Hattrick Brno – Chodov 7:8 (po pr.) | Střešovice – Česká Lípa 11:6 (kon.) | Sparta – Otrokovice 6:4 (kon.)
Ostrava – Liberec 3:7 (kon.) | Královské Vinohrady – Mladá Boleslav 1:7 (kon.)
koniec
ACEMA Sparta Praha
6:4 (0:3, 4:0, 2:1)
PSG Panthers Otrokovice
cz Nedeľa 24.11.2019, 17:00Livesport Superliga (CZ) • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Krásné odpoledne všem florbalovým fanouškům! Vítáme vás u on-line přenosu z utkání Superligy mezi ACEMA Sparta Praha a HU-FA Panthers Otrokovice. Zápas začíná v 17:00 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Potvrdí Sparta to, že opravdu patří do první čtyřky, nebo překvapivě padne s jihomoravskými Otrokovicemi? Na to odpoví sobotní duel v pražské UNYP aréně, kde se proti sobě postaví právě florbalisté s rudým "S" na hrud a svěřenci Michala Kvapila.

    Sparta padla v minulém kole s Chodovem vysoko 1:7 a značně si tak zkomplikovala boj o první či druhé místo superligové tabulky. Ani Otrokovice teď nežívají nejúspěšnější období, Sparta pro ně bude už třetí soupeř z první čtyřky, na kterého během posledních tří kol narazí.

    Nedělní utkání odřídí Jakub Furmánek a Vlastimil Šolc.
     
    Ještě jednou vás zdravíme, tentokrát přímo z pražské Libně, kde od pěti vypukne duel mezi domácí Spartou a jihomoravskými Otrokovicemi. Přejeme příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Zítka) – Ježek, Bartoš, Garčar, Marvánek, Křenek, Zeman – Kolstrunk, Juha, Ujhelyi – Zouzal, Velc, Pažák – Burian, Lang, Hurt – Kocián, Čermák, Čáp.

    HU-FA Panthers Otrokovice: Majrich (Michaljovič) – Szweda, Kostka, Zimmer, Mich. Nagy, Kvapil – Červenka, Ďuriška, Jurčík – Hrabal, Koláčný, Gál – Blažek, Pešat, Kittel – Haša, Zdražil, Vykopal..
     
    Za bouřlivého potlesku fanoušků vbíhají na hřiště oba týmy. Domácí Sparta nastoupí v klasických rudých dresech, hosté z dalekých Otrokovic přijeli v modro-bílé kombinaci.
     
    Kapitáni obou týmů, Milan Garčar Michal Nagy, si už potřásli pravicí, do začátku utkání zbývají vteřiny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Na úvodním buly byli úspěšnější hostující florbalisté. Těm se ale povedlo míček ihned vyhodit až za mantinely, Sparta bude proto rozehrávat z rohu hřiště.
     
    00:22
    Sparta kombinuje na vlastní polovině. Otrokovice důsledně brání a domácí hráče do útoku nechtějí pustit.
     
    00:39
    Otrokovice právě vstřelily branku!
    Tak to je vstup do utkání! Otrokovice už z první střely skŕoují. Na konci rychlého otrokovického brejku stál FILIP HRABAL, který z levé strany hřiště švihem poslal míček do vzdálenější šibenice. Asistence: Petr Kittel.
    00:39 Filip HRABAL - 0:1
     
    01:32
    Do rychlého breku se vydal domácí Matyáš Velc, jeho zakončení švihem ze střední vzdálenosti prolétlo těsně vedle pravé tyče jihomoravské branky.
     
    02:10
    Závar před sparťanskou brankou! Do zakončení z bezprostřední blízkosti se nakonec dostal Lukáše Pešat, jeho trefu z první ale nakonec vlastní holí srazil jeden z libeňských obránců.
     
    02:38
    Filip Hrabal je dneska při chuti. jeho trefu ale tentokrát srazil domácí kapitán do rohu hřiště.
     
    02:59
    Další střela Otrokovic, takřka z poloviny ale jeden z jihomoravských útočníků přestřelil branku Martina Beneše.
     
    03:49
    Otrokovice kombinují na vlastní polovině hřiště, Sparta i přes nepříznivý výsledek nevyvíjí žádný tlak na hostující obranu.
     
