Vítkovice – Dukla Praha 0:3 (kon.) | Ústí n. L. – Chrudim 2:0 (kon.) | Brno – Varnsdorf 4:1 (kon.)
koniec
FC Zbrojovka Brno
4:1 (3:0)
FK Varnsdorf
cz Piatok 18.10.2019, 19:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky fotbalu! Po reprezentační pauze se vrací na scénu klubový fotbal a v rámci 12. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se utkají FC Zbrojovka Brno a FK Varnsdorf.
     
    FC Zbrojovka

    U domácích se během pauzy odehrála jedna zásadní změna. I přes dvě výhry v řadě skončil u týmu hlavní trenér Pavel Šustr, jehož pozici zaujal do té doby hlavní kouč rivala z Líšně Miloslav Machálek. Brňané se momentálně po jedenácti odehraných zápasech nacházejí v tabulce na pátém místě se ziskem 19 bodů a na barážové příčky ztrácejí momentálně čtyři body. V posledním duelu před reprezentační pauzou vyhráli fotbalisté Brna v Chrudimi 4:1, když se dvěma zásahy blýskl Adam Fousek.

    Nejlepší střelci:
    Lukáš Magera – 3 branky
    Adam Fousek, Pavel Eismann, David Krška – 2 branky
     
    FK Varnsdorf

    To hosté žádnou výzaznější změnu v reprezentační pauze neohlásili. V tabulce momentálně severočeskému celku patří až 13. místo, na svém kontě má jen dvě výhry a od sestupového pásma jej dělí pouhý jeden jediný bod. V posledním duelu před reprepauzou hosté vyhráli doma nad Vlašimí, venku však letos ještě nevyhráli a pouze jednou remizovali.

    Nejlepší střelci:
    David Breda, Erik Micovčák – 4 branky
     
    V loňské sezóně se ve vzájemných duelech možná překvapivě vedlo lépe Varnsdorfu, který na jaře doma Zbrojovku porazil a v Brně spolu oba celky remizovaly.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Floder – Sedlák, Jakub Šural, Kryštůfek, Eismann (C) – Krška, Bariš, Vaněk, Šumbera – Růsek, Přichystal.
    Náhradníci: Halouska – Pavlík, Černín, A. Fousek, Štepanovský, Magera, Pázler.

    FK Varnsdorf: Vaňák – Rudnytskyy, Lehoczki, Ngimbi, Heppner – Bláha, M. Kubista – Barac, Kocourek, D. Breda – Ondráček.
    Náhradníci: Samoel – Schön, L. Novák, Daniel Novák, Micovčák, M. Richter, Šimon.

    Rozhodčí: Cihlář – Vitner, Vodrážka..
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše. Domácí budou hrát tradičně v červeném, hosté se představí ve žlutém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté uvedli míč do hry a hned směřovali dlouhý nákop směrem dopředu, ale balón skončil v zámezí.
     
    1
    Nakonec se po několika nepřesných přihrávkách na obou stranách vydal za dlouhým míčem Růsek, jenže vybíhal z ofsajdu.
     
    2
    Na druhé straně hosté rychle přišli dopředu a dobře zakombinovali na pravé straně. Po sraženém centru zoušel pálit Ondráček, jenže mířil vysoko nad.
     
    3
    Barac z první u pravé lajny prodlužoval míč do běhu Koucourkovi, ale toho dobře strážil Kryštůfek a navíc o něj odrazil balón do autu.
     
    4
    Domácí zajímavě kombinovali na levé straně, ale Šumberův centr na volného Růska neprošel. Domácí pokračují v kombinaci na útočné polovině.
     
    5
    Lehoczki směřoval do šestnáctky zajímavý centr po uvolnění na levé straně, jenže nakonec na něj Ondráček nedosáhl, a tak si Floder balón sebral.
     
    6
    Růsek pronikl do šestnáctky po pravé stramě a už se chystal k centru, když se po kontaktu s obránce octl na zemi. Domácí chtěli penaltu, ovšem hra pokračuje plynule dál.
     
    7
    Přichystal se vymotal u rohového praporku a odcentroval na penaltu, kde Šumbera hlavičkou prodlužoval míč za sebe, ale nikoho v červeném nenašel.
     
    8
    Eismann na levé straně dobře zastavil soupeře a rychle poté vhodil míč do hry. Sám si u lajny posléze došel pro centr, ale přízemní centr mířil jen na kopačky soupeře.
     
