Vegas – San Jose 5:1 (kon.) | Lausanne – Philadelphia 4:3 (kon.)
koniec
HC Lausanne
4:3 (3:0, 1:1, 0:2)
Philadelphia Flyers
cz Pondelok 30.09.2019, 20:15 • Vaudoise Aréna, Lausanne VD • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pondělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (22:49:16)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI)
     
    Je dobojováno. Domácí sice vedli 4:0, hosté postupně snížili na rozdíl jediné branky, ale následně pak už ztrátu nedohnali. Lausanne tak fantasticky porazili zámořského soupeře z NHL a spravili si tak chuť po nedávném debaklu od Davosu. Hosté sahali nakonec po vyrovnání, avšak to nepřišlo. V pátek je už čeká úvodní duel nové sezóny NHL, když se s Chicagem střetnou v pražské O2 aréně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Hosté mají velký tlak před brankou Lausanne, domácí naopak statečně těsný náskok hájí. A vyhazují puk do středního pásma. Vypadá to, že své vedení už uhájí.
     
    58:46
    Domácí z dálky vyslali puk na prázdnou branku Flyers, ten ji těsně minul.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
    57:50 Sean COUTURIER - 4:3
     
    57:50
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    A je to o jednu branku. Tah bez brankáře vyšel. Voráček poslal puk před branku, kde ho chtěl tečovat Twarynski, ale nakonec se dostal na pravou stranu, kde ho SEAN COUTURIER uklidil do sítě – 4:3. Asistence: Carsen Twarynski a Jakub Voráček.
     
    57:22
    Branka hostů je prázdná, Flyers to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    57:05
    Boltshauser nyní zastavil střelu Farabeeho a opět podržel svůj tým. Do konce základní hrací doby zbývají necelé tři minuty.
     
    56:05
    Hráči Lausanne srdnatě bojují a drží slibný náskok. Ovšem hosté prahnou po kontaktním gólu a tlačí svého soupeře před jeho brankou.
     
    54:33
    Po nepřesné akci domácích šli na druhou stranu rychle hosté, ale před Boltshauserem nedokázali nijak zahrozit. A nepovedlo se to nyní ani Haggovi.
     
    53:00
    Travis Konecny se prodral do útočného pásma, ale z levé strany se nakonec k žádné střele nedostal. Po něm to zkusil i Laughton, ale také on byl nepřesný.
     
    52:30
    Jakub Voráček se nedostal přes útočnou modrou čáru, jeden z domácích beků ho o kotouč připravil a už ho zaváží před Elliottovu klec.
    51:15 Sanheim minul odkrytou klec.
     
    51:15
    Flyers nyní zamkli svého soupeře a Sanheim měl před sebou na levé straně odkrytou klec, kterou trestuhodně minul!
     
    50:12
    Joel Farabee se prodral až před Boltshausera, kterého nepřekonal mezi betony. Talentovaný mladík Philadelphie tak brankáře Lausanne prověřil.
     
    49:21
    Hosté získali puk a z vlastního obranného pásma ho zatáhli na druhou stranu. Gostisbehere střílel od modré čáry, jeho projektil ale srazila obrana Lausanne do bezpečí.
     
    48:27
    Od vlastního brankáře nyní zakládají akci zase domácí hráči, kteří se pokusí ohrozit branku hostů, rádi by své vedení zase navýšili.
     
    47:41
    Bertschy ujel až před Briana Elliotta, kterého z levé strany nepřekonal. Brankář hostů přerušil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    47:11
    Keninš znovu před hostující brankou vystřelil, znovu to bylo jen do brankáře Elliotta v brankovišti Philadelphie.
     
    46:39
    Nyní následuje další komerční přestávka.
    45:23 Connor BUNNAMAN - 4:2
     
    45:23
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hostům se přeci jen povedlo znovu skórovat a snižují na rozdíl dvou branek. Odražený kotouč u brankoviště uklidil v pádu za záda ležícího Boltshausera CONNOR BUNNAMAN, jenž ho překonal pod jeho levou rukou – 4:2. Bez asistence.
     
    44:05
    Na druhé straně se do velké šance dostali domácí, ale Elliott byl znovu pozorný mezi třemi tyčemi a zabránil tak dalšímu gólu.
    43:49 Giroux neproměnil trestné střílení.
     
