Česko – Švajčiarsko 6:5 (2:1 po s.n.) | Fínsko – Švédsko 4:6 (kon.)
po s.n. (2:1)
Česko
6:5 (2:1, 1:3, 2:1)
Švajčiarsko
cz Sobota 19.10.2019, 16:30Euro Floorball Tour (ženy)
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u dnešního utkání, ve kterém se spolu střetnou ženské reprezentace Česka a Švýcarska. Utkání bylo z důvodu televizního vysílání posunuto až na 16:30.
     
    Nominace českého týmu:

    Brankářky:
    Jana Christianová, Florbal Chodov
    Nikola Příleská, 1. SC Vítkovice

    Obránkyně:
    Vendula Beránková, Tigers Jižní Město
    Nela Jiráková, Florbal Chodov
    Hana Koníčková, Kloten-Dietlikon Jets (SUI)
    Denisa Kotzurová, FBC Ostrava
    Kamila Paloncyová, 1. SC Vítkovice
    Ivana Šupáková, 1. SC Vítkovice
    Gabriela Tožičková, Florbal Chodov

    Útočnice:
    Adéla Bočanová, FbŠ Bohemians
    Tereza Hanzlíková, Florbal Chodov
    Nela Kapcová, FBC Ostrava
    Eliška Krupnová, Pixbo Wallenstam IBK (SWE)
    Natálie Martináková, Kloten-Dietlikon Jets (SUI)
    Michaela Mlejnková, FBC Ostrava
    Nikola Pekárková, Tigers Jižní Město
    Magdaléna Plášková, Florbal Chodov
    Denisa Ratajová, Pixbo Wallenstam IBK (SWE)
    Martina Řepková, Florbal Chodov
    Tereza Urbánková, FBC Malmö (SWE)
     
    Nominace švýcarského týmu:

    Brankářky:
    Lara Heiniová, Pixbo Wallenstam IBK (SWE)
    Monika Schmidová, UHC Kloten-Dietlikon Jets

    Obránkyně:
    Chiara Gredigová, Piranha Chur
    Marti Flurinaová, Piranha Chur
    Lisa Liechtiová, UHV Skorpion Emmental
    Brigitte Mischlerová, Wizards Bern Burgdorf
    Nadia Reinhardová, Skorpion Emmental Zollbruck
    Stella Tanjaová, UHC Kloten-Dietlikon Jets

    Útočnice
    Nadia Cattaneová, Wizards Bern Burgdorf
    Alexandra Fricková, Red Ants Rychenberg Winterthur
    Andrea Gamperliová, Malmö FBC (SWE)
    Isabelle Gerigová, UHC Kloten-Dietlikon Jets
    Mirjam Hintermannová, Wizards Bern Burgdorf
    Geraldine Rossierová, Red Ants Rychenberg Winterthur
    Corin Ruttimannová, Piranha Chur
    Margrit Scheideggerová, Red Ants Rychenberg
    Nathalie Spichigerová, Skorpion Emmental Zollbruck
    Julia Suterová, UHC Kloten-Dietlikon Jets
    Michelle Wikiová, UHC Kloten-Dietlikon Jets
    Kartin Zwinggiová, Piranha Chur
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Příleská (Christianová) – Beránková, Jiráková, Paloncyová, Tožičková, Hanzlíková, Kotzurová – Krupnová, Urbánková, Ratajová, Plášková, Řepková, Šupáková, Mlejnková, Frantíková, Martináková, Bočanová, Pekárková.

    Švýcarsko: Schmidová (Heiniová) – Gredigová, Stellaová, Reinhardová, Martiová, Mischlerová, Fricková, Liechtiová – Gameprliová, Spichigerová, Scheidenggerová, Wikiová, Gerigová, Rutimannová, Hintermannová, Cattaneová, Zwinggiová, Sutorová, Rossierová.
     
    Na české straně už v tomto utkání a v turnaji neuvidíme Hanu Koníčkovou, jež si ve včerejším zápase způsobila zranění. Je dost pravděpodobné, že vynechá i pár zápasů na klubové scéně.
     
