Mönchengladbach – Augsburg 5:1 (kon.) | Wolfsburg – Union Berlín 1:0 (kon.) | Frankfurt – Brémy 2:2 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
1:0 (0:0)
1. FC Union Berlín
cz Nedeľa 06.10.2019, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg, Německo • Nemecká Bundesliga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání sledovalo 27 012 diváků. (17:36:20)
     
    Dámy a pánové, z mé strany je to dnes vše. Užívejte krátký zbytek víkendu a budu se třeba někdy přiště těšit opět u fotbalové Bundesligy napočtenou!
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 7:9. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 19:17.
     
    Wolfsburg nakonec v dramatickém závěru ubránil svoji neporazitelnost a je tak jediným týmem, který ještě nikdy v této sezoně neodešel ze hřiště s nulovým počtem bodů. Sledovali jsme oboustranně vyrovnaný zápas, po úvodním tlaku domácích zpočátku zápasu se hra vyvážila na obě strany, šance ale v první půli přibývaly na straně domácích, ti je ale nedokázali vůbec využít.

    Druhý poločas trochu více rozproudila nařízená penalta v 54. minutě, kterou po shlédnutí na videu sudí Dankert odvolal. Bezmála třicet tisíc diváku rozjásala až situace ze 69. minuty, když se prosadil šutér týmu, Wout Weghorst. Union na toto nedokázal reagovat, nicméně dnes podal bojovný a srdnatý výkon. Wolfsburg ale vyhrál 1:0 a posunul se tak na druhé místo bundesligové tabulky.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Poslední slovo v tomto zápase měl střelou zhruba z 25 metrů Robert Andrich, jeho pokus šel vedle levé tyče a máme tu tím pádem konec utkání!
     
    90+5
    Jenže domácí spáchali útočný faul a Lenz ve sprintu s míčem šel zhruba 60 metrů, než mu byl odkopnut míč do zámezí.
     
    90+5
    Překvapivě jej Wolfsburg rozehrál nakrátko, došel si ale díky tomu nicméně pro další rohový kop. Union už nemá prakticky žádnou šanci na dotáhnutí se.
     
    90+4
    Rohový kop pro zelenobílé 80 sekund před hrubým koncem zápasu.
     
    90+4
    Navíc udělal velkou chybu v rozehrávce na půli hřiště a musí se znovu bránit. Závěr tak VfL zvládá velice dobře takticky.
     
    90+3
    Domácí si vybojovali rohový kop a začíná být pomalu reálné, že tohle už Union dotáhnout nezvládne.
     
    90+2
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Renato Steffen, přichází Yannick Gerhardt.
     
    90+2
    Navíc Lenz fauloval u postranní čáry rychlonohého Williama a je jasné, že se chvíli hrát nebude.
     
    90+2
    To samé platilo prakticky i v následujícím útoku domácích. Union se ale nemůže vůbec dostat do nějakého většího tlaku a náporu v posledních minutách.
     
    90+1
    Weghorst zkusil v plné rychlosti projít přes dva obránce, jenže ti ho v poslední chvíli zastavili a čistě odzbrojili.
     
    90
    Bude se nastavovat hned pět minut nad rámec hrací doby.
     
    90
    Jsme již v poslední minutě základní hrací doby. Do hry Unionu se nyní hodně často zapojuje i Rafał Gikiewicz, jeho dlouhý nákop do vápna ale našel pouze kopačky domácích hráčů.
     
    88
    Střílený centr po zemi našel ve vápně Ujah, v pádu však nedokázal prakticky nijak zakončit. Wolfsburg toho využil na brejk do otevřené obrany, jenže spáchal útočný faul.
     
    87
    Felix Klaus mohl zpečetit tři body pro Vlky. Jeho první střelu v pádu zblokoval Lenz, odražený balon ale sebral za Klausem stojící Weghorst a vrátil jej střídajícímu hráči, který z otočky napálil jenom boční síť.
     
    86
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Neven Subotić, přichází Joshua Mees.
     
