Everton – Watford 2:0 (kon.) | Manchester City – Southampton 3:1 (kon.) | Burton – Leicester 1:3 (kon.)
Oxford Utd. – Sunderland 1:1 (4:2 po pen.)
koniec
Burton Albion FC
1:3 (0:2)
Leicester City
cz Utorok 29.10.2019, 20:45Anglický Ligový pohár • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z osmifinálového utkání anglického ligového poháru EFL Cup mezi týmy Burton Albion FC a Leicester City. Utkání začíná ve 20.45 hodin a favorit je jasný. Uspěje třetí tým Premier League na půdě třetiligového Burtonu? Každé kolo pohárových soutěží přinese vždy nějaké překvapení, tak uvidíme, zda to nebude právě v tomto utkání.
     
    Vzájemný zápas
    Soutěžní utkání spolu oba celky sehrály naposledy roku 2013, kdy se utkaly v rámci FA Cupu. Favorizovaný Leicester tedy zvítězil 2:0 po gólech Wooda a De Laeta. Od té doby se obě družstva potkala ještě dvakrát v přátelských duelech – poprvé se radoval Leicester, podruhé Burton.
     

    Domácí Burton Albion FC, pro které bude dnešní zápas svátkem, se do osmifinále EFL Cupu probojovali, když postupně vyřadili Port Vale (2:1), Morecambe (4:0) a celé Ostrovy šokovali na konci září, když vyřadili po brankách Sarkiče a Broadheada prvoligový Bournemouth. Na ligové scéně se ale zatím Burtonu moc nedaří, ve třetí nejvyšší soutěži (League One) je až třináctý se ziskem 19 bodů za pět výher a čtyři remízy i porážky při skóre 16:13.
     

    Hostující Leicester City byl do ligového poháru nasazen, takže na cestě do osmifinále vyřadil pouze dva soupeře – Newcastle (2:1) a Luton (4:0). V Premier League se zatím partě kolem střelce Vardyho parádně daří, aktuálně jsou „Lišky“ třetí se ziskem 20 bodů za šest výher, dvě remízy a dvě porážky. Naposledy na sebe Leicester upozornil pátečním rekordním debaklem na hřišti Southamptonu, který rozebral do posledního šroubku v poměru 9:0!
     
    Úvodní sestavy:

    Burton Albion FC: O'Hara – Brayford, O'Toole, Wallace, Hutchinson – Edwards, Quinn, Fraser – Šarkič, Boyce, Broadhead.
    Náhradníci: Sbarra, Buxton, Daniel, Garratt, Anderson, Templeton, Dyer.

    Leicester City: Ward – Justin, Morgan, Evans, Fuchs – Choudhury – Albrighton, Praet, Tielemans, Gray – Iheanacho.
    Náhradníci: Maddison, Söyüncü, Ndidi, Vardy, Pereira, Schmeichel, Barnes.

    Rozhodčí: England – Greenhalgh, Mainwaring.
     
    Svátek pro třetiligový Burton Albion se blíží, oba týmy už přicházejí na hřiště. Dobře se bavte.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fraser se sympaticky hned snažil protáhnout po levé postranní lajny, ale svůj úmysl nedotáhl do úspěšného konce.
     
    2
    Quinn ve středu hřiště přejel přes achillovku Praeta. Domácí dávají „Liškám“ hned na úvod pocítit, že je dnešní utkání může bolet.
     
    3
    Leicester se v úvodních minutách nechal trochu nečekaně zatlačit do defenzívy.
     
    4
    O první útočný pokus favorita se postaral Iheanacho a vybojoval rohový kop...
     
    4
    ...Fuchsův přízemní centr od rohového praporku ale obránci Burtonu odvrátili hned na přední tyči.
     
    5
    Na začátku páté minuty měl první gólovou šanci právě útočník Iheanacho. Po chytrém přistrčení Tielemanse dostal míč do dobré pozice, ale jeho křížná rána po zemi těsně minula prostor O'Harovy svatyně.
     
    7
    Leicester právě vstřelil branku!

    Favorit utkání záhy otevírá skóre po brilantně sehraném protiútoku. Gray kolmicí otevřel obranu pro Tielemanse na levém křídle, který bez přípravy vrátil míč do vápna na úplně volného KELECHI IHEANACHA, a ten rovněž z první překonává O'Haru. Parádně sehraný protiútok.
    7. IHEANACHO - 0:1
     
    9
    Iheanacho dělá zatím domácím obráncům velké problémy, teď připravil míč pro Albrightona, ale jeho kolmici Gray nepochopil. Hostující kouč zatím může být s výkonem nigérijského forvarda velmi spokojen. Kapitán Vardy si mezi tím může na střídačce v klidu odpočinout.
     
