Arménsko – Bosna 4:2 (kon.) | Gruzínsko – Dánsko 0:0 (kon.) | Švajčiarsko – Gibraltar 4:0 (kon.)
Rumunsko – Malta 1:0 (kon.) | Španielsko – Faerské ostrovy 4:0 (kon.) | Švédsko – Nórsko 1:1 (kon.)
Fínsko – Taliansko 1:2 (kon.) | Grécko – Lichtenštajnsko 1:1 (kon.)
koniec
Fínsko
1:2 (0:0)
Taliansko
Nedeľa 08.09.2019, 20:45 • Ratina Stadion, Tampere (Fínsko) • Kvalifikácia ME • Skupina J
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na kvalifikačné stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia Fínsko a Taliansko. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:45.

    Kvalifikačné boje o ME vo futbale pokračujú ďalej, aj v nedeľu sú na programe zaujímavé stretnutia. V skupine J sa odohrá súboj medzi prvým a druhým tímom tabuľky, Miernym favoritm tohto stretnutia je Taliansko, ale v Tampere sa očakáva zaujímavé stretnutie.

    Fínsko je zatiaľ príjemným prekvapením tejto základnej skupiny, keď na svojom konte má 12 bodov z piatich zápasov a momentálne sa tak nachádza na druhom mieste, pričom len tri body stráca na svojho dnešného súpera. Až 5 bodov má náskok pred treťou Bosnou a Hercegovinou a zatiaľ to teda vyzerá, žeby sa Fínsko mohlo dostať na európsky šampionát. Musí však ešte zvládnuť zvyšok kvalifikácie.

    Taliansko bolo od začiatku žrebu favoritom tejto skupiny a túto úlohu do bodky aj naplňuje. Vo všetkých piatiach zápasoch Taliansko dokázalo zvíťaziť a tak je pochopiteľne na čele kvalifikačnej skupiny J. Ak dnes hostia vo Fínsku zvíťazia, upevnia si prvé miesto a ich postup by už mal byť neohrozený.

    Práve v prvom kvalifikačnom zápase skupiny sa proti sebe postavili Fínsko a Taliansko. Vtedy to však bolo na pôde Talianska, kde domáca reprezentácia zvíťazila 2:0 a uštedrila tak zatiaľ jedinú prehru Fínsku. Uvidíme, ako dopadne druhé stretnutie, sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    Fínsko: Hrádecký – Granlund, Toivio, Arajuuri, Väisänen, Uronen – Lod, Schüller, Kamara, Lappalainen – Pukki

    Náhradníci: Joronen, Jaakkola – L. Väisänen, Forsell, Jensen, Soiri, Karjalainen, Pirinen, Skrabb, Kauko, Tuominen, Raitala

    Taliansko: G. Donnarumma – Izzo, Bonucci (C), Acerbi, Emerson – Sensi, Jorginho, Barella – Chiesa, Immobile, Lorenzo Pellegrini

    Náhradníci: Meret, Sirigu – Tonali, Belotti, D'Ambrosio, Bernardeschi, Grifo, A. Romagnoli, Lasagna, Florenzi, El Shaarawy, Mancini

    Rozhodca: Bobby Madden – Francis Connor, David Roome – John Beaton (všetci Škótsko)
     
    Prajem príjemný futbalový večer! Aj nedeľa opäť patrí kvalifikačným bojom o európsky šampionát a v skupine J proti sebe nastúpia aktuálne prvý celok proti druhému. Fínsko, ktoré je zatiaľ príjemným prekvapením privíta prvé Taliansko, ktoré je jendoznačným favoritom tejto skupiny a bude aj papierovým favoritom tohto stretnutia. Domáca reprezentácia doposiaľ prehrala len jedno stretnutie a to práve to prvé proti Taliansku. Uvidíme, ako sa teda Fínsku bude dariť v domácom prostredí. Bránu domácej reprezentácie už dlhšie stráži Lukáš Hrádecký, ktorý má korene na Slovensko, narodil sa v Bratislave, ale od svojho jedného roku žije s rodinou vo Fínsku a túto krajinu tak aj reprezentuje. Do začiatku zápasu už veľa času neostáva, zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.
     
