St. Louis – Columbus 5:3 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | Colorado – Minnesota 3:2 (2:1 po s.n.)
Winnipeg – Calgary 4:1 (kon.)
koniec
Winnipeg Jets
4:1 (1:0, 0:0, 3:1)
Calgary Flames
cz Pondelok 23.09.2019, 02:00 • Bell MTS Place, Winnipeg • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z přípravného zápasu na nový ročník National Hockey League. Od dvou hodin se můžeme těšit na ryze kanadský souboj mezi Winnipegem Jets a Calgary Flames!
     
    Winnipeg Jets

    Jen těžko by se hledal tým, u kterého visí tolik otazníků, jako je tomu právě u Jets. Kanadský klub neví, zda bude moci i nadále počítat s populárním obráncem Byfuglienem a navíc se stále nedohodl na podmínkách smlouvy s mladými útočníky Kylem Connorem a Patrikem Lainem. Probíhající přípravu Winnipeg zahájil prohrou 0:2 v Edmontonu, po které hrál dvakrát doma. S Wild uhrál pozitivní výsledek 4:1 a naposledy těsně prohrál v prodloužení se St. Louis. Trenér Paul Maurice dneš vyšle na plac velmi nezkušenou obranu. Jedinou výjimkou bude ruský bek Dmitrij Kulikov. Největší zbraní naopak bude první útok s Ehlersem, Scheifelem a Wheelerem. Šanci by měl dostat i český centr Michael Špaček.

    Očekávaná sestava: Brossoit (Berdin) – Kulikov, Heinola, Poolman, Bitetto, L. Green, Stanley – Wheeler, Scheifele, Ehlers – Roslovic, Little, Vesalainen – L. Shaw, Špaček, Appleton, Griffith, Suess, Luoto.
     
    Calgary Flames

    Celek z Alberty udělal po loňském fiasku v prvním kole play-off pár zajímavých trejdů se svým největším rivalem z Edmontonu, ale jinak udržel kostru týmu pohromadě. Největší opory se dnes v Bell MTS Place ale nepředstaví, šanci dostanou hlavně nadějní mladíci, mezi které patří i v dobré formě hrající slovenský útočník Adam Růžička. Ze zkušenějších pardů jdou vypíchnout jména jako Brodie, Stone, Ryan nebo testovaný bek MacDonald. Do brankoviště dnes budou připraveni Cam Talbot a Arťom Zagidulin. Flames budou hrát už pátý přípravný zápas. Z dvojutkání proti Vancouveru získali tři z pomyslných čtyř bodů, posléze přestříleli 6:4 San Jose, ale naposledy padli 2:6 v Edmontonu.

    Očekávaná sestava:
    Talbot (Zagidulin) – Brodie, M. Stone, Valijev, Jelesin, MacDonald, R. Hamilton, Kylington – Ryan, Rieder, Smith-Pelly, Czarnik, Froese, Grenier, Pelletier, Kirkland, Robinson, Růžička, Lomberg, Tuuola, Mangiapane.
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Brossoit (Berdin) – Kulikov, Heinola, Poolman, Bitetto, L. Green, Stanley – Wheeler (C), Scheifele, Ehlers – Roslovic, Little (A), Vesalainen – L. Shaw, Špaček, Appleton – Griffith, Suess, Luoto.

    Calgary Flames: Talbot (Zagidulin) – Brodie (A), MacDonald, M. Stone (A), Kylington, Jelesin, Valijev – Czarnik (A), Quine, Rieder – Robinson, Gawdin, Mangiapane – Tuulola, Froese, Pelletier – Smith-Pely, Růžička, Grenier.

    Rozhodčí: Dunning, StLaurent – B. Gawryletz, Miller.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:45
    Jets ubránili první hostující útok a prostřednictvím Ehlerse vyrazili vpřed. Wheeler po jeho zadovce našel v pravém kruhu Kulikova, jehož střelu srazil Czarnik do ochranné sítě.
     
