Inter – Slavia 4:0 (kon.)
koniec
Inter Miláno
4:0 (1:0)
SK Slavia Praha
cz Utorok 17.09.2019, 14:00 • Stadio Ernesto Breda, San Giovanni • UEFA Youth League
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Všem příznivcům fotbalu přeju krásné úterní odpoledne! Vítám vás při sledování mládežnické Ligy mistrů, v němž se pražská Slavia představí na půdě Interu Milán.
     
    Inter Milán

    Mladíci Interu budou v utkání jasným favoritem. V loňském ročníku Primavery obsadil tento italský celek skvělé druhé místo, když ve finále nestačil akorát na Atalantu. Dařilo se i v přípravě, Inter odehrál šest utkání s bilancí tří výher a tří remíz. Uplynulý víkend už odstartovala nová sezóna a Milánští zvítězili na půdě Pescary těsně 3:2
     
    SK Slavia Praha

    Nejen Trpišovského Slavia, ale i dorost si může užívat pobyt mezi největší evropskou špičkou. Proti Interu bude celek z našeho hlavního města jasným outsiderem, avšak každý zápas začíná za bezbrankového stavu a překvapit může kdokoliv. Třeba i Slávisté, kteří loni díky lepšímu skóre získali dorostenecký titul a letos se po pěti kolech nacházejí na třetí příčce s dvanácti body.
     
    Úvodní sestavy:

    Inter Milán: Pozzer – Youte, Ntube, Pirola – Persin, Gianelli, Agoume, Schiro, Burgio – Vergani, Esposito
    Náhradníci: Stanković, Attys, Colombini, Fonseca, Oristanio, Squizzato, Vaghi

    SK Slavia Praha: Sirotník – Hošek, Vincour, Štětka, Kosek – Vít – Douděra, Vaněk, Červ, Felipe – Toula
    Náhradníci: Surovčík – Alijagić, Bárta, Křišťan, Matys, Zeronik, Zinhanovič
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Italský Inter vstoupil do utkání v tmavě modrých dresech, Slavia zvolila tradiční červeno-bílou kombinaci.
     
    3
    Domácí celek se okamtlzite chopil míče a kombinační hrou se snaží najít vrátka v defenzivě soupeře.
     
    4
    U právě lajny dostal dostatek místa na centr Burgio, ovšem forvarda Verganiho si výborně pohlídal kapitán Vincour.
     
    5
    I český celek se pokusil o jakousi souvislejšilí akci, avšak rozehru středem hřiště skvěle přečetl Agoume.
     
    6
    Slávisté se nyní dostali na polovinu Interu. Rychlý kontr se pokusil zakončit Toula, ten však trefil hned prvního stojícího hráče.
     
    7
    Tak to je velká nepříjemnost. Po srážčce s hráčem končí zápas pro jedničku Slavie Sirotníka, který přenechává místo mezi tyčemi Surovčíkovi.
     
    7
    Zatím to není hra na jednu stranu, a to se nám pochopitelně líbí! Tým z našeho hlavního města působí sympatickým dojmem, alavnějšího protivníka se rozhodně nezalekl.
     
    8
    Z hrnaice šestnáctky vypálil Edoardo Vergani, naštěstí pro Surovčíka mířil těsně vedle.
     
    9
    Rychlý brejk Sešívaných táhl po pravé lajně Douděra, jenž přihrávkou pod sebe hledal Vaňka. Bohužel ho nenašel.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka zatím probíhá ve vyrovnaném duchu, celek z hlavního českého města se drží statčně, nepouští soupeře do nějakých velkých šancí.
     
    11
    Za obranu si teď výborně naběhl Sebastiano Esposito, Schiro naštěstí přihrával příliš pozdě, píská se ofsajd.
     
    12
    Bude se rozehrávat standardní situace. Burgio si dobře pokryl balón a posléze se nechal faulovat stoperem Štětkou.
     
    13
    Zajímavý signál Milánských, kdy Vergani prodlužoval na zadní tyč. Hošek na poslední chvíli odvrátil před Gianellim alespoň na rohový kop.
     
    14
    Ani rohový kop nepřinesl žádné větší nebezpečí, nejvýše totiž vyskočil kapitán Tomáš Vincour.
     
    15
    Po pravé lajně se rozhodl k výletu do ofenzivy bek Hošek, jenž v souboji nastřelil Persina do nohy a vybojoval tak autové vhazování.
     
