Košice – Trenčín 3:2 (kon.) | Nitra – Lipt. Mikuláš 6:0 (kon.) | Poprad – Budapešť 6:5 (po pr.)
Detva – Zvolen 5:6 (kon.) | Miškovec – Michalovce 4:1 (kon.) | HC Slovan – Nové Zámky 6:7 (kon.)
koniec
HK Detva
5:6 (1:2, 2:3, 2:1)
HKM Zvolen
Utorok 17.09.2019, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:25
    Obrovská šanca Detvy, nahodenie Sýkoru, Tomek puk vyrazil pred seba a Golian mohol 35 sekúnd pred koncom vyrovnať.
     
    58:21
    Prečíslenie Zvolena dvoch na jedného, Bonis prihrával McPhersonovi, nahrávka vyšla dobre, zakončenie McPhersona už tak veľmi nie a Šimko puk vyrazil.
     
    55:57
    Zvolen dal gól!
    KYLE BONIS pred chvíľou zahodil tutovku, ale teraz si to vynahradil. Dostal puk pred bránu a blafákom dostal puk do siete šiesty krát – 5:6.
    Asistencia Allan McPherson.
     
    54:03
    Hosťujúce mužstvo HKM Zvolen v obrovskej šanci. Trotter poslal bekhendom prihrávka na úplne voľného Bonisa, ten ale mikrosúboj so Šimkom prehral. Tutovka ako víno...
     
    50:00
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (McPherson – 2 min., hákovanie).
     
    47:00
    Detva dala gól!
    Čo sa nepodarilo Čachovi a Sýkorovi napráva DANIEL GACHULINEC a celý zimák oslavuje, neskutočná atmosféra...
    Gól ešte musel byť potvrdený aj videorozhodcom.
    Asistovali: Zdeněk Král a Viliam Čacho.
     
    44:13
    Domáci kolektív HC 07 WPC Koliba Detva v obrovskej šanci. Viliam Čacho mal na palici vyrovnanie, hostia boli úplne rozhodení. Čachov pokus ale Tomek proste chytil.
     
    43:07
    Detva dala gól!
    Ešte to tu bude zaujímavé. PETER ZUZIN dostal peknú prihrávku na pravý kruh, švihol puk pod brvno a Tomek bol opäť pomalší – 4:5.
    Asistovali: Ladislav Ščurko a Martin Chovan.
     
    42:00
    Prečíslenie domácich dvoch na jedného. Zdeněk Král nakoniec zakončoval sám, ale do jeho strely dal hokejku Ivan Švarný a puk šiel vysoko nad.
     
    41:19
    Detva v ďalšej šanci. Viktor Fekiač už dvíhal ruky nad hlavu, ale rozhodca bol tesne za bránou a všetko videl, gól to nebol.
     
    38:24
    Zvolen dal gól!
    Tlak Zvolena je odmenený piatym gólom. Miloš Kelemen prihral z ľavej strany na opačnú stranu vedľa brány JAKOVI HANSENOVI a ten strieľa piaty gól hostí, tretí do prázdnej brány – 3:5.
    Asistovali Miloš Kelemen a Rastislav Špirko.
     
    36:41
    Detva dala gól!
    Detva za 28 sekúnd dokázala využiť hneď prvú presilovku. Janis Andersons síce veľmi dlho manévroval s pukom pri mantineli, nakoniec sa ale puk dostal medzi kruhy na VIKTORA FEKIAČ, ktorý utešenou strelou pod brvno prekonal Tomeka po tretí krát – 3:4.
    Asistovali: Janis Andersons a Ján Sýkora.
     
    36:13
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Maier – 2 min., podrazenie).
     
    33:49
    Detva dala gól!
    Domáci znižujú na 2:4. JÁN SÝKORA vyhral osobný súboj, zbavil sa obrancu, pohral sa aj s Tomekom a obstrelil ho myslím niekde pod vyrážačku.
    Asistoval Peter Valent.
     
    30:45
    Zvolen dal gól!
    Corrin sa dostal k puku za kruhmi, potiahol si ho, natlačil sa pred Šimka, zakončenie mu síce nevyšlo a puk šiel mimo, do dráhy sa ale vrhol v páde MILOŠ KELEMEN a dostal puk do prázdnej brány – 1:4.
    Asistovali Willie Corrin a Rastislav Špirko.
     