    00:50
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí už po padesáti vteřinách otevírají skóre! Základem bylo vyhrané buly Littlea. Poolmanovu následnou střelu Talbot jenom vyrazil a číhající JACK ROSLOVIC při dorážce nezaváhal. Asistence: Tucker Poolman, Bryan Little.
    00:50 Jack ROSLOVIC - 1:0
     
    01:57
    Buddy Robinson nastřelil kotouč do útočného pásma Flames, kteří se snaží vymanit z bojů u mantinelů. Za Jets je poprvé na ledě český útočník Špaček.
     
    02:20
    Jelesinovi utekl puk z modré čáry do středního pásma. Z hloubi pole pak přišla přihrávky do jízdy pro Smithe-Pellyho, ale ten Brossoita zprava neprostřelil.
     
    03:07
    Kulikov si udělal místo ke střele švihem od modré čáry. Puk s přispěním Talbota skončil na zadním mantinelu, kde ještě pokračuje domácí ofenziva.
     
    03:25
    Ville Heinola z levého mantinelu nahodil kotouč přesně do lapačky Cama Talbota, který se rozhodl zastavit hru.
     
    03:49
    Scheifele podržel puk za hostující brankou, zpoza které zkusil Talbota překvapit Wheeler, ale bývalý gólman Edmontonu si spodek branky pohlídal.
     
    04:00
    První přesilová hra pro Winnipeg! Za hákování Poolmana míří na trestnou lavici hostující útočník Jakob Pelletier.
     
    04:18
    Michael Stone díky vyhranému vhazování odpálil kotouč přes celé hřiště, zastavovat jej musel až Laurent Brossoit v brance Jets.
     
    04:36
    Stanley vynikající přihrávkou z obrany vysouval Tobiase Riedera, který byl včas zakřižován a Brossoit díky tomu zasahovat nemusel.
     
    05:10
    Mark Scheifele míchal na levém kruhu, odkud nabil na střelu golfákem Heinolovi, ale Talbotův beton kotouč vyrazil někam do rohu.
     
    05:38
    Ehlersovu přihrávku na modrou čáru vystihl Buddy Robinson. Závěr oslabení mohou Flames strávit hodně daleko od své branky.
     
    06:00
    Hosté v plném počtu.
     
    06:02
    Scheifele v přečíslení tři na dva rozdal puk Wheelerovi, který zprava hledal před brankou Ehlerse, ale dánský útočník na prudký pas nedosáhl.
     
    06:42
    Alexandre Grenier se šikovně otočil před pravým kruhem, odkud i propagačně vystřelil, ale na překvapení brankáře Brossoita to nestačilo.
     
    06:47
    Oliver Kylington hned po buly přihrával podél modré čáry. Michael Stone mohutně napřáhl a solidní ranou vyprášil Brossoitovu lapačku.
     
    07:16
    Glenn Gawdin vybojoval puk v rohu útočného pásma, jenže přihrávka před branku spoluhráče Mangiapaneho nenašla.
     
    07:49
    Logan Stanley přenechal rozehrávku Greenovi, jehož prudký pas skončil nevynuceným zakázaným uvolněním.
     
    08:18
    Joona Luoto nezpracoval přihrávku do středního pásma. Hosté ale dopadli ještě hůře a po icingu si musí poradit s vhazováním u Cama Talbota.
     
    08:49
    Alan Quine se svými křídly stále nemůže opustit ledovou plochu. Na vině jsou další dva icingy, které teď malinko rozkouskovaly devátou minutu zápasu.
     
    09:12
    Mark Scheifele vyhrál buly na Poolmana, ale situace z prvního gólu se v tomto případě neopakovala. Po zákroku Talbota neměl kdo dorážet.
     
    09:56
    Růžičkovo nahození za svou brankou zastavil Brossoit. Kotouč útočné pásmo Flames neopustil, ale dobře bránění Flames se ke střele dostat nemohou.
     
    10:36
    Nekompromisní nástřel Stonea už se stal snadnou kořistí pro domácí beky. Green ale přihrával k červené čáře na Špačka a ten protečoval puk na icing.
     
    11:17
    První útok Calgary se na několik desítek vteřin usadil v útočném pásmu, jenže vymyslel jen dvě nepřesné střely od modré od Kylingtona a Stonea.
     