    Zahajovací sestavy:

    Česko: Schmidová – Stellaová, Gredigová – Gämperliová, Scheidiggerová, Spichigerová.

    Švýcarsko: Příleská – Beránková, Jiráková – Krupnová, Ratajová, Urbánková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    A dnešní utkání, které sehraje česká a švýcarská reprezentace právě začalo! Domácí nastupují v bílých dresech, zatímco Švýcarsko v červených.
     
    00:29
    Nela Jiráková zachytila nepřesný pas na soupeřově straně. Češky se navíc drží na útočné polovině a mohou si připsat první pokus na branku.
     
    01:00
    Což se také stalo, avšak Schmidová má na svém kontě první úspěšný zákrok. Na druhé straně pálila Gerigová, ale vysoko přestřelila.
     
    01:40
    Dobrá práce v podání Kotzurové. Ta totiž čekala přihrávku za brankou, tak si pro ní také seběhla. Následně ještě musely Češky zabojovat, ale mají míček.
     
    01:59
    První gólová šance v utkání, a to na straně české reprezentace! Tereza Hanzlíková zachytila nepřesnou rozehrávku soupeřek. Měla před sebou jen gólmanku, ale ta jí dokázala vychytat!
     
    02:50
    Scheideggerová dlouho operovala s balónkem na útočné polovině. Nakonec poslal krosovou přihrávku do velkého brankoviště, ale její spoluhráčka míček netrefila.
     
    03:35
    Velká šance také na hostující straně, už to mohlo být 1:1, ale branku jsme stále neviděli. Gerigová totiž dostal přihrávka za obranu, ale Christianová se prezentovala skvělým zákrokem špičkou boty.
     
    04:32
    Christianová v dalším těžkém zákroku! Švýcarsko je zatím mnohem nebezpečnějším týmem. Domácí obrana by trochu měla přidat.
     
    05:19
    Po celkem dlouhé době se nám přerušovalo. Faulem se provinily Švýcarky, a tak mohou akci v klidu rozehrát Češky ze své obranné poloviny.
     
    05:38
    Ty se nakonec dostaly ke střele, ale Schmidová nemusela předvést těžký zákrok. Následně se od hokejky jedené z Češek dostal míček mimo mantinely.
     
    05:57
    Švýcarsko je i nadále hodně nebezpečné! Ruttimannová dostala parádní křižný pas, ale Jana Christianová zasáhla svou rukou!
     
    06:35
    Mlejnková zachytila nepřesný pas soupeřek, když se míček odrazil od její hokejky. Hanzlíková o něj ještě bojovala, ale nebyla se svou snahou úspěšná.
     
    07:04
    Češky zahrávaly volný úder kousek od poloviny hřiště směrem v útočné polovině. Denisa Ratahová chtěla pálit, ale měla před sebou nepropustnou hráz.
     
    07:45
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Nathalie Spichigerová – 2 min., Sekání).
     
    08:00
    Česká republika má ideální šanci na vstřelení první branky. Hraje totiž klasickou přesilovou hru. Švýcarky však rychle přistupují a dobře napadají.
     
    08:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jenže jim to není vůbec k ničemu, jelikož Česko se dostává do vedení poté, co využívá přesilovou hru! Martina Řepková poslal míček k mantinelu, kde byla DENISA RATAJOVÁ. Ta naznačila pohledem přihrávku, ale poté vypálila neomylně k zadní tyči! Asistence: Martina Řepková.
     
    09:03
    A Češky mohly vést o dvě branky! Frantíková v přečíslení poslal míček na Hanzlíkovou, jenže ta nedokázala vystřelit z první. Lavička už se skoro radovala.
     
    09:47
    Spichigerová měla velké problémy se zpracováním míčku. ten jí utekl až k mantinelu, ovšem poté byla tvrdě sestřelena a Češkám je pískán faul.
     
    10:05
    Gerigová měla nyní dvě tutovky, ovšem srovnat skóre se jí nepodařilo! Dvakrát dostal přihrávku do velkého brankoviště, ovšem dvakrát se předvedla Christianová!
     