    85
    Tvrdá střela Arnolda z velice velké vzdálenosti nepředstavovala pro hostujícího brankáře vůbec žádný problém, ten si ji sklepl do rukavic a rychle rozehrával.
     
    84
    Sebastian Andersson se nyní spálil, když dostal od Lenze přihrávku po lajně, jenže si nenakrokoval zpětnou přihrávku pod sebe a chtěl nahrávat ze stojné nohy, což úplně tak nejde. Proto se balon dostal do moci Pervana.
     
    84
    Snaha domácích zůstat déle na útočné půlce vydržela jenom tak půl minuty, než se po nepřesné přihrávce ocitl míč v autu.
     
    83
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Joao Victor, přichází Felix Klaus.
     
    82
    Zblokovanou střelu poslal na branku podruhé Marcus Ingvartsen, z voleje ji ale nabral hodně vysoko a poslal ji zcela mimo branku.
     
    81
    Na obou stranách byly v krátkém časovém sledu k vidění útočné akce, které ale gólem neskončily. Jdeme do posledních deseti minut dnešního utkání!
     
    79
    Rafał Gikiewicz nyní bez skrupulí uchránil Berlín od druhého inkasovaného gólu! Rohový kop zahrával Arnold přímo na branku, respektive bližší tyč. Hostující gólman v poslední chvíli robinsonádou zachránil celou situaci s pomocí tyčky!
     
    79
    Navíc budou hráči z města aut rozehrávat rohový kop pod domácím kotlem, kde se třeba skví i vlajka s prosbou návratu Edina Džeka.
     
    78
    Brekalo pomohl rozhýbat hru a je skutečně pravým žolíkem pro zelenobílé. Ti pomalu směřují za třemi body a průběžným druhým místem, i když je to ještě cesta dlouhá minimálně 13 minut.
     
    77
    Wolfsburg zalezl na svoji polovinu a brání se pouze odkopy. Uvidíme, zda tato začínající taktika bude ta správná.
     
    77
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Christian Gentner, přichází Anthony Ujah.
     
    75
    Joao Victor už podle názoru čárového sudího neudržel balon na hrací ploše, a proto může vhazovat Berlín ve snaze srovnat stav zápasu, který je pro něj samozřejmě nepříjemný.
     
    74
    Do hry musel nyní vstoupit Pervan, který vybíhal proti míči, za kterým se řítil Andersson. Nakonec to zvládl a odkopl míč do zámezí.
     
    73
    Tvrdé souboje na středu pole nechává rozhodčí v rámci výhody, emoce v posledních minutách poněkud začínají stoupat.
     
    72
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Marcus Ingvartsen.
     
    71
    Vlci předvedli další útočný výpad, který skončil pádem Brekala v souboji s Lenzem. Domácí by rádi další penaltu, tentokrát ale ani nebyla nařízena.
     
    70
    Doposud jediný gól utkání byl také navíc jedinou střelou na branku domácích v druhém poločase!
     
    69
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Vlci se nakonec dočkali a byla to skutečně povedená akce! Josip Brekalo, který přišel jenom před pár minutami, má hned asistenci. Victor mu totiž posunul míč na osu hřiště, Brekalo však výbornou přihrávkou za obranu vyzval nabíhajícího WOUTA WEGHORSTA, který z první prudkou střelou propálil Gikiewicze – 1:0! Asistence: Josip Brekalo.
     
    68
    Union zahrával další rohový kop a opět to bylo velice nepříjemné pro Pervana, do předbrankového prostoru ale nikdo z červenobílých nenaběhl, domácí gólman tak může rozehrávat.
     
    67
    Wout Weghorst se už řítil do útoku, zastavil ho ale první odpískaný ofsajd v dnešním utkání.
     
    67
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Admir Mehmedi, přichází Josip Brekalo.
     
    66
    Arnold následně rozehrál do vápna vzduchem na Brumu, který sice hlavičkoval, ale prakticky přímo do ruk gólmana Berlínu.
     