    12:09
    Tryskáče nastalou situaci ve své třetině uklidnily. Luke Green drží puk za Brossoitem a čeká, až všichni ostatní muži v modrém vystřídají.
     
    12:42
    Další hluché střídání Winnipegu, po jehož nahození se hra z trochu záhadného důvodu přerušila. Pokračovat se bude po reklamní přestávce.
     
    13:06
    Jets malinko zaváhali při rozehrávce od vlastní branky. Trochu viny na tom měl i Brossoit, který vzápětí vyřešil Růžičkovu střelu z takřka nulového úhlu.
     
    13:43
    Brodieho přihrávka minula Mangiapaneho o několik metrů, a tak se kotouč doklouzal až na zakázané uvolnění.
     
    14:13
    Mangiapane svou zadovkou oslovil Robinsona, který to zkusil z vrcholku levého kruhu. Brossoit puk pravým betonem vyrazil a měl i trochu štěstí, že se Flames nedostali k dorážce.
     
    14:57
    Osmnáctiletý finský obránce Ville Heinola nezpracoval přihrávku od Michaela Špačka a Winnipeg kvůli tomu na chvíli ztratil postavení v útočném pásmu.
     
    15:36
    Velká chyba Laurenta Brossoita, který ze zadního mantinelu rozehrál přesně na hůl Peleltiera. Ten hned střílel podél brankové čáry, ale kotouč mezi nohama vracejícího se domácího brankáře neprošel.
     
    16:17
    Seth Griffith si nachystal střelu z osy hřiště. Cam Talbot se zmohl aspoň na vyražení puku a pak měl co do činění i s dorážkou téhož hráče.
     
    16:39
    Nemalé zmatky v obraně Calgary ukončila až Poolmanova střela zpoza levého kruhu, která zaplula do nachystaného Talbota.
     
    17:21
    Hosté chtěli střídat, a tak jenom odevzdali puk Heinolovi, který ho aspoň na pár vteřin zavezl do blízkosti Cama Talbota.
     
    17:54
    Adam Růžička z pravého mantinelu nahazoval puk do brankoviště, u kterého číhal jeden z jeho spoluhráčů, ale ten Brossoita nijak neohrozil.
     
    18:28
    Pokus Quinea z levého křídla neprošel přes jednoho z protihráčů. O moc lepší nebylo ani následné nahození německého útočníka Riedera.
     
    18:54
    Michael Stone trefil od modré čáry jenom zadní mantinel. Protiútok klubu z Alberty pro změnu skončil kvůli postavení mimo hru.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:33
    Hře Calgary zatím chybí nějaká lepší myšlenka. Hráči v bílém neustále jenom nahazují a ještě nám neukázali prakticky žádnou pořádnou kombinační akci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Na první gól utkání mezi Winnipegem a Calgary jsme nemuseli čekat ani minutu, neboť Poolmanovu střelu hned v padesáté vteřině dorazil za Talbotova záda Jack Roslovic. Winnipeg měl později ještě několik dobrých střídání, ale druhý gól zatím nepřidal. Žádný zásah nebyl k vidění ani na druhé straně, kde si Flames nevytvořili prakticky žádnou šanci. Největší hrozbou pro Jets byly vlastní chyby v rozehrávce, které však Brossoit vždy napravil.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 11 – 10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Střelecký účet druhé třetiny otevřel Seth Griffith, který prudce vystřelil z levého mantinelu a Talbot rozhodně nepředvedl úplně nejlehčí zákrok.
     
    20:56
    Brodie se vysunul až na hrot útoku. Zakončení si ale rozmyslel a nakonec ještě dal puk na modrou, odkud branku netrefil Czarnik.
     
    21:23
    Nemalé zdravotní problémy teď potkaly NIkolaje Ehlerse, který po zablokování střely hodně ztěžka odkulhal na střídačku. Fanouškům Winnipegu nyní asi zatrnulo.
     
    22:22
    Nahození Špačka dojel Appleton. Puk mu u zadního mantinelu ale utekl a teď je o něj sváděn obrovský boj na levém křídle.
     
