Gruzínsko – Írsko 0:0 (kon.) | Dánsko – Švajčiarsko 1:0 (kon.) | Faerské ostrovy – Rumunsko 0:3 (kon.)
Bosna – Fínsko 4:1 (kon.) | Malta – Švédsko 0:4 (kon.) | Nórsko – Španielsko 1:1 (kon.)
Taliansko – Grécko 2:0 (kon.) | Lichtenštajnsko – Arménsko 1:1 (kon.)
koniec
Nórsko
1:1 (0:0)
Španielsko
Sobota 12.10.2019, 20:45 • Ullevaal Stadion, Oslo • Kvalifikácia ME • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:49:16)
     
    Držanie lopty: 40 % : 60 %.
    Strely na bránu: 3:4.
    Strely mimo: 3:5.
    Rohy: 6:3.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 6:7.
     
    Situácia v skupine sa však po tomto výsledku veľmi nezmenila. Španieli sú stále jasne prví o 5 bodov pred Švédmi (14 bodov), ktorí v súbežne hranom zápase vyhrali na Malte 4:0. Tretie Rumunsko má 13 bodov, štvrtí Nóri s 10 bodmi sa tak pred vzájomným súbojom v Rumunsku v utorok udržali v hre o postup. Piata Malta (3 body) a posledné Faerské ostrovy (0 bodov) sú už bez šance na postup.
     
    Španieli vstúpili do druhého polčasu skvele a rýchlo sa ujali vedenia zásluhou gólu Saúla Ñígueza. Hostia potom kontrolovali zápas a mali dostatok šancí na to, aby pridali druhý gól, ten však streliť nedokázali. Nóri potom postupne začali zvyšovať svoj tlak a dokázali Španielov, ktorí sa sústredili už len na rýchle protiútoky, zatlačiť hlboko do obrany. Za svoju aktivitu boli napokon odmenení v nadstavenom čase, keď po faule brankára Arrizabalagu získali penaltu a z nej King vyrovnal. Nóri sú tak prvým tímom, ktorí v tejto kvalifikácii dokázali zobrať body Španielom.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
    90+4. Joshua King (NOR) - 1:1
     
    90+4
    Nórsko dalo gól!
    Domáci v závere zápasu zaslúžene vyrovnávajú! JOSHUA KING kopol penaltu po zemi do pravej strany a brankár Arrizabalaga, ktorý sa hodil doľava, nemal šancu zasiahnuť.
     
    90+3
    Žltú kartu za penaltový faul na Elabdellaouiho dostáva brankár Kepa Arrizabalaga (Španielsko).
    90+2. Kepa Arrizabalaga (ESP)
     
    90+2
    Elabdellaoui si nabehol na prihrávku do španielskej šestnástky, kde doňho vrazil vybiehajúci brankár Arrizabalaga.Ten ho zrazil k zemi a King poslal odrazenú loptu z otočky nad bránu. Predošlý zákrok španielskeho brankára však vyhodnotil hlavný rozhodca ako faul a domáci tak budú kopať penaltu!
     
    90+1
    Našťastie pre Nórov si neporozumeli pri narážačke Saúl Ñíguez a Ruiz a domáci môžu zaútočiť. Selnaesov center do šestnástky zastavil Cazorla, lopta ale zostáva na kopačkách domácich.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Španieli využívajú otvorený priestor v nórskej obrane a znovu sa bleskurýchlo po zisku lopty dostali až pred šestnástku domácich.
     
    89
    Rýchly španielsky útok zakončil Ruiz, ktorý dostal loptu na pravej strane. Tú si posunul na ľavačku a strelou cez obrancu trafil ľavú žrď Jarsteinovej brány.
     
    88
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Juan Bernat, prichádza Iñigo Martínez.
     
    88
    Navasovu prihrávku usmernil na bránu elegantne pätičkou Rodrigo, loptu však dokázal zastaviť obranca Ajer.
     
    87
    Domáci rozohrali roh na krátko. Ödegaard prihrávkou z pravej strany prihral Bergemu, ktorého prihrávku do španielskeho bránkoviska už takmer z bránkovej čiary odkopol Albiol. Hostia potom loptu v strede poľa získali a po dlhej dobe útočia.
     