    65
    Marvin Friedrich šel nešetrně z boku do Weghorsta a vidí za to žlutou kartu.
     
    64
    Po sérii nepřesností z obou stran bude vhazovat do pole Union. V posledních minutách si začal vytvářet mírnou převahu ve hře, Vlci se naopak začínají trápit a utápět v nepřesnostech.
     
    63
    Joao Victor šikovnou kličkou otevřel prostor na hranici vápna pro Williama, tomu při zpracování ale míč uskočil z nohy, z původně nadějné akce tak nebylo vůbec nic.
     
    61
    Hodina hry je za námi a ve druhé půli je to zatím zcela otevřená partie. Převaha domácích prakticky vyprchala a momentálně může vyhrát skutečně kdokoliv.
     
    60
    Podruhé už to bylo lepší a Trimmel našel na bližší tyči hlavu Gentnera, hostující záložník ale zády k brance jenom poslal balon do ruk připraveného domácího gólmana.
     
    60
    Tak se i stalo, jeho výzva pro spoluhráče ale mířila přímo na hlavu Guilavoguiho, který odhlavičkoval pro jistotu na rohový kop. Ten budou hosté kopat přímo pod svým kotlem.
     
    59
    Faul zhruba 25 metrů od branky a Berlínští mají trestňák k dispozici. Zahrávat ho bude zřejmě Trimmel.
     
    58
    Po chvilce zmatků se dostáváme zpět do hry a Union zmáčkl svého soupeře před brankou. Nejistý zákrok předvedl proti míči ze vzduchu Pervan, nic vážného to ale pro domácí neznamenalo.
     
    54
    Penalta pro domácí je zrušena! Wout Weghorst hrál předtím rukou, a proto může Gikiewicz rozehrávat ze svého vápna!
     
    54
    Tak pozor! Po intervenci s videorozhodčím se jde sudí ze severoněmeckého Rostoku podívat na videozáznam!
     
    53
    Penalta pro Wolfsburg! Marvin Friedrich držel Weghorsta okolo pasu, v momentě, kdy se začínal Weghorst otáčet směrem na branku už Bastian Dankert pískl do píšťalky!
     
    52
    Joao Victor byl čistě při vedení míče přerušen a výrok rozhodčího nezmění ani protesty domácí strany. Vstup do druhé půle je ale z obou stran velmi vlažný a z tribun se začíná ozývat pískot.
     
    50
    Vlci se „ubránili“ odkopem balonu do zámezí. Berlínští rychle rozehráli, místo očekávaného útoku ale zvolili kombinaci se svým gólmanem.
     
    49
    Roh ale hostující obrana pokryla a poslala míč až k Pervanovi. Ten jej sice vracel rychle zpět, avšak na úkor kvality a Union se mohl díky tomu usadit na útočné půlce.
     
    48
    Jenže z trestňáku nebylo nebezpečně vůbec nic, naopak založil Wolfsburg brejk a došel si až pro rohový kop.
     
    48
    U domácí střídačky byl faulován hostující kapitán Trimmel, po krátké slovní debatě s Mehmedim se sám zvedá a bude rozehrávat trestňák.
     
    47
    Arnold výbornou přihrávkou vyzval Mehmediho, který ale nešel do náběhu v plné rychlostil, Friedrich jej předstihl a rozehrál zpět na své spoluhráče.
     
    46
    Union uváděl míč do hry pěkně zostra. Přímou cestou šel centr do vápna, pád Brumy sudí nepískal a po zpracování z otočky střílel Andrich, ale o hodně vedle. Akce to byla nicméně velice rychlá.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:33
     
    První půle zápasu je za námi a Wolfsburg má určitou převahu, jenže všechny své šance, které si vytvořil, nebo mu Union nabídl, nebyl schopen přetavit v gól. Zpočátku měli domácí očekávaný úvodní tlak, Union první šance a náznaky však přečkal a po druhou část poločasu se jednalo o zcela otevřený souboj z obou stran. Union rozhodně nehraje druhé housle, Vlci naopak doplácí na svoji impotenci v útoku. Proto je poločasový stav 0:0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Vlci v závěru poločasu kombinují na vlastní polovině a hledají cestu přes velice vytaženou obranu Unionu.
     