    11
    Praet nachytán v ofsajdu.
     
    12
    Gray byl u rohového praporku okraden o míč, což si vysloužilo potlesk domácích fans.
     
    13
    Další kolmici si teď Iheanacho nezpracoval.
     
    14
    Gray si počkal na náběh Albrightona, ale toho o míč u lajny obětavým skluzem obral O'Toole. Následně na polovině hřiště hostující veterán Morgan fauluje Boyce.
     
    16
    Edwards se sympatickou snahou neuspěl.
     
    17
    Iheanacho přihrávkou pod sebe hledal ve vápně Albrightona, ale tomu se pod nohy obětavě postavil Wallace.
     
    18
    Domácí byli blízko vyrovnání! Broadhead se pokusil o nůžky, což mu nevyšlo, ale míč se odrazil na vápno, odkud velmi tvrdě pálil z voleje Fraser. O pár centimetrů však minul Wardovu bránu.
     
    20
    Leicester právě vstřelil branku!

    Nedáš – dostaneš. Pár desítek vteřin poté, co mohli domácí srovnat, zvyšují Lišky už na 2:0 ve svůj prospěch. Hosté vystihli rozehrávku stoperů a šli do protiútoku. Praet z pravé strany dobře viděl ze druhé vlny nabíhajícího YOURI TIELEMANSE, který na penaltě prokázal svůj přehled a bez přípravy posílá míč mimo dosah gólmana.
    20. TIELEMANS - 0:2
     
    22
    Ofenzivní hráči Leicesteru dnes mají hodně prostoru pro útočení a zápas si užívají. Uvidíme, zda třeba nenapodobí debakl 9:0, kterým v posledním ligovém kole zostudili Southampton.
     
    23
    Iheanacho nezpracoval pěknou kolmici Choudhuryho.
     
    25
    Šarkiš se pokusil o sympatický útok, ale Fuchs jej hned obral. Burton je zatím bez šance.
     
    27
    Albrighton chtěl hru zrychlit přihrávkou z druhého dotyku na Iheanacha, ale to teď útočník nečekal a nechal se předskočit stoperem Wallacem.
     
    28
    Broadhead se provinil u rohového proparku útočným faulem proti Justinovi.
     
    29
    Gray posílal z pravé strany další nebezpečný přízemní centr, jehož adresátem byl opět Iheanacho. Ten se sice k míči dostal, ale v tísni s obráncem se mezi nimi míč tak odrážel, že z toho není ani roh.
     
    30
    Oba hráči si teď své role prohodili. Iheanacho přihrával ze strany pod sebe na Graye, který pálil z ideální pozice na středu vápna, ale jeho volej končí vysoko nad.
     
    32
    Grayův centr do vápna odvrátil Hutchinson na rohový kop.
     
    33
    Praetův míč od rohového praporku odehrál hned na přední tyči Quinn. Razantně míč urval, že vyletěl až mimo stadion.
     
    34
    Gray kolmicí našel na levé straně Albrightona. Ten si chtěl míč zaseknout kolem obránce na svou silnější pravou nohu do středu hřiště na zakončení, ale to Brayford přečetl a míč získává.
     
    35
    O'Hara musel proti nákopu za beky vyběhnout mimo pokutové území, aby byl u míče dříve než Iheanacho. Sice to vypadalo trochu kostrbatě, hostující fanoušci si dokonce mysleli, že při tom zahrál rukou, ale zvládl to.
     
    36
    Gólman O'Hara proti další kolmicí Foxes opět na výletě – a opět zakročil mimo vápno úspěšně. Irský brankář možná ani nečekal, že si dnes i tolik zaběhá.
     
    39
    Leicester v posledních minutách trochu ubral nohu z plynu. První půle se dohrává spíše ve středu pole.
     
    40
    Gray končí i s míčem v autu, což fanoušci domácích oceňují hlasitým potleskem.
     
    41
    Albrighton vybojoval míč a vyslal kolmici na Praeta. Ten si mohl z pravé strany vybírat, jak naloží s míčem, ale jeho centr před bránu byl hodně nepřesný.
     
    43
    Hutchinson se centrem z pravé strany snažil vybídnout k zakončení na přední tyči Frasera, ale u míče byl dříve brankář Ward.
     
    45
    Největší šanci si domácí Burton nechal až na poslední minutu. Centr z hloubky hřiště byl velmi nebezpečný a leicesterský obránce Justin si málem dal v tísni vlastní gól. Ward byl však na místě a hlavičku svého spoluhráče vyrazil na roh.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje první poločas o jedinou minutu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas osmifinále Ligového poháru je za námi a favorizovaný Leicester má nakročeno k postupu do dalšího kola. Na půdě třetiligového Burtonu si Lišky vypracovali už v první dvacetiminutovce dvoubrankový náskok, když se prosadili po skvěle sehraných útocích do otevřené obrany Iheanacho a Tielemans. Celý poločas favorit jasně ovládal, až v samém závěru měli domácí dvě slušné šance, ale Ward drží čisté konto.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Burton Albion FC: ze hřiště odchází Hutchinson, přichází Dyer.
     
