Dallas – Montreal 4:1 (kon.) | Boston – Ottawa 5:2 (kon.) | Florida – Detroit 4:0 (kon.)
Philadelphia – Toronto 3:4 (1:2 po s.n.) | Buffalo – NY Islanders 0:1 (kon.) | Carolina – NJ Devils 3:5 (kon.)
Columbus – Calgary 0:3 (kon.) | Minnesota – St. Louis 3:4 (po pr.) | Arizona – Colorado 3:0 (kon.)
Vegas – Winnipeg 3:4 (po pr.) | San Jose – Vancouver 2:5 (kon.) | LA Kings – Chicago 4:3 (po pr.)
koniec
Buffalo Sabres
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
New York Islanders
cz Nedeľa 03.11.2019, 00:10 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u dalšího střetnutí NHL, v němž se představí Buffalo Sabres a New York Islanders.
     
    Při pohledu na tabulku Východní konference zjistíme, že nás čeká souboj organizací z horní pater. Roli mírného favorita budou plnit Ostrované. Jenomže Buffalo je výše postavené a navíc odehraje střetnutí v domácím prostředí. Sabres se nacházejí na třetím místě, když získali dvacet bodů. Ovšem v posledních čtyrech duelech hned třikrát Šavle prohrály. Pokud se zaměříme na Islanders, najdeme je s osmnácti body na páté příčce a hlavně ve skvělé formě. Ostrované totiž v v posledních osmi duelech nepoznali hořkost porážky a derou se směrem nahoru. Navíc celek z New Yorku odehrál o dvě utkání méně nežli jeho dnešní soupeř.
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – Ristolainen, McCabe, Dahlin, Montour, C. Miller, Jokiharju – S. Reinhart, Eichel, Vesey – Olofsson, Ma. Johansson, Skinner – Sheary, Mittelstadt, Sobotka – Okposo, Jo. Larsson, Girgensons.

    New York Islanders: Varlamov (Greiss) – Boychuk, Dobson, Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews – Jo. Bailey, Barzal, Lee – Brassard, B. Nelson, Beauvillier – Clutterbuck, Cizikas, Dal Colle – Wahlstrom, Bardreau, Johnston.

    Rozhodčí: StLaurent, Morton – Brisebois, Tobias.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Z osy hrací plochy vypálil Conor Sheary, jehož pokus brankář vyrazil před sebe. K dorážce se dostal Vladimír Sobotka, který dvakrát trefil beton, místo odkryté části branky.
     
    01:28
    Jack Eichel vyjel zpoza branky a snažil se o přihrávku na zadní tyč, kde číhal Jimmy Vesey. Ovšem přihrávku srazil jeden z obránců.
     
    02:09
    Z pravé strany se o zakončení pokusil Kyle Okposo, jenomže mu do pokusu vložil hůl soupeř, a tak černá guma zamířila jen do rohu hrací plochy.
     
    03:26
    Tentokrát se Kyle Okposo napřáhl od modré čáry, ovšem branku netrefil. Hostující celek poté vyhodil za cenu zakázaného uvolnění.
     
    03:48
    Brandon Montour si najel na pravou stranu, odkud vyslal nepřesný pokus. Poté přišlo zakončení od modré čáry, které zase srazil první bránící hráč do středního pásma.
     
    04:44
    Od modré čáry vystřelil nepřesně Rasmus Ristolainen, ovšem jeho pokus narazil do nohy Sama Reinharta, od které se odrazil do protipohybu ruského gólmana, ale také těsně vedle pravé tyče.
     
    05:19
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí brankář se pod maskou musí hodně červenat, jelikož inkasoval od zadního mantinelu. U hrazení přišel o kotouč Victor Olofsson, naopak se ho za brankou zmocnil DERICK BRASSARD. Jeho nahození zamířilo do nohy Cartera Huttona, jenž si puk srazil za brankovou čáru. Asistence: Anthony Beauvillier.
    05:19 Derick BRASSARD - 0:1
     
    07:26
    Islanders vymysleli přihrávku před branku, která byla sražená. Hostující celek pokračoval dál v akci, ale dva pokusy od modré čáry byly nepřesné.
     