    04:26
    Otrokovice tlačí na sparťanskou branku, teď budou rozehrávat z rohu palubovky.
     
    04:53
    Z dálky to zkusil David Ježek, trefil ale pouze nohu před ním stojícího otrokovického obránce. K míčku se jako první navíc dostali hráči v modro-bílých dresech,
     
    05:12
    Lukáš Pešat to zkusil z dálky, Martin Beneš měl s nahozením otrokovického útočníka problémy a dokázal míček vyrazit pouze před sebe, tam se už ale žádný z hostujících florbalistů nedostal do zakončení.
     
    05:29
    V nadějné střelecké pozici se teď objevil Michal Pažák. Z první ale přesouvajícího se Kevina Majricha nepřekonal, ten si tak na své konto připisuje důležitý zákrok.
     
    06:52
    Martin Szweda to zkusil z otočky ze strany, jeho poměrně razantní pokus ale skončil sražený jedním z domácích obránců.
     
    07:27
    Po pohledné kombinaci Sparty na jeden dotyk se dostal Radim Křenek do zakončení z poloviny hřiště. Jeho razantní přízemní pokus otrokovického gólmana zřejmě překvapil, ten tak dokázal nohou vyrazit míček pouze před sebe. V brankovišti se už žádný ze sparťanů ale do zakončení dostat nedokázal.
     
    08:41
    Sparta dlouze kombinuje, zatím ale bez vytvoření nějaké nadějnější pozice pro střelu.
     
    09:08
    Sparta po nepřesné přihrávce do strany přichází o míček, teď to jsou pro změnu Otrokovice, které vyvíjí tlak na sparťanskou branku.
     
    09:27
    Otrokovice právě vstřelily branku!
    Takhle si Sparta vývoj dnešního utkání určitě nepředstavovala. Nahození Denise Zimmera takřka od poloviny hřiště srazil povedenou tečí za záda Martina Beneše FRANTIŠEK VYKOPAL. Otrokovice vedou už o dvě branky a nad sparťanskou domácí neporazitelností se smráká. Asistence: Denis Zimmer.
    09:27 František VYKOPAL - 0:2
     
    10:39
    Panteři kombinují na vlastní polovině hřiště, Sparta teď už vyvíjí mnohem větší tlak na jihomoravskou obranu.
     
    11:55
    Vlastimil Červenka si šikovně posunul míček doprostřed hřiště a z bezprostřední blízkosti libeňské branky vystřelil. Pálil ale pouze do míst, kde už zkušený Martin Beneš klečel připravený.
     
    12:22
    Dalekonosné sparťanské nahození končí v rukou Kevina Majricha. Spartě se zatím nedaří hostující branku výrazněji ohrozit.
     
    12:56
    Sparťanské napadání je úspěšné. Přihrávka Lukáš Pešat z otočky skončila u jednoho z domácích obránců, který ihned založil sparťanský útok.
     
    13:35
    Michal Pažák vybojoval za otrokovickou brankou míček pro Spartu, ta tak teď bude pokračovat ve svém útoku.
     
    13:53
    Sražená přihrávka Martina Ďuriška skončila v rukou Martina Beneše, ten dlouhým výhozem na pravé křídlo ihned odstartoval rychlý sparťanský brejk.
     
    14:15
    Otrokovice kombinují na vlastní polovině, Sparta se snaží napadat, nechtěně tak ale nechává uprostřed hřiště velký prostor pro panteří náběhy.
     
    14:37
    Po levé lajně se šikovně před sparťanskou branku protlačil František Vykopal. Do zakončení se ale nakonec už neprocpal.
     
    15:00
    Důležitý obranný zákrok se teď připsal Radim Křenek, kdy zastavil otrokovické přečíslení 3 na 2.
     
