Košice – Nové Zámky 2:3 (po pr.) | Detva – B. Bystrica 1:5 (kon.) | Poprad – Zvolen 3:4 (kon.)
Miškovec – Budapešť 4:1 (kon.) | Nitra – Michalovce 6:2 (kon.) | HC Slovan – Lipt. Mikuláš 3:2 (3:2 po s.n.)
koniec
DVTK Miškovec
4:1 (1:1, 3:0, 0:0)
MAC Budapešť
Utorok 22.10.2019, 18:00 • Ice rink, Miškovec (Maďarsko) • Tipos Extraliga (SR) • 15. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:31:07)
     
    DVTK Miškovec po troch prehrách na domácej pôde za sebou dnes v maďarskom derby zaslúžene víťazí. V tretej tretine nechali domáci tvoriť hostí, tí ale nepredviedli až na ojedinelé výnimky vôbec nič a bránku Adorjána prakticky neohrozili. O víťazstve domácich sa tak rozhodlo v druhej tretine, v ktorej Miškovec odskočil svojmu súperovi tromi gólmi a tento náskok si s prehľadom ustrážil až do záveru zápasu. Miškovec sa touto výhrou posúva na priebežné siedme miesto. Kríza hostí sa naopak ešte viac prehlbuje a v tabuľke sa prepadávajú po tejto prehre už na 11. miesto.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 5:16 (32:35)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Pittovu strelu od modrej Adorján vyrazil len pred seba a sám Pitt sa k odrazenému puku dostal ako prvý. Domáci gólman vystihol jeho pokus o blafák do ľavej strany a betónom puk zastavil.
     
    58:39
    Terbócs sa individuálne dostal po ľavom krídle až pred Adorjána, pred ktorým sa ešte snažil puk posunúť na spoluhráča. Domáci gólman hrací predmet vypichol a jeho spoluhráči ho potom odpálili zo svojho pásma.
     
    58:07
    Nahodenie hostí na zadný mantinel zachytil Vandane, ktorý okamžitou prihrávkou na útočnú modrú hľadal Vasa. Ten bol až príliš rýchly a sám sa vystavil do ofsajdu.
     
    57:42
    Pri prechode do útočného pásma si Miškovčania nevyhoveli a sami sa vystavili do ofsajdu. Puk prenechali hosťom, tí už sa však z vlastnej tretiny nikam veľmi neponáhľajú.
     
    57:00
    Klempa strelou z ľavého kruhu trafil Adorjána do masky, hra ale pokračuje ďalej útokom Miškovca.
     
    56:12
    Zápas sa v podstate už len dohráva. Hostia vypadajú zmierene s prehrou a domáci ich až na dve nebezpečnejšie príležitosti držia na dištanc od svojej bránky.
     
    55:49
    Ross na hranici pravidiel zastavil prenikajúceho Sofrona, ktorý sa snažil puk zatiahnuť medzi nohy brankára Adorjána. Obaja sa potom pri Adorjánovej bránke začali osekávať, hlavní rozhodcovia ich ale po oddelení nevylúčili.
     
    55:36
    Hra po niekoľkých minútach pokračuje. Galanisz prihrávkou spoza bránky našiel Beacha, ktorý si ešte pred Bálizsom vymiešal puk a následný blafák do pravej strany mu gólman Budapešti zneškodnil.
     
    55:11
    Pokračovanie hry sa teraz posúva kvôli diere v ľade. Tú zatiaľ riešia rozhodcovia svojpomocne.
     
    55:11
    István Sofron sa dostal k puku v strednej tretine a z pravého kruhu cez obrancu vystrelil, prevetral však len Adorjánovu lapačku.
     
    54:44
    Domáci znovu úspešným napádaním obrali hostí o puk, Rossovi na útočnej modrej však pri náprahu odskočil od hokejky.
     
    54:26
    Langkowovu strelu z pravého kruhu vyrazil Adorján ku Garátovi, ktorý bekhendom minul zblízka jeho bránku.
     
    53:40
    Orban sa dostal stredom domácej obrany až pred Adorjána, ten však jeho strelu zblízka vyrazil ľavým betónom do rohu.
     
