TK ke golfovému Tisport Czech Ladies Open (kon.) | Tisková konference k hokejové Lize mistrů (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k hokejové Lize mistrů

cz Streda 21.08.2019, 13:00 • Síň slávy českého hokeje (Galerie Harfa) • Tlačové konferencie
     
    Díky za pozornost a mějte se fajn. (13:44:39)
     
    Oficiální část tiskové konference se blíží ke svému konci. Nyní dochází k zahájení individuálních rozhovorů.
     
    Výkonný výbor českého svazu schválil všem českým zástupcům v této sezoně na náklady spojené s účastí příspěvek ve výši půl milionu korun.
     
    Tomáš Martinec (Hradec Králové): Moc si toho vážíme a je pro nás velkým úspěchem, že jsme se sem opět kvalifikovali. Není slabého soupeře a uděláme všechno proto, abychom postoupili ze základní skupiny.
     
    Ladislav Čihák (Plzeň): Chceme postoupit ze základní skupiny, i když je těžší, než jakou jsme měli loni. Nebude to nic jednoduchého. Vždycky zde jsou minimálně tři manšafty, které mohou postoupit. Bude také těžší potvrdit tu naši loňskou jízdu. Bereme to i jako velmi dobrou prověrku do startu naší extraligy. Tak to ale mají asi týmy nejen u nás, ale i v zahraničí. Jdeme do toho s pokorou a víme, že ta cesta určitě nebude jednoduchá.
     
    Patrik Augusta (Liberec): Všichni chceme uspět a v této soutěži dojít co nejdál. Máme dva nováčky – Belfast a Augsburg. Je to pro nás trochu neznámá co se týká v Belfastu, Augsburg je sesterským městem Liberce, takže to asi o to bude zajímavější. Je tu také Lulea, o jejíž kvalitě není třeba spekulovat.
     
    Marek Chmiel (Třinec): Nám se minulý rok v CHL moc nepovedl. Chceme si trochu spravit reputaci a nějakým bodíkem přispět do společného koeficientu ČR. Všichni soupeři jsou velmi silní. Jsem velmi rád, že nás letos potkali jiní soupeři než ze Skandinávie. Svůj zájem o tyto zápasy projevili i fanoušci, trip Finsko – Bělorusko byl velmi brzy vyprodán.
     
    Jednotliví trenéři teď budou hovořit o cílech a ambicích v CHL.
     
    Pro třinecké Oceláře a pro Bílé Tygry z Liberce to bude už pátá účast v soutěži. Plzeň a Hradec Králové se v CHL představí potřetí.
     
    Hlavním sponzorem této soutěže je Engelbert Strauss, oficiálními sponzory zůstávají LGT, Škoda a Tissot.
     
    Odměněny budou také jednotlivé kluby za svůj marketing. Ceny se pohybují okolo 10 000 eur. Jedním z cílů CHL je také to, aby spolu jednotlivé kluby spolupracovaly i po této stránce.
     
    Součástí tohoto projektu budou také živé statistiky k dispozici na webu nebo prostřednictvím aplikace.
     
    Na oficiálních webových stránkách se také budou objevovat v němčině a v češtině.
     
    Do této aplikace se zapojila za čtyři dny už 10 tisíc fanoušků. Více informací lze nalézt na stránkách www.chl-fan-challenge.com.
     
    Nyní se mluví o inovacích v této soutěži. Důležitý je projekt CHL Fan Challenge určený pro fanoušky, kteří zde mohou hlasovat, vyzkoušet si své znalosti v kvízech nebo hrát hry.
     
    V roce 2022/23 se dokonce předpokládá, že by si vítěz této soutěže mohl přijít až na 705 000 eur.
     
    V letošním roce získá vítěz CHL lákavou tučnou prémii do svého rozpočtu ve výši 425 000 eur. Celkový rozpočet tohoto ročníku se vyšplhal už na 2 340 000 eur.
     
    Na dějišti finále tohoto ročníku CHL musí teprve vzniknout shoda. Martin Baumann upozorňuje na to, že bude požadovat stejnou kvalitu finálového utkání jako byla loni. Tomu musí odpovídat velikost haly, kvalita infrastruktury, a tak dále.
     
    Česká republika je aktuálně v koeficientu zemí na čtvrtém místě. Lepší ligové soutěže jsou zatím ve Švédsku (1.), ve Švýcarsku (2.) a ve Finsku (3.). Za Českou republikou je pak páté Německo, šesté Rakousko, sedmé Bělorusko a osmé Norsko. Deváté je Slovensko, desátá Francie, jedenácté Dánsko, na 12. místě Velká Británie a 13. je Polsko.

    Radek Barkman