Real Madrid – Espanyol 2:0 (kon.) | Granada – Alavés 3:0 (kon.) | Levante – Valencia 2:4 (kon.)
Barcelona – Mallorca 5:2 (kon.)
koniec
FC Barcelona
5:2 (4:1)
RCD Mallorca
Sobota 07.12.2019, 21:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Oblúčik Suáreza za obranu chcel hlavou prihrať svojmu brankárovi Sastre, gólman Reina ale jeho nečakanú hlavičku vyrazil na poslednú chvíľu. Dorážajúci Arturo Vidal z uhla potom loptu poslal už len do bočnej siete.
     
    88
    I tak sa to však domácim podarilo a bola z toho ďalšia veľká gólová príležitosť Barcelony! Center Roberta z pravej strany vypadol brankárovi Reinovi z rúk priamo pred striedajúceho Péreza, ktorého potom gólman hostí výborným zákrokom vychytal.
     
    85
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Carles Pérez.
     
    85
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Ante Budimir, prichádza Abdón.
     
    83
    Barcelona dala gól!
    LIONEL MESSI dokončuje svoj hetrik! Roberto prihrávkou z pravej strany posunul loptu k Suárezovi, ktorý ju ešte prihral dobiehajúcemu Messimu a ten strelou pomedzi dvojicu obrancov vymietol ľavý horný roh Reinovej brány.
     
    79
    Žltú kartu za podkopnutie protihráča v strede poľa dostáva Arturo Vidal (FC Barcelona).
     
    79
    Roberto tvrdou strelou spoza šestnástky namieril k ľavej tyči a jeho výbornú strelu musel brankár Reina vyraziť ďalším skvelým zákrokom.
     
    78
    Kubovu strelu z hranice šestnástky zrazil Lenglet rukou pri hrudi k Budimirovi, ktorého tečovanú strelu na poslednú chvíľu zastavil výborným zákrokom brankár ter Stegen. Lopta letela do protipohybu letiaceho brankára a gólman Barcelony zareagoval reflexívnym pohybom ruky.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ivan Rakitić, prichádza Carles Aleñá.
     
    71
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Iddrisu Baba Mohammed, prichádza Josep Señé.
     
    67
    Žltú kartu za zásah lakťom do hlavy Hernándeza v hlavičkovom súboji dostáva Gerard Piqué (FC Barcelona).
     
    64
    Mallorca dala gól!
    Hostia po chybe brankára Barcelony znižujú na 2:4! Pri vybehnutí na Gámezov center zazmätkoval brankár ter Stegen, ktorý najprv chcel vybehnúť na center, potom sa vrátiť do brány, nakoniec ale neurobil vlastne vôbec nič. Na pas si tak najvyššie vyskočil ANTE BUDIMIR a hlavou loptu poslal do odkrytej domácej brány.
     
    64
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Frenkie de Jong, prichádza Arturo Vidal.
     
    59
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Salva Sevilla, prichádza Juan Hernández.
     
    52
    Teraz však prišla ďalšia gólová príležitosť domácich! De Jong po svojom prieniku na útočnú polovicu vysunul skvelou kolmou prihrávkou do samostatného úniku Griezmanna, ktorého strelu po zemi k vzdialenejšej tyči vyrazil výborným zákrokom brankár Reina.
     
    48
    Rakitić po niekoľkých prihrávkach na pravej strane vystrelil spoza šestnástky a bránu Reinu svojou strelou po zemi tesne minul.
     
    43
    Barcelona dala gól!
    Domáci trhajú svojho súpera na kúsky! De Jong si narazil loptu na hranici pokutového územia s Robertom a potom loptu posunul k LUISOVI SUÁREZOVI, ktorý ju chrbtom k bráne ponad Valjenta v sklze zakrútil prudkou strelou pätičkou k pravej tyči Reinovej brány. Tento gól je zrejme najkrajším Suárezovým gólom v kariére!
     
    41
    Barcelona dala gól!
    Domáci sa vracajú do dvojgólového náskoku! Barcelončania vystihli rozohrávku hostí a vyrazili do rýchleho protiútoku. Pred šestnástkou posunul Rakitić loptu doľava na os ihriska LIONELOVI MESSIMU, ktorý si ju spracoval a cez Valjenta zakrútil nechytateľne k pravej tyči Reinovej brány.
     