    53:16
    Magosi po nepríjemnom narazení na mantinel a hlavne dopade na koleno odchádza do šatne. Hra medzitým pokračovala nahodením hostí na bezchybného Adorjána.
     
    52:55
    Magosi zastavil na útočnej modrej vyhodenie puku od hostí. Hra momentálne vypadá, akoby domáci hrali presilovku.
     
    52:19
    Ritó výbornou prihrávkou spoza bránkovej čiary prihral medzi kruhy nepochopiteľne neobsadenému Vasovi, ktorý z prvej trafil brankára Bálizsa.
     
    51:58
    Tí ho potom Beauvillerovi vracali na útočnú modrú, ten však bol až príliš nedočkavý a vystavil sa do ofsajdu.
     
    51:30
    Beauviller získal aktívnym napádaním puk na hokejky domácich a posunul ho na spoluhráčov dozadu.
     
    50:43
    Garátovi na útočnej modrej odskočil puk a Beach ho dostal až za Bálizsovu bránku. Hostia vypadajú v útoku skutočne bezradne a Adorjána v tejto tretine prakticky neohrozili.
     
    50:22
    Carlisleova strela cez skupinu hráčov v strede útočnej tretiny neprešla na Adorjána. Ujal sa až pokus McNallyho od modrej, ktorý však gólman Miškovca videl a zlikvidoval.
     
    49:53
    McNally peknou prihrávkou z vlastnej tretiny vysunul na ľavé krídlo Klempu, ktorý cez obrancu namieril do bočnej konštrukcie Adorjánovej bránky.
     
    49:15
    Po pravom krídle sa uvoľnil Sofron, ktorého strelu chytil pripravený Adorján. Naňho dnes letelo asi výrazne menej nebezpečných striel, ako sa pred zápasom očakávalo.
     
    48:50
    Domáci znovu zastavili útok Budapešti v strednej tretine a usadili sa bleskurýchlo v pásme hostí.
     
    48:20
    Galanisz vystihol rozohrávku hostí a bekhendom strieľal spomedzi kruhov. Jeho pokus končí tesne Bálizsovej bránky.
     
    47:50
    Macaulayho prihrávku vystihol domáci obranca, ktorý hneď prihral na útočnú modrú Beachovi. Jeho tvrdá strela z pravého kruhu bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    47:08
    Sofron vybojoval puk v rohu útočnej tretine a posunul ho na modrú Terbócsovi, ktorý ho nahodil znovu do rohu. Láda ho následne vyhodil z vlastného pásma.
     
    46:30
    Domáci zatiaľ hrajú v obrane veľmi umne a držia stredné pásmo. Hostia sa nevedia dostať do tempa a majú obrovský problém prejsť cez útočnú modrú čiaru.
     
    45:48
    Langkow za bránkou Adorjána prišiel o puk a Ritó s ním vyrazil dopredu. Po ľavom krídle sa dostal až do tretiny Budapešti, bránku Bálizsa však výrazne minul.
     
    45:21
    MAC Budapešť v plnom počte.
     
    45:02
    Galanisz sa pokúsil dostať Miškovec späť do útočnej tretiny, nepresne však prihral na modrú Beauvillerovi a puk tak znovu končí v strednej tretine.
     
    44:36
    Domácich z útočnej tretiny vyhnal až tvrdý a hlavne nepresný Vasov strelecký pokus, ktorý sa odrazil mimo dosah všetkých hráčov Miškovca.
     
    44:06
    Domáci sa ale rýchlo vrátili do útočnej tretiny. Beach tvrdou ranou minul z ľavého kruhu Bálizsovu bránku, puk sa k nemu ale vrátil.
     
    43:44
    Hostia puk hneď po vhadzovaní získali a odpálili ho za Adorjánovu bránku.
     
    43:21
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Charles Gregory Strech – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    43:13
    Hostia si potom pri rozohrávke nerozumeli a i oni vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    42:53
    Pitt prešiel po pravom krídle za bránkovú čiaru, tam ale v súboji v rohu o puk prišiel. Domáci ho bez váhania vyhodili do stredného pásma.
     