    10:49
    Švýcarsko se rozhodně umí dostat do šancí, to se mu nedá upřít, ale branku se jim nedaří vstřelit. Nyní měla dobrou šanci Cattaneová, ale neuspěla.
     
    11:06
    Vyloučení v týmu Česko (Denisa Kotzurová – 2 min., Nedovolené vrážení).
     
    11:20
    Ovšem Švýcarsko má nyní k dipozici přesilovou hru a může srovnat stav dnešního zápasu. Zatím si posílá rychlé přihrávky na útočné polovině.
     
    11:33
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Poprvé byla ještě Christianová úspěšná, ale na další střelu už nestačila. Z dálky totiž napřáhla CORIN RUTTIMANNOVÁ, která se trefila pod horní tyčku. Česká brankářka neviděla téměř vůbec nic. Asistence: Michelle Wikiová.
     
    12:00
    Corin Ruttimannová nyní chtěla pálit z podobné pozice. Neodhadla však odskok míčku, takže se netrefila ideálně. Česká brankářka nemusela zasahovat.
     
    12:39
    Švýcarky jsou po první brance nabuzené a jsou zatím v utkání o něco lepším týmem. Dokázaly však využít jen jednu z mnoha šancí.
     
    13:08
    Na druhé straně přišla střela z poloviny hřiště, ovšem byla sražena jen první hráčkou soupeřky. Z toho nemohlo být žádné nebezpečí.
     
    13:27
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Isabelle Gerigová – 2 min., Blokování soupeřovy hole).
     
    13:52
    Češky mohly jít znovu do vedení! Martin Řepková pálila hodně nebezpečně z otočky, ale Schmidová míček vyrazila. Jenže jen na hokejku Elišky Krupnové, jejíž střelu chytila švýcarská brankářka fenomenálním přesunem.
     
    14:20
    Česká republika má ale ještě téměř minutu na skórování v přesilové hře. Hostující reprezentace se ale brání zatím celkem solidně.
     
    15:00
    Eliška Krupnová dostat v rychlém útoku přihrávku na střed hřiště, ale střela jí vůbec nesedla a pro Schmidovou to byl jednoduchý zákrok.
     
    15:27
    Gerigová je na hřišti!
     
    16:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čtyřicet vteřin po konci početní výhody se Česko přece jen prosazuje a jde znovu do vedení! Frantíková se vydala za nepřesnou přihrávkou a poslala ji na druhou stranu hřiště. Tam byla NATÁLIE MARTINÁKOVÁ, jež vzala přečíslení na sebe a trefila se naprosto přesně. Asistence: Daniela Frantíková.
     
    16:58
    Švýcarsko se nepřesnou přihrávkou připravilo o kombinaci na útočné polovině. Přesto pokračuje s míčkem na holi a může zase něco vymyslet.
     
    17:35
    Nela Jiráková měla hodně těžkou pozici, když byla napadána dvěma soupeřkami. Nakonec však míček vyvezla a přihrála ho dále.
     
    18:04
    Velká šance na srovnání! Švýcarsko mělo k dispozici volný úder těsně před brankovištěm, ale střelu zastavila zeď před gólmankou Christianovou.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny!
     
    19:24
    Tereza Urbánková mohla navýšit vedení svého týmu na dvě branky. Dostala se k míčku a pálila z dobré pozice na bližší tyč. Tam si to ale Schmidová pohlídala.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, po které vede česká reprezentace o jednu branku. Češky se dostaly do vedení v početní výhodě, když se trefila Denisa Ratajová střelou na zadní tyč. I Švýcarsko ale využilo svou přesilovku. Corin Ruttimannová napřáhla a propálila vše, co jí stálo v cestě. Pak už se však prosadilo jen Česko. Natálie Martináková vzala přečíslení na sebe a trefila se přesně. Do kabin tak jdou rozhodně spokojenější Češky.

    Druhá číst začne přibližně v 17:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Švýcarsko se snažilo vstoupit ve velkém stylu do druhé periody. Nakonec však vyslalo hodně nepřesnou střelu a u míčku jsou tak Češky.
     
    20:36
    Nyní už to vypadalo podstatně zajímavěji na straně Švýcarek! Přišla totiž križná přihrávka a střela do téměř prázdné brány. Tato rána byla ale sražena mimo mantinely!
     