    16
    Inter po zisku míče rozjel rychlý brejk, nahrávku na Burgia ale výborně ve skluzu zblokoval vracející se středopolař Vaněk.
     
    17
    Sebastiano Esposito se pokusil nasimulovat penaltu pro údajný kontakt se Štětkou. Hlavní rozhodčí tento úmysl nespolkl, naopak udělil domácímu hráči žlutou kartu za simulování.
     
    18
    Hodně jsou slyšet i fanoušci Slavie, kteří do Itálie přijeli samozřejmě hlavně kvůli večernímu střetnutí. Ale je fajn, že dorazili podpořit i mladíky.
     
    19
    Tentokráte o faulu nebylo pochyb a sudí dokonce i udělil žlutou kartu. Provinil se Michal Hošek, jenž zezadu poslal k zemi Verganiho.
     
    20
    Esposito váhal s břebráním kulatého nesmyslu až příliš dlouho. Mezitím k němu doběhl Vincour a balón odpálil do bezpečné vzdálenosti od branky.
     
    21
    Velmi rychlé nohy nyní ukázal Joao Felipe. Brazilec proběhl středem hřiště, poté však nepřesně hledal na pravé straně nabíhajícího Douděru.
     
    22
    Na krátko rozehraný přímý kop domácích Slávisty z kolejí nevyvedl, naopak velmi rychle dostoupil k soupeři Červ a míč nakonec i získal.
     
    23
    Úřadující český mistr se nebojí do kombinace zapojit i gólmana Surovčíka, který původně nastupoval jako dvojka, avšak po zranění kolegy Sirotníka musel jít do branky on.
     
    24
    Hosté se nebojí v případě potřeby sáhnout ani k faulu. Jeden takový předvedl těsně za polovinou hřiště středopolař Lukáš Červ.
     
    25
    Jakub Surovčík musel vytáhnout těžký zárkok proti ráně Burgia z levé strany. Následovat bude rohový kop.
     
    26
    Po rohovém kopu se do vzduchu opět vyšponoval gólman Surovčík, jehož nikdo nedokázal přehlavičkovat.
     
    27
    Tlak Interu pomalu, ale jistě sílí. Kžižná rána Persina naštěstí proletěla těsně vedle slávistické svatyně.
     
    28
    Do těžké pozice přihrával VIncour Surovčíkovi. Ten se osvobodil jen za cenu odkopu do zámezí.
     
    29
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Favorit zápasu se ujímá vedení! Dobrý balón do šestnáctky od Agoumeho dostal do šestnáctky SEBASTIANO ESPOSITO, jenž se krásně uvolnil kolem osobního strážce a poté s velkým přehledem prostřelil bezmocného gólmana.
    29. Sebastiano ESPOSITO - 1:0
     
    31
    Na Sešívané teď čeká přetěžký úkol. Pokud si chtějí ze zápasu odvézt alespoň bod, musejí Interu vstřelit minimálně jednu branku.
     
    32
    Skvělý zákrok Surovčíka ještě drží český klub ve hře! Gianelli dostal mnoho volného prostoru středem hřiště. Ital si potáhl kuatý nesmysl blíže k bráně a následně vyslal technický pokus do pravého horního rohu, který slovenský gólman vyrazil levou rukou!
    32. Proti střele Gianelliho se zaskvěl Surovčík
     
    33
    Tlak Interu zdaleka nekončí. Naštěstí Agoumě hlavičkoval po rohovém kopu slabě vedle pravé tyče.
     
    34
    Slavii už se nedaří přihrávky ani na vlastní polovině, neboť soupeř presuje opravdu vysoko. Nahrávku Vincoura skvěle přečetl a vystihl Schiro.
     
    35
    Tibo Persyn vyzval beka Daniela Koseka k souboji jeden na jednoho. Český obránce se situace nezalekl a soka obral o balón.
     
    36
    Výbornou práci odvedl u rohového praporku Martin Douděra. Pravý záložník si výborně pokryl míč a nechal se faulovat Pirolou.
     
    37
    Standardku rozehráli Sešívaní na krátkon na kapitána Vincoura, jehož centr do pokutového území odvrátil do bezpečí stoper Michael Ntube.
     
    38
    David Štětka šikovně vystál Verganiho, jenž se nakoenc rozhodl o pokus přes obránce. Střela neletěla vůbec špatně, nakonec skončila těsně vedle pravé tyče.
     