    08:31
    Podél levého mantinelu najel do útočného pásma Anthony Beauvillier, jehož pokus letěl těsně nad ledem k první tyči. Domácí brankář byl pozorný a kotouč betonem vyrazil.
     
    08:38
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Oliver Wahlstrom – 2 min., držení).
     
    Střely na branku: 3:4.
     
    09:19
    Rasmus Dahlin dostal pod tlak Jacka Eichela, který se mu snažil vrátit kotouč žabičkou přes soupeře. Buffalo se samo vyhnalo z útočné třetiny.
     
    10:12
    Anthony Beauvillier získal kotouč ve středním pásmu a následně přihrál na najetého Colea Bardreaua, jehož pokus do horní části branky vyrazil Carter Hutton.
     
    11:11
    Skrytou ránu od modré čáry vyslal Henri Jokiharju, ovšem kotouč se do prostoru tří tyčí nevešel. Semjon Varlamov nic neviděl, a tak nereagoval.
     
    12:18
    Od pravého mantinelu přihrával před branku Brandon Montour. V nebezpečném prostoru se totiž nacházel Sam Reinhart jehož bekhende po ledě vykopl betonem ruský gólman.
     
    Střely na branku: 4:5.
     
    13:02
    Na pravé straně útočného pásma dostal hodně prostoru Jeff Skinner, který zakončil švihem jen nad branku Ostrovanů. Tohle chtělo více trpělivosti a hlavně zamíření.
     
    14:24
    Vladimír Sobotka přenechal kotouč za útočnou modrou čárou a Conor Sheary si najel více na střed, odkud ale minul levou tyč hostující svatyně.
     
    14:55
    Šikovně se před branku natlačil Brock Nelson, který se pokusil o dlouhou kličku do strany. Ovšem Carter Hutton se s útočníkem skvěle přesouval a kotouč po ledě zastavil betonem.
     
    Střely na branku: 4:6.
     
    16:00
    Jack Eichel byl dlouhou obtěžován Mathewem Barzalem, a tak si vyjel až k modré čáře, odkud z otočky prověřil pozornost ruského gólmana. New York Islanders vyhodili na icing.
     
    16:34
    Od levého mantinelu si na osu hrací plochy najel Anders Lee, jehož pokus k levé tyči vyrazil Carter Hutton. Hra se velmi rychle otočila a v jasné pozici selhal Victor Olofsson, který z mezikruží zamířil těsně vedle levé tyče.
     
    17:34
    Brandon Montour vyhrál souboj u pravého mantinelu, po němž přikopl puk na modrou čáru, kde zaskakoval Zemgus Girgensons. Jeho nahození skončilo ve Varlamově lapačce.
     
    17:47
    Na druhé straně zakončil od levého mantinelu Mathew Barzal, domácí brankář pak kotouč betonem vyrazil do ochranné sítě.
     
    17:57
    Buffalo se po vyhraném vhazování vydalo do akce a o další zakončení se pokusil Rasmus Ristolainen. Jeho střelu ale srazil první bránící hráč do ochranné sítě, aktuálně se hra dost kouskuje.
     
    18:33
    Jack Eichel si jel k mantinelu pro kotouč, který poslal tečí do středu. V tomto prostoru se místo spoluhráče nacházel Cal Clutterbuck, jehož pokus po ledě vyrazil domácí brankář ke svému obránci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka moc hokejové krásy nenabídla, přesto jsem se jedné branky dočkali. Zatím jediným střelcem zápasu je Derick Brassard, který od zadního mantinelu nachytal domácího brankáře. V úvodu střetnutí bylo především na Islanders vidět, že hráli včera a chvilkami nestíhali. Pokud by Buffalo zapracovalo na koncovce a více trefovalo prostor tří tyčí, tak ruský brankář by měl daleko více práce nežli jeho protějšek

    Střely na branku: 6:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:19
    Od modré čáry vystřelil nepřesně Rasmus Ristolainen. Dalším zakončením se pak od mantinelu prezentoval Jake McCabe, jenž zase trefil soupeře před brankou.
     
