Česko – Švajčiarsko 8:0 (kon.)
koniec
Česko
8:0 (1:0, 5:0, 2:0)
Švajčiarsko
cz Streda 06.11.2019, 13:00 • Dmitrov • Euro Hockey Tour (ženy)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní výsledek si může náš tým chvíli užít, ale pak na něj musí okamžitě zapomenout. Zítra od 13 hodin SEČ totiž vyzve Finky, od nichž dostal v srpnu devět gólů. Zápas proti dlouhodobě nejlepšímu evropskému týmu, který prohání i zámořské velmoci, bude pro svěřenkyně Petra Nováka teprve opravdovou zkouškou schopností.

    Pro dnešek příjemný zbytek dne! (15:06:06)
     
    O švýcarském zmaru dokonale svědčí i to, že cenu pro nejlepší hráčku dostala brankářka Andrea Brändliová. Na české straně je to autorka hattricku, sedmnáctiletá Kristýna Kaltounková!
     
    České hokejistky vstoupily do turnaje série Euro Hockey Tour v ruském Dmitrově pravou nohou – Švýcarkám nedaly nárok! Za drtivým vítězstvím 8:0 si došly hlavně druhou třetinou, která patřila k tomu nejlepšímu, co jsme od našich děvčat mohli za dlouhou dobu vidět. Pak už jsme zápas spíše jen dohrávali.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Daniela Pejšová vystoupila na útočnou modrou a zastavila poslední potenciální útok soupeřek. Dnes to byla jedna z našich nejlepších hráček.
     
    59:16
    Švýcarsko hraje v plném počtu. Teď už jen neudělat nějaký nesmysl.
     
    58:58
    Češkám je odpískán ofsajd, který se ale neměl pískat.
     
    58:41
    Škrdlové pak Švýcarky pokus zblokovaly a vyhazjí přes všechny čáry.
     
    58:22
    V osmnáctce sice Adéla Hanzlíková sází góly, teď se ale střelou z dálky neprosadila. Brändliová na ni totiž dobře viděla.
     
    57:35
    První střela se neujala, potom to z mezikruží zkusila Pejšová, ale několik odrazů poslalo kotouč až k mantinelu.
     
    56:58
    A vzápětí jdeme do další přesilovky.
     
    56:58
    Andrea Brändliová si vylepšuje svědomí zákrokem lapačkou proti ráně z první Terezy Vanišové.
     
    55:49
    Krátkou lekci ze školy čar a kouzel předvedla Švýcarkám dvojice Křížová – Mrázová, nicméně nevedlo to k zakončení. Spoluhráčky střídaly.
    54:19 KALTOUNKOVÁ - 8:0
     
    54:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Promiňte, ale jak se říká – ve slušné podobě – "na pokakaného spadne i záchod". Tohle teď přesně sedí na bezmocné Švýcarky, které inkasují poosmé. Ještě z vlastní poloviny vystřelila KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ a protože kotouč před Brändliovou lehce poskočil, gólmanka ho k překvapení všech pustila za záda. To znamená hattrick pro "Kalty" – 8:0! Asistence: Adéla Škrdlová.
     
    53:51
    Byla by obrovská škoda přijít o čisté konto pro Zechovskou. Další švýcarský brejk teď skončil v hodně nevýhodném úhlu, který naši gólmanku asi zachránil.
     
    53:24
    Individuální řešení Anety Lédlové teď ale přece jen nebylo tím pravým ořechovým, Pavlína Horálková čekala s volnou hokejkou. Nevadí.
     
    52:26
    Vodu ve švýcarském pásmu teď vířila Daniela Pejšová. Když se rozjede, stojí to za to. Češky jako by mě vyslyšely a v posledních desítkách sekund už zase nasadily k velkému náporu.
    51:12 MLÝNKOVÁ - 7:0
     
    51:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ojojoj, tak tohle byla velká paráda! Klára Hymlárová v rohu posunula puk NATÁLII MLÝNKOVÉ, která se s ním zkusila protlačit před branku. Krásná klička jí vyšla a pak vytáhla ještě krásnější bekhendové zakončení do druhého růžku – 7:0! Asistence: Klára Hymlárová.
     
    50:56
    Nabídka Kaltounkové na Mazancovou neprošla, odrazila se k brankářce.
     
    50:36
    Na poslední chvíli se Češky vracely proti švýcarskému přečíslení, po střele ze strany následně přerušila hru opět Zechovská. Náš tým zápas vyloženě dohrává a šetří síly na zítřek.
     
    49:55
    Sarah Forsterová si myslela, že český icing dostane zadarmo. Tak ho čárová rozhodčí zrušila.
     
    48:39
    Až Aneta Lédlová se proti kompletním Švýcarkám dostala do velké šance! Brändliová její střelu vyrazila a kotouč pak z brankoviště odpálily obránkyně. Hned vzápětí musela snad poprvé ve třetí třetině zasahovat Zechovská.
     