    43:49
    Kapitán Philadelphie Claude Giroux šel do blafáku, ale brankáře domácího celku nepřekonal. Stále tak Flyers ztrácejí tři góly.
     
    43:49
    Sudí po faulu domácího hráče na Girouxe odpískal trestné střílení!
     
    43:20
    Keninš si nabruslil do mezikruží a vyslal na Elliotta další střelu, se kterou si poradil brankář Philadelphie.
     
    42:26
    Domácí se vydali do další útočné akce, Almond se rozjel po levé strany. Puk ale dostal do rohu kluziště, kde o něj následně přišel.
     
    40:54
    Couturier hledal Voráčka na pravé straně, ale než mu poslal puk, dokázala ho obsadit obrana Lausanne a dostala následně puk pod kontrolu.
     
    40:12
    Třetí část hry začala střelou domácího hráče Vermina, jenž nechal vyznamenat Elliotta, který sklapl betony a podržel svůj tým.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také druhá třetina je u konce. V ní domácí navýšili svůj náskok a vedli 4:0. Joël Vermin z levého kruhu prostřelil Harta v přesilové hře a vyhnal ho z branky. Na jeho místo nastoupil Brian Elliott a chvilku na to Philadelphie snížila. Po pěkné akci Couturiera tečoval jeho střelu před domácím brankářem Claude Giroux a o něco tak snížil náskok Lausanne. To má ale po druhé třetině znovu tříbrankový náskok a zatím tak má utkání velmi dobře rozehrané. Uvidíme, co nám ještě přinese třetí dějství, které začne přibližně ve 22:05.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Letci se ještě dostali do střely před Boltshauserem, ale tomu obranným zákrokem pomohla obrana Lausanne.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:21
    Cody Almond rozvlnil síť na brance hostů, ale pouze tu boční. V domácí hale to poté jenom zahučelo.
     
    37:29
    Tyler Moy se vydal na útočný výlet do pásma Philadelphie, ale jeho přízemní pokus zastavila obrana Letců.
     
    36:24
    Boltshauser se nyní roztáhl ve svém brankovišti, hosté na něho vyslali další střelu, ale domácí opět uspěli. Následně pak ještě dostal nabito Raffl, ale i jeho pokus šel mimo.
     
    36:10
    Následuje další komerční pauza.
     
    35:33
    Jakub Voráček posunul puk na střílejícího obránce, jenž z nápřahu netrefil domácí klec. Hned na to hru na opačnou stranu otáčí zase Lausanne.
     
    34:55
    Lindblom z pravého kruhu napřáhl k tvrdé ráně, tu však holí srazil vedle své branky Luca Boltshauser.
     
    34:20
    Verminova rána od modré čáry nechala vyniknout Briana Elliotta, který vytasil další přesný zákrok, kterým Letce podržel.
     
    33:21
    Farabee si pohrál s kotoučem a poté se ho snažil dostat za Boltshauserova záda, ale nový muž v brankovišti Lausanne jeho pokus zastavil.
     
    32:35
    Domácí hráči nyní nepustili do pásma Philadelphii a kotouč tak zůstal ve středním pásmu. Následně pak mohli jít hráči Lausanne zase do akce.
     
    32:15
    Střídání v týmu HC Lausanne: ze hřiště odchází Tobias Stephan, přichází Luca Boltshauser.
     
    31:59
    Následuje další komerční přestávka.
     
    31:50
    Tobias Stephan byl ve svém brankovišti hodně pozorný, sledoval puk, který měli hosté na svých holích a poté po střele Scotta Laughtona sklapl betony a neinkasoval.
     
    30:43
    Gostisbehere střílel na domácí branku, ale ta byla zablokována obranou Lausanne a kotouč je zase ve středním pásmu.
     
    30:02
    Jsme za polovinou základní hrací doby a domácí mají stále slušný náskok nad Philadelphií, nad kterou vedou 4:1.
     
    28:55
    Connor Bunnaman se napřáhl z pravého kruhu, ale Stephan byl připraven. Na druhé straně Robin Leone dorážel před Elliottem, jenž si také připsal zákrok.
     