    35
    Mallorca dala gól!
    Hostia trochu z ničoho nič znižujú! ANTE BUDIMIR si nabehol medzi stopérov Barcelony na kolmú prihrávku Sevillu a jeho strelu už zvnútra pokutového územia tečoval brániaci Lenglet do ľavého horného rohu svojej brány. Brankár ter Stegen sa za loptou len obzrel.
     
    32
    Suárez si nabehol za obranu hostí na kolmicu zo stredu poľa, obišiel kľučkou doprava vybiehajúceho brankára Reinu, zakončiť ale nedokázal. Vracajúci sa Raíllo mu totiž znepríjemnil zakončenie a Suárez v páde loptu usmernil len mimo brány hostí.
     
    30
    Griezmann prenikol na pravom krídle za obranu Mallorcy a oblúčikom na opačnú stranu našiel na milimeter presne Messiho. Ten však bol už v ostrom uhle a z tejto pozície trafil len vybiehajúceho brankára Reinu.
     
    29
    Roberto si narazil loptu s Messim a po jeho spätnej prihrávke prihral za seba nabiehajúcemu Suárezovi. Uruguajčan si loptu spracoval, zblízka ale následne trafil len ľavú tyč Reinovej brány.
     
    19
    Kubo sa pekne uvoľnil na pravej strane, do šestnástky Barcelony sa ale nedostal. Loptu tak posunul na hranicu pokutového územia k Rodríguezovi, ktorý ju pravačkou zakrútil tesne mimo ľavej spojnice ter Stegenovej brány.
     
    17
    Barcelona dala gól!
    Domáci využívajú svoj tlak a odskakujú už do dvojgólového náskoku! LIONEL MESSI dostal loptu pred šestnástkou hostí a na chvíľu sa ocitol úplne osamotený. Loptu si tak posunul na ľavačku a nádhernou strelou vymietol pavučiny v pravom hornom rohu brány Reinu.
     
    15
    Center z rohového kopu doletel na hlavu úplne voľného Busquetsa, ktorého hlavičku pod brvno vyrazil skvelým zákrokom gólman hosťujúceho tímu Reina.
     
    13
    Messi si pred šestnástkou narazil loptu s Firpom, do streleckej pozície sa ale nedostal. Loptu tak posunul doprava na Suáreza, ktorého strela sa od obrancu odrazila k Rakitićovi a jeho strelu musel Reina vyraziť mimo svojej brány.
     
    8
    Prvú žltú kartu dostáva za držanie prenikajúceho Kuba za dres Sergi Roberto (FC Barcelona). Priamy kop hostí z ľavej strany.
     
    7
    Barcelona dala gól!
    Domáci otvárajú skóre! Nevydarený rohový kop hostí skončil mimo brány ter Stegena a nemecký brankár okamžite nakopol loptu od svojej brány za obranu Mallorcy na rozbehnutého ANTOINEA GRIEZMANNA. Griezmann sa za Valjentom dostal do samostatného úniku, ktorý zakončil oblúčikom ponad vybiehajúceho brankára Reinu.
     
    6
    Tam ju však hostia vybojovali a domáci im dali i zaujímavú príležitosť. Kubo centroval z pravej strany na zadnú tyč, kde pred nabiehajúcim Rodríguezom v sklze odohral Roberto loptu len veľmi tesne mimo vlastnej brány.

    Michal Sadlek

    Góly: 7. Griezmann, 17. Messi, 41. Messi, 43. L. Suárez, 83. Messi – 35. Budimir, 64. Budimir

    Karty:   8. Roberto (BAR), 67. Piqué (BAR), 79. Arturo Vidal (BAR)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 17:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:10.
    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Firpo – Rakitić (72. Aleñá), Busquets, F. de Jong (64. Arturo Vidal) – Messi (C), L. Suárez, Griezmann (85. C. Pérez).
    Náhradníci: Neto – Aleñá, Arturo Vidal, Wagué, Todibo, C. Pérez, Umtiti.

    RCD Mallorca: Reina (C) – Gámez, Valjent, Raíllo, Sastre – Febas, Baba Mohammed (71. Señé), Sevilla (59. Hernández), Rodríguez – Budimir (85. Abdón), Kubo.
    Náhradníci: Fabri – Chavarría, Campos, Señé, Sedlar, Abdón, Hernández.

    Rozhodca: Montero – Grado, Rodriguez

    Diváci: 71 072