Augsburg – Bayern 2:2 (kon.) | Brémy – Hertha 1:1 (kon.) | Düsseldorf – Mainz 1:0 (kon.)
Lipsko – Wolfsburg 1:1 (kon.) | Union Berlín – Freiburg 2:0 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 1:0 (kon.)
koniec
RB Lipsko
1:1 (0:0)
VfL Wolfsburg
Sobota 19.10.2019, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:30:42)
     
    Držanie lopty: 54 % : 46 %.
    Strely na bránu: 5:7.
    Strely mimo: 6:5.
    Rohy: 3:3.
    Ofsajdy: 3:2.
    Fauly: 11:12.
     
    Druhý polčas priniesol výrazne lepší futbal, ako sme videli v prvom dejstve, a medzi dvomi herne vyrovnanými tímami sa napokon zrodila zaslúžená remíza. Skóre otvoril po chybe obrany hostí Werner, hostia sa ale postupne dostali do veľkého tlaku a aj keď brankár Gulácsi držal svoj tím výbornými zákrokmi, tak ho napokon dokázal Weghorst prekonať. Oba tímy ešte mali v závere možnosť rozhodnúť o svojom víťazstve, ďalší gól však už nepadol. Lipsko nevyhralo v Bundeslige tretíkrát za sebou a kleslo na priebežné štvrté miesto. Wolfsburg je stále jediným tímom bez prehry a bodovo sa dotiahol na prvý Mönchengladbach, ktorý má však zápas s Dortmundom k dobru.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    I hostia mali ešte šancu rozhodnúť. Klaus sa dostal s kolegami z útoku Wolfsburgu do rýchleho protiútoku, ktorý ale pokazil Nmecha. Tomu lopta pri spracovaní v šestnástke Lipska odskočila a Orban ju následne odkopol z nebezpečného priestoru.
     
    90+2
    Klostermann sa po skvelej Cunhovej prihrávke za obranu Wolfsburgu uvoľnil na pravej strane, jeho strieľaný center ale nedokázal zasiahnuť ani jeden zo štvorice domácich hráčov v šestnástke.
     
    90+1
    Lipsko naďalej kombinuje na polovici Wolfsburgu, stále je ale len v úctivej vzdialenosti od brány hostí. Obrana hostí funguje v závere zápasu skvele.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    Domáci sa začali tlačiť dopredu až po inkasovanom vyrovnávajúcom góle, je však možné, že už je neskoro. Kamplov nákop na Poulsena chytil vybiehajúci brankár Pervan.
     
    89
    Saracchi centrom zľava našiel v strede šestnástky Wolfsburgu voľného Cunhu, ktorý hlavou poslal loptu mimo Pervanovej brány.
     
    88
    Sabitzer rozohral priamy kop z pravej strany útočnej polovice na krátko na Demmeho, ktorého nákop bez problémov chytil brankár Pervan.
     
    87
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Joao Victor, prichádza Felix Klaus.
     
    86
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Timo Werner, prichádza Matheus Cunha.
     
    84
    Spoza šestnástky strieľal Forsberg, loptu však poslal vysoko nad bránu Pervana.
     
    82
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Hostia sú odmenení za svoju aktivitu a vyrovnávajú! Guilavogui prihrávkou na pravú stranu našiel Williama, ktorý poslal z prvej prízemný center do stredu šestnástky, kde sa k nemu dostal WOUT WEGHORST. Útočník Wolfsburgu potom poslal loptu taktiež z prvej pomedzi nohy brankára Gulácsiho do siete.
     
    82
    Domáci teraz i s poriadnou dávkou štastia udržali čisté konto! Gulácsi najprv vyrazil strelu Weghorsta a jeden z obrancov Lipska zastavil pred bránkovou čiarou dorážku hostí.
     
    82
    Po veľmi dlhej dobe zaútočili i domáci. Kampl prihrávkou do ľavej strany pripravil priestor na center Wernerovi, ten však loptu poslal priamo do rúk gólmana Wolfsburgu Pervana.
     