    27:45
    Couturier znovu založil akci Letců, ale neměl nikoho, komu by přihrál. Kotouč tak získávají opět hráči Lausanne a míří do útočného pásma.
     
    26:59
    Zakázané uvolnění domácích stěhuje hru před Stephana, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    26:43
    Následuje další komerční přestávka.
    25:37 Claude GIROUX - 4:1
     
    25:37
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Nyní se už hosté oklepali a i když už byli v plném počtu a přesilovku nevyužili, v klasickém počtu hráčů už skórují. Couturier vyslal střelu z levé strany, kterou z bekhendu pak před Stephanem umístil pod horní tyč CLAUDE GIROUX – 4:1. Asistence: Sean Couturier.
     
    25:32
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    24:49
    Znovu se Letcům nepovedl přesilovkový zámek a to byla voda na mlýn pro Lausanne, které opět vyhazuje puk až před branku Elliotta.
     
    24:06
    První přesilovku hrají hosté a už se usadili v pásmu domácích, ale jejich pokus skončil mimo a hned na to se domácí celek osvobozuje.
     
    23:32
    Vyloučení v týmu HC Lausanne (Petteri Lindbohm – 2 min., hákování).
     
    23:02
    Střídání v týmu Philadelphia Flyers: ze hřiště odchází Carter Hart, přichází Brian Elliott.
    23:02 Joël VERMIN - 4:0
     
    23:02
    Lausanne právě vstřelilo branku!
    Další přesilová hra využita a domácí pokračují v destrukci Philadelphie. Jeffrey poslal na levý kruh přízemní přihrávku a JOËL VERMIN pak dělovkou propálil Harta, kterému tak ukončil dnešní působení mezi třemi tyčemi – 4:0. Asistence: Dustin Jeffrey.
     
    22:33
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Joel Farabee – 2 min., hákování).
     
    22:27
    Do ofsajdové pasti se dostali domácí hráči a hra je vykázána zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    20:57
    Na druhé straně se nepovedl útok domácích a hosté vyrazili do protiútoku. Dokonce musel Stephan hodně z branky, aby snížil střelecký úhel a i když měl prázdnou klec, Flyers se ke kotouči nedostali.
     
    20:15
    Letci jsou hned v úvodu druhé třetiny v pásmu soupeře, Claude Giroux střílel po zemi, avšak kotouč zachytila obrana soupeře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina tohoto zápasu je za námi a spokojenější mohou být rozhodně domácí hráči. Lausanne totiž nad týmem z NHL vede 3:0! Úvodní branka padla na začátku páté minuty a vsítil ji po individuální akci Yannick Herren. Hráči Lausanne nadále produkovali útočnou hru a brzy slavili další gól. V jedenácté minutě využil přesilovou hru Cody Emmerton a Letci ztráceli už dvě branky. A aby toho nebylo málo, za další tři minuty už na ukazateli skóre svítil stav 3:0. To od modré čáry napřáhl ke střele Joël Genazzi a kotouč se zastavil až za Hartem. Hosté tak překvapivě prohrávají a ve druhé třetině se budou snažit, aby své manko smazali. Čeká nás tak další zajímavá třetina, která začne přibližně ve 21:10.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Letci byli delší dobu v domácím teritoriu, ale na Stephana nevyslali žádnou nebezpečnou střelu. Nyní ještě před ním vybojovali asi poslední vhazování.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:39
    Provorov v obranné třetině sebral puk a projel do středu hřiště, poté ho poslal útočníkům Flyers, jenže ti ho nezachytili.
     
    18:07
    Oscar Lindblom si nabruslil na levý kruh a vyslal na Stephana jedovatou střelu, domácí brankář ale dalším zákrokem udržel tříbrankové vedení i čisté konto.
     
    17:37
    Claude Giroux se dostal do útočného pásma, ale byl tam sám. Poté se snažil ohrozit branku, ale jeho pokus byl sražen mimo ohrožení domácí branky.
     
    16:24
    Obránce Philadelphie sebral domácím útočníkovi kotouč a zavezl ho do útočného pásma. Tam se Flyers chvíli zdrželi a došlo i na skrumáž před Stephanem. Lindblom ale nedokázal dotlačit puk za jeho záda.
     