    86
    Nóri ostávajú pri šestnástke Španielska. Elabdellaouiho center odkopol akrobaticky na prednej tyči pred nabiehajúcim Johnsenom Albiol.
     
    85
    Ödegaard výbornou prihrávkou na ľavú stranu poslal do nábehu Aleesaniho, ktorého center odkopol v sklze do autu Albiol.
     
    84
    Striedajúci Johnsen si hneď nabiehal za Ajerovým nákopom za španielsku obranu, avšak z ofsajdového postavenia. Španieli trochu naťahujú rozohrávku po nórskom ofsajde.
     
    83
    Striedanie v tíme Nórsko: z ihriska odchádza Markus Henriksen, prichádza Björn Maars Johnsen.
     
    81
    Žltú kartu za zásah Aleesaniho lakťom v hlavičkovom súboji dostáva Fabián Ruiz (Španielsko).
     
    81
    Žltú kartu za hru rukou dostáva Sergio Ramos (Španielsko).
     
    81
    Sörloth hlavou sklepol nákop z vlastnej polovice na rozbehnutého Kinga, ktorého v šestnástke Španielska odtlačil od lopty Albiol. Domáci sa ešte dožadujú penalty, hlavný rozhodca ale jasne dáva najavo, že hra bude pokračovať ďalej.
     
    80
    Strely: 9:12
    79. Joshua King (NOR)
     
    79
    King dostal skvelú prihrávku za obranu Španielska a dokázal sa predtlačiť pred Albiola, ten mu ale znepríjemnil zakončenie natoľko, že jeho strela z pravej strany šestnástky skončila vysoko nad Arrizabalagovou bránou.
     
    Príchod Rodriho signalizuje, že tréner hostí sa už viac zameriava na obranu a je spokojný i s výsledkom 1:0.
     
    78
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Mikel Oyarzabal, prichádza Rodri.
     
    77
    Saúl Ñíguez zbytočnými kľučkami pred vlastnou šestnástkou v podstate daroval loptu Nórom, ktorí majú v tejto chvíli obrovský tlak. Španieli zatiaľ nepustili domácich ku strele.
     
    76
    Odrazenú loptu získal Ödegaard, ktorý založil nový nórsky útok, domáci ale musia útočiť do plných, pretože španielski hráči sa včas zoradili do svojho obranného postavenia.
     
    75
    King si nabiehal za kolmicou Ödegaarda, ostrým a súčasne čistým sklzom mu však loptu pred šestnástkou Španielska vypichol Albiol.
     
    74
    Vysoký presing Nórov donútil Albiola až k malej domov na brankára Arrizabalagu. Ten loptu odkopol na polovicu Nórska, kde ju domáci získali.
     
    73
    Domáci sa začínajú postupne dostávať do tlaku. Center z rohu Španieli odvrátili z nebezpečného priestoru, lopta sa ale dostala na ľavú stranu k Selnaesovi, ktorý z pomerne ostrého uhla nečakane vystrelil. Arrizabalaga bol pripravený a loptu chytil.
    72. Ole Selnaes (NOR)
     
    72
    Elabdellaouiho ďalší center z pravej strany sklepol Sörloth hlavou do druhej vlny na Selnaesa, ktorého strelu v sklze zrazil nad vlastnú bránu Ramos.
     
    71
    Po dlhej doby zaútočili i domáci. Elabdellaouiho center bol síce príliš dlhý, i tak ho ale dokázal z ľavej strany vrátiť pred bránu hostí Aleesami. Odtiaľ loptu pred Kingom odkopol Albiol.
     
    70
    Držanie lopty: 35 % : 65 %
     
    69
    Španieli vystihli zlú Hovlandovu rozohrávku a Cazorla sa dostal k lopte na ľavom krídle. Z hranice šestnástky vystrelil k pravej tyči, kde však bol včas pripravený brankár Jarstein.
    67. Fabián Ruiz (ESP)
     
    67
    Fabián Ruiz si vo vzdialenosti zhruba 25 metrov pripravil loptu na ľavačku a potom ju zakrútil do brvna nórskej brány.
     
    66
    Postupne sa posunuli na nórsku polovicu. V druhom polčase sú Španieli jasne aktívnejší a väčšina druhého dejstva sa odohráva na polovici severanov.
     