    48:23
    Tuto přesilovku můžeme nazvat nanejvýš pohodově strávenými dvěma minutami, jinak to bylo trápení.
     
    47:38
    Brändliová přerušuje hru po nahození Adély Hanzlíkové. Za daného stavu už české početní výhodě chybí k dokonalosti hodně, především jakékoli řešení v rychlosti.
     
    46:21
    Faulu se dopustila dlouhodobě nejlepší švýcarská hokejistka Lara Stalderová (SUI), to znamená další přesilovku pro český tým.
     
    46:21
    Nevím, jestli je to švýcarská frustrace, tvrdost, nebo hloupost. Úplně na stejném místě jako předtím Škrdlová inkasovala tvrdý úder i Martina Zedníková. Na střídačku odjíždí za pomoci spoluhráček a věřím, že se za pár minut oklepe.
     
    45:44
    Mlýnková pak neuspěla ani z ostrého úhlu, to už hrají Švýcarky v plném počtu.
     
    45:23
    Teď už to bylo lepší. Hymlárová nakonec protlačila puk na Mlýnkovou, ta však z levého kruhu přestřelila branku. A to nejspíš čistě, protože se vhazuje ve středním pásmu.
     
    44:33
    Zatím sledujeme dost nepřesné kombinace, naše hokejistky se ze třetiny víceméně vyhnaly samy a střídají.
     
    43:34
    Sarah Forsterová (SUI) narazila Adélu Škrdlovou na mantinel zákrokem, který nemá v ženském hokeji co dělat. Takže nás čeká další přesilovka. Škrdlová chvíli zůstávala na ledě, ale teď už vypadá v pořádku.
     
    42:55
    Kristýna Kaltounková prokličkovala až do útočného pásma, pak ale nedokázala vystřelit. Tak se aspoň zpevnila a švýcarská obránkyně od ní odlétla jak gumový panák.
     
    42:15
    Už to mohlo být o sedm, ale Tereza Vanišová neproměnila své sólo po pravé straně. Brändliová vyrazila střelu vedle branky.
     
    41:12
    Opět musím pochválit Adélu Škrdlovou. Nemyslím za nahození, které mohla dorážet Hymlárová, ale za vypíchnutí puku při návratu do obrany, kdy zase vystoupila ze své pozice.
     
    40:47
    Rychlou akci čerstvé Natálie Mlýnkové zakončovala od modré čáry nahozením Martina Zedníková. Do dráhy letu puku podle všeho ještě vložila hůl Klára Hymlárová, ale pomalý kotouč Brändliová viděla a schovala.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Na adresu pětigólové druhé třetiny můžu říct jen to, že Češky ji odehrály naprosto fantasticky. Jakákoli další slova by byla zbytečná. Jenom doufám, že tenhle koncert potrvá co nejdéle.

    Třetí třetina začne přibližně ve 14:33.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    38:14 PŘIBYLOVÁ - 6:0
     
    38:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fantazie, Češky využívají i pokračující klasickou výhodu pěti proti čtyřem! Tereza Vanišová našlápla po pravé straně a když jí první nabídka nevyšla, poslala puk na branku podruhé. Brändliová ho vyrazila přímo před sebe na hůl VENDULY PŘIBYLOVÉ, která takové pozice proměňuje bez mrknutí oka – 6:0! Asistence: Tereza Vanišová, Kateřina Mrázová.
    37:57 LÉDLOVÁ - 5:0
     
    37:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak trochu smůlu v přesilovce pět na tři naše hokejistky nakonec prolomily a velkou možnost využívají! Ránu Aleny Mills odrazila bránící hráčka ke Kláře Hymlárové, která viděla před prázdnou brankou volnou hokejku ANETY LÉDLOVÉ. Pak už to bylo snadné – 5:0! Asistence: Klára Hymlárová, Alena Mills.
     
    37:39
    Kotouč nám několikrát odskočil, Klára Hymlárová ho pak ze strany neprotlačila na žádnou kamarádku.
     
    37:07
    Na trestnou míří další Švýcarka, Češky mají k dispozici téměř minutu a půl dvojnásobné početní výhody!
     
    36:34
    Už jsem se bál, že zákrok Nadine Hofstetterové (SUI) na rozjetou Kláru Hymlárovou zůstane bez potrestání, ale nezůstal. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    36:02
    Po pravé straně se dopředu rvala Přibylová, její práci dotáhla další obrovská bojovnice Pejšová. Brändliová ovšem zasahuje.
     
    35:33
    Povedenou rotaci zakončila Čajanová střílenou nabídkou Kaltounkové, pro ni bylo těžké nasměrovat ji do brány. Alespoň jsme donutili soupeřky k icingu.
     