    45
    Nakonec z toho bude jedna nastavená minuta.
     
    45
    Jsme pomalu v závěru prvního poločasu, uvidíme, zda nám sudí něco nastaví navíc. Myslím, že ale pro to není moc důvod.
     
    43
    Ohromná chyba Schlotterbecka mohla stát Union gól! Centr, který vypadal, že jej berlínská #31 uklidí mimo hřiště, těsně před Schlotterbeckem skočil a hostující bek jenom promáchl naprázdno. Míč se o zem tak odrazil za obránce až na samotného Victora, který hlavičkou o zem poslal balon do vrchní sítě.
     
    42
    William hledal ve vápně naskakující spoluhráče na centr, nakonec ale musel zahrát pod sebe na Beckera, který byl vytlačen až do zámezí.
     
    42
    Čtyři minuty před koncem prvního poločasu bude Wolfsburg vhazovat skoro u rohového praporku před brankou Gikiewicze.
     
    40
    Marius Bülter si stáhl balon na osu a vystřelil, jeho pokus ale zblokoval William a přenesl hru na půlku hřiště, kde se chystal na zpracování Steffen. V souboji se Subotićem ale upadl, rozhodčí nicméně faul nepískal a nechal hru pokračovat.
     
    37
    Hosté logicky po udělení žluté karty zahrávali trestňák, Becker se rozhodl pro přímou střelu na branku, kroucený míč ale minul zcela levou tyč a stočil se mimo.
     
    37
    Hosté by rádi něco více, než žlutou kartu. Otevřená obrana Vlků byla lákadlo pro Anderssona, který si naběhl do prostoru a dlouhý pas mu padl přímo na nohu. Stíhající Bruma ho z boku fauloval a vidí žlutou kartu, sudí nechce o červené ani slyšet.
     
    35
    Domácím není přáno, aby dostali balon do branky soupeře! Nyní William dostal od Steffena z levé strany přímo doporučený míč na hlavičku, domácí obránce však minul pravou tyč sotva o metr!
     
    34
    Sheraldo Becker stíhal vysoký centr podél lajny, nakonec mu ale pár metrů na zpracování chybělo. Wolfsburg tak může zahájit další útočné tažení, které už oproti úvodním minutám opadlo.
     
    32
    Josuha Guilavogui si na udělení žluté karty stěžuje, a podle opakovaných záběrů asi i právem. Svého soupeře se při souboji sotva dotkl, následný pád však sudí vyhodnotil jako žlutý faul domácího záložníka.
     
    31
    Pervan si musel pořádně oddechnout při zahrávání rohového kopu Berlína! Velice nepříjemný centr se stáčel směrem do branky za gólmana, naštěstí pro domácí ale duchapřítomný odkop obránce tuto situaci vyřešil. Odkopnutý balon ale našel Trimmel a ještě zkoušel vystřelit, tento pokus již ale Pervan v klidu měl.
     
    30
    Weghorst byl odstaven od míče a ztratil jej, Berlín toho využil k útoku a zavřel svého soupeře poprvé po delší době na jeho polovině. Navíc si také vybojoval první rohový kop v zápase.
     
    29
    Po sérii zákroků ze strany domácích v obranné fázi se emoce na hřišti lehce pozvedly, ale není to nic, co by šlo přes únosnou mez. Navíc Union ze dvou rozehrávek faulů prakticky dvakrát daroval míč domácím.
     
    27
    Domácí rozehrávali na to konto standardku, Arnold výborným centrem našel hlavu absolutně nehlídaného Knocheho. Ten však z nadějné pozice na hraně malého vápna prudce hlavičkoval nad.
     
    26
    Andrich musel zatáhnout za záchrannou brzdu, když zezadu za rameno poslal k zemi Victora. Nic jiného než žlutou kartu nemohl čekat, navíc i ta přišla.
     
    25
    S tím, že by musel znovu bránit, se odmítal smířit Christopher Lenz a předvedl útočný individuální výpad, který zakončil kličkou více na střed hřiště a následně vystřelil na blizší tyč, Pervan nicméně tuto střelu vykryl.
     