    65
    Španieli držia loptu pod svojou kontrolou na svojej polovici a nikam sa s rozohrávkou neponáhľajú.
     
    64
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Dani Ceballos, prichádza Santi Cazorla.
     
    63
    Striedanie v tíme Nórsko: z ihriska odchádza Stefan Johansen, prichádza Alexander Sörloth.
     
    63
    Aleesami fauloval v hlavičkovom súboji Albiola, ktorý sa drží za tvár. Okamžite je v opatere lekárov španielskeho tímu.
     
    62
    Hovland zasiahol pri nábehu na center Ödegaarda Busquetsa do chrbta. Nóri tak prichádzajú o možnosť na zakončenie, ktorých v druhom polčase veľa nemali.
     
    61
    Žltú kartu za podrazenie Selnaesa dostáva Sergio Busquets (Španielsko). Nóri budú mať k dispozícii priamy kop.
     
    60
    Center z rohu dostala nórska obrana zo svojej šestnástky a King s ňou okamžite vyštartoval na opačnú stranu. Na polovici hostí sa dostal medzi troch Španielov, z ktorých Albiol ho dotlačil až do autu.
     
    59
    Busquets pekným oblúčikom za nórsku obranu našiel Bernata, ktorému loptu tesne pred zakončením odkopol na rohový kop Elabdellaoui.
     
    58
    Jarstein odkopom od svojej brány hľadal Kinga, ten ale hlavičkový súboj prehral. Hostia sa po zisku lopty znovu posunuli na nórsku polovicu.
     
    57
    Po prihrávke od Ruiza strieľal zo strednej vzdialenosti strelec španielskeho gólu Saúl Ñíguez, tentokrát však namieril vysoko nad Jarsteinovu bránu.
     
    56
    Tí posunuli hrací predmet dozadu, obrancovia Nórska sa ale ocitli pod tlakom agresívne napádajúcich Španielov a po malej domov musel gólman domácich Jarstein loptu odkopnúť na španielsku polovicu.
     
    55
    Ödegaardovi sa individuálny prienik po pravej strane nevydaril, Busquets ale nepresnou prihrávkou na Ruiza vrátil loptu domácim hráčom.
     
    54
    Napokon z tohto boja vyšli ako víťazi Nóri, ktorí budú môcť po Ramosovom podrazení Ödegaarda rozohrávať priamy kop.
     
    53
    Hra sa teraz zasekla pri stredovom kruhu, kde si tímy v súbojoch o loptu rýchlo striedajú kontrolu nad hracím predmetom.
     
    52
    Nóri si pri zakladaní útoku v strede poľa neporozumeli a King nepresnou prihrávkou loptu poslal priamo do autu.
     
    51
    Bernat kolmicou do šestnástky z ľavého krídla vyslal do nábehu Rodriga, ktorého strieľanú prihrávku do bránkoviska chytil pripravený brankár Jarstein.
     
    50
    Španieli sa po predošlej gólovej príležitosti snažia o upokojenie hry a loptu si posúva ich obranná štvorica na vlastnej polovici.
     
    49
    Nóri mohli okamžite vyrovnať! King si odskočil od obrancu a dostal sa k Ödegaardovmu centru z rohového kopu, hlavou však poslal loptu tesne mimo Arrizabalagovu bránu.
    47. Saúl Ñíguez (ESP) - 0:1
     
    47
    Španielsko dalo gól!
    Skvelý vstup Španielov do druhého polčasu! Bernatov center z ľavej strany vyrazil brankár Jarstein k Bergemu, ktorý loptu odkopol do Ödegaarda. Od neho sa odrazila k Busquetsovi, ktorý ju posunul SAÚLOVI ÑÍGUEZOVI a ten tvrdou strelou po zemi poslal loptu k pravej tyči. Gólman Jarstein si na loptu siahol, už ju ale len nadvihol do vlastnej siete.
     
    47
    Španieli sa okamžite usadili na nórskej polovici, kde sa krátkymi prihrávkami postupne približujú k nórskej bráne.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:48.
     
