Mainz – Frankfurt 2:1 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
2:1 (0:1)
Eintracht Frankfurt
Pondelok 02.12.2019, 20:30 • OPEL ARENA, Mainz • Nemecká Bundesliga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Ďalšie prečíslenie domácich zakončil po prihrávke Brosinského strelou z pravej strany šestnástky Öztunali. Brankár Rönnow nepríjemnú strelu k bližšej tyči vyrazil na rohový kop a po ňom sa zápas zrejme skončí.
     
    90+2
    Hinteregger sa uvoľnil na pravom krídle a krížnou prihrávkou sa lopta dostala cez takmer celú šestnástku až na dobiehajúceho Kostića. Ten vystrelil cez niekoľkých hráčov Mainzu a brankár Zentner, ktorý loptu nevidel, ju len vyrazil na rohový kop.
     
    90+2
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Robin Quaison, prichádza Alexandru Maxim.
     
    89
    Žltú kartu za držanie prenikajúceho Quaisona v strede poľa dostáva Lucas Torró (Eintracht Frankfurt).
     
    86
    Domáci mohli definitívne rozhodnúť! Öztunali prihrávkou za obranu vysunul do šestnástky Szalaia, ktorý sa však dostal do ostrého uhla a zblízka trafil len brankára Rönnowa.
     
    78
    Da Costa výborne nacentroval na prednú tyč, kde loptu zasiahol hlavou Sow. Ten ale loptu na bránu neusmernil a na zadnej tyči už túto strelu nedokázal doraziť do odkrytej brány ani v sklze Kostić.
     
    74
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Sebastian Rode, prichádza Mijat Gaćinović.
     
    69
    Mainz dal gól!
    Domáci v druhom polčase otáčajú skóre! Malong nacentroval z pravej strany na zadnú tyč, kde sklepol loptu do bránkoviska Onisiwa a ÁDÁM SZALAI, ktorý sa otočil okolo obrancu, ju poslal tvrdou strelou zblízka pomedzi nohy brankára Rönnowa do siete.
     
    68
    Rönnowovi vypadla strela zo strednej vzdialenosti, ktorá tesne pred ním skočila a už na zemi ešte dokázal dánsky brankár vyraziť dorážku Szalaia zblízka na brvno. Szalaiov gól by ale napokon neplatil kvôli ofsajdu maďarského útočníka.
     
    65
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Jerry St. Juste, prichádza Daniel Brosinski.
     
    57
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Danny Latza, prichádza Ádám Szalai.
     
    55
    Žltú kartu za podrazenie da Costu dostáva Danny Latza (1. FSV Mainz 05). Priamy kop pre hostí z pravej strany útočnej polovice.
     
    53
    Onisiwo strelil za pár minút svoj druhý gól, ten ale neplatí! Aaron Martín sa dostal pri prieniku po ľavej strane za bránkovú čiaru, spoza ktorej posielal loptu pred bránu. Z bránkoviska ju potom dorazil do siete Onisiwo. Hlavný rozhodca gól najprv uznal, po konzultácii s videoasistentom ale bol zrušený.
     
    50
    Mainz dal gól!
    Domáci sa dočkali vyrovnávajúceho gólu! Strelu St. Justea po zemi zo strednej vzdialenosti tečoval nabiehajúci KARIM ONISIWO a za ním i obranca Eintrachtu Hinteregger tak, že lopta doletela k pravej tyči. Gólman Rönnow ju už nedokázal vyraziť.
     
    49
    Domáci získali priamy kop z pravej strany. Center Aarona Martína domáca obrana odvrátila k Boëtiusovi, ktorý z voleja namieril do ľavého horného rohu brány Frankfurtu. Gólman hostí Rönnow skvelým zákrokom jeho strelu vyrazil.
     
    46
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Gonçalo Paciência, prichádza Lucas Torró.
     
    45
    Malong zakrútil loptu z priameho kopu k pravej tyči, brankár Rönnow však jeho pokus výborným zákrokom vyrazil.
     
    44
    Rohový kop domáci vyriešili a vyrazili do bleskurýchleho protiútoku. Öztunali dostal výbornú prihrávku za obranu Frankfurtu a už bežal do samostatného úniku, ako posledný hráč ho ale podrazil pred vlastnou šestnástkou Dominik Kohr, ktorý za tento faul dostal červenú kartu. Hostí tak čaká viac ako polčas v oslabení.
     
    38
    Kamada loptu napokon získal a nakopol ju na ľavé krídlo na Kostića, ktorý prenikol do šestnástky. Prihrávkou takmer z bránkovej čiary hľadal dobiehajúcich spoluhráčov, lopta sa však odrazila od dvojice obrancov smerom k domácej bráne. Brankár Mainzu Zentner ju reflexívnym zákrokom vyrazil.
     
    34
    Frankfurt dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! Kamada rozohral rohový kop nečakane rýchlo na krátko na Sowa, ktorý spadol pri svojom prieniku do streleckej pozície. Lopta sa ale odrazila k Tourému, ktorý ju chrbtom k bráne posunul k MARTINOVI HINTEREGGEROVI a ten ju i so šťastím dostal prízemnou strelou za chrbát brankára Mainzu Zentnera.
     
    14
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie prenikajúceho Onisiwa pred vlastnou šestnástkou Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt). Priamy kop pre Mainz z dobrej streleckej pozície.
     
    11
    Rýchly protiútok hostí do otvorenej obrany Mainzu viedol po ľavom krídle Kostić, ktorý našiel ideálnym centrom na zadnú tyč Kohra. Ten strieľal úplne osamotený, z prvej ale vypálil z výbornej streleckej pozície mimo Zentnerovej brány.
     
    6
    Hintereggerov nákop na ľavé krídlo na Kostića nebol presný a skončil v aute. Onisiwo potom zaviezol loptu po pravej strane k šestnástke Eintrachtu a prihrávkou na os ihriska vyzval k strele Malonga. Pokus domáceho záložníka zo strednej vzdialenosti skončil tesne nad bránou hostí.
     
    Fanúšikovia Eintrachtu hodili na trávnik ďalšie svetlice a ďalšiu pyrotechniku a hlavný rozhodca poslal oba tímy do šatní.

    Michal Sadlek

    Góly: 50. Onisiwo, 69. Szalai – 34. Hinteregger

    Karty:   55. Latza (MAI) – 14. Hinteregger (FRN), 89. Torró (FRN)   44. Kohr (FRN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:13.
    1. FSV Mainz 05: Zentner – St. Juste (65. Brosinski), E. Fernandes, Niakhaté – Öztunali, Malong, Latza (C) (57. Szalai), Aaron Martín – Boëtius – Onisiwo, Quaison (90+2. Maxim).
    Náhradníci: F. Müller – Barreiro, Maxim, Burkardt, Szalai, Pierre-Gabriel, Hack, Brosinski, Awoniyi.

    Eintracht Frankfurt: Rönnow – A. Touré, Hinteregger, N'Dicka – Kohr – D. da Costa, Sow, Rode (C) (74. Gaćinović), Kostić – Kamada, Paciência (46. Torró).
    Náhradníci: Wiedwald – G. Fernandes, Gaćinović, Chandler, Cetin, Torró, André Silva, Durm, Joveljić.

    Rozhodca: Gräfe – Kleve, Sinn

    Diváci: 33 134