    34:55
    Na ladné bruslení Sáry Čajanové se moc hezky dívá. Právě kapitánka osmnáctky teď zavezla kotouč do útočného pásma a čtvrtá lajna plánuje svůj třetí gól.
     
    34:23
    Tlak do brány zakončila Tereza Vanišová z levého kruhu. Brändliová byla trochu povyjetá a její střelu zastavila.
     
    33:52
    Krásným dlouhým pasem poslala Mills dopředu Mlýnkovou. Byť ta dojela kotouč až v rohu pásma, Češky tak rychle přenesly hru.
     
    32:46
    Zechovské se na koncert na druhé straně ledu dívá asi dobře, nyní musela zasahovat po hodně dlouhé době. A to pouze přikryla kotouč, který k ní dojel.
     
    32:28
    Tohle byla velká škoda. Mrázová nestačila na útočné modré vybídnout Křížovou, která by mohla soupeřkám ujet do další dobré šance.
     
    31:36
    Švýcarky si vzaly oddechový čas, ale zatím se nezdá, že by jim pomohl. Další velkou možnost neproměnila Mills po nahrávce Hymlárové od zadního hrazení.
    30:38 KŘÍŽOVÁ - 4:0
     
    30:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    No podívejme, jak se naše děvčata rozstřílela! Švýcarská obrana teď vůbec nezareagovala na střelu Adély Škrdlové, která se od zadního mantinelu odrazila na druhou stranu. Tam dojížděla DENISA KŘÍŽOVÁ, jež se svými schopnostmi znovu neměla problém – 4:0! Asistence: Adéla Škrdlová, Kateřina Mrázová.
    30:00 KALTOUNKOVÁ - 3:0
     
    30:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Bravurní výkon mladičké čtvrté formace pokračuje a přesně v půlce zápasu vedeme o tři branky! Brändliová nezachytila střelu Čajanové z pravé strany, kterou tak mohla KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ snadno dorazit do úplně prázdné svatyně – 3:0! Asistence: Sára Čajanová, Klára Seroiszková.
     
    29:41
    Češky ostřelují švýcarskou klec jako u Verdunu, ale nejde o úplně nebezpečné pozice. Každopádně společně s prostřídáváním je to ten pravý recept na utavení soupeřek.
     
    28:59
    Ta skončila střelou od modré čáry, nyní pracuje kolem hrazení zejména Tereza Vanišová. Tedy velmi pohyblivá a čilá dívka.
     
    28:25
    Adéla Škrdlová velmi dobře zblokovala přihrávku, která z pravé strany už už mířila na jednu s najetých útočnic. Vzápětí vystoupila ze své pozice ve středním pásmu a založila českou zteč.
     
    27:54
    Další už Švýcarky nedovolily, takže mohou na led poslat čerstvé síly.
     
    27:10
    Po zakázaném uvolnění Švýcarska pokračuje v náporu první formace, jedna střela zatím skončila vedle branky...
     
    26:43
    Velký tlak třetí radostí nekončí! S ranou Pejšové měla brankářka obrovské potíže, ke gólu chybělo málo dorážející Sáře Čajanové. Až zákrok lapačkou proti střele Adély Hanzlíkové přerušuje hru.
     
    25:51
    Tenhle pohyb uzavřela po odražení kotouče Tereza Vanišová. Svůj slalom mezi několika hráčkami ale zakončila jen nedůrazným bekhendem, neboť přesně v tu chvíli jí Švýcarka plácla do hokejky.
     
    25:24
    Po nepříliš dobré pasáži se náš výběr zase vrátil do útočné třetiny, kde přidělává Švýcarkám nervy svým pohybem.
     
    24:30
    Těžkou práci teď ale měla brankářka Katka Zechovská. Nejdřív jen tak tak vyškrábla gólovou šanci Raselliové pár centimetrů vedle tyčky, potom máchla lapačkou proti dalekonosné ráně.
    23:16 KALTOUNKOVÁ - 2:0
     
    23:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    A taky že využíváme! Kaltounková vyhrála buly na Čajanovou, která puk okamžitě poslala na obránkyni Kláru Seroiszkovou. Její střelu podle všeho tečovala právě KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ, gólmanka nestihla na změnu směru zareagovat a vedeme 2:0! Asistence: Klára Seroiszková, Sára Čajanová.
     
    23:12
    Forčeking našich hokejistek přidělává Švýcarkám obrovské potíže. Teď poslaly puk na icing a nestihly vystřídat, toho bychom měli využít.
     
    22:21
    Po dobré práci Patočkové se před švýcarskou klecí prala o druhý gól Aneta Lédlová. První střelu ji Brändliová chytla a při dorážce už naši útočnici bránila soupeřka.
     
