Granada – Sevilla 0:1 (kon.) | Levante – Villarreal 2:1 (kon.)
koniec
Levante UD
2:1 (0:1)
Villarreal CF
Piatok 23.08.2019, 22:00 • Estadi Ciutat de València, Valencia • Španielska LaLiga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Domáci sa vyrútili do otvorenej obrany hostí a takmer svoje víťazstvo ešte zaklincovali. Bardhi posunul loptu na ľavú stranu na Hernâniho, ktorý si ju posunul na pravačku a namieril k ľavej tyči brány hostí. Andrés Fernández skvelým zákrokom strelu vyrazil.
     
    90
    Chukwueze skvelou prihrávkou medzi obrancov Levante našiel úplne voľného Gerarda Morena, ktorý z penaltového bodu z prvej poslal loptu nad bránu domácich.
     
    88
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Raúl Albiol, prichádza Manu Trigueros.
     
    85
    Ontiveros namieril zo strednej vzdialenosti pod brvno a brankár Aitor Fernández musel proti tejto strele predviesť ďalší výborný zákrok!
     
    84
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza José Luis Morales, prichádza Jorge Miramón.
     
    80
    Žltú kartu za šliapnutie Chukwuezemu na nohu pred vlastnou šestnástkou dostáva Nikola Vukčević (Levante UD). Priamy kop pre Villarreal zo zaujímavej streleckej pozície.
     
    75
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Moisés Gómez, prichádza Javier Ontiveros.
     
    74
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Karl Toko Ekambi, prichádza Carlos Bacca.
    73. Roger Martí (LVN) - 2:1
     
    73
    Levante dalo gól!
    Domáci dvomi gólmi z penált otáčajú skóre! ROGER MARTÍ kopol penaltu znovu do pravej strany, tentokrát ale omnoho presnejšie a brankár Andrés Fernández, ktorý znovu vystihol stranu, si na loptu už ani nesiahol.
     
    73
    Žltá ponorka ide ku dnu! Brankár Andrés Fernández rozohral katastrofálne na spoluhráča stojaceho v pokutovom území a keď mu ten loptu vrátil, tak namiesto odkopu loptu nezmyselne spracoval a obral ho o ňu Martí. Brankár Villarrealu tak nemal na výber a hráča Levante musel faulovať. Ďalšia penalta pre Levante!
     
    70
    Žltú kartu za podrazenie Campañu na hranici pokutového územia dostáva Raúl Albiol (Villarreal CF). Frustrácia hostí je úplne viditeľná a žltí okamžite vyštartovali proti rozhodcovi.
    68. Roger Martí (LVN) - 1:1
     
    68
    Levante dalo gól!
    ROGER MARTÍ s obrovskou dávkou šťastia vyrovnáva! Andrés Fernández i tentokrát vystihol smer a na strelu, kopnutú do pravej strany, si siahol, tvrdú strelu ale vyraziť nedokázal.
     
    67
    Žltú kartu za nedovolené postavenie pri penalte Moralesa dostáva brankár Andrés Fernández (Villarreal CF). Z bránkovej čiary skočil skôr, ako kopol Morales do lopty. Po konzultácii s videoasistenom sa tak bude penalta opakovať!
    66. José Luis Morales (LVN)
     
    66
    José Luis Morales kopol penaltu do ľavej strany a brankár Andrés Fernández ju vystihol a vyrazil. Za loptou potom bežal Morales ďalej, aby ju dorazil, i dorážku ale brankár Villarrealu fantastickým zákrokom vyrazil.
     
    65
    Po faule Ekambiho vo vlastnom pokutovom území sa bude kopať penalta Levante!
     
    64
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Rubén Rochina, prichádza Hernâni.
     
    63
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Sergio León, prichádza Roger Martí.
     
    57
    Hrá sa teraz dobrý futbal zo strany na stranu. Oblúčik Moisésa Gómeza z ľavého krídla doletel na hlavu Gerarda Morena, ktorý loptu poslal hlavou tesne nad brvno brány Levante.
     
    55
    Cazorla vytancoval protihráča pred šestnástkou Levante, potom si posunul loptu na ľavačku a vystrelil po zemi tesne mimo domácu bránu.
     
    35
    Cazorlovu prihrávku dopredu si spracoval pred dvojicou obrancov Levante Ekambi, posunul si loptu na pravačku a zo šestnástky pálil k vzdialenejšej tyči. Aitor Fernández predviedol ďalší výborný zákrok a nohou loptu vyrazil.
     
    30
    Gasparov výborný strieľaný center z ľavej strany tečoval na prednej tyči Gerard Moreno, ktorý predstihol brániaceho Postiga a výborný reflexívny zákrok predviedol brankár Aitor Fernández, ktorý loptu zastavil.
     
    28
    A ďalšia šanca hostí! Cazorlov rohový kop predĺžil za seba na prednej tyči jeden z hráčov v žltom a zblízka akrobaticky zakončoval Ekambi, loptu ale nadvihol tesne nad bránu Levante.
     
    27
    Ďalšia gólová šanca Villarrealu! Gerardovi Morenovi sa nevydarila strela z hranice pokutového územia, lopta sa ale dostala k Ekambimu, ktorého strelu z otočky na poslednú chvíľu zrazil jeden z obrancov mimo bránu Levante.
     
    26
    Ekambi si potiahol loptu z ľavej strany k bráne a z ostrého uhla zakončoval. Brankár Levante bol pripravený a loptu vyrazil.
     
    20
    Chukwueze skvelou prihrávkou vysunul z pravého krídla do nábehu Ekambiho. Ten si v šestnástke Levante zasekol obrancu Postiga, zblízka pred vybiehajúcim brankárom Aitorom Fernándezom ale poslal loptu tesne mimo domácu bránu.
    3. Gerard Moreno (VLR) - 0:1
     
    3
    Villarreal dal gól!
    Hostia rýchlo otvárajú skóre! Ekambi si nabehol na výbornú kolmicu Alberta Morena za obranu a z ľavého krídla prihral do bránkoviska GERARDOVI MORENOVI, ktorý loptu v sklze dorazil do odkrytej brány. Ekambi bol zrejme v ofsajde, loptu ale k nemu tečoval jeden z obrancov Levante, a tak mohol pokračovať v akcii a prihrať na regulérny gól.

    Michal Sadlek

    Góly: 68. Martí (pen.), 73. Martí (pen.) – 3. G. Moreno

    Karty:   80. N. Vukčević (LVN) – 67. Andrés Fernández (VLR), 70. Albiol (VLR)

    Nepremenená penalta: 66. Morales (LVN), brankár Andrés Fernández zneškodnil


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 8:13. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 5:9.
    Levante UD: Aitor Fernández – Coke, Vezo, Postigo, Toňo – Campaña, N. Vukčević, E. Bardhi – Rochina (64. Hernâni), León (63. Martí), Morales (C) (84. Miramón).
    Náhradníci: Olazábal – Cabaco, Martí, Hernâni, Miramón, B. Mayoral, Melero.

    Villarreal CF: Andrés Fernández – M. Gaspar, Albiol (88. Trigueros), Francisco Torres, A. Moreno – Iborra, Cazorla (C) – Chukwueze, Moisés Gómez (75. Ontiveros), Toko Ekambi (74. Bacca) – G. Moreno.
    Náhradníci: Asenjo – Bacca, Anguissa, Trigueros, Ra. Funes Mori, Quintilla, Ontiveros.

    Rozhodca: José Luis Munuera Montero