    42:24
    Domáci čakajú na svojich súperov v strede poľa, kde dokázali zatiaľ zachytiť väčšinu ich pokusov o útok.
     
    41:44
    Magosi sa uvoľnil na ľavom krídle a spoza bránky Bálizsa prihral medzi kruhy Galaniszovi. Ten puk síce trafil, tiesnený Fejesom ale len veľmi slabo a gólman MAC si s jeho strelou poradil.
     
    41:06
    Hostia sa usadili v útočnej tretine, okrem niekoľkých vyhraných súbojov pri mantineli ale nepredviedli vôbec nič. Domáci puk napokon získali a preniesli hru do tretiny MAC.
     
    40:23
    Hostia následne úplne prepadli a traja hráči Miškovca šli na jedného obrancu Budapešti. Ritó strieľal po Vasovej krížnej prihrávke sprava, bránku Bálizsa ale minul.
     
    40:14
    Domáci si hneď pri založení prvého útoku v tretej tretine neporozumeli a vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:52.
     
    Miškovec úplne ovládol druhú tretinu a po skvelom výkone v tomto dejstve odskočil svojmu súperovi na rozdiel troch gólov. Hostia začali druhú tretinu pomerne dobre a Langkow mal ešte za stavu 1:1 gólovú príležitosť na to, aby dostal svoj tím do vedenia. Gól však nestrelil a postupne úplne prevzal iniciatívu domáci tím. Za Miškovec sa postupne presadili Ritó, Vas a Ross a bezradní hostia mohli pokojne inkasovať i ďalšie góly, tým však zabránil napriek inkasovaným gólom skvele chytajúci Bálizs. V tretej tretine tak budú musieť hostia poriadne zabrať, ak nechcú odísť z Miškovca bez bodu.

    Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 13:10 (27:19)
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:46
    Domáci i záver tejto tretiny trávia v útočnej tretine, k strele sa im ale teraz nedarí dostať.
     
    39:03
    Macaulay trafil pri rozohrávke spoza bránky korčule Beauvillera, od ktorého sa puk odrazil do bránkoviska Budapešti. Gólman Bálizs na poslednú chvíľu puk pokryl pred dorážajúcim Beauvillerom.
     
    37:57
    Miškovec dal gól!
    Domáci pokračujú v navyšovaní svojho náskoku! Vojtkó obkrúžil skoro celé útočné pásmo Miškovca a spoza bránky prihral na ľavú stranu k NICHOLASOVI RORYMU ROSSOVI, ktorý príklepom prestrelil brankára Bálizs. Gólmanovi Budapešti zaclonil jeho vlastný spoluhráč McNally. Asistencia: Matyás Vojtkó, Kyle Beach.
     
    37:10
    Hostia sú v týchto chvíľach jednoznačne horším tímom. Ich útoky sú úplne bezradné a domáci ich bez väčších problémov pripravujú o puky.
     
    36:47
    Vas mohol hneď pridať svoj druhý gól! Reszeghovu tečovanú prihrávku z ľavého krídla zasiahol vo vzduchu bejzbalovým spôbosom Vas, Bálizs ale spojil svoje betóny včas a puk vyrazil.
     
    36:13
    Miškovec dal gól!
    Domáci odskakujú už do dvojgólového náskoku! Láda nádhernou prihrávkou cez celú šírku klziska našiel na modrej rozbehnutého JÁNOSA VASA, ktorý si puk potiahol do útočnej tretiny a presnou strelou do pravého horného rohu Bálizsovej bránky vymietol všetky pavučiny, ktoré v tomto rohu boli. Asistencia: Balázs Láda.
     
    35:52
    Kreiszovo nahodenie letelo ideálne na teč Terbócsovi, ktorého však odstavil obranca Miškovca. Domáci otáčajú hru.
     
    35:29
    Miskolczi utiekol svojmu strážcovi po pravom krídle a skoro z bránkovej čiary nahadzoval puk pred bránku hostí. Pripravený Bálizs puk zastavil a skryl do lapačky.
     
    35:08
    DVTK Miškovec v plnom počte.
     
    35:00
    Carlisleovu strelu od modrej zablokoval obranca Miškovca, ktorý potom puk znovu odpálil až za bránku Budapešti.
     