    21:56
    Ani napodruhé nedostala Škrdlová kotouč na branku, český tým znovu rozehrává ze své třetiny.
     
    21:25
    Pokus Daniely Pejšové byl nejspíš tečován a skončil na boční konstrukci branky, Adéla Škrdlová pak napálila nohy první clonící hráčky.
     
    21:04
    Alena Mills vybídla křižným pasem Natálii Mlýnkovou, která přejela modrou čáru a puk rychle nahodila na brankářku. Tím získala útočné vhazování.
     
    20:25
    Češky se z obrany vydaly dopředu, Kateřina Mrázová rozehrávala ze středního pásma. Kotouč se ale o mantinel odrazil tak, že dojel na zakázané uvolnění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Český tým měl v první třetině převahu a po gólu Daniely Pejšové zaslouženě vede 1:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    16:18
    První vyloučení českého týmu má na svědomí kapitánka Alena Mills (CZE), která pyká za sekání.
    04:49 PEJŠOVÁ - 1:0
     
    04:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle, české hokejistky se hned v páté minutě ujímají vedení! Vendula Přibylová vysunula dopředu Denisu Křížovou, která akci zbrzdila. Pak ale libovou nahrávkou vybídla z druhé vlny najíždějící obránkyni DANIELU PEJŠOVOU, a ta ve vyložené pozici na druhý pokus zakončila mezi betony gólmanky – 1:0. Asistence: Denisa Křížová, Vendula Přibylová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Zechovská (Peslarová) – Seroiszková, Horálková (A), D. Pejšová, Škrdlová, Zedníková, Radová, Hanzlíková – Křížová (A), Mrázová, Přibylová – Mills (C), Hymlárová, Mlýnková – Vanišová, Patočková, Lédlová – Kaltounková, T. Mazancová, Čajanová. Trenér: Petr Novák.

    Švýcarsko: Brändliová (Maurerová) – Sigristová, Forsterová, Hofstetterová, Thalmannová, Gianettoniová, Christenová, Gianolaová, Hauserová – Zimmermannová, Bullová (A), Stalderová (C) – Enzlerová, Raselliová (A), Rüeggová – Leemannová, Ryhnerová, Rüediová – Neuenschwanderová, Lutzová, Ingoldová. Trenér: Colin Muller.
     
    Nominace českého týmu na turnaj EHT v Dmitrově:

    Brankářky:
    Klára Peslarová (MODO, Švédsko), Kateřina Zechovská (Most).

    Obránkyně:
    Martina Zedníková (Příbram), Tereza Radová (Olomouc), Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Adéla Škrdlová (Třebíč), Daniela Pejšová (MODO, Švédsko), Klára Seroiszková (Karviná), Adéla Hanzlíková (Rokycany).

    Útočnice:
    Natálie Mlýnková (HTI Stars, Kanada), Tereza Vanišová, Vendula Přibylová (obě University of Maine, USA), Barbora Patočková (Příbram), Denisa Křížová, Kateřina Mrázová (obě Brynäs, Švédsko), Alena Mills (Ufa, Rusko), Aneta Lédlová (Kadaň), Klára Hymlárová (St. Cloud State University, USA), Sára Čajanová (Vsetín), Kristýna Kaltounková (Vermont Hockey, USA), Tereza Mazancová (Mladá Boleslav).
     
    Příjemné středeční poledne. Jako další reprezentační akce dnes startuje turnaj pěti zemí v rámci ženské série Euro Hockey Tour, jehož se v ruském Dmitrově účastní i české hokejistky. Svěřenkyně Petra Nováka na úvod čeká Švýcarsko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 5. Pejšová (Křížová, Přibylová), 24. Kaltounková (Seroiszková, Čajanová), 30. Kaltounková (Čajanová, Seroiszková), 31. Křížová (Škrdlová, Mrázová), 38. Lédlová (Hymlárová, Mills), 39. Přibylová (Vanišová, Mrázová), 52. Mlýnková (Hymlárová), 55. Kaltounková (Škrdlová)


    Česko: Zechovská (Peslarová) – Seroiszková, Horálková (A), D. Pejšová, Škrdlová, Zedníková, Radová, Hanzlíková – Křížová (A), Mrázová, Přibylová – Mills (C), Hymlárová, Mlýnková – Vanišová, Patočková, Lédlová – Kaltounková, T. Mazancová, Čajanová. Trenér: Petr Novák.
    Švajčiarsko: Brändliová (Maurerová) – Sigristová, Forsterová, Hofstetterová, Thalmannová, Gianettoniová, Christenová, Gianolaová, Hauserová – Zimmermannová, Bullová (A), Stalderová (C) – Enzlerová, Raselliová (A), Rüeggová – Leemannová, Ryhnerová, Rüediová – Neuenschwanderová, Lutzová, Ingoldová. Trenér: Colin Muller.