Argentína – Uruguaj 2:2 (kon.)
koniec
Argentína
2:2 (0:1)
Uruguaj
Pondelok 18.11.2019, 20:15 • Bloomfield Stadium, Tel Aviv (Izrael) • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose z medzinárodného prípravného zápasu medzi Argentínou a Uruguajom. Stretnutie sa začne o 20:15.
     
    Argentína

    Argentína odohrala od bronzového juhoamerického šampionátu päť prípravných zápasov a ani v jednom z nich neprehrala. V repríze súboja o bronz z tohto turnaja remizovala s Čile 0:0 a v Nemecku 2:2. Ďalšie dva zápasy jasne vyhrala – nad Mexikom 4:0 a nad Ekvádorom 6:1 – a v poslednom zápase v piatok vyhrala nad Brazílou 1:0. Aktuálna séria šiestich zápasov bez prehry je najdlhšou od obdobia jún – november 2017, kedy Argentínčania neprehrali sedemkrát za sebou.
     
    Uruguaj

    Uruguaj vypadol na Copa América už vo štvťfinále s Peru a od tohto zápasu odohral, rovnako ako Argentína, päť prípravných zápasov. Jeho bilancia v nich je rovnaká ako u Argentínčanov – 3 výhry a 2 remízy, avšak všetky výsledky boli veľmi tesné. Uruguaj remizoval výsledkom 1:1 s USA a v repríze štvrťfinále, v ktorom vypadol, s Peru. Všetky tri výhry boli len o gól – 2:1 proti Kostarike, 1:0 v ďalšom zápase s Peru a naposledy v piatok 2:1 v Maďarsku pri otvorení novej Puskás Arény v Budapešti.
     
    Vzájomné zápasy

    „Clásico del Río de la Plata“ patrí medzi najväčšie rivality medzi národnými futbalovými tímami a táto dvojica spolu odohrala najviac vzájomných zápasov zo všetkých reprezentačných tímov. V posledných rokoch je však vo vzájomných súbojoch výrazne úspešnejšia Argentína. Od roku 2000 sa oba tímy stretli 16-krát a len dvakrát sa z výhry radoval Uruguaj. Až desať zápasov vyhrali Argentínčania a štyrikrát sa zrodila v zápase týchto dvoch reprezentácií remíza. Uruguaj naposledy zdolal Argentínu ešte v kvalifikácii MS 2014, keď v októbri 2013 vyhral doma 3:2. Z posledných šiestich zápasov to bolo jedinýkrát, keď dokázali Uruguajčania streliť Argentíne gól.
     
    Úvodné zostavy:

    Argentína: Andrada – Saravia, Otamendi, Pezzella, Tagliafico – De Paul, Paredes, Acuña – Dybala – Messi (C), Agüero
    Náhradníci: Marchesín, Musso – Foyth, Mac Allister, Alario, Kannemann, Domínguez, G. Rodríguez, Lo Celso, Martínez, N. González, Pérez

    Uruguaj: Campaña – Cáceres, Coates, Godín (C), Viña – Vecino, Torreira, Valverde – Lozano – Cavani, L. Suárez
    Náhradníci: Muslera – Méndez, G. González, Bentancur, Pereiro, Stuani, Silva, B. Rodríguez, Laxalt, Gómez, M. Suárez

    Rozhodca: Reinshreiber – Shimon, Biton (všetci Izrael).
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Argentína bude hrať v tmavomodrých dresoch, Uruguaj v bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali Uruguajčania, ktorí začínajú svoj prvý útok postupnou rozohrávkou obrancov spred vlastnej šestnástky.
     
    2
    Prvý nákop na Luisa Suáreza skončil u brankára Andradu. Ten loptu okamžite nakopol na Agüera, ktorý na rozdiel od útočníka Uruguaja loptu získal vo vzdušnom súboji pre svojich spoluhráčov.
     
    3
    Uruguajčania vytlačili Argentínčanov na ich polovicu, o loptu ich ale pripraviť nedokázali. Argentínčania sa po chvíli znovu vrátili na útočnú polovicu a po Coatesovom bloku centru zľava získavajú rohový kop.
     