    81
    Arnoldov výborný center do stredu šestnástky Lipska zasiahol hlavou úplne voľný Guilavogui, jeho hlavička však končí tesne mimo Gulácsiho brány.
     
    80
    Sabitzer podrazil na ľavej strane Steffena, ktorý si ho dokázal zaseknúť. Priamy kop pre Wolfsburg.
     
    79
    Dlhotrvajúci útok Wolfsburgu na chvíľu ukončil ofsajd Nmechu. Hostia sa však po nepresnej rozohrávke domácich dostali rýchlo naspäť k lopte.
     
    78
    Joao Victor dostal výbornú kolmú prihrávku za obranu Lipska, dobre však proti nemu vyštartoval z brány gólman Gulácsi, ktorý mu loptu vyrazil spod nôh.
     
    77
    Domáci vytlačili aktívnym presingom hostí na ich polovicu a dokonca ich donútili až k malej domov na brankára Pervana, o loptu ich však pripraviť nedokázali.
     
    75
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Konrad Laimer, prichádza Kevin Kampl.
     
    75
    Hostia naďalej obliehajú šestnástku Lipska, domáca obrana ale funguje skvele a nepúšťa ich do nebezpečných streleckých priestorov.
     
    74
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Josip Brekalo, prichádza Lucas Nmecha.
     
    72
    Wolfsburg je v posledných minútach výrazne aktívnejším tímom a znovu kombinuje na polovici Lipska.
     
    71
    William obišiel na pravej strane Saracchiho a cez neho dokázal poslať na hranicu bránkoviska skvelú strieľanú prihrávku. Loptu pred odkrytou bránou Lipska nedokázali zasiahnuť ani Joao Victor, ani Weghorst a tá tak skončila tesne mimo Gulácsiho brány.
     
    70
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Christopher Nkunku, prichádza Emil Forsberg.
     
    68
    Žltú kartu za zdržiavanie hry dostáva Marcelo Saracchi (RB Leipzig). Ľavý obranca Lipska vyrazil loptu z rúk Arnoldovi, ktorý sa chystal na autové vhadzovanie.
     
    68
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Jérôme Roussillon, prichádza Renato Steffen.
     
    67
    Weghorst posunul pred šestnástkou loptu za seba na Guilavoguiho, ktorý tvrdou strelou po zemi tesne minul Gulácsiho bránu.
     
    66
    Držanie lopty v 2. polčase: 47 % : 53 %
    Strely v 2. polčase: 3:2
     
    65
    V strede poľa si oba tímy rýchlo menia kontrolu nad loptou, až ju napokon získal Klostermann, ktorý ju posunul k svojmu brankárovi Gulácsimu.
     
    64
    Arnoldov center bez problémov vyriešila domáca obrana a domáci otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    63
    Po faule na Weghorsta získavajú hostia ďalší priamy kop, tentokrát z pravej strany. Loptu si na rozohrávku pripravuje Arnold.
     
    61
    Klostermann zablokoval ďalší Roussillonov center rukou. Priamy kop z ľavej strany rozohral Brekalo, Gulácsi ale jeho center bez problémov chytil.
     
    60
    Brekalo úplne mimo hry zasiahol Demmeho zozadu do kolena. Hlavný rozhodca faul nevidel a neupozornil ho naň ani VAR.
     
    59
    Roussillonov center tečoval Klostermann priamo do vlastnej šestnástky, Joao Victor ale nedokázal loptu v dobrej pozícii zasiahnuť.
     
    58
    Williamov trochu zúfalý nákop z ľavej strany skončil ďaleko za bránkovou čiarou. Domáci môžu znovu otočiť hru na opačnú stranu.
     
    57
    Hosťom sa v tejto chvíli vôbec nedarí podržať loptu na svojich kopačkách a pri rozohrávke majú obrovský problém s napádajúcimi domácimi hráčmi.
     
    56
    Domácich gól poriadne povzbudil a hneď dostali hostí pod tlak. Nkunkuho center z rohu odhlavičkoval Bruma k Sabitzerovi, ktorého strelu z voleja musel zlikvidovať brankár Pervan.
     