    Rozhodcovská trojica zo Škótska privádza oba reprezentačné výbery na hraci plochu štadióna v Tampere. Na rad ešte prídu štátne hymny oboch krajín a po nich sa prvý polčas už môže začať! Prajem príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop malo Taliansko, ktoré odhralo toto stretnutie v modrých dresoch. Domáce Fínsko nastupuje v bielych dresoch.
     
    2
    Od úvodného výkopu držia hostia loptu na svojich kopačkách, ale nedarí sa im v prechode na útočnú polovicu. Do kombinácie Talianska sa zapája aj brankár Donnarumma.
     
    3
    Ani tento prechod hosťujúcej reprezentácie do útoku nebol nijak úspešný a tak s už k lopte dostáva domáce Fínsko. To od úvodu naznačuje, že bude húževnatým súperom.
     
    4
    Prvá zaujímavá šanca patrila domácej reprezentácii! Fínsko zahrávalo rohový kop po vynikajúcom prechode do útoku, centrovaná lopta od rohovej zástavky prepadla na zadnú tyč, kde sa do zakončenia dostával Toivio, ale loptu do brány usmerniť nedokázal!
     
    5
    Taliansko sa v týchto minútach mohlo presvedčiť, že domáca reprezentácia bude náročný súper. Navyše Fínsko ženú vpred aj slušne zaplnené tribúny Ratina Stadion.
    5. Joona Toivio (FIN)
     
    6
    Rohový kop potom na druhej strane zahrávalo aj Taliansko, ale to už nič zaujímavého neponúklo. K lopte sa opäť dostáva Fínsko, ktoré čaká na svoju každú jednu príležitosť.
     
    7
    Hra je momentálne prerušená, na trávniku ostal ležať Emerson. Ten síce odchádza z ihriska po svojich, ale toto vyzerá na vynútené striedanie, talianska lavička je už v pohotovosti.
     
    8
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Emerson, prichádza Alessandro Florenzi.
     
    9
    Dianie vo Fínsku už pokračuje ďalej, napokon z toho muselo byť spomínané vynútené striedanie na strane hostí. Momentálne je už pri lopte domáca reprezentácia.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka tohto stretnutia už uplynula, v Tampere sme zatiaľ žiadny presný zásah nevideli. Zatiaľ najzaujímavejšiu príležitosť mali domáci reprezentanti, ktorí úspešne vzdorujú favoritovi stretnutia.
     
    11
    Práve Fínsko teraz obliehalo pokutové územie súpera, ale nepresná prihrávka napokon doputovala len k brankárovi Donnarummovi. Ani jeden z brankárov zatiaľ nemusel vytiahnúť žiadny vážnejší zákrok.
     
    12
    Od úvodného výkopu môžme sledovať, ako oba celky vysoko napádajú rozohrávku svojho súpera. Je to teda zatiaľ dosť bojovné stretnutia, ďalšia zaujímavá situácia by však na škodu veru nebola.
     
    13
    Momentálne sa nič zaujímavého vo Fínsku nedeje, lopta lieta z jednej strany na druhú, dlhšiu dobu čakáme na ďalší vážnejšiu príležitosť na jednej či druhej strane.
     
    14
    Fínsko teraz operovalo na útočnej polovici, ale po zbytočnej chybe loptu stratilo a tak sa smerom dopredu už pokúša preniknúť reprezentácia Talianska.
     
    15
    Aj po štvrťhodine hry v Tampere stále platí nerozhodný stav. Doposiaľ najzaujímavejšiu príležitosť mali domáci futbalisti po rohovom kope. Atmosféra na štadióne je však veľmi dobrá.
     
    16
    Dlhšiu dobu teraz loptu na svojich kopačkách drží Taliansko, ktoré má však problémy s prechodom na útočnú polovicu. Navyše, Fínsko aj naďalej vysoko napáda súperovu rozohrávku.
     