    28:50
    Zvolen dal gól!
    Obrovský tlak Zvolena, navyše avizované vylúčenie Detvy, Tomek odišiel z brány, hostia hrali šiesti proti piatim a doslova si teraz Detvu rozobrali. ALLAN McPHERSON opäť zakončoval už prakticky do prázdnej brány. Úplne bezmocný Šimko.
    Asistovali Brock Trotter a Kyle Bonis.
     
    25:59
    Výborná časovaná prihrávka Marca Halamu na Romana pred bránkou Detvy, ale strela mu veľmi nesadla a Šimko vyrazil puk betónom.
     
    24:50
    Výborná kombinácia Trottera a zakončujúceho Bonisa, Šimko však puk dostal niekde do pleca a vyráža ho.
     
    23:13
    Prečíslenie hostí dvoch na jedného Ján Chlepčok nemohol prihrávať a tak zakončoval zrejme medzi betóny, ale neuspel. Šimko puk vbyrazil.
     
    16:31
    Zvolen dal gól!
    Zvolen využíva presilovú hru o dvoch hráčov, Brock Trotter dostal puk pred bránu, mohol už zakončovať, vrátil však puk ešte lepšie postavenému RASTISLAVOVI ŠPIRKOVI, ten už mal ľahkú prácu a prestrelil Šimka – 1:2.
    Asistencie: Miroslav Preisinger a Brock Trotter.
     
    15:47
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Gašpar – 2 min., držanie).
     
    15:47
    Brock Trotter na útočnej modrej faulovaný a domáci pôjdu do troch !
     
    15:16
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Gachulinec – 2 min., podrazenie).
     
    13:15
    Detva dala gól!
    Krásny prienik mladého VILIAMA ČACHA, i keď bol tiesnený a poslaný k ľadu, v páde sa mu podarilo myslím bekhendom poslať puk do siete. Tomekova lapačka prišla o okamih neskoršie. Vyrovnané 1:1.
     
    11:53
    Šanca hostí, Ivan Švarný pekne vysunul Miloša Kelemena, ten na modrej puk výborne spracoval a rútil sa z uhla sám na Šimka. Jeho pokus ťahom ale gólman Detvy kryje.
     
    08:14
    Zvolen teraz nasadil kompletnú zámorskú päticu a hneď to bol vietor. Willie Corrin na konci opečiatkoval ľavú Šimkovu tyčku. Fúúú len to tak zazvonilo celým zimákom...
     
    05:06
    Zvolen dal gól!
    KYLE BONIS otvára dnešné skóre. Vyslal strelu švihom od pravého kruhu na vhadzovanie, Šimko zrejme nevidel najlepšie, jeho strelu neudržal a tá pomaličky prepadla do siete.
    Asistovali: Brock Trotter a Ivan Švarný.
     
    04:02
    Domáci prevzali iniciatívu. Andersons nahodil puk na bránu a pred bránou ju výborne tečoval Jan Sykora. Tomek vyrazil ale so šťastím.
     
    03:30
    Obrovská šanca Detvy, opäť to bol Peter Zuzin. Ocitol sa sám medzi kruhmi, ale Tomek jeho strelu švihom vyráža betónom.

    Števo Lasab


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 14. Čacho, 34. Sýkora (P. Valent), 37. V. Fekiač (Andersons, Sýkora), 44. Zuzin (Ščurko, Mar. Chovan), 47. Gachulinec (Král, Čacho) – 6. Bonis (Trotter, Švarný), 17. Špirko (Preisinger, Trotter), 29. McPherson (Trotter, Bonis), 31. Kelemen (Corrin, Špirko), 39. Hansen (Kelemen, Špirko), 56. Bonis (McPherson)


    HK Detva: Šimko (Petrík) – Golian, Mar. Chovan (C), F. Fekiač, Andersons, Gachulinec, Jendroľ, Pač, Kuklev – Ščurko (A), P. Valent, Zuzin – Sykora (A), V. Fekiač, Žilka – Ľupták, Gašpar, Král – Čenka, Čacho, Török (tréner – J. Turek)
    HKM Zvolen: T. Tomek (Hollý) – Lowney, Švarný (C), Roman, Corrin, Drgoň (A), Maier, Fatul – Hansen, Špirko (A), B. Mráz – McPherson, Trotter, Bonis – Preisinger, M. Halama, Kelemen – Chlepčok, S. Petráš, Handlovský – Kolenič (tréner – A. Podkonický)

    Rozhodca: Lokšík, Valach – Frimmel, Jurčiak (video – J.Konc st.)