    15:06
    Otrokovice právě vstřelily branku!
    Dnešní zápas je pro Spartu noční můrou, nejenže se ji nedaří v útoku, v obraně navíc inkasuje už potřetí! Ladislav Gál parádní přihrávkou ze strany našel před brankovištěm úplně volného FRANTIŠKA VYKOPALA, který z bezprostřední blízkosti sparťanské klece trefou z první překonal přesouvajícího se Martina Beneše. Pro otrokovického střelce je to už druhá branka v dnešním utkání. Asistence: Ladislav Gál.
    15:06 František VYKOPAL - 0:3
     
    16:01
    Sparta kombinuje na vlastní polovině, do útoku se snaží dostat zejména přihrávkami po stranách.
     
    16:28
    Trefu Jakuba Buriana srazil jeden z jeho sparťanských spoluhráčů lýtkem a omylem tak nastartoval nebezpečný otrokovický brejk. Ten ale po nepřesné přihrávce končí neúspěšně.
     
    16:55
    Jakub Burian opět pálí! Jeho razantní přízemní trefa od pravého mantinelu prolétla velmi těsně levé tyči otrokovické branky.
     
    17:05
    František Vykopal z nadějné střelecké pozice ještě nesobecky poslal míček pod sebe na úplně volného Martina Szwedu, ten ale trefil pouze přesouvajícího se sparťanského gólmana Martina Beneše.
     
    17:35
    Ze střední vzdálenosti z osy hřiště pálí Ladislav Gál, Martin Beneš ale jeho trefu doprostřed branky dokázal zlikvidovat.
     
    17:55
    Další nebezpečná otrokovická trefa! Nahození Michala Nagyho těsně před sparťanskou brankou jeden z jihomoravských útočníků tečoval, míček nakonec těsně přeletěl břevno pražské branky.
     
    18:42
    Otrokovice teď nad Spartou jasně dominují. Do nadějné střelecké pozice ze strany se dostal Martin Szweda, Martin Beneš ale jeho zakončení pod víko sparťanské branky dokázal zlikvidovat.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny.
     
    19:42
    Břevno! Vlastimil Červenka našel před sparťanskou brankou volného Ladislava Gála, který z první rozezněl břevno sparťanské branky. Kdyby otrokovický střelec zakončil o něco níže, míček by nepochybně skončil v síti domácí klece.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Otrokovice za sebou mají sebou dvacetiminutovku snů. Spartě daly tři branky a vypadá to, že budou první týmem v letošní sezóně, který na libeňské palubovce vyhraje.

    Trvalo pouze 39 vteřin, než se hostující florbalisté mohli radovat ze vstřelené branky poprvé. Na konci rychlého otrokovického brejku po sparťanské ztrátě uprostřed hřiště se do gólového zakončení dostal Filip Hrabala, o devět minut později mohly Otrokovice slavit podruhé. Nahození Denise Zimmera srazil za záda sparťanského gólmana Martina Beneše František Vykopal. Třetí branka panterů přišla pět minut před koncem první třetiny, kdy na konci pohledné kombinaci stál František Vykopal, který z bezprostřední blízkosti překonal přesouvajícího se libeňského gólmana.

    Střely: 6:7.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:41.
     
    Florbalisté se už pomalu vrací na hřiště, druhé dějství dnešního zápasu začne za necelou minutu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Lukáš Pešat při úvodním buly druhé třetiny zahrál míček před písknutím, výhodu rozehrávky tak budou mít k dispozici domácí sparťané.
     
    20:23
    Sparta tlačí na branku Otrokovic, ani jedna z dalekonosných tref neprošla až za záda Kevina Majricha.
     
    21:25
    Už to vypadalo, že se budou Otrokovice radovat ze vstřelené branky, přesouvající se Martin Beneš už odevzdaně ležet na zemi. LADISLAV GÁL ale z bezprostřední blízkosti sparťanské branky nakonec trefil pouze ležícího gólmana.
     
    21:55
    Razantní střelu z první teď vyslal na otrokovickou branku z první Lukáš Ujhelyi. Jeho zakončení doprostřed branky ale dokázal Kevin Majrich bez větších problémů zneškodnit.
     
    22:21
    Střelecký pokus Otrokovic ze strany končí sražený holí jednoho ze sparťanů mimo vyhrazenou hrací plochu.
     
    22:55
    Do samostatného úniku na sparťanskou branku se teď vydal Ladislav Gál. Kličkou do strany ale Martina Beneše překonat nedokázal, ten si tak připisuje další důležitý zákrok, kterým svému týmu ještě dává šanci na vyrovnání.
     