    34:18
    Až teraz sa hráči MAC-u usadili v pásme Miškovca. Strech netrafil puk na pravej strane a strelou takmer z bránkovej čiary len prevetral lapačku brankára Adorjána.
     
    33:37
    Hosťom presilovka vôbec nevychádza. Domáci už dvakrát ich útoky zastavili a puk vždy vyhodili až za Bálizsovu svätyňu.
     
    33:08
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Ryan Harrison – 2 min., napadnutie).
     
    32:59
    Bodó prihrávkou z ľavého rohu útočnej tretiny našiel pred bránkou Langkowa, ktorý však vo vyloženej streleckej pozície znovu netrafil puk.
     
    32:35
    Vas si neporozumel pri prechode útočnej modrej s Ritóom a vystavil svojho spoluhráča do ofsajdu.
     
    32:06
    Strechovo nastrelenie na zadný mantinel potom za vlastnou bránkou zastavil priamo sám Adorján. Domácim sa následne rozohrávka nevydarila a puk poslali na zakázané uvoľnenie.
     
    31:15
    Garátovo nebezpečné nastrelenie tečoval Klempa, ktorý stál pred Adorjánom, tesne mimo bránku Miškovca. Domáci sa následne puku zmocnili.
     
    30:53
    MAC Budapešť v plnom počte.
     
    30:39
    DVTK Miškovec v plnom počte.
     
    30:30
    Patrik Kiss puk získal a len ho vyhodil do stredného pásma, domáci totiž musia vystriedať.
     
    29:56
    Hostia sa následne usadili v útočnej tretine. McNallyho strelu zrazil Klempa do rohu, hráči MAC-u ale naďalej aktívne napádali a puk získali.
     
    29:13
    MAC Budapešť je už vo štvorici. Hostia zatiaľ držia puk vo vlastnej tretine a hľadajú priestor na založenie svojho útoku.
     
    28:53
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Chris Carlisle – 2 min., podrazenie).
     
    28:53
    Harrison vystihol katastrofálnu prihrávku McNallyho na spoluhráča a vyrazil do nájazdu k Bálizsovej bránke. Pred ňou ho zovrela dvojica Carlisle – Macaulay, pričom prvý menovaný ho fauloval.
     
    28:39
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Nicholas Rory Ross – 2 min., napadnutie).
     
    28:36
    Terbócs obral vo vlastnej tretine o puk Rodmana a potom sa po ľavom krídle tlačil pred bránku. Pri tomto prieniku bol faulovaný Rossom a domáci prídu o presilovku.
     
    28:15
    Domácim táto presilovka zatiaľ vôbec nevychádza. Za prvú minútu početnej výhody sa takmer nedostali do útočnej tretiny.
     
    27:46
    Vasovu strelu od modrej zastavil Langkow, ktorý puk vyhodil za Adorjánovu bránku.
     
    27:14
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (István Sofron – 2 min., sekanie).
     
    26:45
    Beauviller nádhernou prihrávkou našiel pred bránkou Budapešti Vasa, ktorý ešte prihrávkou k druhej žŕďke našiel Rodmana. Toho skvelým zákrokom pravým betónom vychytal gólman Bálizs.
     
    25:45
    Miškovec dal gól!
    Domáci sa peknou rýchlou akciou ujímajú znovu vedenia! Reszegh prihrávkou z pravej strany našiel ideálne na ľavej LAŚZLÓA RITÓA a ten z prvej poslal puk za zasahujúceho a pomerne výrazne vykorčuľovaného brankára Bálizsa. Asistencia: Tamás Reszegh, Nikandrosz Galanisz.
     
    25:15
    Galanisz zaviezol puk do tretiny Budapešti, Garát ho však narazil na mantinel a obral o puk.
     
    24:41
    Bodó skvelou prihrávkou z ľavej strany v prečíslení 2 na 1 našiel na pravej Langkowa, ten však minul odkrytú Adorjánovu bránku.
     
    24:14
    Vandane sa cez stred hosťujúcej obrany dostal až do stredu útočnej tretiny, kde mu obrancovia hostí vypichli puk. Hneď ho poslal na bránku Harrison, Bálizs ale strelu videl a chytil ju.
     