    4
    Cavani odhlavičkoval center z rohu z vlastnej šestnástky, odrazenú loptu ale znovu získali Argentínčania. Pri rozohrávke im potom pomohol Cavani útočným faulom.
     
    5
    Messi si za obrovského aplauzu tribún prevzal loptu v strede poľa, následný nákop na Agüera ale presný nebol. Pri lopte bol ako prvý uruguajský brankár Campaña, ktorý ju odkopol na polovicu Argentíny.
     
    6
    V úvode zápasu majú zatiaľ územnú prevahu Argentínčania. Ich kombinácie však prebiehajú len v strede poľa, kde ich drží agresívny presing Uruguajčanov.
     
    7
    Dybala hneď po zisku lopty hľadal kolmicou za obranu Uruguaja Messiho, Godín však pred argentínskym kapitánom loptu sklzom zastavil. Messi potom v súboji dvoch kapitánov Godína fauloval.
     
    8
    Valverde po rozohrávke Messiho faulu nakopol loptu na Luisa Suáreza, ani tentokrát sa však útočník Barcelony k nej nedokázal dostať.
     
    9
    Dybalov prienik po pravej strane zastavili Uruguajčania faulom. Messi si v rámci prípravy na priamy kop dokonca vyberá z trojice lôpt, ktoré mu podali podávači.
     
    10
    Messiho center na prednú tyč obrana Uruguaja odvrátila do bezpečia. K lopte sa potom dostal Cáceres, ktorého pokus o prienik zastavili Argentínčania len za cenu faulu v strede poľa.
     
    12
    Argentínčania naďalej nepoľavujú vo svojej aktivite. Uruguajčania sa zatiaľ do blízkosti argentínskeho pokutového územia vôbec nedostali a lopta sa cez stredovú čiaru na polovicu Argentíny dostáva len sporadicky.
     
    13
    Dybalovu strelu z hranice šestnástky zablokoval Coates. Lopta sa potom odrazila do autu, odkiaľ ju vrátil do hry Tagliafico.
     
    14
    Až teraz prvýkrát výraznejšie zaútočili Uruguajčania. Center Luisa Suáreza z pravého krídla odhlavičkoval argentínsky obranca Pezzella k Vecinovi, ktorý slabou strelou po zemi loptu v podstate prihral brankárovi Andradovi.
     
    15
    Messi si pred šestnástkou Uruguaja narazil loptu s Dybalom, i jeho strela ale bola zablokovaná. Argentína získava rohový kop.
     
    16
    Messiho strelu zablokoval Coates, ktorý pri tomto defenzívnom zákroku zrejme utrpel nejaké svalové zranenie. Obranca Uruguaja totiž zostáva ležať na trávniku vo vlastnej šestnástke.
     
    17
    Striedanie v tíme Uruguaj: z ihriska odchádza Sebastian Coates, prichádza Giovanni González.
     
    18
    Agüero si presne spracoval nákop brankára Andradu a z ľavej strany prihral na os ihriska Paredesovi. Ten okamžite strelou zo strednej vzdialenosti poslal loptu na tribúnu za Campañovou bránou.
     
    19
    Saravia prenikol do šestnástky z pravej strany, jeho strieľanú prihrávku do bránkoviska na nabiehajúceho Agüera ale zastavil Godín. Kapitán Uruguaja loptu okamžite odkopol na Cavaniho, ktorého zastavil faulom De Paul.
     
    21
    Viña prešprintoval na ľavej strane Saraviu a prihrávkou do stredu pokutového územia posunul loptu Luisovi Suárezovi, ktorý však trafil len obrancu Argentíny.
     
    23
    Messi sa pokúsil o prienik po ľavej strane, dobrým a hlavne čistým obranným zákrokom mu však loptu vypichol do autu Cáceres.
     
    24
    Uruguajčania však v posledných minútach vyrovnali hru a zdá sa, že postupne preberajú iniciatívu. Tím písaný v dnešnom zápase ako hostia drží loptu pod svojou kontrolou na polovici súpera.
     
