Česko – Švajčiarsko 6:5 (2:1 po s.n.) | Fínsko – Švédsko 4:6 (kon.)
koniec
Fínsko
4:6 (2:6, 1:0, 1:0)
Švédsko
cz Sobota 19.10.2019, 19:30Euro Floorball Tour (ženy)
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (21:18:52)
     
    Nejlepší hráčky utkání:

    Finsko – Veeru Kauppiová
    Švédsko – Ellen Rasmussenová
     
    Je konec! Švédsko sice dalo své branky jen v první třetině, jenže jich dalo rovnou šest. Finsko dalo za celý zápas jen čtyři, takže dnes padlo o dvě branky. O poslední zásah se ve třetí třetině postarala Oona Kauppiová, jež dorazila střelu, která se odrazila od tyčky. Suomi to ještě zkusilo v šesti, ale neúspěšně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Oona Kauppiová ještě měla šanci na snížení rozdílu na jeden gól. Její rána však letěla jen nad. Je to jasné, Švédky vyhrají o dva góly!
     
    59:13
    Tady je nejspíše rozhodnuto! Švédsko si připíše tři body, takže bude nadále stoprocentní. Navíc se stane jistým vítězem EFT v Praze!
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    58:22
    Finská gólmanka je zase na střídačce!
     
    57:53
    Jenže se tam zase musela celkem hodně rychle vrátit. Finky ztratily míček, navíc se provinily faulem. Čas začíná ubíhat neúprosně.
     
    57:28
    Nyní už ano! Nieminenová se rozběhla na střídačku a Finsko bude hrát v šesti!
     
    57:00
    Jenže zatím se k ní nemůže za žádnou cenu dostat. Švédky totiž drží míček na svých hokejkách a nepouští Suomi do hry v šestí hráčkách.
     
    56:30
    Do konce utkání už nám zbývají posledních tři a půl minuty a švédské hráčky nadále vedou o dva góly. Finsko se bude připravovat na hru bez brankářky.
     
    55:41
    Laura Manninenová se snažil dorážet u tyčky, ale nebyla úspěšná. Poté se zle podívala na rozhodčího, nejspíše chtěla faul, ovšem úspěšná nebyla.
     
    55:04
    Tuulia Ahoová se dostal ke střele z dobré pozice, ovšem Hillová byla připravená a její střelu vyrazila. Poté se k míčku zase dostaly švédské hráčky.
     
    54:19
    Tohle ale už měla být branka, to bylo selhání! Gustafssonová dostala přihrávku skrze brankoviště a měla před sebou už jen prázdnou bránu, přesto její střela prolétla okolo tyče!
     
    53:44
    Johanssonová nyní přebírala míček v těžké pozici. Škoda, že neviděla spoluhráčku, které, kdyby nahrála, tak by šla osamocená na gólmanku.
     
    53:04
    Finské hráčky jsou najednou nabuzené a chtěly by ještě vytěžit další branku. Znovu drží míček, ale nyní jsou jen na své obranné polovině.
     
    52:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak Suomi možná ještě zadělalo na drama! Laura Manninenová sice parádní střelou trefila jen horní tyčku branky. Poté se ale míček odrazil přesně na hokejku OONY KAUPPIOVÉ, která překonala Hillovou! Asistence: Laura Manninenová.
     
    51:46
    Ani tempo utkání už není takové. vypadá to, že oba týmy, hlavně tedy Švédsko, předvedlo svůj vrchol v první periodě, kdy padlo osm branek.
     
    50:51
    Švédky už jsou ale zase u míčku a zde to na nějaké srovnání stavu či obrat tedy nevypadá. Tre Kronor totiž nadále pevně kontrolují hru.
     
    50:15
    Rasmussenová by dnes chtěla zapsat hattrick, je to na ní hodně vidět. Nyní táhl přečíslení tří na jednu. Místo nahrávky pálil, ale o dost minula tyčku.
     