    23:53
    Marek Zouzal teď šikovně oběhl celou otrokovickou obranou řadu a švihem poslal míček do levé šibenice hostující branky. Kevin Majrich ale nakonec dokázal nebezpečný sparťanský pokus dobrým zákrokem rukou zlikvidovat.
     
    24:33
    Lukáš Pešat to zkusil z otočky z dálky, jeho razantní nahození těsně před Martinem Benešem jeden z jeho jihomoravských spoluhráčů srazil vlastní holí nad sparťanskou branku.
     
    24:54
    Ze střední vzdálenosti z první to teď zkusil Jakub Kolstrunk. Val před otrokovickou brankou složený z bránicích hráčů ale neprostřelil.
     
    25:17
    Zakončení Radima Křenka od poloviny hřiště těsně minulo pravou tyč otrokovické branky. Tempo druhé třetiny teď určuje domácí Sparta, která chce nepříznivý vývoj dnešního utkání ještě zvrátit.
     
    26:09
    Do nečekaného zakončení ze strany se dostal Dominik Bartoš. Kevin Majrich chvilku nevěděl kde je míček, ten ho nakonec ale trefil do pravé ruky.
     
    26:50
    Přihrávka Lukáše Pešata skončila sražená v rukavicích Martina Beneše.
     
    27:22
    Lukáš Pešat dobrou přihrávkou ze strany našel z druhé vlny dobíhajícího Filipa Hrabala, ten ze středu hřiště ale dokázal trefit pouze před ním stojícího sparťanského obránce.
     
    28:04
    Přihrávku před branku zlikvidoval dobrým zákrokem Martin Beneš, který ihned vyhozením na pravé křídlo poslal Spartu do rychlého breku.
     
    28:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tu první branku Sparty! LUKÁŠ UJHELYI se uprostřed otrokovické poloviny hřiště šikovně otočil a švihem nekompromisně poslal míček do levé šibenice jihomoravské branky. Asistence: Josef Juha.
    28:13 Lukáš UJHELYI - 1:3
     
    29:09
    Ze střední vzdálenosti to teď zkusil Michal Zeman. Jeho technické zakončení nakonec letělo těsně nad břevnem otrokovické branky.
     
    29:42
    Ze strany to teď zkusil František Vykopal, ve zkompletování hattricku mu ale dobrým zákrokem proti střele pod víko zabránil Martin Beneš.
     
    30:26
    Míček se šťastně odrazil k Michalu Pažákovi, který se jednoduchým pohozením míčku do strany dostal až před otrokovickou brankou. Tam chtěl Kevina Majricha překonat stahovačkou, ta se mu ale nakonec nepovedla a o míček tak přišel.
     
    31:24
    Lukáš Ujhelyi to zkusil po jednoduchém popotažením míčku doprostřed hřiště, jeho zakončení švihem letělo těsně nad břevnem branky panterů.
     
    32:24
    Sparta kombinuje na jeden dotyk a postupně stupňuje tlak na otrokovickou branku.
     
    32:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to bylo zakončení! Po povedené sparťanské kombinaci se do zakončení od levého mantinelu dostal JOSEF JUHA, který razantní trefou švihem pod víko otrokovické branky skóroval. Asistence: Radim Křenek.
    32:31 Josef JUHA - 2:3
     
    32:53
    Střela Michala Zemana končí vysoko nad otrokovickou brankou, hostující hráči se ještě snaží reklamovat, že míček by měl patřit jim. Sparta nakonec ale bude moct ve svém útoku pokračovat.
     
    33:08
    Hra je přerušena. Jeden z rozhodčích teď něco vysvětluje Ladislavu Gálovi, který má k rozhodnutím arbitrů jisté výhrady.
     
    33:29
    Další nebezpečná sparťanská střela! Jakub Kolstrunk nakonec švihem ze strany přestřelil.
     
    33:51
    Do zakončení rychlého brejku panterů se dostal Petr Koláčný, jeho trefu ale obětavě srazil jeden z pražských obránců.
     