    21:33
    Cink! Po vyhraném vhazování de od modré čáry napřáhl Brandon Montour, jehož dělovka narazila do brankové konstrukce. Ještě teď musí ruskému brankáři zvonit v uších.
     
    22:19
    Středem hrací plochy si najížděl Jack Eichel, který si stáhl puk kolem útočníka a už byl na vrcholu kruhů, odkud vystřelil přes obránce k levé tyči. Varlamova vyrážečka byla znovu připravená, a tak obránci mohli vyhodit na icing.
     
    22:48
    Ross Johnston se oběma nohama nacházel v útočném pásmu, přesto hrál puk, který přejel modrou čáru z neutrální zóny, a tak je tu další přerušení – ofsajd.
     
    23:37
    Vladimír Sobotka vyhrál souboj u hrazení a puk Buffalo pak poslalo na modrou čáru. Odtud zakončil hodně nepřesně Jake McCabe, a tak ruský gólman opět zasahovat nemusel.
     
    24:32
    Islanders uháněli ve dvou na jediného obránce, ale celu dobu bylo vidět, že Mathew Barzal vezme situaci na sebe. Do střely mu tedy vložil hůl Colin Miller a puk zamířil do ochranné sítě.
     
    25:14
    Jack Eichel se rozhlédl a přihrál na modrou čáru, odkud vypálil Rasmus Dahlin. Do jeho dělovky vložil hůl Sam Reinhart, ovšem puk zamířil ještě od obránce do ochranné sítě.
     
    25:45
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Jake McCabe – 2 min., sekání).
     
    26:10
    Oliver Wahlstrom si dlouho zpracovával kotouč, a tak k němu přijel český útočník, jenž hru poslal do středního pásma.
     
    26:47
    Buffalo získalo černou gumu za vlastní brankou a o zbytek práce se postaral Henri Jokiharju. Domácí tým vyhodil a celou čtveřici hráčů prostřídal.
     
    27:51
    Kotouč od modré čáry letěl do levého kruhu, kde se nacházel se střelou z první připravený Mathew Barzal. Jeho pokus vypadl brankáři a kotouč se chvíli válel v brankovišti. Carter Hutton se ale rychle otočil a puk posunul pryč.
     
    28:49
    Po pravé straně najel do útočné třetiny Casey Cizikas, který na nic nečekal a vystřelil. Brankář Sabres byl opět pozorný a kotouč schoval ve své výstroji.
     
    Střely na branku: 7:14.
     
    29:17
    Zpoza branky mířila přihrávka mezi kruhy, kde se nacházel nikým nestrážený Jimmy Vesey. Jeho pokus proletěl jen těsně vedle levé tyče, ale tohle by mělo končit v brance.
     
    29:54
    Na druhé straně si za obranu najel Cole Bardreau, který si hodil kotouč na bekhend a snažil se zakončit mezi brankářovy betony. Carter Hutton si tento počin pohlídal a mezeru rychle utěsnil.
     
    31:20
    Střelou od modré čáry se tentokrát prezentoval Rasmus Ristolainen, jehož snažení bylo zastavené ještě v předbrankovém prostoru.
     
    32:34
    Rasmus Dahlin přihrál z rohu na lépe postaveného spoluhráče, kterým byl Kyle Okposo. Jeho zakončení z osy hrací plochy vyrazil hostující brankář. O dorážku se ještě pokoušel Zemgus Girgensons, ale ani on ruského gólmana nepokořil.
     
    34:07
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Ryan Pulock – 2 min., držení).
     
    Střely na branku: 11:14.
     
    34:58
    Střelou od modré čáry se opět připomněl Rasmus Dahlin, jehož zakončení vyrazil Semjon Varlamov k obránci, který ihned vyhodil pře všechny čáry.
     
    35:47
    A opět pálil od modré čáry Rasmus Dahlin, který tentokrát netrefil prostor branky. Buffalo dál drží Ostrovany pod obrovským zámkem.
     