    49:42
    Aggestalová ve veliké šanci! Odrazil se k ní totiž míček k tyči, ale evidentně tím byla zaskočená. Nakonec ani nevystřelila, ani nenahrála. Švédsko už mohlo nejspíše definitivně rozhodnout o výhře.
     
    49:00
    Švédky to zkusily několika rychlými pasy, ovšem finská obrana byla pozorná a získala míček. Útok už se však moc daleko nedostal.
     
    48:15
    Hra se nám hodně přelévá ze strany na stranu, ovšem moc zajímavějších šancí jsme v této třetině neviděli. Finsko navíc pořád prohrává o tři branky.
     
    47:39
    Rasmussenová udržela míček v hodně těžké pozici, načež ho chtěla vrátit obránkyni svého týmu. Pasem jí ale hodně minula, takže Švédsko se musí vrátit.
     
    46:50
    Saariová se dostala ke střele, ovšem ta o kousek přeletěla branku. Míček je navíc přisouzen Finkám, takže tam nejspíše byla ještě jemná teč.
     
    46:00
    A mohlo znovu jít do čtyřbrankového vedení! Moa Tschopová dostala křižnou přihrávku a pálila z první. Nieminenová ale předvedla skvělý přesun a míček vyrazila!
     
    45:33
    Moa Gustafssonová se dostala ke střele po rychlém přiťuknutí. Střela se jí sice povedla, jenže šla vysoko nad.Švédsko se nicméně stále drží na míčku.
     
    45:10
    Rasmussenová se nyní dobře vytočila až na střed hřiště. Místo střely volila přihrávka, avšak ta byla zastavena. Jinak by to byla gólová šance.
     
    44:26
    Veera Kauppiová je dnes zřejmě nejsilnějším článkem finské sestavy. Nyní se dostala ke střele, ale míček jí nakonec sjel po holi, takže žádné nebezpečí.
     
    43:56
    Saarikoskiová se pokoušela něco udělat s nepříznivým stavem, ovšem až před branku se nedostala. Přesto vybojovala alespoň rozehrávku pro svůj tým.
     
    43:22
    Nyní už u něj sice Suomi je, ale soupeřky jsou ve dvou na útočné polovině. Finsko proto vystřídá a něco se pokusí vymyslet další formace.
     
    42:31
    Švédsko si sice neposlalo přesnou přihrávku, ale vůbec mu to nemusí vadit. Finsko se za žádnou cenu nemůže dostat k balónku a kombinovat.
     
    41:58
    Veera Kauppiová nyní mohla vyslat spoluhráčku do samostatného úniku, ale kousek jí k tomu chyběl. Nakonec byla u balónku dříve Švédka.
     
    41:22
    Švédsko sice svou přesilovou hru nevyužilo, ale zatím ho to nijak nemusí mrzet. Nadále totiž vede o tři góly, navíc drží míček na svých holích.
     
    40:43
    Trine Sallstromová je na hřišti!
     
    40:19
    Švédsko vyhrálo úvodní buly a na začátku třetí periody ještě bude dohrávat přesilovou hru. Z té zbývá ještě nějakých dvacet vteřinek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely ve druhé třetině: 7 – 9
     
    Druhá část už nepřinesla takové gólové hody, jelikož jsme viděli jen jednu branku. Do vyššího vedení mohly jít Tre Kronor, ale trestné střílení Lisa Carlssonová neproměnila. Finsko poté ovládalo většinu hry a dočkalo se zaslouženého snížení. Suvi Hamalainenová dostala míček jak na zlatém podnose, takže v pohodě trefila odkrytou část branky.

    Další třetina začne přibližně v 20:52.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Johanssonová je ve velkém brankovišti, kam by jí měla za každou cenu přijít přihrávka. Ta však místečko není a Finsko se nejspíše zatím ubrání.
     
    39:08
    Švédsko bylo v tlaku, ale poté se ukázalo faulem, takže o možnost bytí na útočné polovině přišlo. Finsko to bude chtít nějak dohrát do konce druhé části.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé periody!
     