    17
    Fínsko zachytilo rozohrávku súpera, ale potom Toivio takisto vymyslel len nepresú prihrávku a tak sa Taliansko rýchlo vracia k lopte.
     
    18
    Rozohrávka zatiaľ nefunguje ani na jednej strane. Teraz sledujeme kombináciu Talianska, ktorá však k ničomu zaujimavému nevedie. Domáci sa pohodlne bránia.
     
    19
    Do pokutového územia domácich smerovala centrovaná lopta, ktorá prepadla k Pellegrinimu, ale jeho slabé zakončenie nebolo nijak nebezpečné, domáci dostávajú loptu preč zo svojho pokutového územia.
     
    20
    Častejšie sa teraz smerom dopredu snažia preniknúť hostia, ale chýba im tá správna finálna fáza. Hra je však vyrovnaná z oboch strán, Fínsko drží krok s favoritom.
     
    22
    Žltú kartu dostáva Jorginho (Taliansko).
     
    23
    Dostávame sa za polovicu prvého polčasu, stále je to vo Fínsku bez gólov a už veľmi dlhú dobu aj bez zaujímavejšej príležitosti. Momentálne je pri lopte Taliansko.
     
    24
    Fínsko vysoko napádala rozohrávku súpera a pohodlne sa teraz dostalo k lopte. Futbalisti v bielych dresoch sa už snažia preniknúť smerom dopredu.
     
    25
    No a aj sa to domácim podarilo a zrodil sa ich rýchly protiútok, ktorý je hlavnou zbraňou Fínska. V pokutovom území sa potom do zakončenia dostal Kamara, ale jeho pokus bol zblokovaný obranou súpera do bezpečia.
     
    26
    Na podobné zaváhania si Taliansko bude musieť dávať veľký pozor, Fínsko čaká na každú jednu príležitosť a dokazuje, že ju bude vedieť aj využiť, či patrične pohroziť.
     
    27
    Teraz sme mohli sledovať aj rýchly protiútok Talianska a brankár domácich Hrádecký musel prvýkrát vážnejšie zasahovať! Chiesa sa oprel do poriadnej strely loptu mieril pod brvno, ale slovenský rodák v službách Fínska vytiahol skvelý zákrok a svoj tím tak výrazne podržal!
     
    28
    Nasledoval tak ešte rohový kop Talianska, ktorý však už nič zaujímavého neponúkol. Najbližšie ku gólu tak pred chvíľou mali hostia, ale vyznamenal sa domáci brankár.
     
    29
    Fínsko je pri lopte, ale kombinuje len na svojej polovici ihriska, maximálne po stred poľa. Taliansko na nič nečaká a okamžite kombináciu súpera vysoko napáda.
     
    30
    Polhodina v Tampere je minulosťou, stále čakáme na úvodný presný zásah. Jednu zaujímavú šancu mali domáci, ale vyslovene gólovú mali hostia. Fínov však podržal brankár Hrádecký.
     
    31
    O ďalšie zakončenie na bránu domácich sa postaral Barella, ale tiesnený nedokázal lepšie zakončiť a tak mal v tomto prípade Hrácecký ľahkú prácu.
     
    32
    Tak teda uvidíme, či sa prvého presného zásahu dočkáme ešte do konca úvodného dejstva. Môžme zrejme konštatovať, že takýto stav domácej reprezentácii vyhovuje.
     
    33
    Fínsko je určite veľmi príjemným prekvapením a dostáva sa blízko k svojej historickej šanci, čo je postup na európsky šampionát. Dianie v skupine J tak tomu zatiaľ naznačuje, aj v prípade dnešnej prehry by domáci ostali na druhom postupovom mieste.
    33. Ciro Immobile (ITA)
     
    34
    Dlhšiu dobu je teraz pri lopte Taliansko, ktoré sa snaží niečo zaujímavé vymyslieť, čím by svojho dnešného súpera prekvapilo. Fínsko však stále výborne bráni svoje územie.
     
