Everton – Watford 2:0 (kon.) | Manchester City – Southampton 3:1 (kon.) | Burton – Leicester 1:3 (kon.)
Oxford Utd. – Sunderland 1:1 (4:2 po pen.)
koniec
Burton Albion FC
1:3 (0:2)
Leicester City
cz Utorok 29.10.2019, 20:45Anglický Ligový pohár • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Další obrovskou šanci měl hostující Gray, který udělal dlouhou kličku brankáři a mohl zamířit do prázdné brány, ale domácí obránci nelenili, stačili se vrátit do brány a balon zastavují.
    89. MADDISON - 1:3
     
    89
    Leicester právě vstřelil branku!

    A je rozhodnuto! Gray se protáhl po pravé straně a uvolnil ve vápně volného JAMESE MADDISONA, který po nějakých pěti minutách na hřišti definitivně posouvá Lišky do dalšího pohárového kola.
     
    89
    Střídání v týmu Burton Albion FC: ze hřiště odchází Edwards a Šarkič, přichází Sbarra a Temleton.
     
    88
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Choudhury, přichází Ndidi. Takže další opora na plac...
     
    85
    Domácí Albion byl zase blízko vyrovnání, tohle může třetiligového outsidera mrzet. Fraser našel na pravé straně úplně volného Šarkiče, ale černohorský forvard přestřelil bránu.
     
    82
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Praet, přichází Maddison. Trenér Rodgers si evidentně není výsledkem jistý a posílá na plac i svou oporu ze středu pole.
     
    77
    Po Grayově centru z pravé strany se prosadil před bránou Barnes. Gól střídajícího záložníka ale neplatí pro ofsajdové postavení. Drama nám vrcholí!
     
    77
    Po přetaženém rohovém kopu byl na zadní tyči úplně volný Evans, ale svou hlavičku za čáru přes obranný val neprocedil.
     
    74
    Domácí měli na noze vyrovnání! Dyer centroval z levé strany pod sebe a míč si našel Fraser. Jeho volej z bezprostřední blízkosti ale senzačním reflexivním zákrokem vyráží Ward na roh.
     
    72
    Gray si ve vápně připravil míč kolem Dyera na střelu pravou nohou, ale z úhlu pálí tvrdě a hlavně mimo.
    69. Albrighton v další tutovce
     
    69
    Gray hned průnikovou přihrávkou do pravého křídla uvolnil Albrightona, ale ten zahazuje po pár minutách další tutovku. Opět mu vyběhnutím skvěle zmenšil střelecký úhel brankář O'Hara.
     
    66
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází střelec první branky Kelechi Iheanacho, přichází Harvey Barnes.
    60. Albrightonova obrovská šance
     
    60
    Albrighton měl obrovskou šanci z přečíslení, když se protáhl kolem stopera Wallace, ale domácí gólman O'Hara jej z bezprostřední blízkosti poprvé vychytal a dorážku už anglický záložník napálil jen do boční sítě.
     
    59
    Stadion burácí! Třetiligový outsider po změně stran slavného soupeře přehrává a žene se za vyrovnáním!
    52. BOYCE - 1:2
     
    52
    Burton právě vstřelil branku!
    Domácí snižují na 1:2 a stadion burácí! Nejprve vypadala útočná snaha Burtonu dost kostrbatě. LIAM BOYCE už se na to nemohl dívat, opřel se do míče na hranici vápna a propálil rukavice Warda. Hostující gólman se musí trochu červenat. Rázem tady máme zápletku.
     
    47
    Praet šel po kolmici od Morgana trochu z úhlu sám na bránu, pokusil se O'Haru přelobovat na zadní tyč, ale balon těsně minul branku.
     
    46
    Střídání v týmu Burton Albion FC: ze hřiště odchází Hutchinson, přichází Dyer.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje první poločas o jedinou minutu.
     
    45
    Největší šanci si domácí Burton nechal až na poslední minutu. Centr z hloubky hřiště byl velmi nebezpečný a leicesterský obránce Justin si málem dal v tísni vlastní gól. Ward byl však na místě a hlavičku svého spoluhráče vyrazil na roh.
     
    30
    Oba hráči si teď své role prohodili. Iheanacho přihrával ze strany pod sebe na Graye, který pálil z ideální pozice na středu vápna, ale jeho volej končí vysoko nad.
    20. TIELEMANS - 0:2
     
    20
    Leicester právě vstřelil branku!

    Nedáš – dostaneš. Pár desítek vteřin poté, co mohli domácí srovnat, zvyšují Lišky už na 2:0 ve svůj prospěch. Hosté vystihli rozehrávku stoperů a šli do protiútoku. Praet z pravé strany dobře viděl ze druhé vlny nabíhajícího YOURI TIELEMANSE, který na penaltě prokázal svůj přehled a bez přípravy posílá míč mimo dosah gólmana.
     
    18
    Domácí byli blízko vyrovnání! Broadhead se pokusil o nůžky, což mu nevyšlo, ale míč se odrazil na vápno, odkud velmi tvrdě pálil z voleje Fraser. O pár centimetrů však minul Wardovu bránu.
    7. IHEANACHO - 0:1
     
    7
    Leicester právě vstřelil branku!

    Favorit utkání záhy otevírá skóre po brilantně sehraném protiútoku. Gray kolmicí otevřel obranu pro Tielemanse na levém křídle, který bez přípravy vrátil míč do vápna na úplně volného KELECHI IHEANACHA, a ten rovněž z první překonává O'Haru. Parádně sehraný protiútok.
     
    5
    Na začátku páté minuty měl první gólovou šanci právě útočník Iheanacho. Po chytrém přistrčení Tielemanse dostal míč do dobré pozice, ale jeho křížná rána po zemi těsně minula prostor O'Harovy svatyně.

    Pavel Pubal

    Góly: 52. Boyce – 7. Iheanacho, 20. Tielemans, 89. Maddison


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:10. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:4.
    Burton Albion FC: O'Hara – Brayford, O'Toole, Wallace, Hutchinson (46. Dyer) – Edwards (89. Sbarra), Quinn, Fraser – Šarkič (89. Templeton), Boyce, Broadhead.
    Náhradníci: Sbarra, Buxton, Daniel, Garratt, Anderson, Templeton, Dyer.

    Leicester City: Ward – Justin, Morgan, Evans, Fuchs – Choudhury (88. Ndidi) – Albrighton, Praet (82. Maddison), Tielemans, Gray – Iheanacho (66. Barnes).
    Náhradníci: Maddison, Söyüncü, Ndidi, Vardy, Pereira, Schmeichel, Barnes.

    Rozhodca: England – Greenhalgh, Mainwaring.