    38:43
    Vyloučení v týmu Finsko (Trine Sallstromová – 2 min., Vysoká hůl).
     
    38:41
    Johanssonová nakonec pálila po parádní přihrávce, ale Nieminenová se stihla přesunout. Ta podává opravdu dobrý výkon v brance!
     
    37:58
    Švédsko bude hrát přesilovou hru! Jedna z jeho hráček totiž dostala hokejku přes tvář. Nyní tedy vidíme výhodu švédského celku.
     
    37:13
    Suomi navíc pokračuje v aktivní hře a ještě by rádo vstřelilo další gól. Hillová však nyní předvedla zákrok a rozehrála vedle své branky na spoluhráčku.
     
    35:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Podaří, a to po moc pěkné akci! Lampinenová vybojoval míček a poslala ho na hranici brankoviště, kde byla Piispaová. Ta se nezachovala jako sobec, předložila balónek na hokejku SUVI HAMALAINENOVÉ, která už jen uklidila do prázdné branky. Asistence: Sara Piispaová.
     
    35:37
    Hra se navíc skoro ani nepřerušuje, a tak nám chybí do konce druhé periody už jen něco okolo čtyř minut. Podaří se Finsku snížit?
     
    35:08
    Suomi i nadále hraje mnohem více s míčkem, ovšem bez nějakého efektu. Hillová ještě nemusela vytáhnout nějaký superzákrok.
     
    34:10
    Sofia Joelssonová se dostala sama vlastním přičiněním až do šance. Zjevila se až před Nieminenovou, která jí dokázala vychytat.
     
    33:14
    Finsko zatím nepůsobí moc sehraným dojmem, což kazí většinu šancí. Často totiž přichází přihrávky do protipohybu nebo na hráčku, která není v běhu vůbec.
     
    32:30
    Mia Valleniusová prováhala ten první moment pro střelu. Proto se k ní stihla stáhnout soupeřka, která tuto ránu zablokovala a vybojovala balónek.
     
    31:48
    Sofia Joelssenová vyslal teda parádní střelu! Odrazil se k ní míček, a tak vypálila rovnou z první. Ještě lépe se ukázala Nieminenová, jež tuto prudkou střelu vyrazila rukou!
     
    31:10
    Veera Kuppiová měla dobrou šanci poté, co dostala křižnou přihrávku. Místo střely z první však oběhla půlku útočné poloviny a přišla o dobrou možnost.
     
    30:32
    Máme za sebou už polovinu dnešního utkání, po které je to stále o čtyři góly ve prospěch Švédek. Druhá třetina se hodně uklidnila, více ze hry mají Finky.
     
    29:51
    Klara Molinová je na hřišti!
     
    29:05
    Veera Kauppiová však dostala přihrávku na střed hřiště do dobré vzdálenosti od branky. Vypálila teda z první, její střela se odrazila od pravé tyče!
     
    28:23
    Finky sice mají míček na svých hokejkách, jenže zatím tomu něco chybí. Švédsko je hodně stáhnuté u brankoviště a blokuje střely.
     
    27:51
    Vyloučení v týmu Švédsko (Klara Molinová – 2 min., Držení).
     
    27:19
    Sanni Nieminenová pálila, ale její rána byla sražena jen mimo mantinely. Finsko je v druhé třetině jasně lepším týmem a zasloužilo by si gól.
     
    26:54
    Lampinenová to nyní přehnala s důrazem, čehož si byla vědoma. Odpísknutí brala sportovně, navíc se č´švédské hráčce i omluvila.
     
    26:11
    Tak po šesti minutách druhé periody jsme branku ještě neviděli, i když jich už mohlo padnout několik. Švédsko tak stále vede o čtyři branky.
     
    25:30
    Nyní to Finsko trochu překombinovalo. Jedna z nich totiž už mohla střílet z celkem solidní pozice, ovšem ještě nahrávala, a to nepřesně.
     