    47
    Praet šel po kolmici od Morgana trochu z úhlu sám na bránu, pokusil se O'Haru přelobovat na zadní tyč, ale balon těsně minul branku.
     
    48
    Jen pro úplnost, Foxes nastoupili do druhé půle beze změny.
     
    49
    Albrighton si na hranici vápna pokoušel vykoledovat standardní situaci. Rozhodčí rezolutně rozpažuje, a jak prokázal opakovaný záběr, záložník Leicesteru může být rád, že za svůj ochotný pád neviděl žlutou kartu.
     
    52
    Burton právě vstřelil branku!
    Domácí snižují na 1:2 a stadion burácí! Nejprve vypadala útočná snaha Burtonu dost kostrbatě. LIAM BOYCE už se na to nemohl dívat, opřel se do míče na hranici vápna a propálil rukavice Warda. Hostující gólman se musí trochu červenat. Rázem tady máme zápletku.
    52. BOYCE - 1:2
     
    54
    Rohový kop Albrightona odvrátil Wallace před Morganem.
     
    54
    Střela Choudhuryho byla zblokována na další roh. Ani z něj nic není. Tedy kromě Fuchsova dalekonosného pokusu, který ohrozil diváky ve druhém patře.
     
    56
    Domácí Albion už myslel na vyrovnání, ale proti přihrávce Broadheada do strany si skvěle splnil své obranné povinnosti Gray.
     
    57
    Šarkič si navedl míč z pravé strany na střed hřiště, ale jeho rána levou nohou končí mimo. Nicméně Lišky teď nejsou úplně ve své kůži, domácí se nadechli k výkonu na hranici možností.
     
    59
    Stadion burácí! Třetiligový outsider po změně stran slavného soupeře přehrává a žene se za vyrovnáním!
     
    60
    Šarkičovu chytrou přihrávku mezi beky zastavil na poslední chvíli Morgan.
     
    60
    Albrighton měl obrovskou šanci z přečíslení, když se protáhl kolem stopera Wallace, ale domácí gólman O'Hara jej z bezprostřední blízkosti poprvé vychytal a dorážku už anglický záložník napálil jen do boční sítě.
    60. Albrightonova obrovská šance
     
    63
    Iheanacho se v rychlosti protáhl kolem obránců a chtěl vrátit míč z pravé strany do vápna, ale tam byli v daném prostoru připraveni jen obránci Burtonu.
     
    64
    Střídající Dyer nahrál podél velkého vápna na Quinna, ten sice neměl ideální pozici, ale zkusil i v tísni ze záklonu bez přípravy vystřelit. Míč proletěl nad břevnem.
     
    65
    Gray nám trochu zahamounil, chtěl vzít zodpovědnost na sebe, ale trojblok na vápně propálit prostě nemoh.
     
    66
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází střelec první branky Kelechi Iheanacho, přichází Harvey Barnes.
     
    67
    Záložník Barnes hned dostal po pár vteřinách na hřišti balon do vápna, ale v souboji s obráncem podklouzl.
     
    68
    Hostující kouč Brendon Rodgers po prostřídání trochu přeskupil řady. Barnes se postavil do zálohy, na hrot se místo vystřídaného Iheanacha posunul z kraje zálohy rychlonožka Gray.
     
    69
    Gray hned průnikovou přihrávkou do pravého křídla uvolnil Albrightona, ale ten zahazuje po pár minutách další tutovku. Opět mu vyběhnutím skvěle zmenšil střelecký úhel brankář O'Hara.
    69. Albrighton v další tutovce
     
    70
    Favorizovaný Leicester v posledních minutách zase trochu převzal aktivitu a nechce ponechat nic náhodě. Gólová pojistka tomu ale zatím chybí...
     
    71
    Praetův dlouhý křížný pas na Albrightona si záložník Leicesteru nezpracoval.
     
    72
    Střídající Barnes se protáhl po levém křídle až do vápna, ale centroval v tísni a v pádu, což nemohlo dopadnout dobře.
     
    72
    Gray si ve vápně připravil míč kolem Dyera na střelu pravou nohou, ale z úhlu pálí tvrdě a hlavně mimo.
     
    74
    Domácí měli na noze vyrovnání! Dyer centroval z levé strany pod sebe a míč si našel Fraser. Jeho volej z bezprostřední blízkosti ale senzačním reflexivním zákrokem vyráží Ward na roh.
     
