Gruzínsko – Írsko 0:0 (kon.) | Dánsko – Švajčiarsko 1:0 (kon.) | Faerské ostrovy – Rumunsko 0:3 (kon.)
Bosna – Fínsko 4:1 (kon.) | Malta – Švédsko 0:4 (kon.) | Nórsko – Španielsko 1:1 (kon.)
Taliansko – Grécko 2:0 (kon.) | Lichtenštajnsko – Arménsko 1:1 (kon.)
koniec
Nórsko
1:1 (0:0)
Španielsko
Sobota 12.10.2019, 20:45 • Ullevaal Stadion, Oslo • Kvalifikácia ME • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:49:16)
     
    Držanie lopty: 40 % : 60 %.
    Strely na bránu: 3:4.
    Strely mimo: 3:5.
    Rohy: 6:3.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 6:7.
     
    Situácia v skupine sa však po tomto výsledku veľmi nezmenila. Španieli sú stále jasne prví o 5 bodov pred Švédmi (14 bodov), ktorí v súbežne hranom zápase vyhrali na Malte 4:0. Tretie Rumunsko má 13 bodov, štvrtí Nóri s 10 bodmi sa tak pred vzájomným súbojom v Rumunsku v utorok udržali v hre o postup. Piata Malta (3 body) a posledné Faerské ostrovy (0 bodov) sú už bez šance na postup.
     
    Španieli vstúpili do druhého polčasu skvele a rýchlo sa ujali vedenia zásluhou gólu Saúla Ñígueza. Hostia potom kontrolovali zápas a mali dostatok šancí na to, aby pridali druhý gól, ten však streliť nedokázali. Nóri potom postupne začali zvyšovať svoj tlak a dokázali Španielov, ktorí sa sústredili už len na rýchle protiútoky, zatlačiť hlboko do obrany. Za svoju aktivitu boli napokon odmenení v nadstavenom čase, keď po faule brankára Arrizabalagu získali penaltu a z nej King vyrovnal. Nóri sú tak prvým tímom, ktorí v tejto kvalifikácii dokázali zobrať body Španielom.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
    90+4. Joshua King (NOR) - 1:1
     
    90+4
    Nórsko dalo gól!
    Domáci v závere zápasu zaslúžene vyrovnávajú! JOSHUA KING kopol penaltu po zemi do pravej strany a brankár Arrizabalaga, ktorý sa hodil doľava, nemal šancu zasiahnuť.
     
    90+3
    Žltú kartu za penaltový faul na Elabdellaouiho dostáva brankár Kepa Arrizabalaga (Španielsko).
    90+2. Kepa Arrizabalaga (ESP)
     
    90+2
    Elabdellaoui si nabehol na prihrávku do španielskej šestnástky, kde doňho vrazil vybiehajúci brankár Arrizabalaga.Ten ho zrazil k zemi a King poslal odrazenú loptu z otočky nad bránu. Predošlý zákrok španielskeho brankára však vyhodnotil hlavný rozhodca ako faul a domáci tak budú kopať penaltu!
     
    90+1
    Našťastie pre Nórov si neporozumeli pri narážačke Saúl Ñíguez a Ruiz a domáci môžu zaútočiť. Selnaesov center do šestnástky zastavil Cazorla, lopta ale zostáva na kopačkách domácich.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Španieli využívajú otvorený priestor v nórskej obrane a znovu sa bleskurýchlo po zisku lopty dostali až pred šestnástku domácich.
     
    89
    Rýchly španielsky útok zakončil Ruiz, ktorý dostal loptu na pravej strane. Tú si posunul na ľavačku a strelou cez obrancu trafil ľavú žrď Jarsteinovej brány.
     
    88
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Juan Bernat, prichádza Iñigo Martínez.
     
    88
    Navasovu prihrávku usmernil na bránu elegantne pätičkou Rodrigo, loptu však dokázal zastaviť obranca Ajer.
     
    87
    Domáci rozohrali roh na krátko. Ödegaard prihrávkou z pravej strany prihral Bergemu, ktorého prihrávku do španielskeho bránkoviska už takmer z bránkovej čiary odkopol Albiol. Hostia potom loptu v strede poľa získali a po dlhej dobe útočia.
     
    86
    Nóri ostávajú pri šestnástke Španielska. Elabdellaouiho center odkopol akrobaticky na prednej tyči pred nabiehajúcim Johnsenom Albiol.
     
    85
    Ödegaard výbornou prihrávkou na ľavú stranu poslal do nábehu Aleesaniho, ktorého center odkopol v sklze do autu Albiol.

    Michal Sadlek

    Góly: 90+4. J. King (pen.) – 47. Saúl Ñíguez

    Karty:   42. J. King (NOR) – 35. Rodrigo (ESP), 61. Busquets (ESP), 81. Ramos (ESP), 81. Ruiz (ESP), 90+3. Arrizabalaga (ESP)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 6:7.
    Nórsko: Jarstein – Elabdellaoui, Nordtveit (30. Hovland), Ajer, Aleesami – Henriksen (83. B. M. Johnsen), S. Berge – Johansen (C) (63. Sörloth), Ödegaard, Selnaes – J. King.
    Náhradníci: Nyland, Rossbach – Rosted, Hovland, Sörloth, T. Elyounoussi, M. Elyounoussi, Midtsjö, J. Svensson, Meling, B. M. Johnsen, Normann.

    Španielsko: Arrizabalaga – Navas, Albiol, Ramos (C), Bernat (88. I. Martínez) – Ruiz, Busquets, Saúl Ñíguez – Rodrigo, Oyarzabal (78. Rodri), D. Ceballos (64. Cazorla).
    Náhradníci: de Gea, Pau López – Carvajal, I. Martínez, Sarabia, Th. Alcântara, D. Llorente, Rodri, Cazorla, G. Moreno, Reguilón, Alberto.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett (všetci Anglicko)

    Diváci: 25 200