    15:34
    Hostům se nepovedla další akce a na druhou stranu se přiřítili domácí, tentokráte však před Hartem nezakončili.
     
    14:45
    Následuje další komerční přestávka.
    13:26 Joël GENAZZI - 3:0
     
    13:26
    Lausanne právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro hosty ze zámoří pořádná rána. Ti už totiž prohrávají o tři góly. Hned po vhazování v útočném pásmu napřáhl na modré čáře JOËL GENAZZI a puk se zastavil až v Hartově síti – 3:0. Asistence: Victor Oejdemark a Josh Jooris.
     
    12:55
    Další rána domácích, Cody Almond střílel z prostoru mezi kruhy a jeho pokus končí na betonu Harta. Ten poté nechal hru přerušit a vhazuje se před brankou Philadelphie.
     
    11:48
    Gostisbehere se snažil o svižnou střelu, která ale končí jen na obraně domácího celku, který zatím předvádí velmi pohledný hokej a je zatím lepším týmem.
     
    11:25
    Další komerční přestávka.
    10:29 Cory EMMERTON - 2:0
     
    10:29
    Lausanne právě vstřelilo branku!
    Přesilovka je využita a domácí tým vede nad Philadelphií už 2:0. Krásně sehraná přesilovková akce skončila přihrávkou na levý kruh, kde se ke střele dostal CORY EMMERTON a v síti Harta vymetl všechny pavučiny. Asistence: Christoph Bertschy.
     
    10:01
    Domácím se nabízí možnost, jak se dostat do dvoubrankového náskoku. Hrají totiž přesilovou hru při vyloučení Hayese.
     
    09:37
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Kevin Hayes – 2 min., sekání).
     
    09:19
    Travis Konecny z levé strany vystřelil, ale proti němu zasáhl pozorný domácí brankář Tobias Stephan, jenž dostal kotouč pod kontrolu.
     
    08:38
    Nepřesnosti v souhře Philadelphie a kotouč končí ve středním pásmu.
     
    07:54
    Na Harta mířila další střela, která mířila pod horní tyč Hartovy branky, avšak brankář Flyers zasáhl a podržel svůj tým, který už míří zase na druhou stranu.
     
    07:40
    Do slibně se rodící akce se dostával Scott Laughton, avšak nemohl ji dotáhnout do zdárného konce, neboť se vystavil ofsajdové pasti. Hra je proto vykázána do středního pásma.
     
    07:29
    Následuje první komerční přestávka.
     
    06:34
    Od vlastní branky zakládají hráči Lausanne další akci, Dustin Jeffrey pak clonil před Hartem, ale nakonec puk nedokázal před ním tečovat mezi tři tyče.
     
    05:34
    Letci se na druhé straně prezentovali střelou, která neměla gólové parametry a k puku se tak dostali opět domácí. Avšak před Hartem tentokráte nezahrozili.
    04:08 Yannick HERREN - 1:0
     
    04:08
    Lausanne právě vstřelilo branku!
    Krásná individuální akce v podání domácího YANNICKA HERRENA, který nabral ve středním pásmu rychlost, nabruslil si do útočného pásma a vystřelil. První pokus vyrazil Hart jen před sebe a následnou dorážku stejného hráče pak už nezachytil – 1:0. Lausanne se tak ujímají vedení. Bez asistence.
     
    03:52
    Kevin Hayes zvolil místo střely přihrávku, ale ta byla domácí obranou sražena mimo. Hosté se tak ke střele vůbec nedostali.
     
    03:14
    Carter Hart si připsal první zákrok, když lapil pokus Lindbloma, jenž vyslal pokus z pravého kruhu.
     
    01:46
    van Riemsdyk vyslal střelu na domácího brankáře a ten jeho pokus kryje. Následně pak otáčejí hráči Lausanne hru na opačnou stranu.
     
    01:00
    Domácí před Lyonem nevymysleli nic a do rychlé akce na druhé straně se dostali hosté z Philadelphie. Avšak Voráček střílel jen mimo tři tyče.
     