    26
    Lozano dostal výbornú prihrávku za obranu Argentíny, v hre však kvôli odmávanému ofsajdu nemohol pokračovať.
     
    27
    Argentínčania rýchlo rozohrali na Agüera, ktorý sa dostal cez dvoch protihráčov. Do šestnástky sa ale kvôli obrannému zákroku Godína nedostal.
     
    29
    Striedajúci Giovanni González zasiahol Acuñu sklzom do nohy. Priamy kop pre Argentínu z ľavého krídla.
     
    30
    Paredesov center z priameho kopu letel do bránkoviska, odkiaľ ho odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov Uruguaja na rohový kop.
     
    31
    Paredes rozohral i následný rohový kop. Brankár Uruguaja Campaña podbehol center od rohovej zástavky, za ním ale našťastie bol len jeho spoluhráč, ktorý loptu odkopol až na polovicu Argentíny.
     
    33
    Uruguajčania sa usadili na útočnej polovici a začínajú svojou kombináciou postupne zatláčať Argentínčanov hlboko do obrany.
     
    34
    Uruguaj dal gól!
    Uruguajčania krásnou kombináciou otvárajú skóre! Torreira oblúčikom na pravú stranu pokutového územia prihral Luisovi Suárezovi, ktorý loptu z prvej posunul pred bránkovisko Argentíny na nabiehajúceho EDINSONA CAVANIHO a kanonier PSG z tejto pozície poslal loptu bez zaváhania v sklze pred argentínskym brankárom Andradom do siete.
     
    Uruguajčania strelili Argentíne gól po troch vzájomných zápasoch bez streleného gólu.
     
    36
    Argentínčania sa okamžite snažia odpovedať a hneď po výkope sa svojou postupnou kombináciou usadili na uruguajskej polovici.
     
    38
    Dybala strelil gól, ten ale neplatí! Acuña prihrávkou z ľavej strany našiel v strede pokutového územia voľného Dybalu, ktorý si najprv nevydarenou strelou z prvej trafil vlastnú ruku a potom strelou po zemi prekonal brankára Campañu. Hlavný rozhodca si však hneď všimol jeho hru rukou a gól hneď zamietol.
     
    39
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za protesty proti odpískanému faulu Edinson Cavani (Uruguaj).
     
    40
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Luisa Suáreza dostáva Leandro Paredes (Argentína).
     
    41
    Argentína má od inkasovaného gólu jasnú územnú prevahu, do blízkosti pokutového územia Uruguaja sa však až na neuznaný gól Dybalu nedostala. Hostia zatiaľ veľmi dobre pokrývajú všetky voľné priestory pred vlastnou šestnástkou.
     
    42
    Hra sa však súčasne veľmi pritvrdila. V krátkom časovom slede musel hlavný rozhodca dvakrát prerušiť hru kvôli faulom v strede poľa.
     
    43
    Žltú kartu za podrazenie Messiho pred vlastnou šestnástkou dostáva Matías Vecino (Uruguaj). Argentína bude mať priamy kop z výbornej streleckej pozície.
     
    44
    Messi zakrútil loptu z priameho kopu k ľavej tyči Campañovej brány, strela ale nebola veľmi silná a uruguajský gólman si s ňou poradil.
     
    45
    Uruguajčania trochu upokojujú hru prihrávkami medzi vlastnými obrancami pred Campañovou šestnástkou a už zrejme skúsia dohrať prvý polčas týmto spôsobom.
     
