Arménsko – Bosna 4:2 (kon.) | Gruzínsko – Dánsko 0:0 (kon.) | Švajčiarsko – Gibraltar 4:0 (kon.)
Rumunsko – Malta 1:0 (kon.) | Španielsko – Faerské ostrovy 4:0 (kon.) | Švédsko – Nórsko 1:1 (kon.)
Fínsko – Taliansko 1:2 (kon.) | Grécko – Lichtenštajnsko 1:1 (kon.)
koniec
Fínsko
1:2 (0:0)
Taliansko
Nedeľa 08.09.2019, 20:45 • Ratina Stadion, Tampere (Fínsko) • Kvalifikácia ME • Skupina J
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas v Tampere už priniesol presné zásahy. Taliansko vstúpilo do druhého dejstva veľmi aktívne a zaslúžene išlo do vedenia po gólovej hlavičke Immobileho z 59. minúty. Fínsko sa však nezvdalo, aj naďalej bojovalo a v 71. minúte sa o vyrovnanie postaral Pukki, keď úspešne realizoval pokutový kop. Ten sa zakrátko pískal potom aj na druhej strane, ale ruka domáceho futbalistu bola zrejme vyhodnotená dosť prísne. Čo je však podstatné, Jorginho penaltu takisto úspešne premenil a tak rozhodol o výhre Talianska na pôde Fínska! Sledovali sme určite zaujímavý zápas, Fínsko nebolo ďaleko od toho, aby proti Taliansku bodovalo. Domácim to však vadiť nemusí, aj naďalej ostávajú na druhom postupovom mieste, Taliansko je bez straty bodu stále neohrozene lídrom skupiny J.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem už dobrú noc, rovnako aj úspešný štart do nového pracovného týždňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj, dovidenia a dočítania pri ďalších športových prenosoch. (22:44:26)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Joni Kauko (Fínsko).
     
    90+2
    Snaha domácich pokračuje aj v nadstavenom čase, ale už to zrejme vyzerá na tesnú výhru hostí. V závere stretnutia sa v Tampere spustil dážď.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú ešte 4 minúty!
     
    90
    Fínsko zahrávalo rohový kop, ale centrovaná lopta od rohovej zástavky dopadla len k súperovi, ktorý ju rýchlo upratal do bezpečia.
     
    89
    Beží záver riadneho hracieho času v Tampere. Domáci držia loptu na svojich kopačkách, ale ťažko sa im presadzuje v útoku. Čosko by sme mali získať údaj o nadstavenom čase.
     
    88
    Domáce tribúny sa ešte snažia pomáhať domácim reprezentantom ako to len ide. Fínsko momentálne dobíja priestor pred pokutovým územím súpera.
     
    87
    Striedanie v tíme Fínsko: z ihriska odchádza Rasmus Schüller, prichádza Joni Kauko.
     
    86
    Taliani aj naďalej pohodlne kombinujú na svojej polovici ihriska, do výmeny lôpt sa zapája aj brankár Donnarumma. Fínom nepomáha ani snaha o vysoké napádanie tejto súperovej rozohrávky.
     
    85
    Do konca zápasu však ostáva približne päť minút, určite sa ešte bude aj niečo nadstavovať. Uvidíme, či ešte príde aj nejaká zaujímavá situácia na jednej či druhej strane.
     
    84
    Keď už sa Fínsko dostane k lopte, nedarí sa mu v prechode na útočnú polovicu. Podľa vývoja na ihrisku to zatiaľ vyzerá, že hostia si domov povezú všetky tri body.
     
    83
    Momentálne je pri lopte Taliansko, ktoré sa nemusí nikam ponáhlať a hlavne sa snaží držať loptu čo najdlhšie na svojich kopačkách.
     
    82
    Striedanie v tíme Fínsko: z ihriska odchádza Albin Granlund, prichádza Pyry Soiri.
     
    81
    Šancu však teraz mali hostia, keď sa k lopte dostal Belotti, ale jeho pokus brankára Hrádeckého neprekvapil a tak stav zápasu ostáva nezmenení.
     
    80
    Desať minút pred koncom stretnutia je tak Taliansko opäť bližšie k zisku troch bodov. Fínsko však už za nepriaznivého stavu ukázalo, že ešte vie byť nepríjemné a určite znova zabojuje o vyrovnanie.
    79. Jorginho (ITA) - 1:2
    79. Sauli Väisänen (FIN) - 1:2
     
    79
    Taliansko dalo gól!

    Hostia takisto dokázali pokutový kop zúžitkovať, keď si loptu na biely bod postavil JORGINHO a prekonáva úspešne Hrádeckého, ktorý síce smer strely uhádol, ale na tento pokus súpera bol prikrátky – 1:2!

    Miroslav Revaj

    Góly: 71. Pukki (pen.) – 59. Immobile, 79. Jorginho (pen.)

    Karty:   57. Schüller (FIN), 74. Arajuuri (FIN), 90+3. Kauko (FIN) – 22. Jorginho (ITA), 71. G. Donnarumma (ITA)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 16:14.
    Fínsko: Hrádecký – Granlund (82. Soiri), Toivio, Arajuuri, Väisänen, Uronen – Lod, Schüller (87. Kauko), Kamara, Lappalainen (74. Tuominen) – Pukki.
    Náhradníci: Joronen, Jaakkola – L. Väisänen, Forsell, Jensen, Soiri, Karjalainen, Pirinen, Skrabb, Kauko, Tuominen, Raitala.

    Taliansko: G. Donnarumma – Izzo, Bonucci (C), Acerbi, Emerson (8. Florenzi) – Sensi, Jorginho, Barella – Chiesa, Immobile (76. Belotti), Lorenzo Pellegrini.
    Náhradníci: Meret, Sirigu – Tonali, Belotti, D'Ambrosio, Bernardeschi, Grifo, A. Romagnoli, Lasagna, Florenzi, El Shaarawy, Mancini.

    Rozhodca: Bobby Madden – Francis Connor, David Roome – John Beaton (všetci Škótsko)