Česko – Gruzínsko 3:1 (kon.)
koniec
Česko
3:1 (2:0)
Gruzínsko
cz Štvrtok 08.08.2019, 15:00 • stadion Stovky, Frýdek-Místek • Reprezentácia U19
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Ve druhém přípravném zápase do devatenácti let se Česko opět utká s Gruzií. První utkání se odehrálo před dvěma dny na půdě Opavy. Už ve 13. minutě poslal Českou republiku do vedení Kozák. O patnáct minut později ale srovnal Moistsrapešvili a do šaten o přestávce se šlo za stavu 1:1. Už to vypadalo, že se ve druhé půli nedočkáme gólu, ale to změnil v 93. minutě Cienciala. Posléze ještě pojistil výhru Česka v šesté nastavené minutě Kosek.
    Dnes se bude bojovat na nádherném stadionu Stovky ve Frýdku-Místku. Tento stánek nabídne kapacitu až pro 12 400 diváků, ale z toho zakryje tribuna pouze 2 400. Úvodní výkop je naplánován na 15:00.
     
    První přípravný zápas:

    Branky: 13. Kozák, 83. Cienciala, 90+6. Kosek – 28. Moistsrapešvili
    Karty: 25. Melikišvili (GRU), 87. Charajšvili (GRU)

    Česko: Markovič – Čejka (82. Hošek), Gabriel (46. Cedidla), Vlček (C), Žilák (46. Karabec) – Červ (46. Pudhorocký), Vít (75. Kosař) – Ševčík (67. Zeronik), Kozák (46. Kosek), Radosta (82. Cienciala) – Firbacher.
    Náhradníci: Trefil – Cedidla, Cienciala, Hošek, Zeronik, Pudhorocký, Kosek, Kosař, Karabec. Trenér: Luboš Kozel.

    Gruzie: Kutaladze – Melikišvili (46. Ackureli), Gelašvili, Jangidze, Kalandadze – Mekvabišvili (63. Lominadze), Nonikašvili (85. Čichradze), Guljašvili (C), Azarov (85. Mesjačenko) – Moistsrapešvili (72. Askurava) – Jakobidze (72. Charajšvili).
    Náhradníci: Lomidze – Samsonia, Askurava, Ackureli, Mesjačenko, Mukbaniani, Čichradze, Charajšvili, Lominadze. Trenér: Ramaz Svanadze.
     
    Nominace Česka:

    Brankáři: Jakub Markovič (SK Slavia Praha), Jakub Trefil (SK Sigma Olomouc).

    Obránci: Felix Čejka (AC Sparta Praha), Šimon Gabriel a Karel Žilák (oba FC Viktoria Plzeň), Michal Hošek a Daniel Kosek (oba SK Slavia Praha), Tomáš Vlček (FK Ústí nad Labem).

    Záložníci: Martin Cedidla (FC Fastav Zlín), Lukáš Červ a Matěj Vít (oba SK Slavia Praha), Jakub Kosař (FC Hradec Králové), Petr Pudhorocký (AC Sparta Praha), Michal Ševčík (FC Zbrojovka Brno).

    Útočníci: Lukáš Cienciala (FK Fotbal Třinec), Filip Firbacher (FC Hradec Králové), Adam Karabec a Matyáš Kozák (oba AC Sparta Praha), Matěj Radosta (FK Teplice) a Jakub Zeronik (SK Slavia Praha).
    Sestava České republiky.
    Základní sestava Česka.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Trefil – Cedidla, Cienciala, Hošek, Gabriel (C), Zeronik, Pudhorocký, Kozák, Kosek, Kosař, Karabec
    Náhradníci: Markovič – Vít, Červ, Firbacher, Žilák, Ševčík, Čejka, Vlček, Radosta

    Gruzie: Kutaladze – Gelašvili, Samsonia, Azarov, Guljašvili (C), Ackureli, Mesjačenko, Čichradze, Charajšvili, Lominadze, Kalandadze
    Náhradníci: Lomidze – Melikišvili, Nonikašvili, Mekvabišvili, Askurava, Moistsrapešvili, Jakobidze, Jangidze, Mukbaniani

    Rozhodčí: Jakub Vojkovský – Jakub Bureš, Karel Mikeska.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop tohoto zápasu se postarala Gruzie, která drží míč na své polovině a krátkými přihrávkami se snaží něco vymyslet.
     
    2
    Hosté se posléze ocitli v problémech a vše musel řešit až Aleksandre Kalandadze, který odkopl míč raději do zámezí.
     