    39
    Chybu v hostující rozehrávce se pokusil využít Riccardo Burgio, jenže táhl až moc dlouho balón sám. Mezitím byl totiž zdvojen dvěma protihráči a z této situace se italský mladík nedostal.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou domácí do kabin s jednobrankovým vedením v zádech?
     
    41
    Souboj sedmnáctek vyšel lépe pro tu českou, jelikož Lukáš Červ si postavil před soka tělo a Gianelli se vzápětí dopustil nedovoleného zákroku.
     
    42
    Michal Hošek zabojoval směrem dopředu, bohužel míč pro Sešívané nevybojoval, Inter má k dispozici autové vhazování.
     
    43
    Hodně riskantním skluzem šel David Štětka do souboje s Verganim. Český fotbalista měl velké štěstí, že trefil nejprve balón.
     
    44
    Velmi nepovedenou přihrávkou za obranu se prezentoval středopolař Slavie Matěj Vít. Pro kulatý nesmysl si bez větších potíží doběhl gólman Pozzer.
     
    45
    Do řad českého mistra přichází druhá žlutá karta. Michal Vaněk měl nohu v souboji s protihráčem příliš vysoko.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad ráemc prvního poločasu tři minuty.
     
    45+2
    K dalšímu prohřešku hostů došlo na polovině hřiště, tentokráte to nebylo nic závažného. Červ podrazil Agoumeho.
     
    45+3
    Zdá se, že první poločas už nám nic zajímavého nepřinese. Slavia se s jasným favoritem drží velmi dobře, rozhodně není bez šance na body.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Skončil první poločas utkání dorostenecké Ligy mistrů, po němž Inter vede nad Slavií nejtěsnějším možným rozdílem. Jediná branka přišla ve 29. minutě, kdy se Sebastiano Esposito nejprve pěkně zbavil obránce a poté dokázal i prostřelit gólmana. Slavia musela řešit nepříjemnost už v samotném úvodu, když v šesté minutě musel zraněného gólmana Sirotníka nahradit mezi tyčemi Jakub Surovčík.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Joao Felipe, přichází Jakub Zeronik.
     
    47
    Slávisté se v úvodu druhé půle snaží překvapit soupeře zvýšenou aktivitou, a to se zatím daří. Po zblokovaném centru Červa budeme sledovat rohový kop.
     
    48
    Vaněk rozehrál míč na Vincour, jenž posadil balón na hlavu Douděry. S jeho slabým pokusem ale neměl Pozzer žádné starosti.
     
    49
    Skvělou práci odvedl kapitán Tomáš Vincour. Po rohovém kopu Sešívaných se totiž do úniku hnal Esposito, ale Vincour přenul na vyšší rychlost, forvarda dohnal, dokonce přeběhl a nakoenc i obral o balón.
     
    50
    Nejen fotbalisté, ale i fanoušci si utkání ohromně užívají. Zatímco domácí příznivce není vůbec slyšet, tak slávističní fandové podporují bez přestání.
     
    51
    Standardku v podobě rohového kopu rozehrával i Inter, nepovedený centr na přední tyč odvrátil dlouhým odkopem Pirola.
     
    52
    Už to vypadalo, že Edoardo Vergani poběží sám na bránu, naštěstí vylétl nad hlavu pomezního praporek signalizující ofsajd.
     
    53
    Do odraženého balónu se z nějakých dvaceti metrů opřel vší silou Jacopo Gianelli. Míč prosvištěl vysoko nad brankou, Sutovčík mohl zůstat klidným.
     
    54
    Dlouhý odkop českého gólmana si našel Lukáš Červ, jenž ho dokázal udržet před Schirem, následnou přihrávku ale vystihl Burgio. Sešívání zůstanou u míče, budou vhazovat.
     
    55
    Postavení s obránci si nyní nepohlídal jediný útočník Adam Toula. Pomezní jeho postavení zaznamenal, i Slávistům je tudíž pískán ofsajd.
     
    56
    Bude se kopat penalta! Verganiho zezadu podrazil Štětka a ačkoli stoper trefil i balón, tak se rozhodčí odpískl "desítku" odpískat.
    56. Faul Davida Štětky, po němž následoval pokutový kop
     
    57
    Žlutou kartu dostává David Štětka (SK Slavia Praha).
     