    9
    Hosté zatím hrají velmi aktivně a kdykoliv, kdy přijdou o míč, skvěle a rychle napadají, což dělá domácím velké starosti při zakládání akcí.
     
    10
    Ze zmatků ve středu hřiště nakonec vyšel vítězně Šumbera, který nakonec sám na sebe vybojoval faul a domácí budou u míče pokračovat.
     
    11
    Růsek se kličkou na vápně zbavil dvou soupeřů a měl namířeno do šestnáctky, avšak Ngimbi jej odvážným, ale naprosto přesným skluzem na posledních chvíli zastavil.
     
    12
    Další zajímavý centr zleva přilétl do vápna Zbrojovky, nicméně kapitán Eismann si celou situaci pohlídal a hlavou jemně srazil míč na roh.
     
    13
    Rohového kopu se ujal Breda, který zkusil míč zatočit k protější tyči a málem mu to vyšlo! Floder však nakonec situaci zvládl a konečky prstů balón vytěsnil.
     
    14
    Hosté jsou o něco aktivnější a další akci mohl založit svým nákopem Pavlo Rudnytskyy, jenže Kryštůfek si soupeře opět pohlídal a nepustil jej vůbec k balónu.
     
    15
    Po čtvrthodině hry zajel Eismann na levé straně do Ondráčka a rozhodčí odpískal faul. Domácím se výrok vůbec nelíbil, ale i přesto budou hosté na míči.
     
    16
    Na konci povedené akce Brna stál na hranici vápna Růsek, který převzal pas od Kršky, jeho pokus o obstřel byl ale padajícím obráncem sražen na roh.
     
    17
    Ani z následného rohu pro domácí barvy nezapršelo, míč se vrací až k brankáři Floderovi, který pod tlakem odpovídá.
     
    17
    A nakonec z toho nebyla špatná šance. Míč si naváděl na střelu opět Růsek, tentokrát to zkusil levou a zhruba o dva metry minul břevno.
     
    18
    Po parádním pasu Eismanna se vpřed vydal Přichystal, který si umně píchl míč kolem beka. Nakonec dobře odcentroval a střílet mohl Vaněk, už předtím byl ale pískán útočný faul.
     
    20
    Růsek se po autu uvolnil na levé straně, ale jeho centr do vápna neprošel. Následuje rohový kop pro Machálkovy svěřence.
     
    21
    Tentokrát už se nabíhající Šural sice k hlavičce dostal, jenže zakončoval v těžké pozici a míč poslal vysoko nad.
     
    22
    I nadále sledujeme spíše průměrné utkání, kde se kupí chyby na obou stranách. V posledních minutách jsou ale více s míčem domácí fotbalisté.
     
    23
    Krška se provinil faulem v souboji s Baracem a hostům se otevírá zajímavá šance v podobě rozehrávky přímého kopu.
     
    24
    Jenže rozehrávka nevyšla, míč byl odvrácen a dopředu se vydal Krška, kterého jasně fauloval Bláha a za svůj zákrok vyfasoval žlutou kartu.
     
    25
    Domácí se znovu vydali do útoku, ale po sérii přihrávek byl míč znovu sražen do autu a uvidíme další rohový kop.
     
    26
    Roh byl opět odvrácen, nakonec ale míč vyplaval zhruba dva metry před šestnáctkou u Bariše, jeho rána z voleje se ale stočila nad branku.
     
    27
    Opět zahrávali domácí fotbalisté rohový kop, signál na přední tyč ale neviděl, a tak se celá situace bude opakovat.
     
    28
    To další rohový kop už byl zajímavější. Dlouhý centr našel na zadní tyči Růska, který hlavičkoval o zem směrem k tyči, jenže branku o několik čísel minul.
     
    30
    Brno právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že domácí celou akci překombinovali, ale nakonec se dostávají do vedení! Po dvou sražených centrech přišel třetí, ale Šumbera trefil hlavou jen obránce. Posléze se k balónu dostal JAKUB PŘICHYSTAL, který si obhodil beka a poté parádně z voleje napálil míč do protější šibenice – 1:0.
     