    23:32
    Ritó obral rozohrávajúcich hostí o puk a prihrávkou do útočného pásma poslal hrací predmet do jazdy Vasovi. Najproduktívnejší hráč domácich potom z vrcholu kruhov minul bránku Bálizsa.
     
    23:10
    V druhej tretine sa hrá zo strany na stranu, zatiaľ však bez veľkých gólových príležitostí.
     
    22:42
    Pitt spolu s pukom obkrúžil celú tretinu Miškovca, nakoniec ale ani nevystrelil, ani neprihral, a o puk prišiel.
     
    22:02
    Magosi si dokorčuľoval vlastné nahodenie, v súboji s Pittom ho ale stratil. Hostia sa následne usadili v pásme domácich.
     
    21:30
    Garátovu tvrdú strelu od modrej Adorján zlikvidoval a Harrison po Beauvillerovej prihrávke vyrazil dopredu po pravom krídle. Strelu cez obrancu vyrazil Bálizs pravým betónom.
     
    21:03
    Ich útok však nepriniesol nič okrem jednej nepresnej strely na Bálizsa. Hostia nahadzujú puk na zadný mantinel.
     
    20:24
    Macaulay zaútočil spolu s Bodóom, puk mu ale pri kľučke okolo obrancu odskočil. Domáci otáčajú hru.
     
    20:09
    Domáci začali aktívne a hneď strieľal od modrej Ritó. Pripravený Bálizs strelu chytil.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:59.
     
    Prvá tretina priniesla zaujímavý priebeh a do kabín idú tímy za vyrovnaného stavu 1:1. Domáci boli v úvode aktívnejší a gólom Galanisza sa dostali do vedenia, svoj tlak však na ďalšie góly využiť nedokázali a pykali za to. Po krásnej akcii vyrovnal Strech a hostia následne po nezmyselnom a hlavne brutálnom faule Miskolcziho získali päťminútovú presilovku. To však už emócie poriadne bublali a hostia sa zbytočne nechali vyprovokovať k faulom, takže z dlhej presilovky napokon nebolo prakticky nič. Hrá sa však veľmi zaujímavý hokej a rozhodne sa tak môžeme tešiť na druhú tretinu.

    Strely na bránku po 1. tretine: 14:9
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:34
    MAC Budapešť v plnom počte.
     
    19:26
    Domáci sa hneď rozostavili do presilovkového vzorca a svoju skrátenú presilovku trávia kombináciou v útočnom pásme.
     
    19:02
    DVTK Miškovec v plnom počte.
     
    18:34
    Na opačnej strane si nakorčuľoval do útočnej tretiny Vas a nikým neatakovaný strieľal z ľavého kruhu. Bálizs len s vypätím všetkých síl vyrazil jeho pokus tesne mimo vlastnej brány.
     
    18:04
    Po prihrávke medzi kruhmi sa dostal k puku Strech, v dobrej pozícii však trafil len obrancu domáceho tímu.
     
    17:34
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (István Terbócs – 2 min., hákovanie).
     
    17:34
    Emócie začínajú kypieť a tvrdých a nezmyselných zákrokov pribúda. O päťminútovú presilovku sa hostia pripravili sami, čo len potvrdil zbytočným útočným faulom pri napádaní Terbócs.
     
    17:31
    MAC Budapešť v plnom počte.
     
    16:57
    Langkowa zatlačil Beauviller až za jeho vlastnú bránku, kde ho obral o puk. Nepresnou prihrávkou na modrú však vytlačil svoj tím z útočnej tretiny.
     
    16:27
    Galaniszovi sólový prienik po pravom krídle nevyšiel, avšak ani rýchla rozohrávka hosťom po zisku puku. Macaulay bol v útočnej tretine rýchlejšie, ako jeho spoluhráči potrebovali.
     
    16:11
    Hrá sa teda 4 na 4. Pitt si zasekol hneď po prechode do útočnej tretiny obrancu a spoza neho vypálil, Adorján však túto strelu úspešne zneškodnil.
     
    15:31
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (István Sofron – 2 min., faul kolenom).
     