    24
    Z něj ale nezískali absolutně nic a domácí mohou opět jít do útoku.
     
    23
    Joao Victor byl u balonu později a Marius Bülter opět odkopl hrací předmět až na půlku Wolfsburgu. Jenže zpracování od Brumy bylo žalostné a Union si tím vybojoval vhazování v zajímavé vzdálenosti od branky.
     
    21
    Kousek za půlící čárou byl faulován Joao Victor a po delší prodlevě domácí rozehráli. Zřejmě nacvičený signál byl zahrán nákopem na Guilavoguiho, který z první centrem hledal volné spoluhráče před brankou. Ale úspěch to neslavilo, při zpětném centru Steffena byl navíc pískán ofsajd.
     
    20
    Do otevřené obrany Wolfsburgu se řítila trojice hráčů z hlavního města, přihrávka od Lenze na zabíhajícího Andricha ale byla velice špatná a William si ji bez potíží převzal.
     
    19
    Jeffrey Bruma u postranní čáry dostal od Andricha jesle, aby alespoň trochu napravil dojem z nepovedené obrany, tak hostujícího hráče zfauloval.
     
    18
    Trimmel je v posledních minutách skutečně hodně viditelný hráč Berlína, ale asi ne v tom smyslu, jak by si trenér Fischer přál. Tentokrát sice získal míč po vzdušném souboji na útočné polovině, ale s faulem.
     
    17
    Josuha Guilavogui se už řítil do otevřeného prostoru před šestnáctkou, v poslední chvíli mu ale sudí Dankert odpískal útočný faul při souboji s Beckerem.
     
    16
    Trimmel raději nic nevymýšlel a okamžitě po chybě Wolfsburgu v kombinaci se napřáhl a nekompromisně odpálil míč až na půlku soupeře.
     
    15
    Díky tomu se mohl Union prezentovat také v útočném prostoru, zprava běžel s míčem nikým nehlídaný Trimmel a zkusil střílet na Pervanovu klec, trefil ale jenom boční síť.
     
    15
    William hledal na hranici šestnáctky volného Mehmediho, ten však šel do protipohybu a to byl signál pro Gikiewicze, aby vyběhl a rychle rozehrál.
     
    13
    Josuha Guilavogui průnikovou přihrávkou vyzval na levém křídle nabíhajícího Victora, Trimmel ale vstoupil do tohoto pasu v poslední chvíli a o domácího křídelníka se balon odrazil do zámezí.
     
    12
    Unionu se povedlo vytvořit si konstantnější držení míče na útočné polovině a ke střele se díky tomu dostal z nadějné pozice Robert Andrich, ze záklonu ale poslal střelu vysoko nad břevno.
     
    11
    Christopher Lenz následně tvrdě zajel do Mehmediho zhruba 30 metrů od vlastní branky a sudí upozorňoval navrátilce do sestavy červenobílých, že takhle to asi moc nepůjde.
     
    10
    VfL do toho pořádně šlape a nepřesnosti ve hře Unionu tvrdě trestá! Tentokrát to byla centrovaná nahrávka z levého křídla od Steffena na nabíhajícího Mehmediho ve vápně, domácí útočník však balon minul o půlkrok!
     
    9
    Po této akci navíc spáchal Weghorst útočný faul a Union se může po delší době podívat zase přes půlící čáru.
     
    7
    Vysoký presink Wolfsburgu vedl k skutečně velké šanci zápasu! Obrana Unionu totiž zapomněla na Weghorsta, ke kterému mířila přesná přihrávka z dílny Arnolda. Nejlepší střelec domácích měl před sebou dálnici, souboj face-to-face s Giekewiczem ale zvládl lépe hostující gólman, který předvedl výtečný zákrok!
     
    6
    Rohový kop rozehrál Mehmedi nakrátko a následoval vysoký centr, který ale propadl do území nikoho. Přesto se domácí dostali do šance, když přišla zpoza vápna nahrávka na volného Knocheho, Giekewicz ale vybíhal proti míči včas a potenciální akci zneškodnil.
     