    Prvý polčas priniesol výborný futbal zo strany na stranu, vyložených gólových príležitostí a striel celkovo sme ale veľa nevideli. Nóri zatiaľ zdatne sekundujú Španielom v kombinačnej hre i rýchlosti ich útokov a aj keď majú hostia územnú prevahu, tak i pod tlakom zatiaľ funguje nórska obrana viacmenej spoľahlivo. Uvidíme, ako zareagujú na tento vývoj v druhom polčase favorizovaní hostia.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 40 % : 60 %
    Strely na bránu: 1:2
    Strely mimo: 1:1
    Rohy: 3:2
    Ofsajdy: 0:2
    Fauly: 2:2
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Ajer si odskočil od Albiola a následne úplne sám vyskočil najvyššie na Ödegaardov center z rohu. Jeho hlavička do zeme končí tesne mimo Arrizabalagovej brány.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45
    Navas odhlavičkoval Elabdellaouiho výborný center z pravej strany pred Kingom na rohový kop.
     
    44
    Po Elabdellaouiho dlhom autovom vhadzovaní zasiahol Kinga zozadu v hlavičkovom súboji Ramos. Penalta sa nepískala, lopta sa ale ešte na konci tejto akcie dostala k Bergemu, ktorému pri pokuse o strelu odskočila.
     
    43
    Ödegaard z prvej prestrčil prihrávku Bergeho na nabiehajúceho Kinga do španielskej šestnástky, kde pred ním loptu odkopol na poslednú chvíľu do autu Navas.
     
    42
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Saúla Ñígueza dostáva Joshua King (Nórsko).
     
    42
    V závere prvého polčasu sa začínajú znovu dostávať svojou aktivitou do tlaku Španieli, ktorí postupne zatláčajú Nórov čoraz hlbšie do obrany.
     
    41
    Center z rohu doletel presne na hlavu Saúla Ñígueza, ktorý však zo záklonu poslal loptu vysoko nad Jarsteinovu bránu.
     
    40
    Na opačnej strane strieľal zo strednej vzdialenosti Ruiz a jeho výbornú strelu k pravej žrdi domácej brány vyrazil nórsky brankár Jarstein končekmi prstov na rohový kop.
    39. Omar Elabdellaoui (NOR)
     
    39
    Elabdellaoui sa po skvelej prihrávke Bergeho ocitol úplne sám v šestnástke Španielska, neodhodlal sa ale vystreliť z prvej a loptu si spracoval. Za tú dobu k nemu zacúval Ramos a ten ho donútil k strele z ostrého uhla, ktorú Arrizabalaga chytil.
     
    38
    To sa im ale nepodarilo a museli rýchlo zacúvať naspäť do obranného postavenia proti španielskemu útoku.
     
    37
    Domáci loptu rýchlo získali naspäť pod svoju kontrolu a znovu sa snažia prekombinovať sa k pokutovému územiu Španielska.
     
    36
    Elabdellaoui si nabiehal do šestnástky hostí za dlhým autovým vhadzovaním, pri pokuse o spracovanie lopty však skočil na nohu Bernatovi.
     
    35
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za šliapnutie na nohu Ajera pri napádaní Rodrigo (Španielsko).
     
    35
    Domáci sa trochu kostrbatým spôsobom dostali na útočnú polovicu, kde ale kombinujú len v úctivej vzdialenosti od brány Arrizabalagu.
     
    33
    Obranná štvorica Nórska si stále posúva loptu na vlastnej polovici. Presing Španielov je teraz viacmenej len symbolický.
     
    32
    Španielsky rýchly útok potom zastavil ofsajd Rodriga. Nórski obrancovia majú dostatok času a priestoru na rozohrávku svojho útoku.
     
    31
    Ödegaardov center na zadnú tyč doletel na hlavu striedajúceho Hovlanda, ktorý ale v predklone trafil hlavičkou vlastnú ruku.
     
    30
    Striedanie v tíme Nórsko: z ihriska odchádza Håvard Nordtveit, prichádza Even Hovland.
     
    30
    Na trávniku znovu leží Nordtveit, ktorý znovu nebol v žiadnom súboji. Domáca striedačka už pripravuje striedanie.
     
    29
    Nóri rozohrali roh na krátko a center z ľavej strany sa od niekoľkých hráčov v šestnástke odrazil ku Kingovi. Ten volejom z pravej strany trafil Ramosa, od ktorého sa lopta odrazila na ďalší roh.
     