    31
    Domácí posíleni první brankou pokračují v tlaku na útočné polovině, ale nemohou se dostat k dalšímu centru.
     
    32
    Po rychlé akci mohlo být vyrovnáno! V rychlém brejku Barac parádně vysunul za obranu Ondráčka, který se řítil sám na Flodera. Ten situaci skvěle vyhodnotil, rychle vyběhl a střelci zmenšil úhel, a tak jej útočník Varnsdorfu nezvládl přelobovat a Floder zasáhl.
     
    33
    Následně ještě hosté zavařili domácím, když Eismann nadvakrát neodvrátil centr, ale Bláha nakonec z hranice vápna střílel vysoko nad.
     
    34
    Domácí jsou nyní v útoku u míče, ale znovu jim chybí moment překvapení při přihrávce.
     
    35
    Brno právě vstřelilo branku!
    A ten nakonec přišel, domácí vedou o dvě branky. Eismann vypustil do šestnáctky skvostný centr levačkou, čímž vyřadil ze hry téměr celou obranu hostů a neobsazený ANTONÍN RŮSEK v jednoduché pozici nasměroval míč z první do odkryté části branky – 2:0.
     
    36
    Severočeši chtějí opět co nejrychleji snížit, rozehrávka přímého kopu ale nevyšla podle představ a přízemní centr Baraca byl odvrácen.
     
    37
    Znovu hosté na dvě přihrávky vykombinoval domácí obranu a po přihrávce do druhé vlny zkoušel střílet z jedničky Breda, jenže Bariš mu skvěle skočil pod nohy a obětavým zákrokem míč srazil.
     
    39
    Znovu to na Srbské jen zahučelo! Šumbera si skvěle obhodil beka a nůžkami odcentroval do vápna, ovšem nabíhající Šural zblízka hlavou mířil nad branku.
     
    40
    Matěj Kubista převzal míč na středu hřiště a bez rozmýšlení práskl do míče. K jeho smůle však rána mířila jen doprostřed branky, a tak Floder schoval balón v rukavicích.
     
    41
    Penalta pro domácí!
     
    41
    Přichystal se ve vápně prosmýkl kolem beka a po kontaktu upadl k zemi. Nejprve to vypadalo, že rozhodčí penaltu neodpíská, ale po chvíli váhání se tak stalo.
     
    42
    Brno právě vstřelilo branku!
    Machálkova družina vede už o tři branky. K penaltě se postavil zkušený ONDŘEJ VANĚK, který zvolil pomalý rozběh, počkal si na pohyb brankáře Vaňáka a poté poslal míč placírkou přesně k pravé tyči. Hostující gólman si vybral opačný kout, a tak neměl nárok na zásah – 3:0.
     
    43
    Opět hosté po inkasované brance aktivně útočí a po faulu vybojovali přímý kop z levé strany. Přinese nějakou šanci?
     
    44
    Domácí v závěru půle drží míč jistě na svých kopačkách a nikam se neženou. Tříbranková ztráta je pro hosty možná, troufnu si říci, krutá.
     
    45
    V poslední akci poločasu se za obranou zjevil Přichystal, ale nedokázal v náročné pozici přelobovat brankáře hostů, a tak míč poslal nad branku.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:01.
     
    První půle je za námi a domácí mají zatím zcela jasně nakročeno ke třem bodům. Do vedení se dostali po půlhodině hry, když se z voleje trefil parádně Přichystal. Navázat na něj dokázal za čtyři minuty Růsek, který těžil z centru Eismanna a míč usměrnil do sítě. Poločasový výsledek poté uzavřel z penalty Vaněk, který se trefil přesně k tyči. Uvidíme, co nabídne druhé dějství a zdali se dočkáme nějakého dramatu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází David Krška, přichází Peter Štepanovský.
     
    46
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Adam Ondráček, přichází Erik Micovčák.
     
    47
    Domácí začínají druhou půli aktivněji a drží se na polovině svého soupeře.
     
    48
    Růsek si po autovém vhazování zpracoval míč a chtěl se obtočit kolem Ngimbiho, nicméně neuspěl a ještě u balónu budou hosté.
     
    49
    Hosté zahrozili nebezpečným centrem, ale nakonec jej domácí odvrátili. Štepanovský navíc poté zvládl osobní souboj a Zbrojovka otáčí hru.
     
    50
    Míč nakonec v brejku putoval přes Růska, Bariše a Šumberu na levou stranu, ale centr směřoval nad branku.
     
    51
    Hostující stopeři si nyní vůbec nerozuměli na obranné polovině, kde pustili k míču Přichystala, který do něj dobré dva metry před hranicí vápna práskl z voleje a jen těsně minul levou tyč.
     
