Inter – Slavia 1:1 (kon.) | Lyon – Zenit 1:1 (kon.) | Neapol – Liverpool 2:0 (kon.)
Salzburg – Genk 6:2 (kon.) | Dortmund – Barcelona 0:0 (kon.) | Benfica – Lipsko 1:2 (kon.)
Chelsea – Valencia 0:1 (kon.) | Amsterdam – Lille 3:0 (kon.)
koniec
FC Salzburg
6:2 (5:1)
KRC Genk
cz Utorok 17.09.2019, 21:00 • Red Bull Arena, Salzburg • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
    66. Andreas ULMER - 6:2
     
    66
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Fanoušci Salzburgu se pošesté v dnešním zápase radují! Prosazuje se kapitán mužstva ANDREAS ULMER, který si v pokutovém území narazil míč se Zlatkem Junuzovićem a přízemní střelou k pravé tyči překonal Couckeho. Na tenhle zápas bude chtít brankář Genku rychle zapomenout, byť snad ani na jednom gólu nenese vinu. Obrana ho dnes nechává pořádně vykoupat.
    52. Mbwana SAMATTA - 5:2
     
    52
    Genk právě vstřelil branku!
    Hosté snižují! Théo Bongonda našel přesným centrem z levé strany hlavu MBWANY SAMATTY a ten balón usměrnil mimo dosah Stankovice – 5:2.
    45+2. Dominik SZOBOSZLAI - 5:1
     
    45+2
    Salzburg právě vstřelil branku!
    To je neskutečná noc v Red Bull Areně! Domácí opět udeřili z bleskového kontru po zisku míče. Ten si na levém křídle vzal pod kontrolu Takumi Minamino, jenž odcentroval na vzdálenější tyč a DOMINIK SZOBOSZLAI balón pravačkou umístil za záda bezmocného Couckeho.
    45. Erling HÄLAND - 4:1
     
    45
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Domácí zřejmě přeci jen půjdou do kabin s třígólovým náskokem! Hosté liknavou rozehrávkou ztratili míč ve středu hřiště a přišel tvrdý trest. Míč získal pro Salzburg Wöber, který ho dotáhl až před pokutové území. Tam se ocitl v sevření dvou protihráčů, ale balón se od jednoho z nich odrazil ke Hwangovi. Ten ho nahrál před bránu zcela volnému ERLINGOVI HÄLANDOVI, jenž kompletuje hattrick – 4:1.
    40. Jhon LUCUMI - 3:1
     
    40
    Genk právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují po standardní situaci! Tu rozehrál Uronen, který nacentroval do šestnáctky. Tam se míč po sérii odrazů dostal k JHONOVI LUCUMIMU a ten střelou k pravé tyči nedal Stankovicovi šanci.
    36. Hwang HI-ČCHAN - 3:0
     
    36
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Domácí si přenesli střeleckou formu z rakouské ligy i mezi evropskou smetánku! Hosté ztratili míč při rozehrávce, když Zlatko Junuzović na půlce předskočil svého protihráče. Balón se odrazil do běhu HWANGA HI-ČCHANA, který běžel sám na bránu a kolem levé nohy vybíhajícího Couckeho zvyšuje na 3:0.
    34. Erling HÄLAND - 2:0
     
    34
    Salzburg právě vstřelil branku!
    ERLING HÄLAND podtrhuje svůj výtečný výkon druhým gólem! Vše začalo u obránce Kristensena, který obral o míč Ndongalu a založil rychlý protiútok Red Bullu. Balón následně doputoval na pravé křídlo, kde Hwang přetlačil stopera Dewaesta a v pádu míč posunul na Hälanda, který únik na brankáře Couckeho proměnil.
    2. Erling HÄLAND - 1:0
     
    2
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Skvělý vstup Rudých býků do zápasu! Takumi Minamino obdržel míč na hranici šestnáctky a ještě ho posunul na nabíhajícího ERLINGA HÄLANDA. Ten už byl sám před brankářem a zakončením podél jeho pravé nohy ho překonal.

    Martin Augustin

    Góly: 2. Häland (Minamino), 34. Häland (Hwang Hi-čchan), 36. Hwang Hi-čchan (Junuzović), 45. Häland (Hwang Hi-čchan), 45+2. Szoboszlai (Minamino), 66. Ulmer (Junuzović) – 40. Lucumi, 52. Samatta (Bongonda)

    Karty:   47. Kristensen (SLZ), 50. Bernede (SLZ), 62. Szoboszlai (SLZ) – 58. Bongonda (GNK), 83. Samatta (GNK)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 14:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 19:4.
    FC Salzburg: Stankovic – Kristensen (84. Farkas), Ramalho, Wöber, Ulmer (C) – Minamino, Bernede, Junuzović, Szoboszlai (62. Okugawa) – Häland (72. Daka), Hwang Hi-čchan.
    Náhradníci: Köhn – Ashimeru, Onguéné, Daka, Farkas, Okugawa, Mwepu.

    KRC Genk: Coucke – Maehle, Dewaest (C), Lucumi, Uronen – S. Berge, Hrošovský, Heynen (85. Onuachu) – Ndongala (72. Hagi), Ito (46. Bongonda) – Samatta.
    Náhradníci: Vandevoordt – De Norre, Wouters, Hagi, Bongonda, Cuesta, Onuachu.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Achmüller

    Diváci: 29 520