Leicester – Watford 2:0 (kon.) | Wolverhampton – West Ham 2:0 (kon.) | Manchester United – Tottenham 2:1 (kon.)
Chelsea – Aston Villa 2:1 (kon.) | Southampton – Norwich 2:1 (kon.) | Liverpool – Everton 5:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
5:2 (4:2)
Everton FC
Streda 04.12.2019, 21:15 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Liverpool dal gól!
    Tak predsa strieľajú domáci ešte jeden gól! Center Shaqiriho odvrátila obrana Evertonu, pri pokračovaní tejto akcie sa ale dostala lopta k Firminovi na ľavej strane. Brazílčan obišiel Keanea a prihrávkou za seba posunul loptu do druhej vlny k GEORGINIOVI WIJNALDUMOVI, ktorý mal dostatok času si ju ešte i spracovať. Potom ju bez problémov zakrútil k ľavej tyči Pickfordovej brány.
     
    86
    Prakticky okamžite otočili hostia hru na opačnú stranu a po peknej kolmici sa ocitol sám pred brankárom Liverpoolu Kean. Pred vybiehajúcim brankárom však loptu poslal po zemi tesne mimo pravej tyče domácej brány.
     
    85
    Domáci si však bez väčších problémov poradili s centrom z rohu a vyrazili do rýchleho protiútoku. Henderson ďalším skvelým pasom za obranu našiel Maného, ktorý obišiel vybiehajúceho brankára Pickforda. Zo streleckej pozície ho na poslednú chvíľu vytlačil Keane.
     
    83
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Trent Alexander-Arnold, prichádza Joe Gomez.
     
    81
    Mané si nabehol na skvelý pas Alexander-Arnolda za obranu Evertonu a pred vybiehajúcim brankárom Pickfordom zakončoval, svojim pokusom po zemi ale tesne minul ľavú tyč brány hostí.
     
    73
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Divock Origi, prichádza Roberto Firmino.
     
    72
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Adam Lallana, prichádza Jordan Henderson.
     
    72
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Tom Davies, prichádza Morgan Schneiderlin.
     
    67
    Žltú kartu za zásah Alexander-Arnolda ostrým sklzom do členku dostáva Tom Davies (Everton FC).
     
    60
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Dominic Calvert-Lewin, prichádza Moise Kean.
    45+3. Richarlison (EVE) - 4:2
     
    45+3
    Everton FC dal gól!
    Tak predsa len prichádza ešte jeden gól v tomto bláznivom polčase! Bernard výborným centrom z ľavej strany poslal loptu do šestnástky Liverpoolu zhruba vo výške hrude a za Lovrenom, ktorý loptu nezasiahol, sa k nej dostal RICHARLISON. Ten ju hlavičkou v predklone poslal k ľavej tyči Adriánovej brány.
    45. Sadio Mané (LIV) - 4:1
     
    45
    Liverpool dal gól!
    Liverpool završuje svoj výborný prvý polčas! Domáci sa po tom, čo hostia prepadli v útoku, dostali do prečíslenia. Alexander-Arnold potiahol loptu po ľavej strane a pred šestnástkou ju prihral na os ihriska SADIOVI MANÉMU, ktorý si loptu ani nespracovával a z hranice šestnástky Evertonu ju poslal presne k pravej tyči Pickfordovej brány.
     
    44
    Richarlison výborne prihrával z pravej strany na zadnú tyč na Calvert-Lewina a asi dva metre pred bránkovou čiarou odkopol loptu pred útočníkom Evertonu na rohový kop Dejan Lovren.
     
    35
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Djibril Sidibé, prichádza Bernard.
    31. Divock Origi (LIV) - 3:1
     
    31
    Liverpool dal gól!
    Bláznivé derby pokračuje a domáci znovu odskakujú do dvojgólového náskoku! Lovren nádherným pasom z vlastnej polovice nakopol loptu za obranu hostí na rozbehnutého DIVOCKA ORIGIHO. Ten si ju prvým dotykom spracoval a druhým prehodil vybiehajúceho gólmana Pickforda.
     
    31
    Hra sa začína pritvrdzovať. Žltú kartu dostáva za šliapnutie na členok Shaqiriho Richarlison (Everton FC).
     
    27
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za šliapnutie na nohu prenikajúcemu Dignemu Trent Alexander-Arnold (Liverpool FC).
    21. Michael Keane (EVE) - 2:1
     
    21
    Everton FC dal gól!
    Liverpool ani dnes neudrží čisté konto a hostia znižujú! Po na krátko rozohranom rohovom kope sa lopta dostala k Iwobimu, ktorý prihrával z pravej strany do šestnástky. Lovren chcel loptu v sklze odkopnúť, zastavil ju však priamo pred MICHAELOM KEANEOM a ten k nej stihol dobehnúť pred brankárom Adriánom. Zblízka potom ponad neho nadvihol loptu pod brvno.
    17. Xherdan Shaqiri (LIV) - 2:0
     
    17
    Liverpool dal gól!
    Domáci potvrdzujú skvelý vstup do zápasu a rýchlo odskakujú do dvojgólového náskoku! Alexander-Arnold našiel nádherným pasom na ľavú stranu Maného, ktorý si potiahol loptu k šestnástke Evertonu. Prihrávkou za obranu hostí potom vyslal do nábehu v šestnástke hostí XHERDANA SHAQIRIHO, ktorý v páde z prvej poslal loptu po zemi za chrbát brankára Pickforda.
     
    13
    Keane sklepol hlavou dlhé autové vhadzovanie Digneho do šestnástky na Calverta-Lewina, ku ktorému sa lopta odrazila i od jedného z hráčov Liverpoolu. Calvert-Lewin vystrelil potom z prvej mimo.
    6. Divock Origi (LIV) - 1:0
     
    6
    Liverpool dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! Liverpool po zisku lopty okamžite otočil hru a Mané nádhernou prihrávkou za obranu Evertonu našiel na milimeter presne DIVOCKA ORIGIHO. Ten si loptu spracoval, obišiel vybiehajúceho brankára Pickforda a bez problémov ju dorazil do prázdnej brány.
     
    3
    Robertson si nabehol na výborný pas na ľavú stranu a odtiaľ nacentroval do stredu šestnástky. Tam si nabehol Origi, ktorého hlavička skončila vysoko nad Pickfordovou bránou.

    Michal Sadlek

    Góly: 6. Origi, 17. Shaqiri, 31. Origi, 45. Mané, 90. Wijnaldum – 21. M. Keane, 45+3. Richarlison

    Karty:   27. Alexander-Arnold (LIV) – 31. Richarlison (EVE), 67. Davies (EVE)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:7. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 13:17.
    Liverpool FC: Adrián – Alexander-Arnold (83. Joe Gomez), Lovren, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Milner (C), Lallana (72. J. Henderson) – Shaqiri, Mané, Origi (73. Firmino).
    Náhradníci: Kelleher – Firmino, M. Salah, Oxlade-Chamberlain, Keïta, J. Henderson, Joe Gomez.

    Everton FC: Pickford – Sidibé (35. Bernard), Holgate, Y. Mina, M. Keane, Digne – Iwobi, Davies (72. Schneiderlin), G. Sigurdsson (C), Richarlison – Calvert-Lewin (60. Kean).
    Náhradníci: Lössl – Kean, Bernard, Baines, Walcott, Tosun, Schneiderlin.

    Rozhodca: Dean – Cann, Robathan

    Diváci: 53 094