    36:26
    U pravé tyče se nacházel Jack Eichel, který už chtěl zakončit do odkryté branky, ale byla mu zablokovaná hůl. Tlak Buffala je v posledních minutách enormní.
     
    37:05
    Snad poprvé registrujeme v dnešním střetnutí střelecký pokus z hokejky Anderse Leeho. Hostující útočník vjel do pásma a okamžitě nahodil černou gumu na branku, Carter Hutton znovu v pohodě zasahuje.
     
    Střely na branku: 16:14.
     
    37:25
    Domácí mužstvo se velmi rychle dostalo z vlastní třetiny až do té útočné, kde se střelou z levé strany prezentoval Jake McCabe, jehož snažení srazil do ochranné sítě Noah Dobson.
     
    37:54
    Rasmus Dahlin se pokusil zasáhnout kotouč rybičkou, což se mu nepovedlo. Do akce se tak hnal Cal Clutterbuck, který se rychlým výpadem zbevil i dalšího hráče, ale brankáře už nepřekonal.
     
    38:44
    Další akce Islanders byla pomalá a o zakončení se pokusil Scott Mayfield, k němuž dojel Victor Olofsson, od něhož černá guma zamířila opět do ochranné sítě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Troufnu si říct, že Buffalo bylo i nadále aktivnější, ale z mnoha šancí nedokázalo překonat Semjona Varlamova. Domácím hráčům chybí větší klid na hokejkách při zakončení, a tak prohrávají po šťastném zásahu soupeře. Islanders dnes hrají hodně obětavě, což v dosavadním průběhu stačilo.

    Střely na branku: 16:17.
    Střely na branku ve druhé třetině: 10:7.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Anders Lee se nacpal před brankáře a udělal mu kličku až k zadní tyči. Poté zamířil mezi jeho betony, ale kotouč jen kopíroval brankovou čáru.
     
    41:23
    Do útočného pásma tentokrát s pukem zajel Johan Larsson, který si jej chtěl nahodil o mantinel. Ovšem trefil jen hůl soupeře, od něhož kotouč zamířil mezi diváky.
     
    41:23
    Vyloučení v týmu New York Islanders (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    42:52
    Tak to je obrovská smůla pro Buffalo, které podruhé v utkání orazítkovalo brankovou konstrukci! Na levém kruhu se nacházel Sam Reinhart, jehož pokus švihem zamířil do vzdálenější tyče.
     
    44:14
    Domácí mužstvo nahodilo puk od červené čáry na ruského brankáře, který kotouč rychle vyklepal z lapačky. Obě mužstva v tu chvíli ale střídala.
     
    45:38
    Anders Lee přihrával před branku, kde se po kotouči marně natahoval Mathew Barzal. Následně si před branku nabruslil Ryan Pulock, jemuž zase překazil akci soupeř.
     
    46:47
    Nepříjemný pokus vyslal od pravého mantinelu Jack Eichel, který mířil do horní části branky. Kotouč ale letěl někam na krku ruského gólmana, jenž musel povyskočit.
     
    47:32
    Zakončením od modré čáry se tentokrát prezentoval Colin Miller, jehož pokus zase vyrazil betonem Semjon Varlamov. Hra se pak rychle otočila a zákrok musel zaznamenat Carter Hutton.
     
    Střely na branku: 24:19.
     
    48:05
    Dalším zakončením od modré čáry se prezentoval Rasmus Ristolainen, který trefil prvního bránícího hráče. Hostující mužstvo se pak hnalo do protiakce, ale ta byla zastavená hned za útočnou modrou.
     
    49:25
    Conor Sheary nezvládl přihrávku a už to vypadalo, že se Brock Nelson vydá sám na domácího brankáře. Chybující hráč chybu napravil, když rybičkou černou gumu soupeři vypíchl.
     
    50:57
    Anders Lee jel podél mantinelu až za branku, odkud podél první tyče přihrál na hranici brankoviště, kde se nacházel Josh Bailey. ten ihned inkasoval ránu, a tak vyslal jen slabý pokus do brankáře.
     