    45+1
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Nákop De Paula na Agüera odhlavičkoval Godín a lopty sa následne zmocnili Uruguajčania. Tí už sa nikam neponáhľajú a malou domov dokonca posunuli loptu až k svojmu brankárovi Campañovi.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    „Clásico del Río de la Plata“ neponúklo v prvom polčase futbal, ktorý by dvíhal divákov zo sedadiel. Argentínčania mali v prvej polovici prvého dejstva výraznú územnú prevahu, nedokázali sa ale dostať ani do jednej jedinej dobrej streleckej príležitosti. Uruguajčania sa postupne dostali do hry a svoju najlepšiu pasáž korunovali zatiaľ jediným gólom zápasu. Argentínčania boli v prvom polčase aktívnejší, zo svojej aktivity ale nevyťažili nič. Uvidíme, čo tím okolo Lionela Messiho zmení do druhého dejstva.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 63 % : 37 %
    Strely na bránu: 2:1
    Strely mimo: 1:1
    Rohy: 6:1
    Ofsajdy: 0:3
    Fauly: 10:11
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:24.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali Argentínčania. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Messi hneď po výkope vysunul kolmou prihrávkou na pravé krídlo do nábehu Saraviu, ktorý strelou z ostrého uhla tesne minul ľavú spojnicu brány Uruguaja.
     
    48
    Argentínčania vybehli zo šatne poriadne nabudení a Uruguaj v druhom polčase ešte poriadne nepustili k lopte. Znovu sa usadili pred uruguajskou šestnástkou, kde hľadajú postupnou kombináciou medzery v obrannom postavení svojho súpera.
     
    49
    Agüero sa pokúsil o individuálny prienik stredom uruguajskej obrany, s ním sa však vrátil Torreira, ktorý mu riskantným sklzom vo vlastnom pokutovom území loptu vypichol.
     
    50
    Uruguajčania však opäť o loptu po niekoľkých sekundách prišli a útok Argentíny pokračuje prakticky bez prerušenia.
     
    51
    Godín zastavil nákop na Agüera a až teraz sa Uruguajčania konečne dostali na dlhšiu dobu k lopte. Tú si však prihráva hlavne obranná štvorica Uruguaja na vlastnej polovici.
     
    53
    Žltú kartu za podrazenie Dybalu ostrým sklzom na vlastnej polovici dostáva Diego Godín (Uruguaj). Argentína má k dispozícii priamy kop z pozície, odkiaľ je Messi schopný skórovať.
     
    54
    Messi tvrdou strelou namieril k pravej tyči, brankár Uruguaja Campaña však výborným zákrokom jeho pokus vyrazil.
     
    55
    Argentínčania získali odrazenú loptu a pokračujú v kombinácii na útočnej polovici. Ich tlak v druhom polčase veľmi nepoľavuje ani s pribúdajúcimi minútami.
     
    56
    Striedanie v tíme Uruguaj: z ihriska odchádza Edinson Cavani, prichádza Diego Laxalt.
     
    57
    Messi si narazil pred uruguajskou šestnástkou loptu s De Paulom a hneď sa snažil vysunúť do nábehu na ľavom krídle Tagliafica. K lopte sa ako prvý dostal brankár Uruguaja Campaña.
     
    58
    Uruguajčania sa vôbec prvýkrát v druhom polčase dostali na polovicu Argentíny a tam rozvíjajú svoju postupnú kombináciu.
     
    59
    Úspechom sa však neskončila. Dybala obral o loptu Laxalta a striedajúci Uruguajčan ho potom fauloval.
     
    60
    De Paul potiahol loptu v rýchlom protiútoku pred šestnástku Uruguaja, tam ale nedokázal presne prihrať nabiehajúcemu Messimu. Brankár Campaña loptu hneď odkopol na spoluhráčov na argentínskej polovici.
     
    62
    Tagliafico obral v strede poľa Uruguajčanov od loptu a posunul ju pred šestnástku Messimu. Ten sa síce cez obrancov súpera nedostal, podľa názoru hlavného rozhodcu to ale bolo len kvôli faulu Godína. Priamy kop pre Argentínu.
     
    63
    Argentína dala gól!
    Je vyrovnané! Na Messiho krásny center zo štandardky z ľavej strany si najlepšie nabehol SERGIO AGÜERO, ktorý poslal loptu z bránkoviska hlavou ponad zasahujúceho uruguajského brankára Campañu do siete.
     