    35
    Približne 10 minút ostáva do konca prvého polčasu. Momentálne sledujeme nápor hostí, ale k ničomu zaujímavému to neviedlo.
     
    36
    Toto už bolo dlhé obliehanie domácej 16-tky a celé to vyústilo až do zakončenia v podaní Florenziho, ktorý sa na trávnik dostal v ôsmej minúte! Jeho nábeh do pokutového územia bol výborný, ale jeho strele z dobrej pozície chýbala patričná razancia a tak Hrádecký nemusel vytiahnúť vážnejší zákrok!
     
    37
    Fínsko sa teraz s loptou presúva na útočnú polovicu a trpezlivo hľadá trhliny v obrane súpera. Taliansko sa však takisto nebojí vysoko napádať súperovu rozohrávku.
     
    38
    Útočná snaha domácich nič zaujímavého neponúkla a pri lopte je už Taliansko. Ani futbalisti v modrých dresoch sa však teraz ďaleko nedostávajú.
     
    39
    Pribúda nám aj počet osobných súbojov a niektoré idú až na hranicu pravidiel. Hlavný rozhodca Bobby Madden zo Škótska však zatial udelil len jednu žltú kartu.
     
    40
    Necelých päť minút ostáva do konca prvého polčasu. Aj naďalej je to v tomto stretnutí bez gólov a zatiaľ to teda vyzerá, že na presný zásah si budeme musieť počkať až do druhého polčasu.
     
    41
    Na pozore sa teraz musel mať brankár Hrádecký, ale strelu z uhla dokázal vyraziť. Potom sa ešte k odrazenej lopte dostal Acerbi, jeho pokus zblokovala domáca obrana na rohový kop.
     
    42
    Proti centrovanej lopte od rohvej zástavky išiel brankár Hrádecký, loptu vyboxoval do bezpečia a tlak Talianska je už v tejto chvíli prerušený.
     
    43
    Ubiehajú záverečné minútky prvého polčasu, hostia zakladajú prípadnú ďalšiu útočnú kombináciu až zo svojej polovice ihriska.
     
    44
    Hosťujúci Sensi sa dostal k lopte a vyslal tvrdú strelu spoza pokutového územia, jeho pokus len tesne minul bránu domácich! Hrádecký sa za loptou naťahoval, ale keby to taliansky reprezentant namieril presnejšie, zrejme by bol bez šance!
    44. Federico Chiesa (ITA)
     
    45
    Beží posledná minúta riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme, či sa ešte niečo bude aj nadstavovať.
     
    45+1
    Tak ešte dve minúty sa nadstavujú v prvom polčase!
     
    45+2
    Fínsko v nadsavenom čase ešte získalo priamy kop na útočnej polovici a dlho potom aj obliehalo pokutové územie súpera. Taliansko však túto náročnú situáciu zvládlo a zrejme tak gól v prvom polčase už neuvidíme.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas v Tampere napokon žiadny presný zásah neponúkol, ale miestami sme sa mali na čo pozerať. Zatiaľ je hra veľmi vyrovnaná, oba celky sa snažia zakladať postupné útoky a vypracovali si aj zaujímavé momenty pred bránou súpera. Zatiaľ najväčšiu šancu malo Taliansko, ale domáce Fínsko podržal brankár Hrádecký. Pre domácich je toto zatiaľ určite veľmi prijateľný výsledok, ale ešte sa bude hrať celý druhý polčas.

    Druhý polčas sa začne približne o 21:48, sledujte nás aj naďalej!
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami stretnutia späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas odštartovala svojim výkopom domáca reprezentácia. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.
     
    47
    Sledovali sme postupný útok domácej reprezentácie, do pokutového územia si potom nabehol Pukki, ktorý aj vystrelil, ale jeho pokus tesne míňa priestor brány Talianska.
     
    48
    Fíni však stále ukazujú, že svoju kožu dnes tak lacno nepredajú a veľkého favorita sa určite nezľakli. Uvidíme, akým smerom sa ešte toto stretnutie napokon bude uberať.
     