    34:39
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Michal Zeman dobrou přihrávkou přes celou šířku hřiště našel volného sparťanského kapitána MILANA GARČARA, který z první poslal míček za záda přesouvajícího se Kevina Majricha. Asistence: Michal Zeman.
    34:39 Milan GARČAR - 3:3
     
    34:51
    Otrokovice kombinují na vlastní polovině, sparťané velmi dobře brání a pantery do ničeho nepouští.
     
    35:50
    Z první ze vzduchu to zkusil Michal Pažák. Svůj razantní střelecký pokus ale zamířil pouze doprostřed branky, kde už klečel připravený Kevin Majrich.
     
    36:21
    Velké hrubky v hostující obraně teď využil Josef Juha, svou akci ale nakonec nedokázal dovést do zdárného konce, jeho zakončení švihem totiž letělo těsně vedle levé tyče otrokovické branky.
     
    36:42
    Sparta v další šanci! Josef Juha chytře poslal míček pod sebe na volného Lukáše Ujhelyiho, ten z první ale dobře chytajícího otrokovického gólmana překonat nedokázal.
     
    37:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak tohle se jen tak nevidí! Na konci pohledné sparťanské kombinace na jeden dotyk stál střelec JAKUB KOLSTRUNK, který dokázal přihrávku od Marka Zouzala přetavit v úspěšnou trefu za záda přesouvajícího se Kevina Majricha. Asistence: Marek Zouzal.
    37:30 Jakub KOLSTRUNK - 4:3
     
    38:29
    Sparta kombinuje na vlastní polovině hřiště.
     
    39:00
    Minuta do koce druhé třetiny.
     
    39:06
    Otrokovice se snaží na závěr třetiny ještě něco vymyslet, po nepřesné přihrávce Martina Szwedy po pravém mantinelu ale přicházejí o míček.
     
    39:45
    Dalekonosný pokus Radima Křenka otrokovickou branku příliš neohrozil, Kevin Majrich si dokázal s dlouho letící střelou bez větších problémů poradit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:20.
     
    Druhá třetina přinesla obrovský obrat. Sparta totiž dokázal během dvaceti minut nepříznivý výsledek 0:3 zvrátit. První branku vstřelil po osmi minutách druhé třetiny Lukáš Ujhelyi, o čtyři minuty později se mohl radovat ze vstřelené branky i Josef Juha. Vyrovnávací branku vstřelil kapitán Milan Garčar. Poprvé v dnešním utkání poslal Spartu do vedení Jakub Kolstrunk, který přetavil pohlednou sparťanskou kombinaci ve vstřelenou branku.

    Střely: 18:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Na úvodním buly třetí třetiny byl úspěšnější hostující Lukáš Pešat.
     
    40:24
    Otrokovice kombinují na vlastní polovině, s přechodem do útoku se ale zatím trápí.
     
    42:22
    Trápení Otrokovic v přechodu do útoku pokračuje, zatím se hraje zejména na polovině hřiště, kde oba týmy postupně ztrácí a získávají míček.
     
    42:56
    Z otočky to zkusil Lukáš Kvapil, jeho zakončení ale srazil nohou před ním stojící obránce mimo ohrožení sparťanské branky.
     
    43:18
    Po nedovoleném zákroku Jakuba Buriana budou Otrokovice zahrávat nadějně vypadající standardní situaci.
     
    43:32
    Lukáš Pešat to zkusil z první, trefil ale pouze Milana Garčara, který stál ve "zdi".
     
    44:02
    Otrokovice kombinují před sparťanskou brankou, zatím se jim nedaří svou herní převahu přetavit ve vyrovnávací branku.
     
    44:15
    Jakub Kolstrunk zkusil najít škvíru mezi nohama Kevina Majricha, ten si ale celou situace pohlídal a míček za svá záda nepustil.
     
    45:10
    Z dálky to teď zkusil Radim Křenek, otrokovický brankář dokázal míček vyrazit pouze před sebe, kde se do dorážky málem dostal jeden ze sparťanských útočníků. Ten byl nakonec kontroverzně povalen na zem, což ale rozhodčí neposoudil jako faul.
     