    24:37
    Z toho měla být branka, ale není! Johanna Homiová si křikla pro přihrávka do velkého brankoviště. Tam jí také dostala, ale střelou z první trefila jen tyčku!
     
    23:45
    Místo vstřelení branky mohly spíše velmi rychle inkasovat! Finská hráčka totiž obrala soupeřku o míček, ale při zakončení jí bylo nejspíše seknuto do hokejky, takže nezakončila. Lavička Finek se hodně zlobila.
     
    23:13
    Snad poprvé v této třetině se dostaly Švédky k míčku na delší časový úsek. Uvidíme, jestli toho dokážou nějaký využít a dát případně branku.
     
    22:30
    Veera Kauppiová dostala pas do skvělé střelecké pozice! Vypadalo to ale, že přihrávku moc nečekala, a tak její střela nebyla přesná ani nebezpečná.
     
    21:46
    Přihrávka pro Sallstromovou byla o něco delší, než by švédská hráčka potřebovala. Přesto se znovu dostala k míčku, ale pálila jen do těla soupeřky.
     
    21:25
    K tomu se postavila Lisa Carlssonová. Do branky se pro tuto příležitost na chvilku vrátila Siltanenová. Ta dokázala zasáhnout svou nohou, kdy kopla do míčku a nenechala švédskou hráčku vůbec zakončit! Do branky se vrací Nieminenová.
     
    21:25
    Švédsko však bude zahrávat trestné střílení!
     
    21:09
    Za začátku druhé části drží míček na svých hokejkách hlavně hráčky Suomi.
     
    20:44
    Karjallainenová pálila dobře z poloviny hřiště, ale její ránu srazila švédská obránkyně. Jinak jsme však klidně mohli vidět další branku!
     
    20:16
    Už nám začala i druhá třetina. Uvidíme podobnou přestřelku jako v té první? Nebo se hra trochu zklidní a branek bude jen pomálu?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 5 – 17
     
    Je za námi málo uvěřitelná první třetina, jelikož jsme v ní viděli rovnou osm branek! Většinu z nich vstřelily Švédky, které vedou po první části 6:2. Nejvíce se zatím předvedla Ellen Rasmussenová, jež má na svém kontě dvě branky a jednu asistence. Za zmínku by určitě stálo více výkonů, ovšem to bychom vyjmenovali polovinu švédského týmu. Ta navíc zapříčinila i střídání gólmanek na finské straně.

    Druhá třetina začne přibližně v 20:12.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny!
     
    18:27
    A nová gólmanka – Nieminenová se hned zapotila! Viděli jsme dvě velké šanci v podání švédského týmu, ale finská gólmanka se uvedla na jedničku.
     
    17:45
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Siltanenová, přichází Nieminenová.
     
    17:45
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Osmá branka v této třetině a šestá v brance Finska, to je debakl už teď! Moa Tschopová byla v dobré pozici kousek od velkého brankoviště, a tak vypálil. Jeho střela prolétla okolo ruky Siltanenové, pro kterou je toto poslední kapka, bude se střídat! Asistence: Anna Wijková.
     
    16:52
    Klara Molinová vyslal prudkou ránu z první, ale Siltanenová nemusela zasahovat, jelikož její spoluhráčka se do této střely postavila a zastavila jí.
     
    16:30
    Snad první minuta, ve které se toho moc nestalo. Hra se přece jen trochu uklidnila. Na míčku jsou nyní švédské hráčky, a to na své obranné polovině.
     
    15:29
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jedním slovem – wow! Další gól a Finky zase stahují své manko na tři branky! Kaupiiová našla svým pasem JENU SAARIOVOU, která rozvlnila síťku! Asistence: Vena Kauppiová.
     
    14:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Která nekončí! Švédky si berou čtyřbrankové vedení zpět! STEPHANIE BOBERGOVÁ pálila z otočky a trefila se přesně na zadní tyč. Siltanenová ale nejspíše nebude mít úplně čisté svědomí. Asistence: Ellen Rasmussenová.
     