    65
    Argentína už sa mohla dostať i do vedenia! Center z pravej strany odhlavičkoval obranca Uruguaja tesne za hranicu pokutového územia k Messimu, ktorého strelu na poslednú chvíľu tečoval Godín tesne mimo vlastnej brány.
     
    66
    Na center z rohu si nabiehal Otamendi, k hlavičce cez uruguajského kapitána Godína sa ale dostal len vďaka faulu.
     
    67
    Paredes tesne pred vlastným pokutovým územím doslova švihol rukou do tváre Luisa Suáreza. Uruguaj bude mať priamy kop zo skvelej streleckej pozície.
     
    68
    Striedanie v tíme Argentína: z ihriska odchádza Marcos Acuña, prichádza Nicolás Domínguez.
     
    68
    Uruguaj dal gól!
    Tak to bol nádherný gól! LUIS SUÁREZ zakrútil loptu ponad múr do ľavého horného rohu argentínskej brány a brankár Andrada, ktorý tak tvrdú strelu zrejme nečakal, si loptu svojim zákrokom už len zrazil pod brvno. Uruguajčania sa tak znovu dostávajú do vedenia.
     
    70
    Messi z prvej predĺžil Dybalovu prihrávku do pokutového územia Uruguaja na úplne voľného Agüera, ten však z prvej vystrelil vysoko nad uruguajskú bránu.
     
    71
    Argentínčania sa znovu ženú dopredu. Uruguajčania sa od gólu Luisa Suáreza ešte nedostali k lopte.
     
    72
    Vecino získal loptu v strede poľa, črtajúci sa rýchly protiútok Uruguaja ale zabil katastrofálnou prihrávkou na rozbehnutého Laxalta. Argentínčania sa rýchlo vracajú na polovicu svojho súpera.
     
    74
    Messiho sólový prienik z pravej strany nebol úspešný, loptu ale na poslednú chvíľu dokázal aspoň posunúť na spoluhráčov do strany. Argentínčania pokračujú v obliehaní uruguajskej šestnástky.
     
    75
    Dybala sa dostal medzi obrancami Uruguaja k lopte a z hranice pokutového územia vystrelil. Jeho prízemný pokus tečoval jeden z obrancov Uruguaja tesne mimo vlastnej brány.
     
    75
    Striedanie v tíme Uruguaj: z ihriska odchádza Federico Valverde, prichádza Rodrigo Bentancur.
     
    76
    Striedanie v tíme Argentína: z ihriska odchádza Paulo Dybala, prichádza Lautaro Martínez.
     
    78
    Argentína naďalej kontroluje hru. Lautaro Martínez mal po svojom príchode na trávnik prvú možnosť na strelu, jeho pokus z hranice šestnástky ale zablokoval obetavým sklzom Giovanni González.
     
    79
    Striedanie v tíme Argentína: z ihriska odchádza Leandro Paredes, prichádza Nicolás González.
     
    80
    Na trávniku zostáva vo vlastnom pokutovom území sedieť jeden z Uruguajčanov, ktorý ukazuje, že má kŕče. Hlavný rozhodca už k nemu zavolal lekárov Uruguaja.
     
    81
    Bol to Torreira, ktorý však po krátkom ošetrení odišiel za autovú čiaru. Ťažko povedať, či svoje zranenie len nepredstieral...
     
    82
    Nicolás González nacentroval z rohového kopu na zadnú tyč, kde sa k hlavičke pretlačil Otamendi. Jeho zakončenie skončilo výrazne mimo Campañovej brány.
     
    83
    Messi sa do šestnástky Uruguaja neprekľučkoval a pred šestnástkou mu loptu rezolútne odkopol do autu Cavani.
     
    84
    Sám Cavani potom dobrým presingom v strede poľa vybojoval loptu a zaviezol ju na polovicu Argentínčanov. Po krátkej kombinácii Uruguaja sa k centru z pravej strany dostal Cáceres, jeho nákop sa ale stal ľahkou korisťou brankára Andradu.
     
    86
    Tlak Argentíny sa s pribúdajúcimi minútami naďalej zvyšuje. Všetci hráči Uruguaja sú vo vzdialenosti maximálne 30-35 metrov od svojej brány.
     
