Košice – Nové Zámky 2:3 (po pr.) | Detva – B. Bystrica 1:5 (kon.) | Poprad – Zvolen 3:4 (kon.)
Miškovec – Budapešť 4:1 (kon.) | Nitra – Michalovce 6:2 (kon.) | HC Slovan – Lipt. Mikuláš 3:2 (3:2 po s.n.)
koniec
DVTK Miškovec
4:1 (1:1, 3:0, 0:0)
MAC Budapešť
Utorok 22.10.2019, 18:00 • Ice rink, Miškovec (Maďarsko) • Tipos Extraliga (SR) • 15. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:30
    Pittovu strelu od modrej Adorján vyrazil len pred seba a sám Pitt sa k odrazenému puku dostal ako prvý. Domáci gólman vystihol jeho pokus o blafák do ľavej strany a betónom puk zastavil.
     
    58:39
    Terbócs sa individuálne dostal po ľavom krídle až pred Adorjána, pred ktorým sa ešte snažil puk posunúť na spoluhráča. Domáci gólman hrací predmet vypichol a jeho spoluhráči ho potom odpálili zo svojho pásma.
     
    55:36
    Hra po niekoľkých minútach pokračuje. Galanisz prihrávkou spoza bránky našiel Beacha, ktorý si ešte pred Bálizsom vymiešal puk a následný blafák do pravej strany mu gólman Budapešti zneškodnil.
     
    54:26
    Langkowovu strelu z pravého kruhu vyrazil Adorján ku Garátovi, ktorý bekhendom minul zblízka jeho bránku.
     
    53:40
    Orban sa dostal stredom domácej obrany až pred Adorjána, ten však jeho strelu zblízka vyrazil ľavým betónom do rohu.
     
    52:19
    Ritó výbornou prihrávkou spoza bránkovej čiary prihral medzi kruhy nepochopiteľne neobsadenému Vasovi, ktorý z prvej trafil brankára Bálizsa.
     
    48:20
    Galanisz vystihol rozohrávku hostí a bekhendom strieľal spomedzi kruhov. Jeho pokus končí tesne Bálizsovej bránky.
     
    43:21
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Charles Gregory Strech – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    41:44
    Magosi sa uvoľnil na ľavom krídle a spoza bránky Bálizsa prihral medzi kruhy Galaniszovi. Ten puk síce trafil, tiesnený Fejesom ale len veľmi slabo a gólman MAC si s jeho strelou poradil.
     
    40:23
    Hostia následne úplne prepadli a traja hráči Miškovca šli na jedného obrancu Budapešti. Ritó strieľal po Vasovej krížnej prihrávke sprava, bránku Bálizsa ale minul.
     
    39:03
    Macaulay trafil pri rozohrávke spoza bránky korčule Beauvillera, od ktorého sa puk odrazil do bránkoviska Budapešti. Gólman Bálizs na poslednú chvíľu puk pokryl pred dorážajúcim Beauvillerom.
     
    37:57
    Miškovec dal gól!
    Domáci pokračujú v navyšovaní svojho náskoku! Vojtkó obkrúžil skoro celé útočné pásmo Miškovca a spoza bránky prihral na ľavú stranu k NICHOLASOVI RORYMU ROSSOVI, ktorý príklepom prestrelil brankára Bálizs. Gólmanovi Budapešti zaclonil jeho vlastný spoluhráč McNally. Asistencia: Matyás Vojtkó, Kyle Beach.
     
    36:47
    Vas mohol hneď pridať svoj druhý gól! Reszeghovu tečovanú prihrávku z ľavého krídla zasiahol vo vzduchu bejzbalovým spôbosom Vas, Bálizs ale spojil svoje betóny včas a puk vyrazil.
     
    36:13
    Miškovec dal gól!
    Domáci odskakujú už do dvojgólového náskoku! Láda nádhernou prihrávkou cez celú šírku klziska našiel na modrej rozbehnutého JÁNOSA VASA, ktorý si puk potiahol do útočnej tretiny a presnou strelou do pravého horného rohu Bálizsovej bránky vymietol všetky pavučiny, ktoré v tomto rohu boli. Asistencia: Balázs Láda.
     
    33:08
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Ryan Harrison – 2 min., napadnutie).
     
    32:59
    Bodó prihrávkou z ľavého rohu útočnej tretiny našiel pred bránkou Langkowa, ktorý však vo vyloženej streleckej pozície znovu netrafil puk.
     
    28:53
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Chris Carlisle – 2 min., podrazenie).
     
    28:39
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Nicholas Rory Ross – 2 min., napadnutie).
     
    27:14
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (István Sofron – 2 min., sekanie).
     
