Mainz – Frankfurt 2:1 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
2:1 (0:1)
Eintracht Frankfurt
Pondelok 02.12.2019, 20:30 • OPEL ARENA, Mainz • Nemecká Bundesliga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:46:52)
     
    Držanie lopty: 53 % : 47 %.
    Strely na bránu: 8:4.
    Strely mimo: 7:7.
    Rohy: 8:6.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 14:13.
     
    Domáci dokonale využili celopolčasovú presilovku a skóre v druhom polčase otočili. V jeho prvej polovici boli aktívnejší a vytvorili si výrazne viac príležitostí, hostí však niekoľkokrát podržal skvelými zákrokmi brankár Rönnow. Rozhodujúci gól napokon strelil v 69. minúte Ádám Szalai a aj keď sa hostia potom vrhli dopredu, okrem dvoch nádejných príležitostí sa už prakticky ani nedostali do blízkosti pokutového územia domácich. Mainz si tak na svoje konto pripisuje piatu výhru v sezóne, ktorou sa posúva na priebežné 12. miesto. Eintracht je po tretej prehre za sebou na 10. mieste.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Ďalšie prečíslenie domácich zakončil po prihrávke Brosinského strelou z pravej strany šestnástky Öztunali. Brankár Rönnow nepríjemnú strelu k bližšej tyči vyrazil na rohový kop a po ňom sa zápas zrejme skončí.
     
    90+3
    Gaćinović stratil loptu na polovici domácich a tí vyrazili do rýchleho protiútoku 4 na 2. Na jeho konci zablokoval obranca Frankfurtu strelu Brosinského a podľa názoru domácich to bolo rukou. Hra pokračuje ďalej.
     
    90+2
    Hinteregger sa uvoľnil na pravom krídle a krížnou prihrávkou sa lopta dostala cez takmer celú šestnástku až na dobiehajúceho Kostića. Ten vystrelil cez niekoľkých hráčov Mainzu a brankár Zentner, ktorý loptu nevidel, ju len vyrazil na rohový kop.
     
    90+2
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Robin Quaison, prichádza Alexandru Maxim.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Malong odkríval za autovú čiaru a uvidíme, či sa ešte vráti do hry. Tá pokračuje kombináciou Eintrachtu na polovici Mainzu.
     
    89
    Na trávniku zostáva v strede poľa ležať Malong a hra je prerušená. Pri domácom hráčovi už sú lekári jeho tímu.
     
    89
    Žltú kartu za držanie prenikajúceho Quaisona v strede poľa dostáva Lucas Torró (Eintracht Frankfurt).
     
    87
    Hostia ešte zápas nevzdali a napriek oslabeniu sa stále tlačia dopredu. Vzadu ale začínajú nechávať veľké okná, ktoré využívajú domáci na rýchle protiútoky.
     
    86
    Domáci mohli definitívne rozhodnúť! Öztunali prihrávkou za obranu vysunul do šestnástky Szalaia, ktorý sa však dostal do ostrého uhla a zblízka trafil len brankára Rönnowa.
     
    84
    Kamadov center nečakane spadol k nohám Torróa, ktorý však bol otočený chrbtom k bráne. Loptu tak posunul do strany ku Kostićovi, ktorý veľmi nepresnou strelou poslal loptu až do autu na opačnej strane.
     
    83
    Domáci však hrajú v druhom polčase v obrane výborne a hostí vôbec nepúšťajú do nebezpečných priestorov. Niakhtaté ale hosťom pomohol faulom na da Costu, po ktorom bude mať Eintracht priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    82
    N'Dicku vytlačili dvaja domáci hráči do autu, loptu ale i potom dokázali znovu získať hostia. Ich kombinácia na polovici Mainzu pokračuje ďalej.
     
    80
    Rönnow chytil center z rohového kopu. Okamžitým vyhodením loptu vyhnal svojich spoluhráčov do útoku a tí sa dokázali dostať na polovicu Mainzu.
     
    79
    Mainz po predošlých minútach v réžii Eintrachtu opäť zvyšuje svoju aktivitu. Quaisonova strela zo zhruba 25 metrov pred brankárom Rönnowom trochu zaplávala, dánsky brankár Eintrachtu ju ale dokázal vyraziť mimo svojej brány.

    Michal Sadlek

    Góly: 50. Onisiwo, 69. Szalai – 34. Hinteregger

    Karty:   55. Latza (MAI) – 14. Hinteregger (FRN), 89. Torró (FRN)   44. Kohr (FRN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:13.
    1. FSV Mainz 05: Zentner – St. Juste (65. Brosinski), E. Fernandes, Niakhaté – Öztunali, Malong, Latza (C) (57. Szalai), Aaron Martín – Boëtius – Onisiwo, Quaison (90+2. Maxim).
    Náhradníci: F. Müller – Barreiro, Maxim, Burkardt, Szalai, Pierre-Gabriel, Hack, Brosinski, Awoniyi.

    Eintracht Frankfurt: Rönnow – A. Touré, Hinteregger, N'Dicka – Kohr – D. da Costa, Sow, Rode (C) (74. Gaćinović), Kostić – Kamada, Paciência (46. Torró).
    Náhradníci: Wiedwald – G. Fernandes, Gaćinović, Chandler, Cetin, Torró, André Silva, Durm, Joveljić.

    Rozhodca: Gräfe – Kleve, Sinn

    Diváci: 33 134