Augsburg – Bayern 2:2 (kon.) | Brémy – Hertha 1:1 (kon.) | Düsseldorf – Mainz 1:0 (kon.)
Lipsko – Wolfsburg 1:1 (kon.) | Union Berlín – Freiburg 2:0 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 1:0 (kon.)
koniec
RB Lipsko
1:1 (0:0)
VfL Wolfsburg
Sobota 19.10.2019, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Klostermann sa po skvelej Cunhovej prihrávke za obranu Wolfsburgu uvoľnil na pravej strane, jeho strieľaný center ale nedokázal zasiahnuť ani jeden zo štvorice domácich hráčov v šestnástke.
     
    89
    Saracchi centrom zľava našiel v strede šestnástky Wolfsburgu voľného Cunhu, ktorý hlavou poslal loptu mimo Pervanovej brány.
     
    87
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Joao Victor, prichádza Felix Klaus.
     
    86
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Timo Werner, prichádza Matheus Cunha.
     
    82
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Hostia sú odmenení za svoju aktivitu a vyrovnávajú! Guilavogui prihrávkou na pravú stranu našiel Williama, ktorý poslal z prvej prízemný center do stredu šestnástky, kde sa k nemu dostal WOUT WEGHORST. Útočník Wolfsburgu potom poslal loptu taktiež z prvej pomedzi nohy brankára Gulácsiho do siete.
     
    82
    Domáci teraz i s poriadnou dávkou štastia udržali čisté konto! Gulácsi najprv vyrazil strelu Weghorsta a jeden z obrancov Lipska zastavil pred bránkovou čiarou dorážku hostí.
     
    81
    Arnoldov výborný center do stredu šestnástky Lipska zasiahol hlavou úplne voľný Guilavogui, jeho hlavička však končí tesne mimo Gulácsiho brány.
     
    78
    Joao Victor dostal výbornú kolmú prihrávku za obranu Lipska, dobre však proti nemu vyštartoval z brány gólman Gulácsi, ktorý mu loptu vyrazil spod nôh.
     
    75
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Konrad Laimer, prichádza Kevin Kampl.
     
    74
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Josip Brekalo, prichádza Lucas Nmecha.
     
    71
    William obišiel na pravej strane Saracchiho a cez neho dokázal poslať na hranicu bránkoviska skvelú strieľanú prihrávku. Loptu pred odkrytou bránou Lipska nedokázali zasiahnuť ani Joao Victor, ani Weghorst a tá tak skončila tesne mimo Gulácsiho brány.
     
    70
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Christopher Nkunku, prichádza Emil Forsberg.
     
    68
    Žltú kartu za zdržiavanie hry dostáva Marcelo Saracchi (RB Leipzig). Ľavý obranca Lipska vyrazil loptu z rúk Arnoldovi, ktorý sa chystal na autové vhadzovanie.
     
    68
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Jérôme Roussillon, prichádza Renato Steffen.
     
    67
    Weghorst posunul pred šestnástkou loptu za seba na Guilavoguiho, ktorý tvrdou strelou po zemi tesne minul Gulácsiho bránu.
     
    54
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Domáci otvárajú skóre! Gulácsiho odkop pustil Poulsen v súboji s obrancom Wolfsburgu za seba na TIMA WERNERA, ktorý vyhral súboj s Mbabuom a prenikol do pokutového územia hostí. Tam obišiel kľučkou do pravej strany vybiehajúceho brankára Pervana a bez problémov poslal loptu do prázdnej brány Wolfsburgu.
     
    45
    Žltú kartu za faul lakťom v hlavičkovom súboji dostáva Marcel Tisserand (VfL Wolfsburg).
     
    45
    Joao Victor sa individuálne dostal k šestnástke Lipska, kde však prihrávkou doľava pripravil pozíciu na strelu Brekalovi. Ten vypálil zhruba z hranice pokutového územia k pravej tyči, Gulácsi ale jeho strelu skvelým zákrokom vyrazil.
     
    36
    Poulsen skvele načasovanou prihrávkou uvoľnil do šestnástky Wolfsburgu svojho spoluhráča z útoku Tima Wernera, ktorý z otočky vystrelil nad Pervanovu bránu.
     
    31
    Hostia získali rohový kop a po ňom si vytvorili prvú obrovskú gólovú príležitosť! Arnoldov center na prednú tyč doletel presne na hlavu Weghorsta, ktorého prudká hlavička skončila tesne nad Gulácsiho bránou.
     
    20
    Po pristavení lopty spoluhráčom nakoniec vzal na seba zodpovednosť Arnold, namieril však len priamo pred seba, kde strelu zablokovali brániaci hráči Lipska.
     
    17
    Upamecano poslal vzduchom veľmi ťažkú malú domov svojmu brankárovi Gulácsimu a ten ju musel pri jej lete do odkrytej domácej brány zastaviť rukou. Hostia budú mať k dispozícii nepriamy voľný kop takmer z penaltového bodu.
     
    12
    Žltú kartu dostáva za podrazenie Poulsena Kevin Mbabu (VfL Wolfsburg).
     
    7
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva Josuha Guilavogui (VfL Wolfsburg), ktorý v strede poľa zostrelil prenikajúceho Wernera. Guilavogui môže byť rád, že karta má len žltú farbu...

    Michal Sadlek

    Góly: 54. Werner – 82. Weghorst

    Karty:   68. Saracchi (RBL) – 7. Guilavogui (WOF), 12. Mbabu (WOF), 45. Tisserand (WOF)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:12.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Upamecano, Orban (C), Saracchi – Sabitzer, Laimer (75. Kampl), Demme, Nkunku (70. Forsberg) – Y. Poulsen, Werner (86. Cunha).
    Náhradníci: Mvogo – Ilsanker, Forsberg, Haidara, Mukiele, Lookman, Kampl, Cunha, Krauss.

    VfL Wolfsburg: Pervan – Mbabu, Bruma, Tisserand – William, Guilavogui (C), Arnold, Roussillon (68. Steffen) – Brekalo (74. Nmecha), Weghorst, Joao Victor (87. Klaus).
    Náhradníci: Menzel – Knoche, Gerhardt, Rexhbecaj, Steffen, Nmecha, Malli, Brooks, Klaus.

    Rozhodca: Aytekin – Dietz, Beitinger

    Diváci: 39 182