    54
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Domáci otvárajú skóre! Gulácsiho odkop pustil Poulsen v súboji s obrancom Wolfsburgu za seba na TIMA WERNERA, ktorý vyhral súboj s Mbabuom a prenikol do pokutového územia hostí. Tam obišiel kľučkou do pravej strany vybiehajúceho brankára Pervana a bez problémov poslal loptu do prázdnej brány Wolfsburgu.
     
    54
    Center Sabitzera z pravej strany odvrátila obrana hostí za svoje pokutové územie k Nkunkuovi, ktorého strelu z voleja chytil pripravený brankár Pervan.
     
    53
    William trafil vysokou nohou vo vzdušnom súboji Laimera do hrude. Je záhadou, prečo nedostal za tento zákrok aspoň žltú kartu...
     
    52
    Weghorst sa uvoľnil na ľavom krídle a naviedol si loptu na pravačku. Jeho strelu spoza šestnástky tečoval obranca Orban, lopta sa ale odrazila priamo k pripravenému brankárovi Gulácsimu.
     
    51
    I druhý polčas sa zatiaľ odohráva v strede poľa, kde prebieha neľútostná bitka o kontrolu nad touto časťou ihriska.
     
    50
    Brankárovi domácich sa nevydaril odkop a loptu v podstate prihral hráčom Wolfsburgu. Tí šancu na rýchly protiútok nevyužili a po nepresnej prihrávke v strede poľa končí hrací predmet v aute.
     
    49
    William si potiahol loptu z pravej strany na stred, strelou spoza šestnástky Lipska však poslal loptu vysoko nad Gulácsiho bránu.
     
    48
    Poulsen pri napádaní fauloval Mbabuho. Hostia majú prvýkrát v druhom polčase čas a priestor na založenie svojej útočnej akcie.
     
    47
    Lipsko sa hneď po výkope usadili na polovici hostí, odkiaľ po nepresnej Sabitzerovej prihrávke na spoluhráčov odkopol loptu až ku Gulácsimu Mbabu.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci hráči. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:34.
     
    Prvý polčas nepriniesol futbal, ktorý by dvíhal divákov zo sedačiek a v taktickej bitke sme veľa zaujímavého nevideli. Miernu územnú prevahu mal domáci tím, viac zaujímavých príležitostí si ale dokázali vypracovať hostia. Okrem jedného zákroku brankára Gulácsiho proti zakončeniu Brekala ale nemusel ani jeden z brankárov predviesť nič svetoborného, aby si bez problémov udržal čisté konto. Nezostáva nám teda nič iné, než dúfať, že v druhom polčase uvidíme lepší futbal.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 65 % : 35 %
    Strely na bránu: 2:2
    Strely mimo: 4:2
    Rohy: 2:3
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 6:5
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Po hlavičkovom súboji v šestnástke Wolfsburgu zostal ležať na trávniku Arnold. Zdá sa, že ošetrovanie hráča hostí ukončí prvý polčas.
     
    45+1
    Lipsko zatiaľ trávi nadstavený čas na polovici Wolfsburgu. Center Sabitzera chytil brankár Pervan, po jeho rozohrávke však spoluhráči loptu udržať nedokázali.
     
    45
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    45
    Žltú kartu za faul lakťom v hlavičkovom súboji dostáva Marcel Tisserand (VfL Wolfsburg).
     
    45
    Joao Victor sa individuálne dostal k šestnástke Lipska, kde však prihrávkou doľava pripravil pozíciu na strelu Brekalovi. Ten vypálil zhruba z hranice pokutového územia k pravej tyči, Gulácsi ale jeho strelu skvelým zákrokom vyrazil.
     
    44
    Tisserand sa však ďaleko nedostal a domáci ho agresívnym presingom obrali o hrací predmet. Orbanov nákop potom nedokázal spracovať Sabitzer a lopta končí v aute.
     
    43
    Werner utiekol na ľavej strane od Mbabuho a navádzal si loptu pred šestnástkou Wolfsburgu na pravačku, prekvapivou prihrávkou však úplne zaskočil svojich spoluhráčov. Loptu získavajú hostia.
     