    22:55
    Logan Shaw to vyzkoušel právě z blízkosti levého hrazení. Talbot zasáhl, načež se k dorážce neprotlačil Michael Špaček.
     
    23:46
    Winnipeg po boji ve střední pásmu jenom odevzdal kotouč Rinatu Valijevovi, z jehož rozehrávky se vyklubal trošku zbytečný icing.
     
    24:03
    Domácí fanoušci si mohou oddechnout. Nikolaj Ehlers je po bolestivém zablokování Brodieho střelu zpátky na ledové ploše.
     
    24:25
    Právě Ehlers shodil puk na směrem k modré čáře, kam z druhé vlny přijel Wheeler a střelou švihem přidělal Talbotovi menší prácičku.
     
    25:03
    Bitetto vystihl špatnou rozehrávku Talbota, který se ale stihl vrátit do brankoviště a střelu zpoza levého kruhu vyrazil. Na druhé straně předvedl zajímavou individuální akci Rieder.
     
    25:13
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Luke Green – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hřiště).
     
    25:20
    Prostor na přesilovce dostal i slovenský talent Růžička, po jehož vyhraném vhazování otestoval Brossoitovu pozornost Alan Quine.
     
    25:43
    Kulikov nepustil hosty zpět do obranného pásma Winnipegu. T. J. Brodie si musí rozmyslet další rozehrávku od vlastní modré čáry.
     
    26:08
    Dobrou práci v oslabení teď odvedli Špaček a Appleton. Calgary zůstává hodně daleko od Brossoita a domácí naopak v klidu střídají.
     
    26:54
    Rozhodně to není povedená početní výhoda. Jets si třikrát získali puk a nenechali hostující hráče nijak kombinovat u Laurenta Brossoita.
     
    27:08
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Andrew Mangiapane – 2 min., podrážení).
     
    27:13
    Domácí v plném počtu.
     
    27:28
    Scheifele přihrál na střed Littleovi, který chtěl střílet z mezikruží, ale Michael Stone kotouč na Talbota nepustil.
     
    27:59
    Jets rozjeli parádní kombinaci, o které si dnes mohou hosté nechat jenom zdát. Vše skončilo chycenou střelou z levého kruhu od Marka Scheifeleho.
     
    28:18
    Tobias Rieder s Gawdinem aspoň na pár vteřin dostali puk pryč z obranné poloviny Flames. Domácím ale stále zbývá dost času na využití přesilovku.
     
    28:49
    A ještě jedna pochvala pro Glenna Gawdina, který se šikovně postavil před Logana Stanleyho a jeho střelu od modré čáry obětavě zablokoval.
     
    29:08
    Hosté v plném počtu.
     
    29:48
    C. J. Suess dojel nastřelení MacDonalda, ale puk do bezpečí nedostal. Jets se později provinili zakázaným uvolněním.
     
    30:12
    Oliver Kylington pozorně sledoval rozjetého Růžičku, kterého chtěl vyslat do úniku, ale slovenský útočník o chloupek delší pas nezpracoval.
     
    30:46
    Roslovic si tělem pokryl kotouč před Valijevem. Ten s ním ale zůstal při objíždění branky a v křídelním prostoru ho od kotouče čistě odseparoval.
     
    31:28
    Zakázané uvolnění Flames se nepíská. Poolman musel rozehrávat, ale Scheifeleho následnou přihrávku překazil Buddy Robinson.
     
    31:54
    Logan Shaw jednoznačně přebruslil MacDonalda, přes kterého se dostal až před branku, jenže bekhendovým blafákem na Talbota nevyzrál.
     
    32:44
    Další dlouhatánská pasáž bez přerušení končí až nyní. Špaček vydoloval puk u zadního mantinelu a rychle posunul puk před rozjetého Luota, jehož střelu z jedničky Talbot lapil.
     
    32:56
    Přes Greena propadl kotouč k rozjetému Mangiapanemu, který místo střely ještě hledal Gawdina, ale ten nedostal od obránců Jets povolení ke střele.
     
    33:07
    Gawdin zakončoval až teď, ale kotouč byl sražen k Mangiapanemu, který z bezprostřední blízkosti nenašel žádnou skulinku v postoji Laurenta Brossoita.
     