    14:29
    To, že uvidíme branky, se nejspíše čekalo. Jenže my jsme viděli už pět gólů během prvních čtrnácti minut! To by dnes mohla být solidní přestřelka.
     
    13:37
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi evidentně oddechový čas pomohl, jelikož se hned po něm prosazuje! K míčku se na útočné polovině dostala VENA KAUPPIOVÁ, jež prostřela Hillovou v brance a snížila stav na rozdíl tří gólů. Bez asistence.
     
    13:22
    Oddechový čas pro domácí.
     
    13:22
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tre Kronor se znovu prosazují a Finky prohrávají už o čtyři góly!, přičemž je za námi třináct minut. Míček si do své sítě navíc srazila MILLA NORDLUNDOVÁ, která se trefila pěkně k tyčce.
     
    13:00
    Bpbergová hledala krosem skrze brankoviště Rasumussenovou, ale těsně před ní odehrála míček soupeřka. To by byl rychle zkompletovaný hattrick.
     
    12:22
    Jinak první třetina plyne celkem rychle. Siltanenová se v brance zatím nenudí ani trochu. To Hillová trochu jo, ještě moc zákroků na svém kontě nemá.
     
    11:35
    Veera Kauppiová chtěla pálit po přiťuknutí spoluhráčky, ovšem soupeřka odvedla dobrou práci, jelikož nenechala tuto hráčku s míčkem vytočit.
     
    11:18
    Anna Wjková chtěla v těžké pozici vybojovat alespoň rozehru, jenže míček šel rovnou od její hole mimo mantinely. Získalo ho tak Finsko.
     
    10:42
    Finky budou muset hodně přidat. Zatím to z jejich strany není nic moc. Švédky jsou jasně lepší ve všech herních činnostech.
     
    09:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jenže po následně rozehře už je to třetí branka v síti Finska. ELLEN RASMUSSENOVÁ byla připravená u tyčky, kam se míček odrazil. Dokázala ho navíc trefit ze vzduchu, takže Siltanenová neměla šanci na zákrok. Asistence: Klara Molinová.
     
    09:28
    Sofia Joelsson dostala v rychlém útoku pas k mantinelu. Mohla pálit, ale míček předvedl celkem zajímavý odskok, takže švédská hráčka ho netrefila.
     
    08:40
    Molinová se dostala ke střele od mantinelu. Její ránu vyrazila Hillová jen před sebe, přesto stihla míček sebrat před dotírající soupeřkou.
     
    08:03
    Homiová to nyní zkoušela hodně zajímavě. Chtěla si obhodit soupeřku a míček doběhnout. Švédská obránkyně ale byla rychlejší a míček získala.
     
    07:39
    Rasmussenová se vydala napadat obránkyni soupeře a udělala to na jedničku. Vybojovala pro svůj tým, a tím ápádem rozehru z poloviny hřiště.
     
    07:04
    Sallstromová nyní dostal přihrávka na bekhend a trochu pod nohy, což byla škoda. Mohla by pálit ze středu hřiště, když před Hillovou bylo celkem rušno.
     
    06:41
    Wibronová chtěla vrátit balónek podél mantinelu na spoluhráčku na středu hřišti. Její pas byl příliš prudký a Švédsko se pro míček musí vrátit.
     
    05:58
    Švédky navíc hraje i nadále hodně aktivně a jsou zatím jasně lepším týmem na hřišti. Aby z toho nebyl pro Finsko nakonec nějaký debakl...
     
    05:05
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je rychlost, Švédky vedou po pěti minutách už o dvě branky! CORNELIA FJELLSTEDTOVÁ se totiž dostala hokejkou před svou obránkyni, sklepla si míče, načež bekhendem mířila naprosto přesně. Finská gólmanka neměla šanci. Asistence: Stephanie Bobergová.
     