    51:48
    Z pravého kruhu vystřelil Cal Clutterbuck, kterého vychytal Carter Hutton. K odraženému pokus se pa dral Michael Dal Colle, jemuž překážel již zmíněný spoluhráč.
     
    53:58
    Islanders dostali soupeře při rozehrávce pod tlak, a tak jej donutili na vyhození přes všechny čáry, Bude se vhazovat po levé ruce brankáře Sabres.
     
    54:11
    Cinkala také domácí svatyně! Jeden z hostujících hráčů si najel mezi kruhy, odkud vyslal bekhendový pokus, který zastavila branková konstrukce.
     
    55:34
    Domácímu mužstvu už moc času nezbývá a navíc bylo Buffalo donucené ke schování se za vlastní branku. Elitní formace Sabres si jde odpočinout, za pár vteřin se ale jistě vrátí.
     
    Střely na branku: 24:20.
     
    56:30
    Za branku si najel domácí kapitán ,který zadovkou přihrával mezi kruhy. Ovšem v nebezpečném prostoru se nacházel jen bránící hráč.
     
    57:34
    Za domácí bránou vybojoval puk Mathew Barzal, který zadovkou našel před brankou postaveného Caseye Cizikase, který trestuhodně prostor tří tyčí netrefil.
     
    58:07
    Carter Hutton zamířil na střídačku a Buffalo Sabres posílá do hry šestého bruslaře. Podaří se domácím vyrovnat?
     
    58:35
    Sabres zahráli ve vlastním pásmu vysokou holí, a tak se Carter Hutton vrací zpátky do brankoviště.
     
    59:00
    Carter Hutton opět zamířil na střídačku a domácí to opět zkusí se šesti bruslaři v poli!
     
    59:46
    Na modrou čáru dostal nabito Rasmus Ristolainen, jehož zakončení vyrazil betonem Semjon Varlamov. Troufám si říct, že o vítězi už je rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    No, opět se potvrdilo, že v hokeji mít tlak a být lepší vůbec nic neznamená. Jediným autorem šťastného gólu byl Derick Brassard, jenž od zadního mantinelu nachytal Cartera Huttona. Buffalo mělo sice více ze hry, ale zahazovalo vyložené šance a navíc nenašlo recept na překonání Semjona Varlamova. Ruský brankář měl kolikrát také štěstí, protože domácí útočníci v nadějných příležitostech nemířili přesně. Ovšem i Islanders si několik šancí vypracovali a také gólman Sabres pokusy vyčapal. Trochu na mě celek z New Yorku působil unaveně, za což asi mohlo včerejší střetnutí.

    Střely na branku: 27:21.
    Střely na branku ve třetí třetině: 11:4.
     
    Československá stopa:

    Vladimír Sobotka (BUF) 0+0, 1 střela, 11:17 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Semjon Varlamov (NYI) 27 zákroků, čisté konto, 100% úspěšnost zákroků
    2. Derick Brassard (NYI) 1+0
    3. Carter Hutton (BUF) 20 zákroků, 1 inkasovaný gól, 95,2% úspěšnost zákroků
     
    S konstatováním, že šťastným a jediným střelcem zápasu byl Derick Brassard, se loučím a přeji vám dobrou noc a nebo hezké sledování dalších zápasů NHL. (02:32:50)

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 6. Brassard (Beauvillier)


    Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – Ristolainen, McCabe, Dahlin, Montour, C. Miller, Jokiharju – S. Reinhart, Eichel, Vesey – Olofsson, Ma. Johansson, Skinner – Sheary, Mittelstadt, Sobotka – Okposo, Jo. Larsson, Girgensons.
    New York Islanders: Varlamov (Greiss) – Boychuk, Dobson, Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews – Jo. Bailey, Barzal, Lee – Brassard, B. Nelson, Beauvillier – Clutterbuck, Cizikas, Dal Colle – Wahlstrom, Bardreau, Johnston.

    Rozhodca: StLaurent, Morton – Brisebois, Tobias