    52
    Znovu se kupí chyby na obou stranách, u míče ale budou opět domácí, kteří budou kousek od půlicí čáry budou rozehrávat přímý kop.
     
    53
    Dlouhý centr Vaňka nakonec hosté odvrátili a poradili si i se zbytkem akce, kdy nepustili do kličky Šumberu a získali balón.
     
    54
    Jeden z hostů zůstal ležet na zemi, ale ošetření nebylo třeba, a tak se ve hře bude pokračovat. Z levé strany bude rozehrávat Zbrojovka.
     
    55
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Šimon Šumbera, přichází Adam Fousek.
     
    56
    Domácí nakonec míč sportovně odevzdali, ale hosté se zatím ve druhé půli k ničemu nedostali, a tak je u balónu opět Zbrojovka.
     
    57
    Zbrojovka zahrávala přímý kop tentokrát ze středu hřiště a dlouhý centr mířil na Sedláka, jenže ten byl polapen v ofsajdu.
     
    58
    Střídající Micovčák se uvolnil na pravé straně a okamžitě centroval, jeho balón však doletěl jen do rukavic připravného Flodera.
     
    59
    Následně domácí vybojovali rohový kop, rozehrávka ale Vaňkovi nevyšla, protože míč už při svém letu opustil hrací plochu.
     
    60
    Hodina hry je za námi a domácí stále pohodlně drží tříbrankový náskok. Ve druhé půli toho k vidění zatím příliš nebylo.
     
    61
    Po dalším rohovém kopu se dostal k hlavičce Růsek, ale míč netrefil vůbec podle svých představ a nakonec byl máván ještě útočný faul.
     
    62
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Hosté z ničeho nic snižují. Po rychlé akci na pravé straně nejprve Varnsdorfští reklamovali faul, ale hra pokračovala a odražený balón se dostal k volnému DAVIDU BREDOVI, který se trefil přesně k tyči – 3:1.
     
    63
    Domácí se nyní opět drží v útoku, ale hosté po vstřelené brance ožili a velmi rychle napadají.
     
    64
    Po Štepanovského centru se k hlavičce dostal Růsek a zamířil jen těsně vedle tyče. I kdyby se však domácí útočník trefil, tak branka neplatí, protože byl máván ofsajd.
     
    65
    Znovu přišel rychlý brejk hostů, ale Bredu si tentokrát Kryštůfek pohlídal a s míčem jej vytlačil do autu. Vykopává Floder.
     
    66
    Mohlo to být znovu o tři branky, když se za obranou objevil Fousek, ale ani nadvakrát nedokázal prostřelit Vaňáka, který dobře vyběhl a zasáhl.
     
    68
    Sedlák dobře vytihl rozehrávku hosté a vybojoval faul. Domácí rychle rozehráli a Rousek se octl ve velké šanci, jenže znovu byl pískán ofsajd.
     
    69
    Přichystal poslal míč na Vaňka, který z jedničky centroval, ale Růsek se k hlavičce nedostal a Vaňák míč vyboxoval.
     
    70
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází David Breda, přichází Patrik Schön.
     
    70
    Růsek zůstal po kontaktu s brankářem ležet na zemi, ale nakonec o nic vážného nepůjde a ve hře může pokračovat.
     
    71
    Domácí znovu chtěli projít dopředu, jenže průnikový pas na nabíhajícího Přichystala byl nepřesný.
     
    72
    Zbrojovka už se nikam nemusí hnát a může hru kouskovat, což se jí nyní daří. To hosté naopak mají zhruba dvacet minut na to, aby se ještě pokusili o zázrak a srovnali.
     
    73
    Opět měli fotbalisté v červeném namířeno vpřed, jenže po sérii přihrávek se nedostali k centru a míč jim utekl do zámezí.
     
    74
    Aktivní Růsek hledal přízemním centrem ve vápně nabíhajícího Štepanovského, jenže nakonec byl u balónu dříve Heppner a srazil jej na roh.
     
    75
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Ondřej Vaněk, přichází Lukáš Magera.
     
    76
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Ondřej Kocourek, přichází Lukáš Novák.
     