    21:23
    Denisa Ratajová nyní táhla útok své týmu. Podařilo se jí uklidnit hru i udržet míček. Oba týmy se tedy rozhodly pro střídání celých pětek.
     
    22:10
    Velká šance na straně Švýcarek! Brigitte Mischlerová poslal přihrávku na úplně volnou Alexandru Frickovou, která měla skvělou pozici. Nakonec ale pálila ze záklonu, a tak vůbec netrefila branku.
     
    22:40
    Natálie Maritnáková podpořila svou spoluhráčku v přečíslení, ovšem skákavou přihrávku si nepřebrala. Proto jsou u míčku zase Švýcarky.
     
    23:13
    Tereza Urbánková ve velké šanci! Dostal se z ničeho nic s míčkem před branku, odkud pálila bekhendem. Prostor pod tělem Schmidové ale netrefila, úspěšný zákrok pro gólmanku Švýcarska.
     
    24:05
    Gabriela Tožičková doběhla nepřesný pas Švýcarek a dostala se ke střele. Schmidová však dávala pozor a ránu vyrazila do rohu hřiště.
     
    24:20
    Česko navíc v akci pokračovalo a už opravdu mohlo vést o dva góly! Nejspíše Martina Řepková dorážel, ale z velkého úhlu trefila jen tyč!
     
    25:06
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky jsou v druhé třetině, a tak přichází zasloužené vyrovnání! Michelle Wikiová poslal míček před branku, kde byla připravená CORIN RUTTIMANNOVÁ, jenž vystřelila. Míček se odrazil nejspíše ještě od české hráčky a Christianová neměla šanci zareagovat na změnu směru. Asistence: Michelle Wikiová.
     
    26:08
    Eliška Krupnová přihrála na hokejku Venduly Beránkové. Ta se s tím nějak nerozpakovala, vypálila, ovšem její rána minula prostor mezi třemi tyčemi.
     
    27:12
    Za poslední minutu se toho moc na hřišti nestalo, vlastně vůbec spíše nic. Švýcarské obránkyně si nahrávaly mezi sebou a Češky moc vysoko nenapadaly.
     
    27:48
    Martiová nyní neměla odvahu vystřelit, a tak poslala míček k druhému mantinelu. Přišla však nepřesnost na straně Švýcarek a míček je mimo mantinely.
     
    28:35
    Fricková nyní vypálila, možná přihrávala na lépe postavenou spoluhráčku. Nakonec z toho je ale úspěšný zákrok pro Christianovou.
     
    29:15
    Češky mají míček na svých hokejkách, ale zatím si přihrávají jen na své obranné polovině.
     
    29:35
    Denisa Ratajová se snažila najít někoho před brankou, ale dobře zasáhla švýcarská obránkyně, která její přihrávku do nebezpečné pozice zastavila.
     
    29:58
    Vyloučení v týmu Česko (Nela Jiráková – 2 min., Držení).
     
    30:12
    Velké štěstí pro českou reprezentaci! Gerigová si totiž našla odražený míček jako první a už si ho rovnala na střelu. V tu chvíli však parádně zasáhla jedna z českých hráček a míček posunula z její hokejky.
     
    31:07
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky využívají přesilou hru a jdou poprvé v utkání do vedení, navíc vidíme první zkompletovaný hattrick! CORIN RUTTIMANNOVÁ je dnes opravdu všude. Dostala přihrávku k mantinelu a dostala míček do sítě pod nohou Christianové. Asistence: Flurina Martiová.
     
    31:45
    Denisa Ratajová zachytila nepřesnou přihrávku a vydala se na útočnou polovinu. Chtěla však hledat spoluhráčku, což se neukázalo jako dobrá varianta. Kdyby pálila, asi by to byla lepší příležitost.
     
    32:35
    Martina Řepková pálila z celkem dobré pozice na straně branky, ale její rána byla sražena.
     
    33:16
    Švýcarky jsou ale zatím v tomto utkání o něco lepším týmem, který měl i více šancí. Nyní se navíc drží na útočné polovině i s míčkem na holi.
     