    5
    Arnold neodcentroval do šestnáctky přes stínícího Lenze a na řadě je tedy první rohový kop Vlků.
     
    5
    Další kombinace Berlína po zemi opět k ničemu nevedla. Domácí v úvodních minutách podle očekávání drží míč a diktují tempo hry.
     
    4
    A tak se šlo zase na druhou stranu. Na pravém křídle to vzal na sebe individuálně Admir Mehmedi, střelou z ostrého úhlu v oblasti velkého vápna ale vysoko přestřelil.
     
    3
    Becker obral u rohového praporku Arnolda a pak přenášel hru dopředu na nabíhajícího Trimmela, vracející se obránce William ale rezolutním odkopem zabránil tomu, aby se Trimmel do nějaké lepší akce vůbec dostal.
     
    2
    Steffen zkusil nahrát na Victora na lajně, blokující obránce Unionu však tuto přihrávku zablokoval. Hosté ale z jeho práce nic nevytěžili a je to opět Wolfsburg, který útočí.
     
    1
    Mehmedi stínoval pohyb nabíhajícího Schlotterbecka podél lajny, při přebírání míče hostujícím obráncem k němu přistoupil a poslal hrací předmět do zámezí.
     
    1
    Zápas nám výkopem Wolfsburgu začal, domácí začali s kombinací na vlastní polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy již míří na hrací plochu. Kromě našlapaného domácího kotle je vidět i podpora z hostující strany, sektor jejich fanoušků je taktéž kvalitně zaplněn, ostatně jako vždy v Německu.
     
    -5
    Přeji vám ještě jednou příjemné sobotní odpoledne! Ve Wolfsburgu se pomalu vše chystá na utkání sedmého kola a zhruba za pět minut zápas začne.
     
    -43
    Úvodní sestavy:

    VfL Wolfsburg: Pervan – Knoche, Bruma, Tisserand – William, Guilavogui (C), Arnold, Steffen – Mehmedi, Joao Victor – Weghorst.
    Náhradníci: Menzel – Malli, Azzaoui, Klaus, Brekalo, Gerhardt, Rexhbecaj, Mbabu.

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Trimmel (C), Friedrich, Subotić, Schlotterbeck, Lenz – Becker, Gentner, Andrich, Bülter – Andersson.
    Náhradníci: Nicolas – Reichel, Schmiedebach, Parensen, Mees, Ryerson, Ingvartsen, Ujah, Kroos.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Häcker (všichni GER).
     
    ROZHODČÍ

    Nepříliš daleko to bude mít dnes hlavní sudí, kterým je Bastien Dankert. Ostřílený mezinárodní rozhodčí je totiž ze zhruba 200 kilometrů vzdáleného přístavního města Rostock. Jeho kolegové na čáře jsou René Rohde a Markus Häcker. Mezi střídačkami bude úřadovat Eduard Beitinger, na videu Benjamin Cortus.
     
    VFL WOLFSBURG
    8. místo, 12 bodů, skóre 9:4, bilance 3-3-0

    Takový start sezony si zřejmě ve Wolfsburgu nepředstavovali ani v tom nejlepším snu. Vlci totiž jako jediní v Bundeslize ještě neprohráli a díky tomuto snovému startu do sezony jsou sice až na osmém místě, na vedoucí Mnichov ale v našlapané vrchní půlce tabulky ztrácí jenom 2 body! Zajímavostí taktéž může být, že Wolfsburg remizoval třikrát v řadě shodným výsledkem 1:1, ten samý navíc uhrál i ve čtvrtek na půdě Saint Etienne v rámci Evropské ligy.

    Poslední bundesligový zápas se odehrál pro VfL v Mohuči, těsný výsledek 1:0 přiřkl zelenobílým Marcel Tisserand, u kterého je střílení gólů nezvykem, navíc je v základní sestavě prakticky na „záskok“ za zraněného Johna Brookse. Pokud Wolfsburg udrží svoji neporazitelnost i nadále, prodlouží jenom svoji sérii, kterou má nejlepší ve své bundesligové historii vůbec! Navíc tým z města aut neprohrál už deset domácích zápasů v řadě (6 výher, 4 remízy).