    49
    Domáci by dnes z tohto zápasu určite bod brali, o čosi viac by to upevnilo ich pozícu na druhom postupovom mieste. Fínsko však ešte dôležité stretnutia len čakajú.
     
    50
    Práve útok Fínska sme teraz mohli sledovať, ale pred pokutovým územím súpera už domáci nič lepšieho ako nepresnú prihrávku nevymysleli.
     
    51
    Na druhej strane sa potom zrodil rýchly brejk Talianska, ale obrana domácich zapracovala úspešne a súpera do žiadnej šance nepustila.
     
    52
    Teraz budeme zrejme svedkami náporu hosťujúcej reprezentácie, ktorá je znova pri lopte a už sa pokúša o ďalší prienik na polovicu súpera. Fínsko však okamžite vysoko napáda.
     
    53
    Chiesa potiahol tento taliansky útok a črtala sa veľmi nebezpečná situácia pre domácich. Prihrávka si hľadala cestu ku Pellegrinimu, ale na poslednú chvíľu výborne zasiahol jednej z domácich obrancov.
     
    54
    Taliansko už znova kombinuje na polovici súpera, ale nedarí sa mu nič zaujímavého vymyslieť. Domáce tribúny sa však stále bavia, aj fanúšikovia Fínska sú zrejme s týmto výsledkom spokojní.
     
    55
    Bonucci vyslal do pokutového územia domácich dlhú prihrávku, ale Sensi si pomohol nedovoleným zákrokom a tak z tejto akcie Talianska nič nebolo.
     
    56
    Zatiaľ môžme konštatovať, že sme nevideli v druhom polčase žiadnu strelu do priestoru brány. Aj naďalej však prebieha menší nápor Talianska.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Rasmus Schüller (Fínsko).
     
    58
    Hostia získali priamy kop na polovici súpera, ale túto situáciu domáci zvládli. Stále však ešte pokračuje taliansky nápor, hostia sú v druhom polčase zatiaľ lepším celkom.
     
    59
    Taliansko dalo gól!

    Konečne prichádza prvý presný zásah v tomto stretnutí, postarali sa oň hostia! Taliansko teraz vyvíjalo veľký tlak, kombinovalo pred 16-tkou súpera a zaslúžene sa tak ujíma vedenia, keď si na centrovanú loptu pred bránu Fínska výborne nabehol CIRO IMMOBILE a hlavou prekonáva Hrádeckého – 0:1!
    59. Ciro Immobile (ITA) - 0:1
     
    60
    Po hodine hry sa tak stav v Tampere zmenil, Taliansko sa dostáva na dosah troch bodov. Do konca stretnutia je však ešte pomerne dosť času, snáď o ďalšie zaujímavé momenty núdza nebude.
     
    61
    Určite je ešte v silách Fínska, aby niečo skúsilo s týmto nepriaznivým stavom spraviť. Ich hra však nie je taká, aká bola v prvom polčase a už dlhšiu dobu sa domáci na územie súpera nedostali.
     
    62
    Domáci tréner má k dispozícii ešte všetky tri striedania. Práve nejaká zaujímavá výmena na ihrisku môže niečo ponúknuť.
     
    63
    Aj po strelenom góle je väčšia aktivita na strane Talianska, ktoré sa ešte snaží pridať aj svoj druhý presný zásah, ktorý by priniesol väčší pokoj do jeho radov.
     
    64
    Kamara sa snažil potiahnúť útočný výpad domácich, ale nemal dostatočnú podporu a tak sme žiadnu zaujímavú akciu domácich nevideli.
     
    65
    Pri lopte je už častejšie domáce Fínsko, ktoré určite ešte svoje zbrane v tomto zápase neskladá. Uvidíme, či sa domácim podarí vymyslieť nejaký zaujímavý moment.
     
    66
    Ale aj Taliansko teraz ukazuje, že má kvalitnú defenzívu a súpera do žiadnej veľkej šance nepúsťa. Momentálne sa hra odvíja prevažne na polovici hosťujúcej reprezentácie.
     