    33:52
    Natálie Martináková dostala přihrávku na střed hřiště. Pálil, ale ani její střela nešla až do branky. Zastavila ji totiž hostující obránkyně.
     
    34:42
    Znovu jsou však u balóku Švýcarky. Ty nechtějí pustit české hráčky do šance a zachytávají i jejich případné přihrávky za obranu.
     
    35:48
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky ukazují, že jsou v utkání lepším týmem a jdou už do dvoubrankového vedení. Flurina Martiová našla krásným pasem u vzdálenější tyčky MICHELLE WIKIOVOU, jež před sebou měla prázdnou branku a zapisuje dnes už třetí kanadský bod. Asistence: Flurina Martiová.
     
    36:19
    Jestli budou hrát Češky takhle, tak na nějakou změnu stavu bohužel nebudou mít nárok. Hodně totiž chybují v přihrávkách, které Švýcarky zachytávají.
     
    36:51
    Denisa Ratajová sice v tvrdém souboji získala míček, ale poté poslal velmi nepřesnou přihrávku.
     
    37:20
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Tanja Stellaová – 2 min., Nedovolené vrážení).
     
    37:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky využívají přesilovou hru a už je to zase jenom o gól! Švýcarky navíc mohou být trochu nešťastné, jelikož tohle byla jasně vlastní branka! ELIŠKA KRUPNOVÁ vracela míček do brankoviště, kde ho zasáhla Corin Ruttimannová a jako ve všech svých dnešních šancích se nemýlila. Asistence: Martina Řepková.
     
    38:41
    Nela Jiráková to nyní udělala dobře. neměla míček pod úplnou kontrolou, a tak se raději nevydala do útoku. Při ztrátě by to mohlo mít fatální následky.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Už jsou za námi dvě části dnešního zápasu a spokojenější jsou Švýcarky. Ty se totiž trefily hned třikrát, a to ještě jejich branky přišly po sobě. Hned dvě z nich dala Corin Ruttimannová, jež dneska už zkompletovala hattrick. Další hráčkou, která se trefila, byla Michelle Wikiová, jenž měla jednoduchou pozici. Za Češky snížila ke konci druhé periody Eliška Krupnová, jejíž střelu si však do branky srazila Ruttimannová.

    Další třetina začne přibližně v 18:03.
     
    Střely po druhé třetině: 25 – 23
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Andrea Gamperliová udržela míček proti třem soupeřkám a poslala ho na druhou stranu. Odtud přišla střela, se kterou si Christianová poradila.
     
    41:01
    Magdaléna Plášková nyní byla trochu přemotivovaná a doslova zahodila svou soupeřku. Píská se tedy faul a Švýcarky budou moci rozehrávat.
     
    41:29
    Češky působí mnohem živějším dojmem než v druhé periodě. Snaží se napadat hodně aktivně a vysoko, což jim nosí ovoce v podobě zisku míčku.
     
    42:17
    Z ničeho nic mohlo být srovnáno! Jako blesk z čistého nebe se dostala Eliška Krupnová ke střele ze středu hřiště, jenže ji namířila nad!
     
    42:44
    A česká reprezentace tlačí svého soupeře. Viděli jsme další střelu, kterou musela Schmidová vyrazit. To se jí povedlo, a tak nadále její tým o gól vede.
     
    43:14
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Jenže Švýcarky využívají první šanci v této periodě a jdou opět do dvougólového vedení. ISABELLE GERIGOVÁ dostala přihrávku na střed hřiště, těsně před brankoviště. Předvedla otočku a nemilosrdně se trefila do růžku. Christianová byla bez šance. Asistence: Nadia Reinhardová.
     
    43:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky však potřebovaly jenom půl minuty na to, aby zase snížily náskok soupeřky na jednu branku! Denisa Ratajová našla parádním pasem na zadní tyči NELU JIRÁKOVOU, která měla jednoduchou pozici. I když zaškobrtla, dostala míček do sítě! Asistence: Denisa Ratajová.
     
    44:19
    Česká republika se snaží využít toho momentu, kdy je na koni. Znovu byla tedy na útočné polovině, ale střela na Schmidovou nepřišla.
     
