Argentína – Uruguaj 2:2 (kon.)
koniec
Argentína
2:2 (0:1)
Uruguaj
Pondelok 18.11.2019, 20:15 • Bloomfield Stadium, Tel Aviv (Izrael) • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:21:02)
     
    Držanie lopty: 65 % : 35 %.
    Strely na bránu: 6:2.
    Strely mimo: 3:1.
    Rohy: 10:1.
    Ofsajdy: 0:3.
    Fauly: 18:22.
     
    Druhý polčas na rozdiel od prvého dejstva priniesol veľmi zaujímavý futbal a tri góly. Argentína mala výraznú prevahu, dlho sa ale nedokázala dostať do ničoho nebezpečného pred uruguajskou bránou. Vyrovnať sa podarilo až v 63. minúte Agüerovi, Argentínčania si však tento stav dlho neužili, pretože už o päť minút krásnym gólom z priameho kopu strhol vedenie na stranu Uruguaja Luis Suárez. Argentína sa potom vrhla do útoku a v nadstavenom čase sa napokon dočkala gólu, keď penaltu nariadenú po ruke Cáceresa premenil Lionel Messi. Ani jeden z tímov tak neprehral ani v šiestom prípravnom zápase od juhoamerického šampionátu.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Nicolás González (Argentína).
     
    90+3
    Po pomerne bežnom zákroku Torreiru na Lautara Martíneza v strede poľa vznikla na ihrisku obrovská šarvátka, do ktorej sa zapojilo i niekoľko členov oboch realizačných tímov. Rozhodcovia od seba oddeľujú hráčov.
     
    90+2
    Argentína dala gól!
    LIONEL MESSI rutinérsky premenenou penaltou vyrovnáva! Brankár Campaña naznačil pohyb doprava a Messi strelou po zemi do ľavej strany poslal loptu mimo jeho dosah.
     
    90+1
    Lautaro Martínez pätičkou predlžoval za seba v pokutovom území Uruguaja center z ľavej strany a týmto tečom usmernil loptu do ruky Cáceresa. Penalta pre Argentínu!
     
    90
    Nadstavený čas je päť minút.
     
    90
    Agüero si nabehol na center z ľavej strany a prudkou hlavičkou na prednej tyči donútil brankára Campañu k skvelému reflexívnemu zákroku.
     
    89
    Cáceres a potom i Godín odkopli zo svojej šestnástky dva centre Lautara Martíneza z ľavej strany. Lopta zostáva naďalej na kopačkách „Albiceleste“.
     
    88
    Striedanie v tíme Argentína: z ihriska odchádza Rodrigo De Paul, prichádza Guido Rodríguez.
     
    88
    Striedanie v tíme Uruguaj: z ihriska odchádza Brian Lozano, prichádza Brian Rodríguez.
     
    87
    Domínguezovu tvrdú strelu zablokoval v sklze Bentancur a Uruguajčania loptu odkopli pod tlakom znovu len k Argentínčanom.
     
    86
    Tlak Argentíny sa s pribúdajúcimi minútami naďalej zvyšuje. Všetci hráči Uruguaja sú vo vzdialenosti maximálne 30-35 metrov od svojej brány.
     
    84
    Sám Cavani potom dobrým presingom v strede poľa vybojoval loptu a zaviezol ju na polovicu Argentínčanov. Po krátkej kombinácii Uruguaja sa k centru z pravej strany dostal Cáceres, jeho nákop sa ale stal ľahkou korisťou brankára Andradu.
     
    83
    Messi sa do šestnástky Uruguaja neprekľučkoval a pred šestnástkou mu loptu rezolútne odkopol do autu Cavani.
     
    82
    Nicolás González nacentroval z rohového kopu na zadnú tyč, kde sa k hlavičke pretlačil Otamendi. Jeho zakončenie skončilo výrazne mimo Campañovej brány.
     
    81
    Bol to Torreira, ktorý však po krátkom ošetrení odišiel za autovú čiaru. Ťažko povedať, či svoje zranenie len nepredstieral...

    Michal Sadlek

    Góly: 63. Agüero, 90+2. Messi (pen.) – 34. Cavani, 68. L. Suárez

    Karty:   40. Paredes (ARG), 90+4. N. González (ARG) – 39. Cavani (URU), 43. Vecino (URU), 53. Godín (URU)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:1. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 18:22.
    Argentína: Andrada – Saravia, Otamendi, Pezzella, Tagliafico – De Paul (88. G. Rodríguez), Paredes (79. N. González), Acuña (68. Domínguez) – Dybala (76. Martínez) – Messi (C), Agüero
    Náhradníci: Marchesín, Musso – Foyth, Mac Allister, Alario, Kannemann, Domínguez, G. Rodríguez, Lo Celso, Martínez, N. González, Pérez

    Uruguaj: Campaña – Cáceres, Coates (17. G. González), Godín (C), Viña – Vecino, Torreira, Valverde (75. Bentancur) – Lozano (88. B. Rodríguez) – Cavani (56. Laxalt), L. Suárez
    Náhradníci: Muslera – Méndez, G. González, Bentancur, Pereiro, Stuani, Silva, B. Rodríguez, Laxalt, Gómez, M. Suárez

    Rozhodca: Reinshreiber – Shimon, Biton (všetci Izrael)