    28
    Center z pravej strany odvrátil Ramos len k Ödegaardovi, ktorý si na hranici šestnástky veľmi dlho pripravoval loptu na strelu. K zakončeniu sa tak nedostal a nákop na nabiehajúceho Aleesamiho navyše odhlavičkoval Bernat na rohový kop.
     
    27
    Hostia teraz tlačia domácich do obrany. Takmer všetci Nóri sú vo vzdialenosti maximálne 30 metrov od svojej brány.
     
    26
    Ceballosov center odhlavičkoval na prednej žrdi stojaci Johansen a následne odkopol ďalší Ceballosov nákop do nórskej šestástky Nordtveit.
     
    25
    Španieli sa usadili na nórskej polovici, Nóri ale zatiaľ veľmi dobre vykrývajú všetky voľné priestory. Hostia však zablokovaným centrom Navasa získali aspoň rohový kop.
     
    24
    Saúl Ñíguez najprv trafil strelou spoza šestnástky Nordtveita a keďže sa k nemu lopta odrazila, tak vystrelil znovu. Slabý pokus bez problémov chytil Jarstein.
     
    22
    Kingov center najprv pred Ödegaardom odkopol Bernat a následne centrom rabonou našiel Elbadellaoui na zadnej tyči Kinga. Hlavička nórskeho útočníka letela len do stredu brány na pripraveného Arrizabalagu.
     
    21
    Tam sa lopty zmocnil Ödegaard, ktorý zakladá pokračovanie nórskej útočnej akcie. Nóri zatiaľ hrajú veľmi aktívne a aj keď majú Španieli územnú prevahu, tak sú schopní súpera zatlačiť.
     
    20
    King potiahol loptu po ľavom krídle k španielskej šestnástke, kam i nacentroval. Loptu ale poslal ponad celé pokutové územie až na opačnú stranu.
     
    19
    Nordtveit je už v poriadku a pokračuje v zápase. Na trávniku teraz vidíme ďalšiu typickú španielsku kombináciu na útočnej polovici.
     
    18
    Držanie lopty: 33 % : 67 %
     
    17
    V bránkovisku Nórov zostal na trávniku Nordtveit, ktorý je už v opatere lekárov. Pri predošlej španielskej akcii ho nikto nezasiahol, preto nie je jasné, aký má zdravotný problém.
    16. Rodrigo (ESP)
     
    16
    Jarsteinov nákop získali Španieli. Ruiz pätičkou na pravú stranu vysunul do šestnástky Navasa, ktorý pomedzi nohy obrancu Ajera poslal loptu do bránkoviska. Tam chýbali Rodrigovi i Oyarzabalovi snáď dva kroky na to, aby loptu dorazili do odkrytej nórskej brány.
     
    15
    Ödegaardov center z pravej strany odhlavičkoval práve Albiol, odrazenú loptu ale získali Nóri, ktorí ju posunuli dozadu.
     
    14
    Napádajúci Nóri urobili veľké problémy rozohrávajúcim Španielom. Albiol sa pri vlastnej šestnástke nakoniec dostal pod veľký tlak a loptu len odkopol k Nórom v strede poľa.
     
    13
    Rodrigo skočil v strede poľa na nohu nórskemu kapitánovi Johansenovi. Hlavný rozhodca mu teraz jednoznačne odpustil žltú kartu.
     
    12
    Rodrigovi sa center z pravej strany nevydaril a Nordtveit ho hlavou pristrčil do rúk pripraveného Jarsteina. Ten guľatý nezmysel znovu nakopol na španielsku polovicu, jeho spoluhráči ho ale znovu neudržali.
     
    11
    Lopta sa dostala i k nórskemu brankárovi berlínskej Herthy Jarsteinovi, ktorý ju nakopol na španielsku polovicu. Tam King prehral hlavičkový súboj a hostia môžu po zisku lopty otočiť hru.
     
    10
    Ödegaard vystihol moment, keď Ramosovi pri spracovávaní odskočila lopta a šikovne mu ju vypichol. Domáci obrancovia majú tentokrát času na rozohrávku viac a náležite ho využívajú.
     