    44:55
    Vyloučení v týmu Česko (Eliška Krupnová – 2 min., Sekání).
     
    45:10
    Důležitý zákrok v podání Ivany Šupákové! Ta totiž srazila prudkou střelu ze středu hřiště mimo mantinely. Velmi důležitý zákrok!
     
    45:41
    Diváci nejsou dnes moc spokojení s výkonem rozhodčích. Nyní byla česká hráčka poražena na mantinel a všichni chtěli dvouminutový trest.
     
    46:22
    Nyní už se ale Švýcarsko drží na útočné polovině a hráčky si vyměňují pozice.
     
    46:55
    Eliška Krupnová je na hřišti!
     
    47:14
    Vyloučení v týmu Česko (Magdaléna Plášková – 2 min., Sekání).
     
    47:26
    Toto rozhodnutí se nelíbí vůbec nikomu. Česká lavička doslova vylétla, když nesouhlasila, ale nic nezmohla. Češky hned hrají další oslabení.
     
    48:10
    Denisa Ratajová vystihla přihrávku k druhému mantinelu, takže švýcarská hráčka nemohla střílet z první. Přesto jsou Švýcarky na útočné polovině i nadále.
     
    48:45
    Corin Rattmannová nyní chtěla zaútočit na další branku! Dostala přihrávku do pozice, ze které dala tu třetí, ale teď nebyla úspěšná.
     
    49:14
    Eliška Krupnová je na hřišti!
     
    49:19
    A o pár vteřin mohlo přijít srovnání! Češky totiž vytvořily přečíslení, po kterém se střela odrazila jen od horní tyčky, škoda!
     
    50:08
    Martináková nyní hledala na středu hřiště Nelu Pekárkovou. Té to však vůbec nesedlo, takže míček ani netrefil. Češky mají ale míček i nadále.
     
    50:52
    Nela Jiráková si na sebe vzala celkem velké sousto, když chtěla s míčkem na dlouhé hokejce oběhnout dvě hráčky. To se jí ale nepovedlo.
     
    51:10
    Chiara Gredigová nyní nezvládla atak soupeřky. Poslala míček jen mimo hřiště a Češky se zadarmo dostávají k rozehrávce z rohu.
     
    51:51
    Michelle Wikiová byla velmi těsně bráněna českou hráčkou, přesto působila celou dobu naprosto klidným dojmem, načež našla spoluhráčku.
     
    52:29
    Michaela Mljenková to nyní zkusila z celkem těžké pozice. Podle toho také střela vypadala. byla hodně nedůrazná a Schmidová v pohodě chytá.
     
    53:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přečíslení tři na jednu sice ještě úspěch nemělo, jenže nyní už je srovnáno! VENDULA BERÁNKOVÁ napřáhla na polovině hřiště a její střela se zastavila až v síti! Češky tedy stáhly dvoubrankový náskok soupeřek a mohou myslet na tři body! Asistence: Denisa Ratajová.
     
    54:42
    Švýcarsko si mohlo vzít vedení zpět! Michelle Wikiová našla pasem zpoza branky Gerigovou, které míček naštěstí pro Češky od hokejky odskočil.
     
    55:28
    Ratajová to zkusila také z poloviny hřiště, ovšem do trajektorie její střely se postavila soupeřka, která míček zachytila a může rozehrát.
     
    56:00
    Denisa Kotzurová pálila z nepříliš dobré pozice, navíc jí střela ani moc nesedla. Shcmidová tedy zapsala jednoduchý zákrok, má jich víc než její sokyně.
     
    56:32
    Michaela Mlejnková mohla být hrdinkou, ale nakonec se skóre nemění! Dostal totiž křižnou přihrávku z těžké pozice, ale míček se místo do branky odrazil mimo mantinely.
     
    57:36
    Ivana Šupáková to zkoušela dlouhou přihrávkou podél mantinelu, ale tam dobře zakročila protihráčka. Ta přihrávku zastavila a Švýcarky mají míček.
     
    58:00
    Dnešní utkání sleduje 804 diváků.
     