    15:23
    Strech sa z ľavého krídla natlačil pred Adorjána, blafák do pravej strany ale Adorján vystrčeným betónom zastavil. Domáci obrancovia potom puk odpálili do bezpečia.
     
    15:02
    Budapeštianskym hráčom sa stále nedarí usadiť sa v útočnom pásme a Magosi navyše puk znovu odpálil za ich bránku.
     
    14:51
    Hostia znovu prehrali úvodné presilovkové vhadzovanie, našťastie pre nich si neporozumel Reszegh s Vasom a namiesto do prečíslenia puk poslali za Bálizsovu bránku.
     
    14:02
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Márk Miskolczi – 5 min., nedovolené bránenie + osobný trest do konca zápasu, nedovolené bránenie).
     
    14:02
    Nagy nakoniec odišiel na striedačku po vlastných, na ľade ale za ním zostala i krvavá stopa.
     
    14:02
    Miskolczi zrazil v súboji vo vlastnej tretine k ľadu rukami vystrčenými dopredu do oblasti hlavy a krku Nagya a ten sa len veľmi ťažko dvíha z ľadu.
     
    13:40
    Hostia sú zrazu všade a domáci majú obrovský problém sa dostať z vlastnej tretiny. Hostia výborným napádaním navyše získali puk.
     
    13:15
    Sofronovu tvrdú strelu z ľavého kruhu vyrazil Adorján pred seba, kde puk získali domáci. Tí vyrazili na druhú stranu, ich útok však zastavil ofsajd.
     
    12:12
    Budapešť dáva gól!
    Hostia po krásnej akcii vyrovnávajú! Sofron prihrávkou od pravého mantinelu posunul puk na CHARLESA GREGORYHO STRECHA, ktorý si ho vymenil s Klempom a nakorčuľoval si na jeho spätnú prihrávku za obrancov Miškovca. Puk si potom posunul pred brankárom Adorjánom doľava a blafákom prekonal domáceho gólmana. Asistencie: Tomáš Klempa, István Sofron.
     
    11:45
    Kreiszovu prihrávku na Sofrona zdvihol obranca domácich a Sofron zovrel v strednom pásme puk.
     
    11:19
    Terbócs puk nahodil popri mantineli, pretože jeho spoluhráči odišli striedať. Domáci sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    10:49
    Hostia zatiaľ smerom dopredu veľa nepredviedli. Okrem presilovej hry domáceho brankára Adorjána prakticky neohrozili.
     
    10:13
    Beauviller nahadzoval puk pred bránku na teč Rodmanovi, Slovinec však puk netrafil a následný pokus Rossa od modrej chytil pripravený gólman Bálizs.
     
    09:55
    Vas skvelým napádaním obral o puk obrancu hostí a prihrávkou na stred pripravil pozíciu na strelu Beachovi. Útočník domácich trafil Bálizsa do masky a hra je prerušená.
     
    09:27
    DVTK Miškovec v plnom počte.
     
    09:24
    Bodó prihrávkou medzi kruhy hľadal Langkowa, ten ale vo vyloženej pozícii puk netrafil. Hostia pokračujú v tlaku.
     
    08:47
    Až teraz to hosťom vyšlo po tom, čo Sofronovu strelu z pravého kruhu chytil Adorján. Budapešť získala vhadzovanie v útočnej tretine.
     
    08:20
    Domáci zatiaľ relatívne ľahko zachytávajú útoky hostí už v strednom pásme a bránia im dostať sa do tretiny pred Adorjána.
     
    07:54
    Hostia prehrali vhadzovanie a domáci ich okamžite vyhnali z ich pásma. Doňho sa hráčom Budapešti nedarí znovu dostať.
     
    07:27
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Tamás Reszegh – 2 min., držanie).
     
    07:20
    Hostia sa znovu musia brániť. Galaniszovu strelu, tentokrát z ľavého kruhu, Bálizs zneškodnil.
     