    26:45
    Beauviller nádhernou prihrávkou našiel pred bránkou Budapešti Vasa, ktorý ešte prihrávkou k druhej žŕďke našiel Rodmana. Toho skvelým zákrokom pravým betónom vychytal gólman Bálizs.
     
    25:45
    Miškovec dal gól!
    Domáci sa peknou rýchlou akciou ujímajú znovu vedenia! Reszegh prihrávkou z pravej strany našiel ideálne na ľavej LAŚZLÓA RITÓA a ten z prvej poslal puk za zasahujúceho a pomerne výrazne vykorčuľovaného brankára Bálizsa. Asistencia: Tamás Reszegh, Nikandrosz Galanisz.
     
    24:41
    Bodó skvelou prihrávkou z ľavej strany v prečíslení 2 na 1 našiel na pravej Langkowa, ten však minul odkrytú Adorjánovu bránku.
     
    18:34
    Na opačnej strane si nakorčuľoval do útočnej tretiny Vas a nikým neatakovaný strieľal z ľavého kruhu. Bálizs len s vypätím všetkých síl vyrazil jeho pokus tesne mimo vlastnej brány.
     
    18:04
    Po prihrávke medzi kruhmi sa dostal k puku Strech, v dobrej pozícii však trafil len obrancu domáceho tímu.
     
    17:34
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (István Terbócs – 2 min., hákovanie).
     
    15:31
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (István Sofron – 2 min., faul kolenom).
     
    15:23
    Strech sa z ľavého krídla natlačil pred Adorjána, blafák do pravej strany ale Adorján vystrčeným betónom zastavil. Domáci obrancovia potom puk odpálili do bezpečia.
     
    14:02
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Márk Miskolczi – 5 min., nedovolené bránenie + osobný trest do konca zápasu, nedovolené bránenie).
     
    12:12
    Budapešť dáva gól!
    Hostia po krásnej akcii vyrovnávajú! Sofron prihrávkou od pravého mantinelu posunul puk na CHARLESA GREGORYHO STRECHA, ktorý si ho vymenil s Klempom a nakorčuľoval si na jeho spätnú prihrávku za obrancov Miškovca. Puk si potom posunul pred brankárom Adorjánom doľava a blafákom prekonal domáceho gólmana. Asistencie: Tomáš Klempa, István Sofron.
     
    07:27
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Tamás Reszegh – 2 min., držanie).
     
    06:53
    Miškovec dal gól!
    Domáci využívajú presilovú hru a otvárajú skóre! Rodmanovu strelu zablokoval jeden z hráčov Budapešti k NIKANDROSZOVI GALANISZOVI, ktorý puk z otočky poslal na bránku. Bálizs ho len zbrzdil, ten ale i tak pomaly šiel za bránkovú čiaru. Pre istotu ho ešte dorazil do siete Magosi, ktorý stál v bránkovisku, puk však už v tomto momente podľa verdiktu rozhodcov prešiel za bránkovú čiaru a strelcom gólu je tak Galanisz. Asistencia: David Rodman, Nicholas Rory Ross
     
    06:37
    Domáci sú však už späť v pásme hostí. Beach strieľal po krížnej prihrávke z ľavej strany, Bálizs sa ale stihol presunúť a strelu chytil.
     
    05:25
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Nándor Fejes – 2 min., podrazenie).
     
    05:25
    Patrik Kiss sa s Farkasom dostal do prečíslenia 2 proti 1 a práve Kiss po skvelej kľučke prihrával pred bránku Farkasovi. V zabránení mu faulom zabránil Fejes.
     
    02:49
    Domáci hráči prepadli v strednom pásme a hostia vyrazili do rýchleho protiútoku. Po prihrávke zľava strieľal zblízka Macaulay, bránku Adorjána však tesne minul.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 7. Galanisz (Rodman, Ross), 26. Ritó (Reszegh, Galanisz), 37. Vas (Láda), 38. Ross (Vojtkó, Beach) – 13. Strech (Klempa, Sofron)


    DVTK Miškovec: Adorján – Vojtkó, Ross, Vandane, Láda, D. Kiss, Szirányi, Lövei, Göz – Reszegh, Vas, Beach – Beauviller, Harrison, Rodman – Magosi, Galanisz, Miskolczi – P. Kiss, Farkas, Ritó
    MAC Budapešť: Bálizs – Carlisle, Garát, Macaulay, McNally, Fejes, Pozsgai, Schlekmann, Bugár – Sofron, Strech, Klempa – Bodó, Langkow, Orban – Terbócs, Pitt, Kreisz – Szigeti, Nagy, Pápa

    Rozhodca: Kalina, Korba – Bogdaň, Ordzovenský

    Diváci: 1 411