    58
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    K exekuci penalty se postavil SEBASTIANO ESPOSITO, který si poradil s velkým přehledem. Rozhodl se pro levou stranu, Surovčík skočil opačným směrem.
    58. Sebastiano ESPOSITO - 2:0
     
    59
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Matěj Vít, přichází Nedžad Zinhasovič.
     
    60
    Po hodině zápasu tedy Sešívání ztrácejí už dvě branky a šance na nějaký bdový zisk tímto výrazně klesla. Avšak stále je třicet minut do konce a stát se může cokoliv.
     
    61
    Úřadující český mistr se vydal do útoku po levé lajně, jenže Daniel Kosek přes dobře stojícího Youteho odcentrovat nedokázal.
     
    62
    Nasimulovat penaltu se snažil Jakub Zeronik. K žádnému kontaktu s gólmanem nedošlo, což potvrdily i opakovaé záběry. Žlutá karta za herectví tedy je na místě.
     
    63
    Nejdříve přiletěl centr z pravé a poté i z levé strany. Ani jednou ale nedokázali Slávisté namířit mezi tři tyče.
     
    64
    Skoro to vypadá, jakoby se Inter spokojil s voubrankovým vedením a začal hrát více do defenzivy. Thoto pocitu uspokojenosti by mohli Sešívaní využít.
     
    65
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Riccardo Burgio, přichází Lorenzo Colombini.
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Tibo Persyn, přichází Niccolo Squizzato.
     
    66
    A také se o to snaží, avšak důležitým krokem je trefovat zařízení, a to se zatím nedaří. Nyní minul Michal Vaněk.
     
    67
    V polovině pdruhé půle nařizuje hlavní rozhodčí oběma celkům v teplém italském počasí pauzu na občerstvení.
     
    68
    Po chvilce oddechu může utkání pokračovat. Autovým vhazováním uvede míč do hry Youte.
     
    69
    Výborné přesení na levou stranu, kde si míč dobře zpracoval Hošek. Ten vzápětí předal dopředu volnému Červovi, jehož rána proletěla vedle pravé tyče.
     
    70
    Esposito průnikovou nahrávkou uvolnil Thomase Schira. Tomu ale výborně zmenšil úhel gólman Surovčík, mladý Ital z bezprostřední blízkosti brankáře překonat nedokázal!
    70. Schiro z bezprostřední blízkosti na Surovčíka nevyzrál
     
    71
    Od druhého zásahu Interu je skutečně lepším týmem pražská Slavia, domácí hrozí hlavně z rychlých brejků. Jediné, co tomu chybí, jsou již zmiňované přesné pokusy.
     
    72
    Douděra šikovným lobem zkoušel na zadní tyči najít nabíhajícího Zenorika, toho si ale pokryl stoper Michael Ntube.
     
    73
    Rohový kop nebezpečí pro svatyni Pozzera rovněž nepřinesl, nejvýše se totiž vyšplhal sedmnáctiletý obránce Pirola.
     
    74
    Opět jsme byli svědky dobré pobídky od Esposita, který pro změnu nahrával Verganimu. Surovčík ale včas zareagoval a byl u kulatého nesmyslu jako první.
     
    75
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Thomas Schiro, přichází Gaetano Oristanio.
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Sebastiano Esposito, přichází Matias Fonseca.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází David Štětka, přichází František Matys.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Michal Vaněk, přichází Jakub Křišťan.
     
    76
    Zajímavá kombinace středem hřiště hostům nevyšla, chytře myšlený pas Červa vystihl Agoume.
     
    77
    Na polovině hřiště došlo k souboji, v němž si Niccolo Squizzato pomohl loktem. Hlavní rozhodčí si toho všiml a píská faul.
     
    78
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Úřadující italský vícemistr si defenitivně pojišťuje tři body! Za vápnem vypálil bez přípravy čerstvý GAETANO ORISTANIO a baly to vskutku povedená rána. Surovčík se za balónem směřujícím k jeho levé tyči stihl pouze ohlédnout.
    78. Gaetano ORISTANIO - 3:0
     
    80
    V době, kdy se rozběhla závěrečná desetiminutovka základní hrací doby o vítězi již není pochyb. Inter vede o tři góly a podle očekávaní si připíše do tabulky vítězství.
     
    81
    Snaha Sešívaných vstřelit alespoň čestnou branku je sympatická. Snad se to bojovným dorostencům podaří, času je ještě dost.
     
