Diamantová liga – Paříž (kon.)
koniec udalosti
Diamantová liga – Paříž

cz Sobota 24.08.2019, 18:30Diamantová liga
     
    3skok
    Stupně vítězů jsou plně obsazeny Američany. Za vítězným Willem Clayem (18,06m) se zařadili Christian Taylor (17,82) a Omar Craddock (17,28).
     
    3skok
    Rekord mítinku v páté sérii skočil Američan Will Claye, který s 18 metry a 6 centimetry útočí na vítězství!
     
    110mpř
    Poslední závod v rámci dnešní Diamantové ligy, tedy na dráze, bylo 110 metrů překážek. Problémy na trati odsoudily jednoho z hlavních favoritů, Sergeje Šubenkova, až na poslední místo. Vítězství slaví Daniel Roberts ze Spojených států s časem 13,08 před Španělem Orlandem Ortegou a Američanem Freddiem Crittendenem. Všichni postupují i na finálový mítink.

     
    Výška
    Zajímavý vývoj má za sebou závod ve skoku do výšky. Michael Mason, Andrij Procenko a Ilja Ivanjuk všichni shodili třikrát 230 centimetrů, a tak o vítězi rozhodlo, že Kanaďan Mason skočil předchozí výšku na první pokus. Druhý Procenko a třetí Ivanjuk až na třetí. A mezi nimi rozhodlo, že na 226 centimetrech Ivanjuk skočil až posledním pokusem.
     
    Tyč
    Katerina Stefanidiová a Sandi Morrisová shodily třetím pokusem laťku ve výšce 4,82 metrů a končí na druhém a třetím místě za Alyshou Newmanovou z Kanady, jež ovládla překvapivě dnešní pařížský mítink v novém národním rekordu!

     
    3boj
    Končí trojboj! Kevin Mayer, domácí vícebojař, vyhrál po kouli a dálce i 110 metrů překážek v novém osobním rekordu 13,55! S celkovým ziskem 2886 bodů deklasoval druhého v pořadí Pietera Brauna z Nizozemska, jenž nasbíral 2629 bodů. Třetí končí Němec Kai Kazmirek se ziskem 2621 bodů.
     
    Tyč
    Sam Kendricks nakonec ještě zvládl na třetí pokus skočit rovných šest metrů a podtrhnout tak své vítězství vyrovnáním rekordu mítinku. Ten držel od roku 1998 jeho krajan Jeff Hartwig.

     
    200m
    Mužskou dvoustovku ve výborném čase 19,65 vyhrál Američan Noah Lyles. Největší favorit blížícího se mistrovství světa vylepšil rekord mítinku, který držel od roku 2013 Usain Bolt.

     
    1500m
    Uganďan Ronald Musagala vyrovnal na 1500 metrech národní rekord časem 3:30,58. Díky tomuto času také celý závod vyhrál před Ayanlehem Souleimanem z Djibuti a norskou dvojicí Filipem a Jakobem Ingebrigtsenovými.

     
    Disk
    Vítězkou diskařské soutěže se stala Kubánka Denia Vaballerová za 66,91 metrů. Druhé místo vybojovala Sandra Perkovičová z Chorvatska a třetí končí Bin Feng z Číny.
     
    Tyč
    Šokující průběh ženské tyčky pokračuje. Bez platného pokusu končí i vedoucí žena letošních tabulek Jennifer Suhrová, která se tak nepodívá na finálový mítink!
     
    100m
    Hladkou stovku žen vyhrála poměrně s přehledem Jamajčanka Elaine Thompsonová, jež se dostala jako jediná pod 11 vteřin s časem 10,98! Druhá končí Marie-Josée Ta Louová z Pobřeží Slonoviny a třetí evropská sprinterská hvězda Dafne Schippersová. Té se, díky tomu, podařilo proniknout mezi postupující do finálového závodu!

     
    400mpř
    Závod na 400 metrů překážek suverénně vyhrál Karsten Warholm z Norska v čase 47,26. O více než vteřinu porazil Francouze Vaillanta a třetího Kyrona McMastera. Tomu kvalifikace na finálový závod neunikne, to druhý Vaillant se mezi postupovou sedmičku nevešel.
     
    3skok
    Yulimar Rojasová z Venezuely vyhrála soutěž trojskokanek. Ve druhé sérii skočila 15 metrů a 5 centimetrů, což se pro její soupeřky stala nepřekonatelnou vzdáleností.
     
    Tyč
    Eliza McCartneyová, spolufavoritka tyčkařské soutěže, neskočila základní výšku na 4,25 metrech. Laťku shodila třikrát a překvapivě končí bez měřeného pokusu.
     
    Koule
    A to také znamená, že Tomáš Staněk se úspěšně kvalifikoval do finálového závodu ve své disciplíně. Byť z posledního osmého místa.
     
    Koule
    V poslední sérii si už Tomáš Staněk nepolepšil, zůstává mu tak zapsáno 21,30 metrů a končí dnes pátý!
     
    3skok
    Yulimar Rojasová už potvrzuje roli favoritky. Ve druhé sérii skočila 15 metrů, k nimž přidala 5 centimentrů. Pokud ji chce některá ze závodnic překonat, pak se bavíme o vylepšování osobních rekordů. S výjimkou Olgy Rypakovové, jež umí také za 15 metrů.
     
    Koule
    Výborný pokus Tomáše Staňka! Ve třetí sérii si vylepšil nejlepší letošní výkon, když hodil 21,30 metrů! To znamená také posun na čtvrté místo průběžného pořadí.
     
    Koule
    V první sérii se trefil Novozelanďan Tomas Walsh do vrhu, dostal kouli na metu 22,44 metrů, což je nový rekord mítinku!

    Jan Vojkůvka