    3
    Další problémy v defenzívě Gruzie, kdy Češi dostali svého soupeře pod tlak a Samsonia přihrával brankáři Kutaladzeovi, který podklouzl, ale rychle se opět zvedl a odehrál balón.
     
    4
    Nyní už jsou to opět domácí, kteří se dostali až do vápna svého soupeře a po zblokovaném centru tak následuje rohový kop, o který se postará Adam Karabec.
     
    5
    Centr letěl na přední tyč, kde byl nachystán Hošek, ovšem ten nedokázal balón posunout za sebe a Gruzie se na chvíli vysvobodila z úvodního tlaku.
     
    6
    Petr Pudhorocký se snažil prodrat středem gruzijské obrany, ovšem soupeř mu v tom zabránil a posléze hosté odkopli balón do bezpečí.
     
    7
    Zatím je na začátku tohoto přípravného utkání vidět tlak ze strany České republiky. Gruzie je hodně zatažená hluboko na své polovině a zatím pouze odkopává balóny.
     
    7
    Nyní se sice hosté dostali do rychlého protiútoku, ovšem ten nepřinesl nic nebezpečného a Česko může jít dopředu.
     
    8
    Posléze se domácí dostali až do zakončení, ovšem střela Karabce uvnitř vápna byla zblokována.
     
    9
    Z ničeho nic se Češi dostali do přečíslení 3 na 1, kdy se v tutovce objevil Adam Karabec, ale jeho pokus skvěle vychytal Kutaladze!
     
    9
    Po chvíli přišla další velká šance Českého týmu, ve které byl opět hráč Sparty Praha Adam Karabec, ale tentokrát jeho zakončení z první na hranici malého vápna orazítkovalo tyč!
     
    10
    Po následném centru z rohového kopu se hráč z domácího celku provinil nedovoleným zákrokem, což sudí Vojkovský viděl a také odpískal.
     
    11
    Poprvé v tomto zápase se hosté dostali do něčeho nebezpečnějšího, když míč dostal na své kopačky Irakli Azarov, který vypálil z dálky a jeho pokus nebyl vůbec špatný, ale nakonec skončil půl metru nad domácí svatyní.
     
    12
    Zeronik na levé straně posunul míč Koskovi, který vystřelil z dvaceti metrů tvrdou ránu, která ale končí také půl metru nad bránou Gruzie.
     
    13
    Už to vypadalo na slibnou šanci Gruzie, když se hostující hráč Lominadze dostal přes dva hráče a následně vypálil, ale jeho pokus byl zblokován, ovšem k míči se dostal Guljašvili, který posléze uvnitř vápna upadl, ovšem na to mu sudí neskočil a ukázal mu žlutou kartu za simulování.
     
    14
    Hosté se ovšem už dostali do zápasu a zatím vyčkávají na ztrátu míče soupeře a následně jdou do rychlých protiútoků.
     
    15
    Po centru z levé strany se míč poodrážel ve vápně hostů, až se k němu dostal Jakub Zeronik, ale jeho následná rána pouze rozvlnila síť z boku brány Gruzie!
     
    16
    Velká chyba domácí obrany, která si nepohlídala ofsajdovou past a Laša Ackureli běžel s míčem úplně sám na bránu, ovšem Jakuba Trefila nedokázal překonat a český brankář si tak připisuje skvělý zákrok!
     
    17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš! Potom co hosté spálili obrovskou tutovku se dopředu dostali domácí. Míč se po pár přihrávkách dostal ke Karabcovi, ten jej posunul k MATYÁŠI KOZÁKOVI, který zpoza vápna vystřelil naprosto fantastickou technickou střelu, která zapadla do pravé šibenice a brankář Kutaladze byl absolutně bez šance.
    17. Matyáš KOZÁK - 1:0
     
    18
    Pudhorocký se snažil narazit míč s Koskem, ovšem ten se nacházel pouze v ofsajdu a balón získala obrana Gruzie.
     
    19
    Velice nebezpečný centr domácího hráče z pravé strany vyrazil prsty nad svou bránu Kutaladze a následuje rohový kop pro Česko.
     
    20
    Vstřelená branka domácí celek hodně povzbudila a Češi jsou hladoví po další brance. Po centru z levé strany se sice dostal do zakončení hlavou Matyáš Kozák, ale jeho hlavička letěla nad svatyni Gruzie.
     
