Pittsburgh – NJ Devils 4:1 (kon.) | Ottawa – NY Rangers 4:1 (kon.) | Washington – Vancouver 1:2 (0:1 po s.n.)
Philadelphia – Calgary 2:3 (0:1 po s.n.) | LA Kings – Arizona 2:3 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
New York Rangers
cz Sobota 23.11.2019, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:27
    Anthony DeAngelo ještě dostal v závěru zápasu dvě minuty za krosček. Na výsledku to ale nic nezmění.
     
    58:06
    Brendan Lemieux na levém křídle vystřelil z ostrého úhlu a jeho střela skončila na tyči!
     
    49:11
    Tyler Ennis se dostal do zakončení v blízkosti brány a bekhendem mířil ke vzdálenější pravé tyči, Henrik Lundqvist ho ale vychytal levým betonem! Další skvělý zákrok švédského krále.
     
    47:28
    Jean-Gabriel Pageau mohl skórovat v blízkosti levé tyče, jenže Henrika Lundqvista neprostřelil!
     
    45:12
    Chris Tierney vystřelil na vrcholu pravého kruhu a jeho střela přes clonu mířila k přední pravé tyči, Henrik Lundqvist ji ale lapačkou skvěle vytáhl! Ottawa mohla udeřit během oslabení.
     
    44:27
    Thomas Chabot fauloval na obranné modré čáře a byl vyloučen na dvě minuty za sekání. Další přesilovka NY.
     
    39:57
    Artěmij Panarin vystřelil z prostoru mezikruží a Anders Nilsson ho fantasticky vychytal pravým betonem! U pravé tyče poté mohl skórovat do prázdné brány Anthony DeAngelo, jenže brankář Ottawy mu ukradl jistý gól senzačně lapačkou!
     
    33:40
    Jacob Trouba vyhodil puk přes ochranné sklo a dostal dvě minuty za zdržování hry. Další přesilovka 5 na 3.
    33:24 Anthony DUCLAIR - 4:1
     
    33:24
    Ottawa právě vstřelila branku!
    ANTHONY DUCLAIR vypálil na vrcholu mezikruží a nádhernou bombou z první vymetl vzdálenější pravý horní roh! Senators využili dvojnásobnou početní převahu a vedou 4:1. Asistence: Jean-Gabriel Pageau a Thomas Chabot. (pět na tři)
     
    33:01
    Rangers hráli v šesti a týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě nyní odpyká útočník Pavel Bučněvič.
     
    31:29
    Filip Chytil dostal dvě minuty za vysokou hůl a Senators si po reklamní přestávce zahrají další přesilovou hru.
     
    30:22
    Chris Kreider se dostal do zakončení v pravém kruhu a těsně minul vzdálenější levou tyč! Těsně předtím ale mohli udeřit během oslabení Sens, Henrik Lundqvist ovšem vytáhl parádní zákrok!
     
    27:07
    Christián Jaroš se srazil za vlastní bránou s Brendanem Lemieuxem a bruslí mu zřejmě rozsekl spodní ret. Slovenský obránce ale nakonec dostal dvě plus dvě minuty za vysokou hůl. Přesilová hra pro Rangers.
     
    23:07
    Logan Brown fauloval za vlastní bránou Senators a za ostrý krosček vyfasoval dvě minuty. Přesilová hra NY.
    21:11 Tyler ENNIS - 3:1
     
    21:11
    Ottawa právě vstřelila branku!
    TYLER ENNIS se v pravém kruhu nádherně protáhl mezi dvěma protihráči a výstavní střelou zápěstím vymetl přední pravý horní roh brány! Je to 3:1. Asistence: Colin White a Chris Tierney.
     
    20:21
    Nick Paul nyní vystřelil na bodu levého kruhu a krásnou střelou zápěstím mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Henrika Lundqvista ovšem zachránila tyč! Senators mohli vést 3:1.
    17:20 Jacob TROUBA - 2:1
     
    17:20
    Rangers právě vstřelili branku!
    JACOB TROUBA na pravém křídle vystřelil od modré čáry a puk by zřejmě minul vzdálenější levou tyč, jenže Anders Nilsson si ho hokejkou usměrnil do vlastní brány! Hráči Rangers snížili. Asistence: Ryan Lindgren a Timothy Gettinger.
     
    12:40
    Brendan Smith před bránou nebezpečně tečoval nahození od modré čáry a Anders Nilsson zmrazil puk po dobrém zákroku pod lapačkou! Komerční přestávka. Senators vedou nad NY Rangers 2:0.
     
    08:38
    Jean-Christophe Beaudin vystřelil na vrcholu mezikruží a prudkou střelou mířil k pravé tyči, brankář Henrik Lundqvist ho ale o první gól v NHL připravil levým betonem! Skvělý zákrok.
    06:32 Logan BROWN - 2:0
     
    06:32
    Ottawa právě vstřelila branku!
    LOGAN BROWN vystřelil na bodu levého kruhu pro vhazování a nádhernou střelou o horní tyč poslal puk do brány! Útočník Senators vstřelil svůj první gól v NHL a domácí vedou po využití přesilovky 2:0. Asistence: Jean-Gabriel Pageau.
     
    06:16
    Ryan Lindgren usedl na trestnou lavici poté, co byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    02:31
    Brady Tkachuk se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže Henrik Lundqvist ho vychytal levým betonem a vleže zmrazil puk pod svou lapačkou!
    00:57 Thomas CHABOT - 1:0
     
    00:57
    Ottawa právě vstřelila branku!
    THOMAS CHABOT vystřelil na bodu levého kruhu pro vhazování a nádhernou střelou zápěstím vymetl bližší levý horní roh brány! Ottawa vede po 57 sekundách 1:0! Skvělý začátek zápasu. Asistence: Brady Tkachuk a Anthony Duclair.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 1. Chabot (B. Tkachuk, Duclair), 7. L. Brown (Pageau), 22. Ennis (White, Tierney), 34. Duclair (Pageau, Chabot) – 18. Trouba (R. Lindgren, Gettinger)


    Ottawa Senators: A. Nilsson (C. Anderson) – Chabot, DeMelo, Lajoie, Hainsey (A), Borowiecki, Jaroš – B. Tkachuk, L. Brown, Duclair – Ennis, Tierney, White (A) – N. Paul, Pageau, Co. Brown – Chlapík, Beaudin (A), Veronneau.
    New York Rangers: H. Lundqvist (Georgijev) – Hájek, Trouba (A), Skjei, DeAngelo, R. Lindgren, Fox – Panarin, R. Strome, Fast (A) – Kreider (A), Chytil, Bučnevič – Lemieux, B. Howden, Kakko – Gettinger, McKegg, Br. Smith.

    Rozhodca: Dean Morton, Tim Peel. Čároví: Libor Suchánek, Bevan Mills