    58:23
    Nela Jiráková zachytila přihrávku za brankou a může něco vymyslet. Do konce utkání chybí nějaká minuta a půl, nejspíše se půjde do prodloužení!
     
    59:00
    Minuta do konce třetí části!
     
    59:37
    Scheidiggerová mohla rozhodnout! Dostala totiž pas do velkého brankoviště, odkud pálila. Do její střely se ale dostala nejspíše česká obránkyně, která střelu srazila mimo mantinely!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Češky nakonec odkázaly srovnat toto utkání a my uvidíme rovnou samostatné nájezdy!
     
    Po třech třetinách ani nadále není rozhodnuto! Česká reprezentace totiž předvedla skvělý výkon a srovnala dvoubrankové manko. Švýcarky šly sice do vedení o dva góly zásluhou Gerigové, ale poté už pálila jen domácí reprezentace. Postupně se trefily Nela Jiráková a Vendula Beránková, které poslaly zápas až do samostatných nájezdů.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    0:0
    Jako první jelo Švýcarsko, konkrétně Michelle Wikiová. Ta sice Christanovou překonala, ale trefila jen tyč!
     
    1. séria
    0:0
    Jako první Češka se do toho pustila Denisa Kotzurová. Ta předvedla pěknou kličku, ale Schmidová si s ní poradila. Po první sérii tedy bez branek.
     
    2. séria
    0:1
    Nejlepší hráčka utkání – Corin Ruttimannová! Předvedla rychlou kličku do forhendu a překonala Christianovou v bráně! Švýcarsko vede!
     
    2. séria
    1:1
    Denisa Ratajová se předvedla jako druhá Češka. Provedla to rychle a přesně! Střelou k tyči totiž rozvlnila síťku!
     
    3. séria
    1:1
    Chrisitanová vychytala Isabelle Gerigovou!
     
    3. séria
    2:1
    Eliška Krupnová se ukázala jako správný kapitána a rozhoduje dnešní utkání! Dvěma rychlými kličkami dostala Schmidovou z pozice a poté měla jednoduchou pozici, a to trefit prázdnou síť!
     
    60:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Česko.
    Autorem vítězné branky je ELIŠKA KRUPNOVÁ.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráčky utkání:

    Švýcarsko – Michelle Wikiová
    Česko – Nela Jiráková
     
    Je konec! Češky se nakonec lépe popasovaly se samostatnými nájezdy a berou z tohoto utkání i bonusový bod! Samostatné nájezdy rozhodla Eliška Krupnová, která jistě potěšila diváky, kteří předváděli parádní atmosféru.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlanu na počtenou! (18:44:40)

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 9. Ratajová (Řepková), 17. Martináková (Mlejnková), 38. Krupnová (Řepková), 44. Jiráková (Ratajová), 54. Beránková (Ratajová), rozh. náj. Krupnová – 12. Ruttimannová (Wikiová), 26. Ruttimannová (Wikiová), 32. Ruttimannová (Martiová), 36. Wikiová (Martiová), 44. Gerigová (Reinhardová)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Michelle Wikiová (SUI)
    0:0   Denisa Kotzurová (CZE)
    2. séria:
    0:1   Corin Ruttimannová (SUI)
    1:1   Denisa Ratajová (CZE)
    3. séria:
    1:1   Isabelle Gerigová (SUI)
    2:1   Eliška Krupnová (CZE)


    Česko: Christianová (Příleská) – Beránková, Jiráková, Paloncyová, Tožičková, Hanzlíková, Kotzurová – Krupnová, Urbánková, Ratajová, Plášková, Řepková, Šupáková, Mlejnková, Frantíková, Martináková, Bočanová, Pekárková.
    Švajčiarsko: Schmidová (Heiniová) – Gredigová, Stellaová, Reinhardová, Martiová, Mischlerová, Fricková, Liechtiová – Gameprliová, Spichigerová, Scheidiggerová, Wikiová, Gerigová, Ruttimannová, Hintermannová, Cattaneová, Zwinggiová, Sutorová, Rossierová.

    Rozhodca: Mona Franzonová, Josefine Hedelindová

    Diváci: 804