    82
    Příležitost mají ze standardní situace, zezadu jednoho z hostujících fotbalistů nešetrně sjel Agoume.
     
    83
    Matěj Toula se dostal k hlavičce, avšak vzrušení bylo zbytečné, forvard se nacházel v postavení mimo hru. I přesto poslal svůj pokus těsně nad.
     
    84
    Naprosto zbytečný zákrok na útočné polovině, za který nemohlo přijít nic jiného, než žlutá karta. Hříšníkem se stal Niccolo Squizzato.
     
    85
    Ani ne o šedesát vteřin později se zažlutilo i na druhé straně, neboť František Matys zezadu zajel do protihráče až příliš důrazně.
     
    85
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Jacopo Gianelli, přichází Stefano Vaghi.
     
    86
    Slávisté budou dohrávat o deseti! Za nevybíravý náskok na Colombiniho byl totiž potrestán Michal Hošek a jelikož už jednu žlutpu kartu na kontě mel, tak putuje předčasně do sprch.
     
    87
    Početní převahu mohl okamžitě zužitkovat Matias Fonseca, ovšem jeho křižná rána se odrazila od levé tyče do pravé a poté do gólmana!
    87. Surovčík měl při střele Fonsecy obrovské štěstí, podržely ho tyče
     
    88
    Další ohrožení Surovčíkovy svatyně přišlo po rohovém kopu. Centr si na penaltě našel Ntube, jenž naštěstí pro Sešívané hlavičkoval nad.
     
    89
    A ještě se bude kopat jedna penalta! Fonseca udělal ve vápně pěknou kličku Zinhasovičovi, který soupeře podrazil.
    89. Zákrok Zinhasoviče vyústil ve druhou penaltu pro domácí
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90+1
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Tenotkráte si na puntík položil balón EDOARDO VERGANI. Ital se rozhodl pro stejnou stranu jako jeho spoluhráč a ačkoli si Surovčík na míč sáhl, vyrazit ho nedokázal.
    90+1. Edoardo VERGANI - 4:0
     
    90+3
    Zápas se dohrává na polovině Interu, kde se snaží poslední útočnou akci vymyslet Sešívaní.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou utkání dorostenecké Ligy mistrů, v němž Inter potvrdil roli favorita a porazil pražskou Slavii vysoko 4:0. V prvním poločase byli diváci svědky pouze jedné branky, pěknou individuální akci zakončil střelou mezi nohy gólmana Sebastiano Esposito. Ve druhé půli se jako první opět trefil sedmnáctiletý itallský forvard, který proměnil nařízenou penaltu. Definitivní razítko na vítězství Interu dal v 78. minutě střídající Gaetano Oristanio, jenž se prezentoval skvěle umístěnou střelou k pravé tyči. V 86. viděl za faul na Colombiniho druhou žlutou kartu obránce Hošek a italský mistr své země převahu dokázal zužitkovat, po zákroku Zinhasoviče se prosadil z penalty pro změnu Edoardo Vargani. Inter vstoupil do Ligy mistrů podle očekávání třemi body, mladíci Slavie se ale za předvedený výkon rozhodně stydět nemusí.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (16:04:27)

    Milan Huppert

    Góly: 29. Esposito, 58. Esposito (pen.), 78. Oristanio, 90+1. Vergani (pen.)

    Karty:   17. Esposito (INM), 84. Squizzato (INM) – 19. Hošek (SLA), 45. Vaněk (SLA), 57. Štětka (SLA), 62. Zeronik (SLA), 85. Matys (SLA)   86. Hošek (SLA)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 10:6. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 9:15.
    Inter Miláno: Pozzer – Youte, Ntube, Pirola – Persyn (65. Squizzato), Gianelli (85. Vaghi), Agoume, Schiro (75. Oristanio), Burgio (65. Colombini) – Vergani, Esposito (75. Fonseca)
    Náhradníci: Stanković, Attys, Colombini, Fonseca, Oristanio, Squizzato, Vaghi

    SK Slavia Praha: Sirotník (7. Surovčík) – Hošek, Vincour, Štětka (75. Matys), Kosek – Vít (59. Zinhasovič) – Douděra, Vaněk (75. Křišťan), Červ, Felipe (46. Zeronik) – Toula
    Náhradníci: Surovčík – Alijagić, Bárta, Křišťan, Matys, Zeronik, Zinhasovič

    Rozhodca: Birsan (ROU) – Ghinguleac (ROU), Urzică (ROU)