    21
    Hosté nyní zpomalili hru a zklidnili tempo hry, která je zatím hodně vysoké.
     
    22
    Guljašvili si chtěl zběhnout za obranu Česka po nákopu Ackureliho, ovšem míč zachytla domácí obrana bez problémů.
     
    23
    Opět byl uprostřed dění Matyáš Kozák, který se po rychlém protiútoku dostal do zakončení, ovšem jeho střela slabší levou nohou nepřinesla nic velkého a gólman Luka Kutaladze si s ní bez problémů poradil.
     
    24
    Anatoli Mesjačenko poslal k zemi domácího hráče na své polovině a Česko tak získalo standardní situaci.
     
    25
    Ovšem následně domácí na nic nečekali a míč rychle rozehráli, aby se dostali dopředu po pravé straně, což se jim sice podařilo, ale nakonec byl centr zblokován.
     
    26
    Tentokrát ale přišel další faul ze strany Gruzie, když byl potažen za dres Matyáš Kozák. Česko tak má k dispozici další standardní situaci z pravé strany.
     
    27
    Adam Karabec to chtěl z přímého kopu zkusit rovnou na bránu, ale jeho střela byla hodně nepovedená a skončila daleko, daleko nad svatyni Gruzie.
     
    28
    Kosař skvěle vystihl přihrávku hostujícího obránce a posléze se k míči dostal Karabec, ovšem jeho následná rána byla zblokována.
     
    29
    Azarov nechtěl přes sebe pustit Kosaře a dopustil se tak jen dalšího faulu. Gruzie si momentálně nemůže vůbec nic vytvořit a Česko je od úvodního výkopu lepším týmem.
     
    30
    Daniel Kosek přišel o míč na pravé straně a k balónu se dostal Ackureli. Posléze hosté dostali balón na druhou stranu, odkud přišel centr, ale ten byl nepovedený a Trefil si s ním poradil.
     
    30
    Posléze Češi získali rohový kop, který byl vyboxován brankářem proti noze Karabce, ale jeho střela k levé tyči je zlikvidována právě gólmanem Kutaladzem!
    30. Nebezpečnou střelu Karabce zneškodnil brankář Kutaladze
     
    31
    Druhý rohový kop v krátké době už tak podařený nebyl, jelikož centr se stočil do zámezí a následuje odkop od hostující svatyně.
     
    32
    Gruzie opět předvedla velice dobrý protiútok po levé straně, kdy se po přízemním centru dostal do zakončení Leo Čichradze, ale to bylo zblokováno do zámezí. Následuje rohový kop.
     
    33
    Následný centr z rohu směřoval na zadní tyč, ovšem hlavička gruzijského hráče nebyla nijak nebezpečná a domácí obrana se povedlo odkopnout balón.
     
    33
    Zatím nejlepší hráč západu Matyáš Kozák si našel místo na centr z pravé strany, ale jeho hlavička neměla moc razance a skončila pouze v moci gólmana Kutaladzeho.
     
    34
    Michal Hošek se nyní dopustil faulu ve středu hrací plochy, aby zamezil nějakému brejku ze strany Gruzie. Sudí mu ale kartu neukázal.
     
    35
    Laša Ackureli se snažil zpracovat těžký pas na pravou stranu, ovšem následně se s míčem už dostal do zámezí a následuje autové vhazování.
     
    35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Domácí mužstvo České reprezentace jde zaslouženě do dvoubrankového vedení! Jakub Zeronik si excelentně poradil s obráncem na levé straně a s míčem se dostal do vápna, kde poslal centr, který chtěl odvrátit ALEKSANDRE KALANDADZE, ale místo toho si srazil balón do vlastní brány.
    35. Aleksandre KALANDADZE - 2:0
     
    36
    Posléze se obě mužstva rychle občerstvila u svých střídaček a hra tak může pokračovat za skvělého stavu 2:0 pro Česko.
     
    37
    Lominadze udržel míč při přechodu na polovinu Česka a následně jej poslal na levou stranu, odkud vystřelil Charajšvili, ale jeho střela pravděpodobně slabší nohou skončila hodně vedle.
     
    38
    Gruzie si nyní přihrává balón na své polovině hrací plochy a snaží se něco vymyslet.
     
    39
    Nakonec hosté našli skulinku v obraně na levé straně a posléze odcentrovali, ovšem míč byl zblokován domácím obráncem. Gruzie tak získala rohový kop.
     
    40
    Už to vypadalo, že se ke hlavičce prodře Iva Gelašvili, ale český hráč dokázal míč odvrátit svou hlavou a Trefil tak nemusel zasahovat.
     