    76
    Začíná poslední čtvrthodina základní hrací doby. Barnes už mohl z protiútoku po přihrávce od Greye pomýšlet pomalu na samostatný únik, ale míč si blbě převzal a Brayford mu jej ukop do zámezí.
     
    77
    Po přetaženém rohovém kopu byl na zadní tyči úplně volný Evans, ale svou hlavičku za čáru přes obranný val neprocedil.
     
    77
    Po Grayově centru z pravé strany se prosadil před bránou Barnes. Gól střídajícího záložníka ale neplatí pro ofsajdové postavení. Drama nám vrcholí!
     
    79
    Gray chtěl pěkným lobem chytře uvolnit Praeta, ale ten to nečekal a míč sbírají obránci Burtonu.
     
    81
    Boyce nadýchaným centrem hledal na zadní tyči Edwardse, ale ten měl pro koncovku hodně složitou pozici. K míči se přes Morgana nedostal ideálně.
     
    82
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Praet, přichází Maddison. Trenér Rodgers si evidentně není výsledkem jistý a posílá na plac i svou oporu ze středu pole.
     
    84
    Broadhead sympaticky přešel přes dva soupeře, ale pár metrů před vápnem jej o „kulatý nesmysl“ okradl Choudhury.
     
    85
    Domácí Albion byl zase blízko vyrovnání, tohle může třetiligového outsidera mrzet. Fraser našel na pravé straně úplně volného Šarkiče, ale černohorský forvard přestřelil bránu.
     
    86
    Albrighton z protiútoku vybojoval pro Lišky alespoň rohový kop. Hosté teď nikam spěchat nebudou.
     
    87
    Tielemans si našel odražený míč za vápnem, ale jeho pokus o střelu si vysloužil jen posměch domácích příznivců.
     
    88
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Choudhury, přichází Ndidi. Takže další opora na plac...
     
    89
    Střídání v týmu Burton Albion FC: ze hřiště odchází Edwards a Šarkič, přichází Sbarra a Temleton.
     
    89
    Leicester právě vstřelil branku!

    A je rozhodnuto! Gray se protáhl po pravé straně a uvolnil ve vápně volného JAMESE MADDISONA, který po nějakých pěti minutách na hřišti definitivně posouvá Lišky do dalšího pohárového kola.
    89. MADDISON - 1:3
     
    90
    Hostující manažer Rodgers si konečně oddychl a vykouzlil i úsmev na tváři.
     
    90+1
    Rozhodčí nastaví druhou půli o čtyři minuty.
     
    90+1
    Další obrovskou šanci měl hostující Gray, který udělal dlouhou kličku brankáři a mohl zamířit do prázdné brány, ale domácí obránci nelenili, stačili se vrátit do brány a balon zastavují.
     
    90+3
    Utkání už se jen v poklidu dohrává, je rozhodnuto.
     
    90+3
    Rohový kop Foxes nic nebezpečného nepřinesl.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 43%–57%.
    Střely na branku: 2–3.
    Střely mimo: 3–4.
    Rohy: 5–10.
    Ofsajdy: 1–1.
    Fauly: 7–4.
     
    Povinnost splněna, ale nic přesvědčivého to nebylo. Fotbalisté Leicesteru City potvrdili na půdě třetiligového Burtonu roli obrovského favorita a postupují do dalšího kola Ligového poháru.

    Svěřenci trenéra Brendona Rodgerse vykročili za postupem už v první půli, kdy se střelecky prosadili Iheanacho a Tielemans, po změně stran však domácí Boycem snížili a Foxes se museli strachovat o výsledek. Fraser a Šarkič ale velké šance na vyrovnání zahodili a v závěru dodal klid na kopačky Leicesteru střídající Maddison.
     
    S tímto konstatováním se pro dnešek loučím, hezký večer a zase někdy na počtenou. (22:43:10)

    Pavel Pubal

    Góly: 52. Boyce – 7. Iheanacho, 20. Tielemans, 89. Maddison


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:10. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:4.
    Burton Albion FC: O'Hara – Brayford, O'Toole, Wallace, Hutchinson (46. Dyer) – Edwards (89. Sbarra), Quinn, Fraser – Šarkič (89. Templeton), Boyce, Broadhead.
    Náhradníci: Sbarra, Buxton, Daniel, Garratt, Anderson, Templeton, Dyer.

    Leicester City: Ward – Justin, Morgan, Evans, Fuchs – Choudhury (88. Ndidi) – Albrighton, Praet (82. Maddison), Tielemans, Gray – Iheanacho (66. Barnes).
    Náhradníci: Maddison, Söyüncü, Ndidi, Vardy, Pereira, Schmeichel, Barnes.

    Rozhodca: England – Greenhalgh, Mainwaring.