    42
    Roussillon leží po zásahu do tváre na trávniku a musí byť ošetrený. Center Sabitzera ale nebol príliš silný a Roussillon by sa tak mal po krátkom ošetrení vrátiť do hry.
     
    41
    Na opačnej strane prenikol do pokutového územia z pravej strany Sabitzer, svojim centrom ale trafil Roussillona do tváre.
     
    40
    Arnoldov center z ľavej strany odhlavičkoval Upamecano, odrazenú loptu ale získali len obrancovia Wolfsburgu, ktorí pokračujú v kombinácii na polovici hostí. Hostia teraz zatláčajú domácich do obrany.
     
    39
    Hostia rozohrali roh na krátko a po podrazení Brekala Saracchim získavajú ďalší priamy kop.
     
    38
    Orban fauloval v hlavičkovom súboji na vlastnej polovici Joaa Victora. Center z priameho kopu z ľavej strany potom odhlavičkoval na rohový kop Sabitzer.
     
    37
    Lipsko má v posledných minútach územnú prevahu, okrem predošlej Wernerovej „pološance“ sa ale k ničomu nebezpečnejšiemu pred Pervanovou bránou nedostalo.
     
    36
    Poulsen skvele načasovanou prihrávkou uvoľnil do šestnástky Wolfsburgu svojho spoluhráča z útoku Tima Wernera, ktorý z otočky vystrelil nad Pervanovu bránu.
     
    35
    Strely: 4:3
     
    34
    Tisserand poslal brankárovi Pervanovi veľmi riskantnú malú domov, gólman Wolfsburgu ale dokázal loptu pred napádajúcim Wernerom odkopnúť.
     
    32
    Joao Victor obral vo vzdušnom súboji o loptu Orbana, loptu ale v tomto súboji zasiahol rukou. Domáci obrancovia sa s rozohrávkou veľmi neponáhľajú a loptu si posúvajú len v strede poľa.
     
    31
    Hostia získali rohový kop a po ňom si vytvorili prvú obrovskú gólovú príležitosť! Arnoldov center na prednú tyč doletel presne na hlavu Weghorsta, ktorého prudká hlavička skončila tesne nad Gulácsiho bránou.
     
    30
    Poulsen priklepol loptu pred šestnástkou do ľavej strany rozbehnutého Saracchimu, ktorý z prvej vystrelil výrazne mimo brány Pervana.
     
    29
    Kombinácia Lipska na polovici súpera pokračuje. Domáci hľadajú medzery v obrannom postavení hráčov Wolfsburgu.
     
    28
    Werner obišiel po ľavom krídle Mbabuho, center do šestnástky však odkopol Mbabuho spoluhráč z obrany Bruma do autu. Domáci začínajú postupne preberať iniciatívu.
     
    27
    Domáci obliehali šestnástku Wolfsburgu, ich kombinácia ale skončila nepresnou Laimerovou prihrávkou na pravé krídlo na Sabitzera.
     
    26
    Ošetrenie našťastie nebolo nutné a Pervan pokračuje v zápase. Zápas je však zatiaľ plný viac ostrých zákrokov a faulov ako zaujímavých momentov pred niektorou z brán.
     
    25
    Brankár Wolfsburgu Pervan vyboxoval center Nkunkuho z ľavej strany a pri tomto zákroku doňho vletel Poulsen. Brankár hostí zostáva ležať otrasený na zemi.
     
    24
    Weghorst dokázal udržať pred pokutovým územím Lipska loptu proti dvojici domácich obrancov a posunul ju dobiehajúcemu Brekalovi. Ten tvrdou strelou minul Gulácsiho bránu.
     
    23
    Domáca obrana znovu zazmätkovala. Orban sa nedohodol so svojim kolegom z maďarskej reprezentácie Gulácsim a brankár Lipska musel loptu napokon odhlavičkovať spred vlastnej šestnástky do autu.
     
    22
    Nkunku sa pokúsil o individuálny prienik cez dvojicu obrancov, nafilmovaný pád v šestnástke ale hlavného rozhodcu neoklamal.
     