    V kombinaci s tím, že Union nevyhrál venku devět zápasů za sebou, to bude pro nováčka těžká šichta. Pokud se také udrží na střelecké vlně Wout Weghorst, který v posledních osmi domácích zápasech nastřílel celkem sedm gólů, včetně dvou hattricků, bude to pro Berlín skoro nereálná mise. Ale to se říkalo před soubojem s Dortmundem taky...
     
    1. FC UNION BERLÍN
    15. místo, 4 body, skóre 6:12, bilance 1-1-4

    Premiérová sezona Unionu v nejvyšší soutěži vycházela parádně ihned zpočátku. Během prvních tří kol z toho byl zisk čtyř bodů, jenže tři prohry v řadě seslaly Union jenom pouhý bod nad zónu sestupu. Jediná výhra však byla pro Berlín pořádně sladká, neboť se na domácím stadionu povedlo nečekaně porazit ve třetím kole slavnou Borussii Dortmund po výsledku 3:1. Pro představu, kurz na výhru nováčka byl před zápasem 7,44!

    Nutno ale podotknout, že tři prohry v řadě nebyly nějakým výrazným rozdílem, dvakrát to bylo o jeden gól (1:2), dvougólovým rozdílem vyhrál Leverkusen (2:0). Do hry by se mohl podívat levý křídelník Christopher Herz, který se tento týden již zapojil do tréninku po zranění během zápasu s Frankfurtem. Nepříjemnou ztrátu Union zapisuje v případě Akakiho Gogii, který si minulý týden přetrhl křížový vaz při svém debutu v Bundeslize a může být mimo hru až do konce celé sezony.

    Otázkou také bude, zda se povede Unionu probudit spícího střelce Sebastiana Anderssona. Jeho góly ve druhém, třetím a čtvrtém kole jej sice pasovaly na nejlepšího střelce týmu, od té doby ale na nějaké prosazení se čeká. Pro Union také mluví jedna nepříjemná statistika: z devíti posledních venkovních zápasů vyhrál jenom jeden, navíc na půdě Halberstadtu, hrajícího Regionalligu, poměrem 6:0.
     
    Dobré odpoledne všem příznivcům německého fotbalu! O tomto víkendu je na plánu sedmé kolo Bundesligy a my se od 15:30 zaměříme na zápas jediného doposud neporaženého týmu a nováčka soutěže. VfL Wolfsburg skutečně ani jednou v této sezoně neprohrál, 1. FC Union Berlín zatím platí nováčkovskou daň společně s dalšími dvěma postupujícími týmy z 2. Bundesligy a krčí se na spodku tabulky. Wolfsburg je jasným favoritem, potvrdí však tuto roli? Příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Tomáš Kalas

    Góly: 69. Weghorst (Brekalo)

    Karty:   32. Guilavogui (WOF), 37. Bruma (WOF) – 26. Andrich (UNB), 65. Friedrich (UNB)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 7:9. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 19:17.
    VfL Wolfsburg: Pervan – Knoche, Bruma, Tisserand – William, Guilavogui (C), Arnold, Steffen (90+2. Gerhardt) – Mehmedi (67. Brekalo), Joao Victor (83. Klaus) – Weghorst.
    Náhradníci: Menzel – Malli, Azzaoui, Klaus, Brekalo, Gerhardt, Rexhbecaj, Mbabu.

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Trimmel (C), Friedrich, Subotić (86. Mees), Schlotterbeck, Lenz – Becker (72. Ingvartsen), Gentner (77. Ujah), Andrich, Bülter – Andersson.
    Náhradníci: Nicolas – Reichel, Schmiedebach, Parensen, Mees, Ryerson, Ingvartsen, Ujah, Kroos.

    Rozhodca: Dankert – Rohde, Häcker (všichni GER)

    Diváci: 27 012