    00:19
    Letci jsou u puku a už se usadili před brankou Lausanne. Couturier hned vyslal střelu na Stephana, ale ten nemusel zasahovat. Pomohla mu obrana.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hymny dozněly, ještě byly představeny dresy obou týmů a zápas už tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    Jako první si vyslechneme hymnu USA, poté bude následovat ta švýcarská.
     
    Na ledě je vše připraveno k úvodní ceremonii a také k hymnám obou zemí.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Lausanne: Stephan (Boltshauser) – Grossmann, Junland, Frick, Lindbohm, Genazzi, Heldner, Nodari, Oejdemark – Leone, Jeffrey, Vermin – Keninš, Jooris, Bertschy – Almond, Emmerton, Moy – Herren, Froidevaux (C), Antonietti – Traber
    Trenér: Ville Peltonen

    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Sanheim, Provorov, Braun, Gostisbehere, Niskanen, Hagg, Myers, Morin – Konecny, Couturier, Giroux (C) – Voráček, Hayes, Farabee – Lindblom, Laughton, van Riemsdyk – Raffl, Bunnaman, Twarynski
    Trenér: Alain Vigneault

    Rozhodčí: Salonen, O'Halloran – Kaderli, Suchánek.
    Hráči Philadelphie si v neděli zatrénovali na ledě Lausanne, nechyběl ani Jakub Voráček.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI)
     
    Philadelphia Flyers

    Hosté z Philadelphie před odletem do Evropy sehráli šest přípravných utkání a dnešek tak pro ně bude poslední přípravou před pátečním kláním v Praze, kde už pro ně začne naostro nová sezóna v zámořské NHL. Příprava se ale Flyers moc nevede, jen jednou dokázali hráči Philadelphie zvítězit, pětkrát pak odešli z ledu jako poražený tým. V dnešním duelu proto švýcarskému Lausanne budou jistě favoritem, ovšem domácí do toho dají vše, aby hvězdného soupeře alespoň potrápili. Čeká nás tak hodně zajímavý souboj evropského týmu proti tomu zámořskému a rozhodně si ho nenechte ujít.
     
    HC Lausanne

    Pro domácí hokejisty ale samozřejmě i diváky to bude v Lausanne velký svátek. Utkat se s týmem NHL se nepoštěstí jen tak někomu. A jistě se už všichni aktéři na duel velmi těší. Hráči Lausanne už mají odehráno šest zápasů v novém ročníku švýcarské NL a zatím jsou na sedmém místě tabulky s bilancí tří výher a tří proher. V Lize mistrů se jim zatím daří nadmíru dobře, kde jsou v tabulce ve skupině D na prvním místě. Dnes však na chvíli zapomenou na hon o ligové body a o ty v LM a už se soustředí na tento hodně ostře sledovaný zápas.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům hokeje. Nová sezóna v NHL už doslova klepe na dveře a přípravné období skončilo. Nicméně ještě se odehraje jeden zápas v rámci Global Series předtím, než se v pátek v pražské O2 aréně odehraje utkání mezi Chicagem Blackhawks a Philadelphií Flyers, kde půjde o první duel obou celků v rámci zahájení sezóny NHL. Voráčkova Philadelphie Flyers sehraje duel na ledě švýcarského celku HC Lausanne.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 5. Herren, 11. Emmerton (Bertschy), 14. Genazzi (Oejdemark, Jooris), 24. Vermin (Jeffrey) – 26. Giroux (Couturier), 46. Bunnaman, 58. Couturier (Twarynski, Voráček)


    HC Lausanne: Stephan (33. Boltshauser) – Grossmann, Junland, Frick, Lindbohm, Genazzi, Heldner, Nodari, Oejdemark – Leone, Jeffrey, Vermin – Keninš, Jooris, Bertschy – Almond, Emmerton, Moy – Herren, Froidevaux (C), Antonietti – Traber
    Trenér: Ville Peltonen

    Philadelphia Flyers: Hart (24. Elliott) – Sanheim, Provorov, Braun, Gostisbehere, Niskanen, Hagg, Myers, Morin – Konecny, Couturier, Giroux (C) – Voráček, Hayes, Farabee – Lindblom, Laughton, van Riemsdyk – Raffl, Bunnaman, Twarynski
    Trenér: Alain Vigneault

    Rozhodca: Salonen, O'Halloran – Kaderli, Suchánek