach, ktoré patrili Liverpoolu, tlačí viac dopredu. Ulmerovu strelu z ľavej strany zablokoval Lovren, loptu ale pod tlakom odkopol len k obrancom rakúskeho majstra.
     
    21
    Kristensen dobre vysunul Minamina, ktorý ešte posunul loptu pred seba rozbehnutému Hwang Hi-čchanovi. Ten sa pokúsil o strelu cez Alexander-Arnolda, loptu ale vôbec netrafil a slabý pokus chytil brankár Alisson.
     
    20
    Mané si nabehol na Firminovu kolmicu a z ľavej strany pokutového územia strieľal, brankár Stankovic ale jeho strelu vyboxoval. Dve dorážky hostí spoza pokutového územia potom zablokovali obrancovia Salzburgu.
     
    19
    S centrom zo štandardky si však obrana Salzburgu poradila a naopak, hostia museli riešiť nákop na Hälanda. Proti nemu vybehol ďaleko pred svou šestnástku brankár Alisson, ktorý loptu odhlavičkoval do autu.
     
    18
    Mané sa tlačil po krídle okolo Kristensena, ktorý ho odstavil čisto od lopty. Rozohrať ju ale nedokázal, a tak ju znovu získal Mané, ktorého tentokrát už faulom zastavil Mwepu. Priamy kop pre Liverpool z ľavého krídla.
     
    17
    Tempo zápasu po aktívnom úvode oboch tímov trochu opadlo a hra sa teraz odohráva predovšetkým v strede poľa. Zo série súbojov vyšli víťazne Liverpoolčania, ktorí sa tlačia dopredu.
     
    Neapol rýchlo otvoril skóre v zápase s Genkom, za aktuálnej situácie by tak skupinu vyhral práve Neapol a druhý by skončil Liverpool.
     
    15
    Salzburg sa konečne dostal znovu k lopte a Szoboszlai hneď hľadal pasom za obranu rozbehnutého Hälanda. Lovren pred mladým nórskym kanonierom odkopol loptu do autu.
     
    14
    Salzburgčanom sa síce podarilo odvrátiť loptu na polovicu Liverpoolu, tam ale boli len „The Reds“. Stopéri Liverpoolu potom loptu znovu rozohrali naspäť na spoluhráčov v útoku.
     
    13
    Mané vysunul na ľavom krídle do nábehu Robertsona, ktorého strieľanú prihrávku do bránkoviska odkopol do autu Onguéné. Hostia začínajú dostávať domácich pod tlak.
     
    12
    Vôbec prvýkrát v zápase sledujeme postupnú kombináciu Liverpoolu na polovici Salzburgu. Domáci aktívne napádajú rozohrávajúcich hostí.
     
    10
    Alexander-Arnold výborným krížnym pasom našiel na ľavom krídle nabiehajúceho Maného, ktorý si však loptu spracoval zle a tá mu odskočila za bránkovú čiaru.
     
    9
    Domáci držia loptu na kopačkách a snažia sa o prechod do útoku tentokrát postupným útokom. Loptu držia pod kontrolou napriek vysokému presingu hostí.
     
    8
    Na opačnej strane po krátkej kombinácii pred šestnástkou Salzburgu strieľal z jej hranice Mané, loptu ale zakrútil tesne mimo ľavej tyče Stankovicovej brány.
     
    7
    Hwang Hi-čchan si narazil loptu s Minaminom a nabehol si na jeho krásnu prihrávku pätičkou. Zblízka trafil ľavú ruku brankára Alissona a dobiehajúci Minamino pri kľučke o loptu prišiel.
     
    5
    S centrom od rohovej zástavky si domáci síce poradili, Hwang Hi-čchan ale s loptou zbytočne kľučkoval a o loptu prišiel. Maného oblúčik na zadnú tyč potom v ťažkej pozícii spoluhráč dobre netrafil a domáci si napokon v obrane poradili.
    4. Mohamed Salah (LIV)
     
    4
    Zápas začal vo vysokom tempe. Lovren výborným nákopom za obranu našiel Salaha, ktorý z pravej strany pokutového územia Salzburgu trafil len brankára Stankovica.
     
    Sadio Mané sa vrátil na známe miesto, pred odchodom do anglického Southamptonu totiž hral práve v rakúskom Salzburgu.
     
    3
    Domáci vysokým presingom obrali rozohrávajúcich hostí o loptu, zo svojej rýchlej akcie ale nevyťažili viac ako strelu Mwepuho do stredu brány.
     
    2
    Lovren odhlavičkoval center z rohového kopu k Szoboszlaiovi, ktorý strelou z prvej minul bránu hostí.
     
    1
    Výkop mali domáci. Tí sa takmer hneď z prvého útoku dostali do šance, keď si nabiehal za kolmicou zo stredu poľa Minamino. Van Dijk loptu odkopol na rohový kop.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci Salzburg bude hrať v čiernych dresoch, hostia v červených.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu po hymne Ligy majstrov začne.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Salzburg: Stankovic – Kristensen, Onguéné, Wöber, Ulmer (C) – Szoboszlai, Junuzović, Mwepu – Minamino – Hwang Hi-čchan, Häland.
    Náhradníci: Miguel – Ashimeru, Daka, Ramalho, Vallci, Okugawa, Prevljak.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, J. Henderson (C), Keïta – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Adrián – Joe Gomez, Jones, Milner, Origi, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri.

