Mönchengladbach – Augsburg 5:1 (kon.) | Wolfsburg – Union Berlín 1:0 (kon.) | Frankfurt – Brémy 2:2 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
1:0 (0:0)
1. FC Union Berlín
cz Nedeľa 06.10.2019, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg, Německo • Nemecká Bundesliga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Poslední slovo v tomto zápase měl střelou zhruba z 25 metrů Robert Andrich, jeho pokus šel vedle levé tyče a máme tu tím pádem konec utkání!
     
    90+2
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Renato Steffen, přichází Yannick Gerhardt.
     
    86
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Neven Subotić, přichází Joshua Mees.
     
    83
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Joao Victor, přichází Felix Klaus.
     
    79
    Rafał Gikiewicz nyní bez skrupulí uchránil Berlín od druhého inkasovaného gólu! Rohový kop zahrával Arnold přímo na branku, respektive bližší tyč. Hostující gólman v poslední chvíli robinsonádou zachránil celou situaci s pomocí tyčky!
     
    77
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Christian Gentner, přichází Anthony Ujah.
     
    72
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Marcus Ingvartsen.
     
    69
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Vlci se nakonec dočkali a byla to skutečně povedená akce! Josip Brekalo, který přišel jenom před pár minutami, má hned asistenci. Victor mu totiž posunul míč na osu hřiště, Brekalo však výbornou přihrávkou za obranu vyzval nabíhajícího WOUTA WEGHORSTA, který z první prudkou střelou propálil Gikiewicze – 1:0! Asistence: Josip Brekalo.
     
    67
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Admir Mehmedi, přichází Josip Brekalo.
     
    65
    Marvin Friedrich šel nešetrně z boku do Weghorsta a vidí za to žlutou kartu.
     
    54
    Penalta pro domácí je zrušena! Wout Weghorst hrál předtím rukou, a proto může Gikiewicz rozehrávat ze svého vápna!
     
    54
    Tak pozor! Po intervenci s videorozhodčím se jde sudí ze severoněmeckého Rostoku podívat na videozáznam!
     
    53
    Penalta pro Wolfsburg! Marvin Friedrich držel Weghorsta okolo pasu, v momentě, kdy se začínal Weghorst otáčet směrem na branku už Bastian Dankert pískl do píšťalky!
     
    43
    Ohromná chyba Schlotterbecka mohla stát Union gól! Centr, který vypadal, že jej berlínská #31 uklidí mimo hřiště, těsně před Schlotterbeckem skočil a hostující bek jenom promáchl naprázdno. Míč se o zem tak odrazil za obránce až na samotného Victora, který hlavičkou o zem poslal balon do vrchní sítě.
     
    37
    Hosté by rádi něco více, než žlutou kartu. Otevřená obrana Vlků byla lákadlo pro Anderssona, který si naběhl do prostoru a dlouhý pas mu padl přímo na nohu. Stíhající Bruma ho z boku fauloval a vidí žlutou kartu, sudí nechce o červené ani slyšet.
     
    35
    Domácím není přáno, aby dostali balon do branky soupeře! Nyní William dostal od Steffena z levé strany přímo doporučený míč na hlavičku, domácí obránce však minul pravou tyč sotva o metr!
     
    32
    Josuha Guilavogui si na udělení žluté karty stěžuje, a podle opakovaných záběrů asi i právem. Svého soupeře se při souboji sotva dotkl, následný pád však sudí vyhodnotil jako žlutý faul domácího záložníka.
     
    31
    Pervan si musel pořádně oddechnout při zahrávání rohového kopu Berlína! Velice nepříjemný centr se stáčel směrem do branky za gólmana, naštěstí pro domácí ale duchapřítomný odkop obránce tuto situaci vyřešil. Odkopnutý balon ale našel Trimmel a ještě zkoušel vystřelit, tento pokus již ale Pervan v klidu měl.
     
    26
    Andrich musel zatáhnout za záchrannou brzdu, když zezadu za rameno poslal k zemi Victora. Nic jiného než žlutou kartu nemohl čekat, navíc i ta přišla.
     
    10
    VfL do toho pořádně šlape a nepřesnosti ve hře Unionu tvrdě trestá! Tentokrát to byla centrovaná nahrávka z levého křídla od Steffena na nabíhajícího Mehmediho ve vápně, domácí útočník však balon minul o půlkrok!
     
    7
    Vysoký presink Wolfsburgu vedl k skutečně velké šanci zápasu! Obrana Unionu totiž zapomněla na Weghorsta, ke kterému mířila přesná přihrávka z dílny Arnolda. Nejlepší střelec domácích měl před sebou dálnici, souboj face-to-face s Giekewiczem ale zvládl lépe hostující gólman, který předvedl výtečný zákrok!

    Tomáš Kalas

    Góly: 69. Weghorst (Brekalo)

    Karty:   32. Guilavogui (WOF), 37. Bruma (WOF) – 26. Andrich (UNB), 65. Friedrich (UNB)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 7:9. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 19:17.
    VfL Wolfsburg: Pervan – Knoche, Bruma, Tisserand – William, Guilavogui (C), Arnold, Steffen (90+2. Gerhardt) – Mehmedi (67. Brekalo), Joao Victor (83. Klaus) – Weghorst.
    Náhradníci: Menzel – Malli, Azzaoui, Klaus, Brekalo, Gerhardt, Rexhbecaj, Mbabu.

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Trimmel (C), Friedrich, Subotić (86. Mees), Schlotterbeck, Lenz – Becker (72. Ingvartsen), Gentner (77. Ujah), Andrich, Bülter – Andersson.
    Náhradníci: Nicolas – Reichel, Schmiedebach, Parensen, Mees, Ryerson, Ingvartsen, Ujah, Kroos.

    Rozhodca: Dankert – Rohde, Häcker (všichni GER)

    Diváci: 27 012