    77
    Málem bylo znovu sníženo! Po rychlé akci zakončoval z jedničky na vápně volný Erik Micovčák, míč však poslal kousek vedle branky!
     
    78
    Domácí dobře kombinovali směrem vpřed, ale střídající Magera nakonec nepřihrál přesně, a tak se rodil brejk hostů. Ten nakonec skončil nepřesným centrem a u balónu je znovu Brno.
     
    79
    Fousek zkusil své štěstí ranou z velké dálky a nakonec provětral rukavice brankáře hostů!
     
    80
    Deset minut před koncem přilétl do vápna Brna další nadějný centr zleva, domácí si s ním ale opět poradili a mohou přejít rychle vpřed.
     
    81
    Rozběhla se poslední desetiminutovka a zdá se, že domácí už se nikam hnát nebudou. S míčem se drží kolem poloviny hřiště.
     
    81
    Na dnešní utkání bylo vydáno 2539 vstupenek.
     
    82
    Centr Bariše z pravé strany našel Mageru, který okamžitě sklepl míč do běhu Štepanovskému. Ten prováhal moment na střelu, a tak byl míč sražen na roh.
     
    83
    Eismann se ujal centru a poslal velmi zajímavý balón na zadní tyč, na nějž o pár centimetrů Růsek hlavou nedosáhl.
     
    84
    Brno právě vstřelilo branku!
    O výsledku je rozhodnuto, domácí přidávjí čtvrtý zásah. Po rohovém kopu sice zprvu nezahřmělo, Zbrojovka v útoku zůstala. Na pravé straně vyslal zdařilý přízemní centr mezi nohama obránce Štepanovský a nabíhající JAKUB PŘICHYSTAL chytře v pádu tečoval míč patičkou za záda brankáře – 4:1.
     
    86
    Peter Štepanovský se na pravé straně dostal k centru, ale do něj se vložil Ngimbi a srazil balón na roh.
     
    87
    Sedlák zkusil míč zakroutit na zadní tyč, brankář Varnsdorfu jej ale vyboxoval a Štěpanovského pokus už na branku nedolétl, protože byl zblokován.
     
    88
    Utkání už se pouze dohrává, domácí fanoušci hlasitým potleskem děkují svým svěřencům za předvedený výkon.
     
    89
    Tak ještě jedna tutovka hostů! Střídající Patrik Schön se zjevil úplně sám za obranou a v jasné šanci z první směroval míč na branku, ale Floder na čáře zázračně zasáhl a balón pokryl.
     
    90
    Fousek se u pravé lajny neprotáhl přes soupeře, zatímco na opačné polovině provázejí jednoho z hostů zdravotní trable.
     
    90
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    90+1
    Centr z pravé strany sebral Floder a to je to poslední, co dnes uvidíme.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Dnenší duel je minulostí. Domácí splnili roli favorita a proti Varnsdorfu berou tři body.

    O své výhře de facto rozhodi už v první půli, když dali tři branky a ve druhé části dlouho svůj náskok drželi. Hosté se ale nechtěi vzdát a po trefě Bredy snížili, jenže na žádný závěrečný tlak se nezmohli a v závěru pojistili výhru po centru Štepanovského Přichystal. Miloslav Machálek tak zažívá vítěznou premiéru na lavičce Zbrojovky a Brno vítězí potřetí v řadě.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 11:10. (20:50:50)

    Daniel Kinc

    Góly: 30. Přichystal, 35. Růsek, 42. Vaněk (pen.), 84. Přichystal – 62. D. Breda

    Karty:   24. Bláha (VDF)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 11:10.
    FC Zbrojovka Brno: Floder – Sedlák, Jakub Šural, Kryštůfek, Eismann (C) – Krška (46. Štepanovský), Bariš, Vaněk (75. Magera), Šumbera (55. A. Fousek) – Růsek, Přichystal.
    Náhradníci: Halouska – Pavlík, Černín, A. Fousek, Štepanovský, Magera, Pázler.

    FK Varnsdorf: Vaňák – Rudnytskyy, Lehoczki, Ngimbi, Heppner – Bláha, M. Kubista – Barac, Kocourek (76. L. Novák), D. Breda (70. Schön) – Ondráček (46. Micovčák).
    Náhradníci: Samoel – Schön, L. Novák, Daniel Novák, Micovčák, M. Richter, Šimon.

    Rozhodca: Cihlář – Vitner, Vodrážka.