    04:19
    Valleniusová byla napadána u mantinelu. Došlo k tvrdému boji, ale rozhodčí faul neodpískal. Tre Kronor tak může zase něco vymyslet.
     
    03:51
    A Švédsko ho zatím ze své moci nepustilo. Zatím jsou to však jen přihrávky na obranné polovině.
     
    03:27
    Suomi by chtělo rychle odpovědět a nastěhovalo se na útočnou polovinu. Švédská obránkyně ale předvedla rychlý přístup a získala míček do své moci.
     
    02:31
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A nakonec střílí i první branku tohoto utkání! Cornelia Fjellstedtová sice trefila jen tyčku. Vypadalo to, že brankářka to udrží, ale k dorážce se přesto dostala ELLEN RASMUSSENOVÁ, jež dostala míček do sítě! Asistence: Cornelia Fjellstedtová.
     
    02:06
    Fjellstedtová si doběhla jako první míček u mantinelu, načež byla faulována. Švédsko se i nadále může držet na útočné polovině.
     
    01:30
    Také Hillová už má za sebou první zákrok v tomto utkání. Nebylo to však nic složitého, takže skóre se zatím nemění. Góly se však do těchto týmů čekají.
     
    00:38
    Hultgrenová se snažila dostat zpoza branky na přední tyč, ale Siltanenová byla připravená a nenechala se zaskočit.
     
    00:20
    Poslední utkání dnešního dne v rámci Euro Floorball Tour právě započalo! Úvodní buly vyhrály Švédky, které stále drží míček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: K. Nieminenová (Siltanenová) – Manninenová, Karjallainenová, S. Nieminenová, Tornqvistová, Sallstromová, Valleniusová, Lampinenová – Piispaová, Hamalainenová, Hoynalaová, Homiová, Ahoová, Sundstromovu, O. Kauppiová, V. Kauppiová, Nordlundová, Saarikoskiová, Saariová.

    Švédsko: Hillová (Durlingová) – Bobergová, Tschopová, Molinová, Carlssonová, Krantzová, Aggestalová, Rydfjallova – Johanssonová, Bjorkmanová, Wijková, Augustssonová, Rasmussenová, Granstedtová, Hultgrenová, Joelssonová, Gustafssonová,Fjellstedtová, Wibronová,.
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u posledního sobotního zápasu v rámci Euro Floorball Tour, které se hraje v Praze. Je dost pravděpodobné, že právě tento duel rozhodne o jeho vítězi. Spolu se totiž utkají Finsko a Švédsko, tedy dvě florbalové supervelmoci. My budeme přímo na stadionu u toho, takže o důležité momenty rozhodně nepřijdete. Utkání začíná v 19:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 14. V. Kauppiová, 16. Saariová (V. Kauppiová), 36. Hamalainenová (Piispaová), 53. O. Kauppiová (Manninenová) – 3. Rasmussenová (Fjellstedtová), 6. Fjellstedtová (Bobergová), 10. Rasmussenová (Molinová), 14. Nordlundová (vla.), 15. Bobergová (Rasmussenová), 18. Tschopová (Wijková)


    Fínsko: Siltanenová (18. K. Nieminenová) – Manninenová, Karjallainenová, S. Nieminenová, Tornqvistová, Sallstromová, Valleniusová, Lampinenová – Piispaová, Hamalainenová, Hoynalaová, Homiová, Ahoová, Sundstromovu, O. Kauppiová, V. Kauppiová, Nordlundová, Saarikoskiová, Saariová.
    Švédsko: Hillová (Durlingová) – Bobergová, Tschopová, Molinová, Carlssonová, Krantzová, Aggestalová, Rydfjallova – Johanssonová, Bjorkmanová, Wijková, Augustssonová, Rasmussenová, Granstedtová, Hultgrenová, Joelssonová, Gustafssonová, Fjellstedtová, Wibronová,

    Rozhodca: Martin Reichelt a Tomáš Kostínek