    46:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Kousek za hranicí futsalového vápna se dostal míček k MARKU ZOUZALOVI, který z první razantní trefou poslal míček pod víko otrokovické branky. Kevin Majrich se po letícím balónku jen marně natahoval. Asistence: Jakub Kolstrunk.
    46:31 Marek ZOUZAL - 5:3
     
    46:36
    Jakub Kolstrunk to zkusil ze strany, Kevin Majrich měl se střelou drobné problémy, míček za svá záda ale nakonec nepustil.
     
    46:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Martin Beneš rozehrál míček k JANU MARVÁNKOVI, ten přeběhl polovinu hřiště, kličkou do strany se uvolnil od obránce a dělovou ranou z dálky skóroval střelou k tyči. Sparta vede už o tři branky a vypadá to, že utkání, které se pro ni nevyvíjelo úplně ideálně, dotáhne do vítězného konce. Asistence: Martin Beneš.
    46:43 Jan MARVÁNEK - 6:3
     
    47:06
    Lukáš Pešat poslal míček přes sparťanskou branku, volného Lukáše Kvapila svou přihrávkou ale nenašel.
     
    47:23
    Lukáš Kvapil to zkusil z ostrého úhlu, míček mu sjel z čepele, což nakonec vyústilo v nepřesnou trefu, která skončila v zámezí za mantinely.
     
    48:19
    Střelu Michala Nagyho z poloviny hřiště srazil jeden z domácích hráčů vlastní hokejkou do zámezí. Útok Otrokovic přesto bude pokračovat.
     
    48:34
    Závar před domácí brankou, Filip Hrabal ale nedokázal procpat míček za záda dobře chytajícího Martina Beneše.
     
    48:59
    Sparta kombinuje na vlastní polovině.
     
    49:15
    Marek Zouzal dokázal z nepříjemné situace, kdy se k němu za vlastní brankou seběhli dva obránci, vybruslit jednoduchou přihrávkou o mantinel.
     
    49:49
    Sparťanská kombinace na vlastní polovině pokračuje, Otrokovice se sice snaží napadat, zatím ale bez výsledku.
     
    50:03
    Martin Szweda to zkusil ze střední vzdálenosti, sparťanskou branku ale nakonec přestřelil.
     
    50:59
    Domácí útočník Matyáš Velc se šikovně uvolnil kličkou o mantinel, v rohu hřiště ale nakonec v přečíslení dvou obránců o míček přišel.
     
    51:52
    Matyáš Velc chtěl v přečíslení 2 na 1 najít volného Michala Pažáka, přihrávku se mu ale nakonec nepodařilo procpat přes dobře bránícího jihomoravského obránce.
     
    53:54
    Do nadějné střelecké pozice z pravé strany se teď dostal Jakub Kolstrunk, z první ale dokázal trefit pouze obětavého otrokovického obránce, který střelu srazil vlastním tělem.
     
    54:25
    Tak tohle nebylo vůbec špatné! Na konci rychlého otrokovické brejku stál Vlastimil Červenka, ten si jednoduchým přehozením míčku do bekhendu obešel posledního sparťanského obránce a střelou švihem rozezněl břevno domácí branky.
     
    54:51
    Do střely ze středu hřiště se dostal Marek Zouzal, branku Otrokovic ale nakonec přestřelil.
     
    55:20
    Obrovská šance Otrokovic! Lukáš Pešat poslal míček na volného Filipa Hrabala, který z bezprostřední blízkosti sparťanské branky ale nedokázal překonat přesouvajícího se Martina Beneše.
     
    56:00
    Otrokovice to zkouší bez brankáře.
     
    56:17
    Přízemní pokus Lukáše Pešata proletěl těsně vedle levé tyče sparťanské branky.
     
    56:26
    Otrokovice právě vstřelily branku!
    Že by se Otrokovicím ještě povedlo vyrovnat? Z bezprostřední blízkosti sparťanské klece se do zakončení dostal PETR KITTEL, který z první poslal míček pod víko domácí branky. Asistence: František Vykopal.
    56:26 Petr KITTEL - 6:4
     
    56:35
    Hra Otrokovic bez brankáře pokračuje.
     
    57:12
    Filip Hrabal z nadějné střelecké pozice promáchl, k míčku se teď tak dostane Sparta, která se bude snažit ukrojit co největší díl ze zbývajícího času do konce zápasu.
     