    9
    Kolmicu Saúl Ñígueza na Oyarzabala zastavil Ajer, ktorý však loptu len odkopol k Ramosovi. Ten zakladá ďalší španielsky útok.
     
    8
    Lopta sa tak dostala k domácim obrancom, ktorí však pod veľkým tlakom napádajúcich Španielov hrací predmet v podstate len odovzdali hosťom.
     
    7
    Španielska kombinácia na polovici Nórska tentoraz netrvala dlho, veľmi rýchlo ale skončil i pokus Aleesamiho o individuálny prienik po ľavej strane.
    6. Sergio Ramos (ESP)
     
    6
    Jeho hod obrana Španielov odvrátila do bezpečia. Po následnom centri do ich pokutového územia spadol v súboji s Ramosom King, hlavný rozhodca ale okamžite ukazuje, aby sa zdvihol z trávnika.
     
    5
    Ďalší nákop na Kinga odkopol Navas tentokrát do autu. Nordtveit sa pripravuje na dlhé autové vhadzovanie do španielskej šestnástky.
     
    4
    Navas prihrávkou z pravého krídla našiel medzi obrancami domácich Rodriga, ktorý sa však medzi nich vrátil z ofsajdového postavenia.
     
    3
    Od španielskych obrancov začala ich typická kombinácia plná krátkych prihrávok na útočnej polovici. Hostia sa postupne približujú k šestnástke Nórska.
     
    2
    Španieli po zisku lopty vyrazili do rýchleho protiútoku a hneď sa dostali do zakončenia. Oyarzabalovu strelu z ľavej strany z ostrého uhla vyrazil brankár Jarstein a jeho spoluhráči v obrane potom odkopli hrací predmet na polovicu Španielov.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci Nóri, ktorí loptu okamžite nakopli dopredu na Kinga. Albiol ju pred nórskym útočníkom odkopol na polovicu domácich.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Sergio Ramos sa týmto zápasom stáva rekordérom v počte zápasov za španielsku reprezentáciu. Dnešný zápas je preňho 168. v drese Španielska a dostáva sa ním pred Ikera Casillasa. Dnes je navyše kapitánom v 46. zápase, čím tiež vyrovnáva španielsky rekord a v ďalšom zápase s kapitánskou páskou sa stane jedničkou i v tejto štatistike.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Domáci Nóri budú hrať v červených dresoch, Španieli v bielych.
     
    Prvý dnešný zápas v tejto skupiny vyhrali Rumuni, ktorí získali tri body na Faerských ostrovoch po výhre 3:0. Priebežne sa tak posúvajú na druhé miesto tabuľky a pred Nórmi majú už štvorbodový náskok.
     
    Úvodné zostavy:

    Nórsko: Jarstein – Elabdellaoui, Nordtveit, Ajer, Aleesami – Henriksen, S. Berge – Johansen (C), Ödegaard, Selnaes – J. King.
    Náhradníci: Nyland, Rossbach – Rosted, Hovland, Sörloth, T. Elyounoussi, M. Elyounoussi, Midtsjö, J. Svensson, Meling, B. M. Johnsen, Normann.

    Španielsko: Arrizabalaga – Navas, Albiol, Ramos (C), Bernat – Ruiz, Busquets, Saúl Ñíguez – Rodrigo, Oyarzabal, D. Ceballos.
    Náhradníci: de Gea, Pau López – Carvajal, I. Martínez, Sarabia, Th. Alcântara, D. Llorente, Rodri, Cazorla, G. Moreno, Reguilón, Alberto.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett (všetci Anglicko).
     
    Situácia v kvalifikačnej skupine F

    Španieli kráčajú za postupom a bez straty bodu vedú túto skupinu. Už dnes si pri priaznivých výsledkoch iných súperov, ktoré by však boli obrovským šokom, teoreticky môžu zaistiť miestenku na finálovom turnaji. Za suverénnymi Španielmi nasleduje trojica Švédsko (11 bodov), Rumunsko (10 bodov) a Nórsko (9 bodov), ktorá bojuje o druhé postupové miesto. Piata Malta s tromi bodmi a posledné Faerské ostrovy bez bodu už nemajú reálnu šancu na postup. Okrem tohto zápasu sa dnes budú hrať ešte dva zápasy – Faerské ostrovy – Rumunsko (od 18:00) a Malta – Švédsko (od 20:45).
     