    68
    Pre domácich to však neprináša žiadny podstatný moment, ktorý by mohol ovplyvniť priebežný stav zápasu. Taliansko si tak aj naďalej pohodlne drží svoje najtesnejšie vedenie v tomto zápase.
     
    69
    Fínsko však pridáva na svojej aktivite a talianska defenzíva sa musí mať čoraz viac na pozore. Podporu svojim miláčikom sa snažia vyslieť aj domáce tribúny.
     
    70
    Bola nariadená penalta pre Fínsko! Pukki si šikovne nabehol s loptou do pokutového územia, kde bol faulovaný a domáci tak majú veľkú šancu na vyrovnanie!
     
    71
    Žltú kartu dostáva Gianluigi Donnarumma (Taliansko).
    71. Žltá karta
     
    71
    Fínsko dalo gól!
    TEEMU PUKKI, ktorý si penaltu vybojoval si aj sám loptu postavil na biely bod a skóruje napokon vydarenou strelou do stredu brány, Donnarumma si vybral svoju pravú stranu a tak vyrovnaniu nezabránil – 1:1!
    71. Teemu Pukki (FIN) - 1:1
     
    72
    Do konca stretnutia v Tampere ešte nejaký ten čas ostáva, začína sa prakticky odznova a stále je to teda otvorené na oboch stranách. Fínsko by však zrejme ten jeden bod aj bralo.
     
    73
    Taliansko naopak zrejme túži po troch bodoch, vo všetkých doterajších stretnutiach hostia nezaváhali a pripísali si všetky body. No uvidíme, ako napokon toto stretnutie dopadne.
     
    74
    Žltú kartu dostáva Paulus Arajuuri (Fínsko).
     
    74
    Striedanie v tíme Fínsko: z ihriska odchádza Lassi Lappalainen, prichádza Jasse Tuominen.
     
    75
    Momentálne sledujeme útočný výpady na oboch stranách, ale defenzívy aktérov tohto stretnutia teraz pracujú úspešne.
     
    76
    Striedanie v tíme Taliansko: z ihriska odchádza Ciro Immobile, prichádza Andrea Belotti.
     
    77
    Útoky sa aj naďalej striedajú na oboch stranách, teraz znova sledujeme tlak Talianska, ktoré sa snaží naplniť papierové prognózy a v tomto zápase chce určite zvíťaziť.
     
    78
    Bola nariadená penalta pre Taliansko! Tak aj hostia teraz získavajú pokutový kop po ruke súpera, ale je to zrejme dosť polemizujúce.
     
    79
    Taliansko dalo gól!

    Hostia takisto dokázali pokutový kop zúžitkovať, keď si loptu na biely bod postavil JORGINHO a prekonáva úspešne Hrádeckého, ktorý síce smer strely uhádol, ale na tento pokus súpera bol prikrátky – 1:2!
    79. Sauli Väisänen (FIN) - 1:2
    79. Jorginho (ITA) - 1:2
     
    80
    Desať minút pred koncom stretnutia je tak Taliansko opäť bližšie k zisku troch bodov. Fínsko však už za nepriaznivého stavu ukázalo, že ešte vie byť nepríjemné a určite znova zabojuje o vyrovnanie.
     
    81
    Šancu však teraz mali hostia, keď sa k lopte dostal Belotti, ale jeho pokus brankára Hrádeckého neprekvapil a tak stav zápasu ostáva nezmenení.
     
    82
    Striedanie v tíme Fínsko: z ihriska odchádza Albin Granlund, prichádza Pyry Soiri.
     
    83
    Momentálne je pri lopte Taliansko, ktoré sa nemusí nikam ponáhlať a hlavne sa snaží držať loptu čo najdlhšie na svojich kopačkách.
     
    84
    Keď už sa Fínsko dostane k lopte, nedarí sa mu v prechode na útočnú polovicu. Podľa vývoja na ihrisku to zatiaľ vyzerá, že hostia si domov povezú všetky tri body.
     