    06:53
    Miškovec dal gól!
    Domáci využívajú presilovú hru a otvárajú skóre! Rodmanovu strelu zablokoval jeden z hráčov Budapešti k NIKANDROSZOVI GALANISZOVI, ktorý puk z otočky poslal na bránku. Bálizs ho len zbrzdil, ten ale i tak pomaly šiel za bránkovú čiaru. Pre istotu ho ešte dorazil do siete Magosi, ktorý stál v bránkovisku, puk však už v tomto momente podľa verdiktu rozhodcov prešiel za bránkovú čiaru a strelcom gólu je tak Galanisz. Asistencia: David Rodman, Nicholas Rory Ross
     
    06:37
    Domáci sú však už späť v pásme hostí. Beach strieľal po krížnej prihrávke z ľavej strany, Bálizs sa ale stihol presunúť a strelu chytil.
     
    06:03
    Vas znovu vyhral vhadzovanie, nepresnú prihrávku na Harrisona ale zachytili hostia, ktorí sa vyhodením puku za Adorjánovu bránku na chvíľu oslobodzujú.
     
    05:47
    Vandaneovi puk na modrej nesadol a tvrdou a veľmi nepresnou strelou ho poslal až na ochrannú sieť.
     
    05:36
    Vas vyhral prvé presilovkové vhadzovanie a domáci sa okamžite rozostavili do tradičného presilovkového vzorca.
     
    05:25
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Nándor Fejes – 2 min., podrazenie).
     
    05:25
    Patrik Kiss sa s Farkasom dostal do prečíslenia 2 proti 1 a práve Kiss po skvelej kľučke prihrával pred bránku Farkasovi. V zabránení mu faulom zabránil Fejes.
     
    05:06
    Zatiaľ sa hrá veľmi aktívne a zo strany na stranu bez výraznejších prerušení. Rossovi sa rozohrávka nevydarila a hra je až teraz prerušená kvôli domácemu zakázanému uvoľneniu.
     
    04:35
    Galanisz prenikol po ľavom krídle a prihrávkou medzi kruhy hľadal Miskolcziho, ktorý sa k puku cez obrancu nedostal.
     
    04:01
    Zakázané uvoľnenie sa ale nepískalo a hra pokračovala. Miskolczi prepadol cez Garáta, ktorý ho o puk obral. Faul sa nepíska.
     
    03:27
    Domáci zavreli hostí v ich pásme a hráči Budapešti sa pod tlakom oslobodili len vyhodením puku za Adorjánovu bránku.
     
    02:49
    Domáci hráči prepadli v strednom pásme a hostia vyrazili do rýchleho protiútoku. Po prihrávke zľava strieľal zblízka Macaulay, bránku Adorjána však tesne minul.
     
    02:32
    Vojtkóvo nahodenie tečoval Ritó, puk ale zrazil presne k brankárovi Bálizsovi.
     
    02:24
    Beauvillerov individuálny prienik skončil pri mantineli na ľavom krídle, domáci sa ale i tak usadili v pásme Budapešti.
     
    01:54
    Hostia nahodili puk na zadný mantinel, kde oň za bránkou Adorjána bojuje hneď štvorica hráčov. Domáci boli napokon úspešnejší a Beauviller ho vedie na opačnú stranu.
     
    01:14
    Domáci získali puk, po náraze od Beauvillera ho ale Reszegh stratil. Útok hostí následne skončil ďalším postavením mimo hry.
     
    00:49
    Prvý útok domácich hráčov skončil nahodením Ládu na brankára Bálizsa, ktorý puk bez problémov skryl do lapačky.
     
    00:27
    MAC sa hneď pri prvom útoku previnilo ofsajdom. Po následnom vhazovaní v strednom pásme získali hostia puk a zakladajú svoj útok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Domáci Miškovec bude hrať v bielych dresoch, Budapešť v tmavomodrých.
     
    Úvodné zostavy:

    DVTK Miškovec: Adorján – Vojtkó, Ross, Vandane, Láda, D. Kiss, Szirányi, Lövei, Göz – Reszegh, Vas, Beach – Beauviller, Harrison, Rodman – Magosi, Galanisz, Miskolczi – P. Kiss, Farkas, Ritó

    MAC Budapešť: Bálizs – Carlisle, Garát, Macaulay, McNally, Fejes, Pozsgai, Schlekmann, Bugár – Sofron, Strech, Klempa – Bodó, Langkow, Orban – Terbócs, Pitt, Kreisz – Szigeti, Nagy, Pápa

    Rozhodca: Kalina, Korba – Bogdaň, Ordzovenský.
     