    Vzájomné zápasy

    Doteraz sa odohralo sedem vzájomných zápasov Nórska a Španielska a výrazne úspešnejšie zo vzájomnej bilancie vychádzajú Španieli, ktorí vyhrali až päť duelov. Jeden zápas sa skončil remízou a len raz vyhrali Nóri, avšak podarilo sa im to na ME 2000. Pred touto kvalifikáciou sa tímu naposledy stretli v baráži ME 2004, kedy oba zápasy vyhrali Španieli – doma 2:1 a vonku 3:0. Prvý vzájomný zápas v tejto kvalifikácii vyhrali doma Španieli 2:1.
     
    Španielsko

    Španielsko kráča pevným krokom za pohodlným postupom a zatiaľ s prehľadom potvrdzuje rolu hlavného favorita tejto skupiny. V šiestich zápasoch nestratilo ešte ani bod a ak by vyhralo oba zápasy v tomto asociačnom termíne, tak si zaistí prvé miesto v skupine F. Španieli strelili v tejto skupine najviac gólov (17) a najmenej dostali (3) a naposledy stratili body ešte v novembri minulého roka pri prehre 2:3 v Lige národov v Chorvátsku. Dnes sú tak Španieli jasnými favoritmi.

    Zápasy Španielska v kvalifikačnej skupine F: Španielsko – Nórsko 2:1
    Malta – Španielsko 0:2
    Faerské ostrovy – Španielsko 1:4
    Španielsko – Švédsko 3:0
    Rumunsko – Španielsko 1:2
    Španielsko – Faerské ostrovy 4:0
     
    Nórsko

    Nóri hrajú po dlhej dobe dobrý futbal a majú reálnu šancu na postup. Pred týmto kolom sú na štvrtom mieste, avšak na druhé Švédsko strácajú len dva body. V kvalifikácii prehrali len raz – na úvod v Španielsku 1:2 – avšak súčasne nedokázali ani v jednom zápase poraziť Švédsko a doma ani Rumunsko, ktoré sú ich hlavnými rivalmi v boji o druhé miesto. Dnes sú proti Španielom veľkým outsiderom a akýkoľvek bodový zisk by bol pre severanov úspechom.

    Zápasy Nórska v kvalifikačnej skupine F:
    Španielsko – Nórsko 2:1
    Nórsko – Švédsko 3:3
    Nórsko – Rumunsko 2:2
    Faerské ostrovy – Nórsko 0:2
    Nórsko – Malta 2:0
    Švédsko – Nórsko 1:1
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu kvalifikačnej skupiny F medzi Nórskom a Španielskom. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Michal Sadlek

    Góly: 90+4. J. King (pen.) – 47. Saúl Ñíguez

    Karty:   42. J. King (NOR) – 35. Rodrigo (ESP), 61. Busquets (ESP), 81. Ramos (ESP), 81. Ruiz (ESP), 90+3. Arrizabalaga (ESP)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 6:7.
    Nórsko: Jarstein – Elabdellaoui, Nordtveit (30. Hovland), Ajer, Aleesami – Henriksen (83. B. M. Johnsen), S. Berge – Johansen (C) (63. Sörloth), Ödegaard, Selnaes – J. King.
    Náhradníci: Nyland, Rossbach – Rosted, Hovland, Sörloth, T. Elyounoussi, M. Elyounoussi, Midtsjö, J. Svensson, Meling, B. M. Johnsen, Normann.

    Španielsko: Arrizabalaga – Navas, Albiol, Ramos (C), Bernat (88. I. Martínez) – Ruiz, Busquets, Saúl Ñíguez – Rodrigo, Oyarzabal (78. Rodri), D. Ceballos (64. Cazorla).
    Náhradníci: de Gea, Pau López – Carvajal, I. Martínez, Sarabia, Th. Alcântara, D. Llorente, Rodri, Cazorla, G. Moreno, Reguilón, Alberto.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett (všetci Anglicko)

    Diváci: 25 200