    33:47
    Scheifele vystřelil přes obránce nepřesně. Na druhé straně se rýsovala velká šance pro Czarnika, ale rychlý kontr zastavilo odpískání ofsajdu.
     
    34:15
    Scheifelemu utekl kotouč před útočnou modrou, Dmitrij Kulikov si ho od něj vzít nemohl, jinak by bylo pískáno další postavení mimo hru.
     
    34:41
    Adam Růžička marně sprintoval za hodně nepřesným pasem z obrany Calgary. Zakázané uvolnění znamená buly po levici Cama Talbota.
     
    35:53
    Plameny se ani na několik pokusů neusadily v útočném pásmu. O to samé se nyní snaží i domácí, kteří také čelí velice pozorné obraně.
     
    36:29
    Od jednoho z domácích hráčů se odrazil kotouč na Glenna Gawdina, který bez podpory z řad spoluhráčů vystřelil z vrcholku levého kruhu a získal aspoň buly před Brossoitem.
     
    36:38
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Buddy Robinson – 2 min., vysoká hůl).
     
    36:55
    Scheifeleho pas z levého kruhu letěl před brankoviště, ale Nikolaj Ehlers byl bez šance rychle letící puk zpracovat.
     
    37:42
    Wheeler převzal puk od solidně hrajícího Heinoly, jenže švihem z pravého kruhu prostor mezi třemi tyčemi hostující branky netrefil.
     
    38:04
    Byron Froese našel puk na hokejce a neunáhlil se s jeho vyhozením, čímž pošetřil několik cenných vteřin z oslabení.
     
    38:35
    Logan Stanley propadl na útočné modré. Czarnik upaloval do samostatného úniku, ale vracející se Shaw mu na poslední chvíli zakončení překazil.
     
    38:38
    Hosté v plném počtu.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:03
    Rieder si zpracoval dlouhý pas na pravém konci modré čáry, díky dobrému zrychlení se ocitl u Brossoita, ale čisté konto mu ani v tomto případě nesebral.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství o osudu celého zápasu příliš nenapovědělo. Hrál se vyrovnaný hokej, ale vyložených šancí na změnu skóre bylo jako šafránu. Cam Talbot s Laurentem Brossoitem všech sedmnáct střel pochytali a na těsném vedení Winnipegu 1:0 se hlavně kvůli nim nic nezměnilo.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 18 – 20 (11:10, 7:10).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Kulikovova střela od modré čáry byla sražená. Wheeler pak zabojoval o puk na pravém mantinelu, ale přihrávku na střed sebral Kylington.
     
    40:57
    Bitteto přijel ze střídačky do útočného pásma a okamžitě dostal puk na střelu z první, kterou dobře postavený Cam Talbot vcelku bezpečně vyrazil.
     
    41:27
    Od modré čáry to zkusil také Luke Green, ale Talbotova vyrážečka opět splnila svůj účel. Jets hned vzápětí přišli o útočné pásmo.
     
    42:08
    Stanley už poněkolikáté zásadně zachyboval na útočné modré. Naštěstí pro něj Froeseho střela z brejku dvou na jednoho byla Luotem sražená do ochranné sítě.
     
    42:38
    Luotova bekhendová přihrávka zpoza koncové čáry nenašla nikoho v modrém. Griffith pak našel na pravém křídle Ehlerse, ale ten ve finále nevystřelil ani nenahrál.
     
    43:08
    Winnipeg je na startu třetí části hodně aktivní. Talbot si musel připsat dva další zákroky, když nejprve vyrazil Kulikovovu ránu od modré a pak i bekhendový pokus Ehlerse, který vyjel zpoza branky.
     
    43:35
    Grenier se na zadním mantinelu postaral o Wheelera, jenže elitní formace Jets se do pásma rychle vrátila. Bittetovu dělovku zpoza levého kruhu Talbot rovněž zlikvidoval.
     
    44:28
    Rieder nabral dobrou rychlost, díky které se odpoutal od svého strážce, ale z ostrého úhlu pak nepřekonal Brossoita, který byl přilepený na pravé tyči.
     