    Vzájomné zápasy

    Oba tímy sa stretli v Tipsport Lige doteraz deväťkrát a vzájomná bilancia hovorí v prospech Budapešti, ktorá vyhrala sedemkrát a len dvakrát sa z výhry radoval Miškovec. V týchto deviatich zápasoch je však započítaná i séria predkola play-off z minulej sezóny, v ktorom vyhrala Budapešť 3:0 na zápasy. Miškovec z piatich domácich zápasov proti MAC-u vyhral len jeden a Budapešť sa z výhry radovala v posledných piatich zápasoch za sebou. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhral doma MAC 5:3.
     
    MAC Budapešť

    Forma Budapešti vykazuje prakticky rovnaký smer ako forma domácich. I výkony hostí sa po dobrom vstupe do sezóny výrazne zhoršili a z posledných ôsmich zápasov vyhrali len dva, z toho jeden proti poslednému Liptovskému Mikulášu. V tabuľke je MAC na desiatom mieste len o skóre za svojim maďarským rivalom, ktorého tak môže v priamom súboji preskočiť. Hlavnou slabinou Budapešti je obrana, viac ako 47 inkasovaných gólov, ktoré inkasoval MAC, má totiž na konte už len Liptovský Mikuláš. Vonku sa Budapešti v tejto sezóne vôbec nedarí a za šesť zápasov na pôde súperov získala jediný bod.

    Posledných 5 zápasov:
    MAC Budapešť – Banská Bystrica 2:5
    Zvolen – MAC Budapešť 5:1
    MAC Budapešť – Liptovský Mikuláš 6:0
    Michalovce – MAC Budapešť 4:1
    MAC Budapešť – Nitra 0:7
     
    DVTK Miškovec

    Forma Miškovca šla po výbornom úvode sezóny, v ktorom bol chvíľu i na čele Tipsport Ligy, rapídne dolu a z posledných siedmich zápasov prehrali domáci až šesť. Jedinú výhru v tomto mesiaci si pripísali na pôde Nových Zámkov, kde vyhrali 6:4, potom však prehrali ďalšie dva zápasy. Pred týmto kolom je Miškovec na deviatom mieste tabuľky len o skóre pred svojim dnešným súperom. Z tímov v druhej polovici tabuľky má Miškovec najlepšiu obranu (35 inkasovaných gólov), súčasne má však štvrtý najhorší útok súťaže (33 strelených gólov) a práve útočná produktivita ho výrazne zráža dolu. Doma prehral DVTK posledné tri zápasy za sebou, dnes tak bude chcieť proti svojmu rivalovi túto bilanciu prelomiť.

    Posledných 5 zápasov:
    Košice – DVTK Miškovec 3:2 po nájazdoch
    DVTK Miškovec – Slovan Bratislava 2:4
    Nové Zámky – DVTK Miškovec 4:6
    DVTK Miškovec – Trenčín 2:4
    Zvolen – DVTK Miškovec 2:1
     
    Vitajte pri on-line prenose z maďarského tipsportligového derby medzi DVTK Miškovec a MAC Budapešť. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 7. Galanisz (Rodman, Ross), 26. Ritó (Reszegh, Galanisz), 37. Vas (Láda), 38. Ross (Vojtkó, Beach) – 13. Strech (Klempa, Sofron)


    DVTK Miškovec: Adorján – Vojtkó, Ross, Vandane, Láda, D. Kiss, Szirányi, Lövei, Göz – Reszegh, Vas, Beach – Beauviller, Harrison, Rodman – Magosi, Galanisz, Miskolczi – P. Kiss, Farkas, Ritó
    MAC Budapešť: Bálizs – Carlisle, Garát, Macaulay, McNally, Fejes, Pozsgai, Schlekmann, Bugár – Sofron, Strech, Klempa – Bodó, Langkow, Orban – Terbócs, Pitt, Kreisz – Szigeti, Nagy, Pápa

    Rozhodca: Kalina, Korba – Bogdaň, Ordzovenský

    Diváci: 1 411