    21
    Domáci fanúšikovia i hráči si poriadne vydýchli a Lipsko prechádza do postupného útoku.
     
    20
    Po pristavení lopty spoluhráčom nakoniec vzal na seba zodpovednosť Arnold, namieril však len priamo pred seba, kde strelu zablokovali brániaci hráči Lipska.
     
    18
    Rozohrávka nepriameho voľného kopu Wolfsburgu sa poriadne naťahuje. Hráči hosťujúceho celku sa stále dohadujú na spôsobe rozohrávky.
     
    17
    Upamecano poslal vzduchom veľmi ťažkú malú domov svojmu brankárovi Gulácsimu a ten ju musel pri jej lete do odkrytej domácej brány zastaviť rukou. Hostia budú mať k dispozícii nepriamy voľný kop takmer z penaltového bodu.
     
    15
    I on sa však do zápasu vracia. Okamžite sa pokúsil o individuálny prienik za obranu hostí, loptu si ale v kľúčovom momente dal trochu ďaleko od nohy a Bruma mu ju vypichol.
     
    14
    Poulsen dopadol rovnako, ako pri predošlej žltej karte hráča Wolfsburgu Werner, a i on musí byť ošetrený.
     
    12
    Žltú kartu dostáva za podrazenie Poulsena Kevin Mbabu (VfL Wolfsburg).
     
    11
    Laimer hľadal kolmou prihrávkou za obranu Wolfsbrgu nabiehajúceho Poulsena, ktorému však loptu pri spracovávaní odkopol posledný obranca hosťujúceho tímu.
     
    10
    Werner je už späť v hre a hneď sa zapojil do útočnej akcie domáceho tímu. Jeho prienik zastavil tentokrát čistým sklzom Mbabu.
     
    9
    Timo Werner sa len veľmi ťažko dvíha z trávniku a napokon musí byť ošetrený. Do hry sa však po krátkom ošetrení zrejme vráti.
     
    7
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva Josuha Guilavogui (VfL Wolfsburg), ktorý v strede poľa zostrelil prenikajúceho Wernera. Guilavogui môže byť rád, že karta má len žltú farbu...
     
    7
    Opatrný úvod zápasu pokračuje i ďalej. Hra sa odohráva predovšetkým v strede poľa a zatiaľ sa nezdá, že by chcel nejaký z tímov riskovať zrýchlenie hry.
     
    6
    Rýchlu akciu Lipska viedol po ľavej strane Nkunku, ktorý prihrávkou do stredu šestnástky našel Wernera. Jeho strelu chytil pripravený brankár Pervan.
     
    6
    Wolfsburg získal rohový kop, jeho rozohrávka bola ale priam katastrofálna. Lopta sa zakrútila za bránkovú ešte pred prednou tyčou a Gulácsi v bráne Lipska nemusel vôbec zasahovať.
     
    5
    Joao Victor si nabiehal za nákopom zo stredu poľa, dobre však hru prečítal domáci brankár Gulácsi, ktorý bol pri lopte ako prvý.
     
    4
    Klostermannovu prihrávku spracovával rukou Poulsen. Domáci si tak loptu dlho neužili a znovu ju majú pod kontrolou hostia.
     
    3
    Wolfsburg sa prvýkrát usadil na útočnej polovici a snažil sa o postupnú kombináciu, po Williamovej nepresnej prihrávke na Brekala sa však hracieho predmetu zmocnili domáci.
     
    2
    Ani jeden z tímov sa zatiaľ neženie dopredu. Demme sa pokúsil o vysunutie Nkunkuho, tomu ale lopta pri snahe o spracovanie utiekla za autovú čiaru.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí však okamžite o loptu prišli a ich obrana musela vyriešiť nábeh Poulsena.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Lipsko bude hrať v bielych dresoch, Wolfsburg v tmavozelených.
     
    Úvodné zostavy:

    RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Upamecano, Orban (C), Saracchi – Sabitzer, Laimer, Demme, Nkunku – Y. Poulsen, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Ilsanker, Forsberg, Haidara, Mukiele, Lookman, Kampl, Cunha, Krauss.