    85
    Do konca zápasu však ostáva približne päť minút, určite sa ešte bude aj niečo nadstavovať. Uvidíme, či ešte príde aj nejaká zaujímavá situácia na jednej či druhej strane.
     
    86
    Taliani aj naďalej pohodlne kombinujú na svojej polovici ihriska, do výmeny lôpt sa zapája aj brankár Donnarumma. Fínom nepomáha ani snaha o vysoké napádanie tejto súperovej rozohrávky.
     
    87
    Striedanie v tíme Fínsko: z ihriska odchádza Rasmus Schüller, prichádza Joni Kauko.
     
    88
    Domáce tribúny sa ešte snažia pomáhať domácim reprezentantom ako to len ide. Fínsko momentálne dobíja priestor pred pokutovým územím súpera.
     
    89
    Beží záver riadneho hracieho času v Tampere. Domáci držia loptu na svojich kopačkách, ale ťažko sa im presadzuje v útoku. Čosko by sme mali získať údaj o nadstavenom čase.
     
    90
    Fínsko zahrávalo rohový kop, ale centrovaná lopta od rohovej zástavky dopadla len k súperovi, ktorý ju rýchlo upratal do bezpečia.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú ešte 4 minúty!
     
    90+2
    Snaha domácich pokračuje aj v nadstavenom čase, ale už to zrejme vyzerá na tesnú výhru hostí. V závere stretnutia sa v Tampere spustil dážď.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Joni Kauko (Fínsko).
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas v Tampere už priniesol presné zásahy. Taliansko vstúpilo do druhého dejstva veľmi aktívne a zaslúžene išlo do vedenia po gólovej hlavičke Immobileho z 59. minúty. Fínsko sa však nezvdalo, aj naďalej bojovalo a v 71. minúte sa o vyrovnanie postaral Pukki, keď úspešne realizoval pokutový kop. Ten sa zakrátko pískal potom aj na druhej strane, ale ruka domáceho futbalistu bola zrejme vyhodnotená dosť prísne. Čo je však podstatné, Jorginho penaltu takisto úspešne premenil a tak rozhodol o výhre Talianska na pôde Fínska! Sledovali sme určite zaujímavý zápas, Fínsko nebolo ďaleko od toho, aby proti Taliansku bodovalo. Domácim to však vadiť nemusí, aj naďalej ostávajú na druhom postupovom mieste, Taliansko je bez straty bodu stále neohrozene lídrom skupiny J.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem už dobrú noc, rovnako aj úspešný štart do nového pracovného týždňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj, dovidenia a dočítania pri ďalších športových prenosoch. (22:44:26)

    Miroslav Revaj

    Góly: 71. Pukki (pen.) – 59. Immobile, 79. Jorginho (pen.)

    Karty:   57. Schüller (FIN), 74. Arajuuri (FIN), 90+3. Kauko (FIN) – 22. Jorginho (ITA), 71. G. Donnarumma (ITA)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 16:14.
    Fínsko: Hrádecký – Granlund (82. Soiri), Toivio, Arajuuri, Väisänen, Uronen – Lod, Schüller (87. Kauko), Kamara, Lappalainen (74. Tuominen) – Pukki.
    Náhradníci: Joronen, Jaakkola – L. Väisänen, Forsell, Jensen, Soiri, Karjalainen, Pirinen, Skrabb, Kauko, Tuominen, Raitala.

    Taliansko: G. Donnarumma – Izzo, Bonucci (C), Acerbi, Emerson (8. Florenzi) – Sensi, Jorginho, Barella – Chiesa, Immobile (76. Belotti), Lorenzo Pellegrini.
    Náhradníci: Meret, Sirigu – Tonali, Belotti, D'Ambrosio, Bernardeschi, Grifo, A. Romagnoli, Lasagna, Florenzi, El Shaarawy, Mancini.

    Rozhodca: Bobby Madden – Francis Connor, David Roome – John Beaton (všetci Škótsko)