    45:06
    Michael Stone našel z obranného pásma u středového kruhu Mangiapaneho, jenž byl Heinolou vytlačen mimo palebnou pozici.
     
    45:38
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Dmitrij Kulikov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    46:00
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames využívají přesilovou hru a po šesti minutách hry ve třetí třetině srovnávají na 1:1! Czarnik opětovně dojel svou vlastní sraženou přihrávku a z pravého křídla posílal puk za branku. Tam byl Alan Quine a pohotovou nahrávkou našel u brankoviště operujícího ADAMA RŮŽIČKU, jenž si potáhl puk na forhend a včas ho dloubl přes levý beton poprvé překonaného Brossoita. Asistence: Alan Quine, Austin Czarnik
    46:00 Adam RŮŽIČKA - 1:1
     
    46:45
    Suess si na pravém křídle obhazoval protihráče, ale ke kotouči se už nevrátil. Pokračující akce Winnipegu přinesla jen ofsajd.
     
    47:06
    Scheifeleho svižná střela tahem byla nepřesná. Vzápětí neuspěl ani jeho tradiční parťák Wheeler, který trefil jen některého ze soupeřů.
     
    48:09
    Little se štěstím prostrčil kotouč doprava na Roslovica, který mu ještě vracel puk před branku, ale tam už zaúřadovala defenziva Flames.
     
    48:37
    Kotouč vyletěl mimo hrací plochu, což je v tomto utkání velmi ojedinělý jev. Vhazovat se bude u modré čáry před střídačkou Winnipegu.
     
    49:03
    Špaček si vyjel k modré čáře a na chvíli si vyměnil pozici s Poolmanem, který se podíval na útočný výlet, jenže Riedera na zadním mantinelu neobešel.
     
    49:26
    Tak ta musela štípnout. Austin Czarnik měl prostor na mohutný nápřah a z pravého kruhu tvrdě vypálil do hrudníku Laurenta Brossoita, jenž si ani nestihl přiložit lapačku k tělu.
     
    49:43
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté podruhé inkasují bezprostředně po vhazování a od poloviny třetího dějství tak musí znovu pracně dotahovat jednogólové manko! Po Scheifelem vyhraném buly zablokoval jednu ze střel Smith-Pelly. Puk se dostal na modrou k Bittetovi, jehož pokus Talbot vyrazil a puk se pro něj smolně odrazil přesně na bekhend dorážejícího BLAKEA WHEELERA. Anthony Bitetto.
    49:43 Blake WHEELER - 2:1
     
    50:22
    Po přihrávce rukou a komerční přestávce se znovu hraje. Do ofenzivy se opět ženou domácí Jets, kteří by rádi odskočili na rozdíl dvou gólů.
     
    50:55
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Celek z Manitoby skutečně zvyšuje a poprvé vede o dvě trefy! Griffith vrátil puk z rohu útočného pásma na modrou čáru, odkud zkusil štěstí Logan Stanley a JOONA LUOTO protečoval kotouč do Talbotovy klece. Asistence: Logan Stanley, Seth Griffith.
    50:55 Joona LUOTO - 3:1
     
    51:46
    Anthony Bitetto využil volné uličky a podél levého mantinelu se dostal až do zajímavé střelecké pozice, kterou malinko znegoval jen propagační střelou švihem.
     
    52:22
    Glenn Gawdin dostal perfektní průnikovou přihrávku mezi dvojici obránců. Zakončení bekhendovým blafákem mu však pravou nohou pokazil vynikající zákrok Brossoita.
     
    52:57
    Rinat Valijev si dává hodně načas s rozehrávkou, a tak hostům rychle utíkají vteřinky zbývající na vstřelení dvou gólů.
     
    53:41
    Špačkova formace se usadila v útočném pásmu. Stanley od modré branku o velký kus minul a český útočník na konci střídání kotouč odevzdal Brodiemu.
     
    54:11
    Brodieho přihrávka přes celé kluziště nenašla nikoho v bílém dresu, ale to samé víceméně platilo i o následné snaze domácího týmu.
     