    87
    Domínguezovu tvrdú strelu zablokoval v sklze Bentancur a Uruguajčania loptu odkopli pod tlakom znovu len k Argentínčanom.
     
    88
    Striedanie v tíme Uruguaj: z ihriska odchádza Brian Lozano, prichádza Brian Rodríguez.
     
    88
    Striedanie v tíme Argentína: z ihriska odchádza Rodrigo De Paul, prichádza Guido Rodríguez.
     
    89
    Cáceres a potom i Godín odkopli zo svojej šestnástky dva centre Lautara Martíneza z ľavej strany. Lopta zostáva naďalej na kopačkách „Albiceleste“.
     
    90
    Agüero si nabehol na center z ľavej strany a prudkou hlavičkou na prednej tyči donútil brankára Campañu k skvelému reflexívnemu zákroku.
     
    90
    Nadstavený čas je päť minút.
     
    90+1
    Lautaro Martínez pätičkou predlžoval za seba v pokutovom území Uruguaja center z ľavej strany a týmto tečom usmernil loptu do ruky Cáceresa. Penalta pre Argentínu!
     
    90+2
    Argentína dala gól!
    LIONEL MESSI rutinérsky premenenou penaltou vyrovnáva! Brankár Campaña naznačil pohyb doprava a Messi strelou po zemi do ľavej strany poslal loptu mimo jeho dosah.
     
    90+3
    Po pomerne bežnom zákroku Torreiru na Lautara Martíneza v strede poľa vznikla na ihrisku obrovská šarvátka, do ktorej sa zapojilo i niekoľko členov oboch realizačných tímov. Rozhodcovia od seba oddeľujú hráčov.
     
    90+4
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Nicolás González (Argentína).
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas na rozdiel od prvého dejstva priniesol veľmi zaujímavý futbal a tri góly. Argentína mala výraznú prevahu, dlho sa ale nedokázala dostať do ničoho nebezpečného pred uruguajskou bránou. Vyrovnať sa podarilo až v 63. minúte Agüerovi, Argentínčania si však tento stav dlho neužili, pretože už o päť minút krásnym gólom z priameho kopu strhol vedenie na stranu Uruguaja Luis Suárez. Argentína sa potom vrhla do útoku a v nadstavenom čase sa napokon dočkala gólu, keď penaltu nariadenú po ruke Cáceresa premenil Lionel Messi. Ani jeden z tímov tak neprehral ani v šiestom prípravnom zápase od juhoamerického šampionátu.
     
    Držanie lopty: 65 % : 35 %.
    Strely na bránu: 6:2.
    Strely mimo: 3:1.
    Rohy: 10:1.
    Ofsajdy: 0:3.
    Fauly: 18:22.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:21:02)

    Michal Sadlek

    Góly: 63. Agüero, 90+2. Messi (pen.) – 34. Cavani, 68. L. Suárez

    Karty:   40. Paredes (ARG), 90+4. N. González (ARG) – 39. Cavani (URU), 43. Vecino (URU), 53. Godín (URU)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:1. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 18:22.
    Argentína: Andrada – Saravia, Otamendi, Pezzella, Tagliafico – De Paul (88. G. Rodríguez), Paredes (79. N. González), Acuña (68. Domínguez) – Dybala (76. Martínez) – Messi (C), Agüero
    Náhradníci: Marchesín, Musso – Foyth, Mac Allister, Alario, Kannemann, Domínguez, G. Rodríguez, Lo Celso, Martínez, N. González, Pérez

    Uruguaj: Campaña – Cáceres, Coates (17. G. González), Godín (C), Viña – Vecino, Torreira, Valverde (75. Bentancur) – Lozano (88. B. Rodríguez) – Cavani (56. Laxalt), L. Suárez
    Náhradníci: Muslera – Méndez, G. González, Bentancur, Pereiro, Stuani, Silva, B. Rodríguez, Laxalt, Gómez, M. Suárez

    Rozhodca: Reinshreiber – Shimon, Biton (všetci Izrael)