    57:30
    Po nepřesné sparťanské přihrávce se k míčku opět dostávají jihomoravské Otrokovice.
     
    58:01
    Marek Zouzal (Sparta) odehrál balonek po zapískání, rozhodčí ho za to na dvě minuty posílá na trestnou lavici. Otrokovice teď tak budou mít výhodu dvojnásobné početní výhody.
     
    58:12
    Závar před domácí brankou gólem nekončí, Otrokovice přesto zůstávají v útoku.
     
    58:30
    Filip Hrabal dobrým obranným zákrokem zastavil rychlý sparťanský brejk, tohle mohlo v klidu skončit rozhodujícím gólem.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    59:01
    František Vykopal to zkusil z první ze strany, sparťanskou branku ale nakonec přestřelil.
     
    59:24
    Lukáš Ujhelyi z poloviny hřiště těsně minul jihomoravskou branku!
     
    59:32
    František Vykopal v další nadějné střelecké pozici, ani tentokrát nedokázal svůj razantní střelecký pokus vměstnat mezi tři tyče libeňské branky.
     
    59:50
    Lukáš Pešat pálí z poloviny hřiště, jeho okus nakonec srazil jeden ze sparťanských obránců mimo vyhrazenou hrací plochu.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Sparta nakonec dokázal nepříznivý vývoj utkání otočit a zaslouženě vyhrála 6:4.

    Trvalo pouze 39 vteřin, než se hostující florbalisté mohli radovat ze vstřelené branky poprvé. Na konci rychlého otrokovického brejku po sparťanské ztrátě uprostřed hřiště se do gólového zakončení dostal Filip Hrabala, o devět minut později mohly Otrokovice slavit podruhé. Nahození Denise Zimmera srazil za záda sparťanského gólmana Martina Beneše František Vykopal. Třetí branka panterů přišla pět minut před koncem první třetiny, kdy na konci pohledné kombinaci stál František Vykopal, který z bezprostřední blízkosti překonal přesouvajícího se libeňského gólmana.

    Druhá třetina přinesla obrovský obrat. Sparta totiž dokázal během dvaceti minut nepříznivý výsledek 0:3 zvrátit. První branku vstřelil po osmi minutách druhé třetiny Lukáš Ujhelyi, o čtyři minuty později se mohl radovat ze vstřelené branky i Josef Juha. Vyrovnávací branku vstřelil kapitán Milan Garčar. Poprvé v dnešním utkání poslal Spartu do vedení Jakub Kolstrunk, který přetavil pohlednou sparťanskou kombinaci ve vstřelenou branku.

    Ve třetí části hry Sparta potvrdila svoje vítězství. Z páté branky se mohl radovat Marek Zouzal, o chvilku později se pak prosadil Jan Marvánek. Hosté to zkoušeli na závěr třetiny bez brankáře, vstřelit ale dokázali pouze jednu branku, kdy skóroval Petr Kittel.

    Střely: 24:18.
    Hráči utkání: Josef Juha (Sparta) a František Vykopal (Otrokovice).
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (19:04:05)

    Libor Kokoška

    Góly a asistencie: 29. Ujhelyi (Juha), 33. Juha (Křenek), 35. Garčar (Zeman), 38. Kolstrunk (Zouzal), 47. Zouzal (Kolstrunk), 47. Marvánek (Mart. Beneš) – 1. Hrabal (Kittel), 10. Vykopal (Zimmer), 16. Vykopal (Gál), 57. Kittel (Vykopal)


    ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Zítka) – Ježek, Bartoš, Garčar (C), Marvánek, Křenek, Zeman – Kolstrunk, Juha, Ujhelyi – Zouzal, Velc, Pažák – Burian, Lang, Hurt – Kocián, Čermák, Čáp.
    PSG Panthers Otrokovice: Majrich (Michaljovič) – Szweda, Kostka, Zimmer, Mich. Nagy (C), Kvapil – Červenka, Ďuriška, Jurčík – Hrabal, Koláčný, Gál – Blažek, Pešat, Kittel – Haša, Zdražil, Vykopal.

    Diváci: 280