    54:49
    Růžička neobešel Greena a z nouze přihrával do druhé vlny, jenže všichni ostatní hráči Flames se v daný moment ještě zdržovali někde ve středním pásmu.
     
    55:01
    Scheifele přihrál z pravého mantinelu na Ehlerse, jehož střela trefila hokejku blokujícího Valijeva a kotouč rozvlnil jenom ochrannou síť.
     
    55:48
    Mark Scheifele elegantně projel do útočného pásma, kde se ke střele dostal Blake Wheeler, ale Cam Talbot tentokrát zasahovat nemusel.
     
    56:06
    Smith-Pelly přihrál o mantinel na Gawdina a založil tím přečíslení dvou na jednoho. Centr druhé hostující formace vzal zakončení na sebe a trefil tyč!
     
    56:49
    Neposedný kotouč zkrotil na své hokejce Little, který však nemohl hrát kvůli signalizovanému ofsajdu. Oba celky střídají a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    57:04
    Michael Stone přihrával po prknech za domácí branku, kde byl jeden z jeho spoluhráčů podražený, ale hlavní rozhodčí to nechalo úplně v klidu.
     
    57:47
    Andrew MacDonald napřáhl od modré. Branku o kousek netrefil, ale Flames i tak dostali Špačkovu formaci pod menší tlak.
     
    58:24
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Calgary teď mělo trochu smůlu, protože Talbot odjel na střídačku zrovna ve chvíli, kdy z pravé strany nepřesně přihrával T. J. Brodie. Přes Scheifeleho a Wheelera se puk dostal na NIKOLAJE EHLERSE a ten neměl problém trefit nikým nehlídanou branku. Asistence: Blake Wheeler, Mark Scheifele.
    58:24 Nikolaj EHLERS - 4:1
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:08
    Ville Heinola si za rozhodnutého stavu dovolil drzou individuální akci v útočném pásmu. Tu dokázal i zakončit, nicméně trefil jen Alexandra Jelesina.
     
    59:45
    Ještě jedno vhazování, které bude pro dnešek asi tím posledním. Heinola chtěl po soubojích u mantinelu dloubnout puk do středu hřiště, nicméně ho poslal až na icing.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Winnipeg si po gólu Roslovica z padesáté vteřiny zápasu kontroloval vedení až do šestačtyřicáté minuty, kdy svou dobrou formu potvrdil gólem na 1:1 Adam Růžička. Jets se toho ale nelekli a zanedlouho si díky gólům Wheelera a Luota rychle vypracovali dvougólový náskok. S papírově slabším týmem hrající Flames se na zdramatizování už nezmohli a pár vteřin po odvolání gólmana navíc inkasovali od Ehlerse branku na konečných 4:1 pro Winnipeg.
     
    Střely na branku: 29 – 23 (11:10, 7:10, 11:3).
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Laurent Brossoit (WPG) 22 zák., 1 gól, 95,7%
    2. Joona Luoto (WPG) 1+0
    3. Ville Heinola (WPG) 0+0.
     
    Československá stopa v utkání
    Michael Špaček (WPG)
    0+0, 0 střel, čas na ledě 13:11
    Adam Růžička (CGY) 1+0, 3 střely, čas na ledě 15:13.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:44:42)

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 1. Roslovic (Poolman, Little), 50. Wheeler (Bitetto), 51. Luoto (Stanley, Griffith), 59. Ehlers (Wheeler, Scheifele) – 46. Růžička (Quine, Czarnik)


    Winnipeg Jets: Brossoit (Berdin) – Kulikov, Heinola, Poolman, Bitetto, L. Green, Stanley – Wheeler (C), Scheifele, Ehlers – Roslovic, Little (A), Vesalainen – L. Shaw, Špaček, Appleton – Griffith, Suess, Luoto.
    Calgary Flames: Talbot (Zagidulin) – Brodie (A), MacDonald, M. Stone (A), Kylington, Jelesin, Valijev – Czarnik (A), Quine, Rieder – Robinson, Gawdin, Mangiapane – Tuulola, Froese, Pelletier – Smith-Pely, Růžička, Grenier.

    Rozhodca: Dunning, StLaurent – B. Gawryletz, Miller

    Diváci: 15 325