    VfL Wolfsburg: Pervan – Mbabu, Bruma, Tisserand – William, Guilavogui (C), Arnold, Roussillon – Brekalo, Weghorst, Joao Victor.
    Náhradníci: Menzel – Knoche, Gerhardt, Rexhbecaj, Steffen, Nmecha, Malli, Brooks, Klaus.

    Rozhodca: Aytekin – Dietz, Beitinger.
     
    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bundesligová bilancia hovorí mierne v prospech Lipska, ktoré zo šiestich zápasov vyhralo tri. Wolfsburg vyhral dvakrát a jeden zápas sa skončil remízou. Posledné tri vzájomné duely vyhral vždy domáci tím. V minulej sezóne vyhral Wolfsburg doma 1:0 a v odvete zase Lipsko na vlastnom štadióne 2:0.
     
    VfL Wolfsburg

    Wolfsburg je jediným tímom Bundesligy, ktorý ešte neokúsil v tejto sezóne chuť porážky a navyše neprehral v žiadnej súťaži ešte ani jeden zápas. Kvôli trom remízam zo siedmich zápasov sú hostia na priebežnom druhom mieste o bod za vedúcim Mönchengladbachom. Wolfsburg nestrieľa veľa gólov (len 10) a v posledných piatich zápasoch strelil vždy len po jednom góle, má ale najlepšiu obranu ligy (len 4 inkasované góly) a posledné dva zápasy dokázal vďaka tomu vyhrať najtesnejším rozdielom 1:0. Na cudzích ihriskách dokázal Wolfsburg doteraz získať v troch zápasoch sedem bodov a určite bude chcieť na túto bilanciu nadviazať i v Lipsku.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Wolfsburg – Paderborn 1:1
    Düsseldorf – Wolfsburg 1:1
    Wolfsburg – Hoffenheim 1:1
    Mainz – Wolfsburg 0:1
    Wolfsburg – Union Berlín 1:0
     
    RB Leipzig

    Lipsko vstúpilo do tejto sezóny skvele a chvíľku sa dokonca nachádzalo i na čele Bundesligy, pred reprezentačnou prestávkou sa ale jeho forma zhoršila. Posledné dva zápasy nedokázali domáci vyhrať, pričom prehrali i v Lige majstrov doma s Lyonom 0:2 a so ziskom 14 bodov klesli na priebežné piate miesto bundesligovej tabuľky. Lipsko má tretí najproduktívnejší útok súťaže (15 strelených gólov) a súčasne tretiu najlepšiu obranu ligy (7 inkasovaných gólov). Doma sa Lipsku v tejto sezóne zatiaľ veľmi nedarí, keď v troch zápasoch v Red Bull Arene získalo len štyri body.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Mönchengladbach – RB Lipsko 1:3
    RB Lipsko – Bayern 1:1
    Brémy – RB Lipsko 0:3
    RB Lipsko – Schalke 1:3
    Leverkusen – RB Lipsko 1:1
     
    Vitate pri on-line prenose zo zápasu ôsmeho kola nemeckej Bundesligy medzi tímami RB Leipzig a VfL Wolfsburg. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 54. Werner – 82. Weghorst

    Karty:   68. Saracchi (RBL) – 7. Guilavogui (WOF), 12. Mbabu (WOF), 45. Tisserand (WOF)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:12.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Upamecano, Orban (C), Saracchi – Sabitzer, Laimer (75. Kampl), Demme, Nkunku (70. Forsberg) – Y. Poulsen, Werner (86. Cunha).
    Náhradníci: Mvogo – Ilsanker, Forsberg, Haidara, Mukiele, Lookman, Kampl, Cunha, Krauss.

    VfL Wolfsburg: Pervan – Mbabu, Bruma, Tisserand – William, Guilavogui (C), Arnold, Roussillon (68. Steffen) – Brekalo (74. Nmecha), Weghorst, Joao Victor (87. Klaus).
    Náhradníci: Menzel – Knoche, Gerhardt, Rexhbecaj, Steffen, Nmecha, Malli, Brooks, Klaus.

    Rozhodca: Aytekin – Dietz, Beitinger

    Diváci: 39 182