    Rozhodca: Makkelie – Diks, Steegstra (všetci Holandsko).
     


    Situácia v skupine E
    (Liverpool FC, SSC Neapol, FC Salzburg, KRC Genk)

    Pred týmto zápasom je v skupine E isté jedno: Belgický Genk s Patrikom Hrošovským, ktorý má aktuálne na konte jeden bod, skončí posledný a súbežne hraným zápasom v Neapole sa preňho európske poháre v tejto sezóne skončia. Salzburg na treťom mieste má sedem bodov, druhý Neapol deväť a prvý Liverpool desať.

    Liverpool postúpi, ak:
    - neprehrá so Salzburgom.
    - prehrá so Salzburgom a súčasne prehrá Neapol s Genkom.
    - v prípade výhry Neapola nad Genkom prehrá so Salzburgom takým výsledkom, aby bol v súčte dvojzápasu so Salzburgom lepším tímom.

    Neapol postúpi, ak:
    - neprehrá s Genkom.
    - prehrá s Genkom a Salzburg neporazí Liverpool.

    Salzburg postúpi, ak:
    - porazí Liverpool akýmkoľvek výsledkom a Neapol prehrá s Genkom.
    - Neapol vyhrá nad Genkom a Salzburg porazí Liverpool v súčte dvojzápasu lepším výsledkom, ako je prehra 3:4 z prvého vzájomného zápasu.
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa proti sebe prvýkrát v histórii európskych pohárov postavili až v tomto ročníku Ligy majstrov. Prvý vzájomný zápas v Liverpoole vyhrali „The Reds“ 4:3.
     


    Liverpool FC

    „The Reds“ suverénne vládnu tejto sezóne Premier League a smerujú za titulom. Posledný víťaz Ligy majstrov v tomto ročníku stratil body len za jednu remízu, inak vyhral všetky zápasy. Pred druhým Leicesterom má po 16 kolách náskok 8 bodov a pred tretím Manchesterom City dokonca už 14.

    I v Lige majstrov je na tom vo svojej skupine zatiaľ najlepšie, postup však ešte istý nemá. V dvojzápase s Neapolom navyše získal jediný bod a v Taliansku utrpel svoju jedinú prehru. Pred svojim dnešným súperom má na čele skupiny trojbodový náskok, na definitívu postupu tak potrebuje aspoň zabodovať. Na istotu výhry v skupine potrebuje vyhrať.

    Zápasy Liverpoolu v skupine E:
    Neapol – Liverpool 2:0
    Liverpool – Salzburg 4:3
    Genk – Liverpool 1:4
    Liverpool – Genk 2:1
    Liverpool – Neapol 1:1
     


    FC Salzburg

    Rakúsky majster vedie i v tejto sezóne rakúsku Tipico Bundesligu, na rozdiel od predošlých sezón ale aktuálne vedie pred druhým Linzom len o dva body. V tejto sezóne však v domácej súťaži ešte neprehral a o body prišiel len kvôli štyrom remízam. Drvivá je predovšetkým jeho ofenzíva s neuveriteľným priemerom takmer 3,8 gólu na zápas. Tú vedie nórsky supertalent Erling Braut Häland, ktorý má na konte 16 gólov.

    Mladý Nór si však otvoril strelnicu i v Lige majstrov, kde za 5 skupinových zápasov strelil 8 gólov. Predovšetkým vďaka nemu je Salzburg prekvapivo najproduktívnejším tímom skupiny (16 strelených gólov) a pred posledným kolom jeho šanca na postup stále žije. Z tretieho miesta stráca na druhý Neapol dva body a na prvý Liverpool tri body, dnes tak na istotu postupu potrebuje vyhrať aspoň o dva góly alebo vyhrať o gól tak, aby v súčte s predošlým zápasom (3:4) s Liverpoolom bol lepší, pričom mu musí zahrať do kariet i výsledok zápasu Neapolu s Genkom.

    Zápasy Salzburgu v skupine E:
    Salzburg – Genk 6:2
    Liverpool – Salzburg 4:3
    Salzburg – Neapol 2:3
    Neapol – Salzburg 1:1
    Genk – Salzburg 1:4
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu FC Salzburg – Liverpool FC, ktorý sa odohrá v poslednom kole skupiny E Ligy majstrov. Stretnutie sa začne o 18:55.

    Michal Sadlek

    Góly: 57. Keïta, 58. M. Salah

    Karty:   51. Mané (LIV)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 2:11. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:4.
    FC Salzburg: Stankovic – Kristensen, Onguéné, Wöber, Ulmer (C) – Szoboszlai (89. Ashimeru), Junuzović (68. Daka), Mwepu – Minamino – Hwang Hi-čchan, Häland (75. Okugawa).
    Náhradníci: Miguel – Ashimeru, Daka, Ramalho, Vallci, Okugawa, Prevljak.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren (53. Joe Gomez), V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, J. Henderson (C), Keïta (87. Origi) – M. Salah, Firmino (75. Milner), Mané.
    Náhradníci: Adrián – Joe Gomez, Jones, Milner, Origi, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri.

    Rozhodca: Makkelie – Diks, Steegstra (všetci Holandsko)

    Diváci: 29 520