    41
    Nodari Lominadze sice šel k zemi uvnitř šestnáctky domácího celku a hosté si chtěli vymodlit penaltu, ale nakonec se budou muset smířit alespoň s rohovým kopem.
     
    42
    První rohový kop Gruzie byl odvrácen do zámezí českým hráčem a následoval tak další roh, který ale letěl jen na přední tyč, kde se domácímu obránci podařil míč odkopnout do bezpečí.
     
    43
    Češi převedli hru z levé strany na pravou, kde nakonec dokázali vybojovat autové vhazování.
     
    44
    Poté se ale domácí krajní obránce Michal Hošek nachytal v ofsajdové pasti Gruzie a útok České republiky je u konce.
     
    44
    Lado Čichradze nedokázal zachytit nákopem svého spoluhráče. U míče je tak opět Česko a nyní se zapojil do kombinace také brankář Sigmy Olomouc Jakub Trefil.
     
    45
    Kosek posunul míč Zeronikovi, který poslal skvělou přihrávku do vápna, kde se dostal do zakončení Matyáš Kozák, ale jeho střela byla zblokována a následuje tak rohový kop.
     
    45
    Nakonec byl roh rozehrán nakrátko, ale následně přišel centr do vápna, který byl odvrácen a následně se dostal ke střele Kosař, ovšem jeho pokus letěl nad bránu Gruzie.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu navíc.
     
    45+1
    Cienciala skvělým lobem našel na levé straně Koska, který z první poslal nebezpečný centr do vápna, ale ten s velkým štěstím odkopl do zámezí Samsonia.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u svého konce a Česko zaslouženě vede nad Gruzií 2:0. Od úvodního výkopu je domácí celek lepším týmem, ale do první velké šance se dostali v 16. minutě hosté, ovšem Trefil předvedl skvělý zákrok. V 17. minutě jsme se už dočkali gólu, když se prosadil Matyáš Kozák. Následně už to byli z velké části hráči Česka, kteří se dostávali do šancí a nakonec se dočkali druhého gólu, který si do vlastní svatyně vstřelil Aleksandre Kalandadze.
    Česká republika vede nad Gruzií 2:0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Kosař, přichází Červ.
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Samsonia, přichází Jangidze.
     
    47
    Kapitán Česka Šimon Gabriel skvělým skluzem přerušil útok hostujícího hráče, ale Gruzie bude mít alespoň autové vhazování.
     
    48
    Hošek poslal k zemi Mesjačenka na polovině svého soupeře. Gruzie tak byla u balónu, ovšem toho se zbavila nepřesným nákopem, který skončil u gólmana Trefila.
     
    49
    Hošek nedokázal odcentrovat přes Mesjačenka, ovšem ten posléze ztratil míč a Cienciala svou bojovností vybojoval pro domácí rohový kop.
     
    50
    Po centru Karabce z rohového kopu se český hráč dopustil faulu, který rozhodčí Vojkovský viděl a také odpískal.
     
    51
    Posléze jsme byli svědky dalšího nedovoleného zákroku ze strany České republiky ve středu hrací plochy. Gruzie tak je na začátku druhé půle o něco aktivnějším týmem, ale nemůže se dostat blíž k bráně.
     
    51
    A opět se ozvala pouze píšťalka hlavního rozhodčího, která tentokrát signalizovala faul ze strany hostujícího hráče.
     
    52
    Hošek s Ciencialou dostali svoje mužstvo na hranici vápna Gruzie, ale nakonec byl centr zblokován hostujícím hráčem a posléze se Gabriel dopustil faulu.
     
    53
    Daniel Kosek si skvěle poradil s Lašou Ackurelim, který se snažil dostat k míči po pasu na pravou stranu, ale domácí obránce ho odzbrojil.
     
    53
    Matyáš Kozák se dostal do zakončení hlavou po centru z levé strany, ale tu poslal jen nad bránu Gruzie.
     
    54
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Čichradze, přichází Moistsrapešvili.
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Mesjačenko, přichází Mekvabišvili.
     
    55
    Košek s Karabcem na pravé straně získali autové vhazování pro domácí mužstvo a pokoušejí se prodrat do vápna Gruzie.
     
    56
    Posléze se to sice povedlo Lukáši Ciencialovi, ale jeho centr byl zblokován a nakonec z toho bude pouze odkop od svatyně hostujícího mužstva.
     
    57
    Už to vypadalo, že se Česko dostane do rychlého protiútoku, ale Karabec celou akci zpomalil a nakonec převedl hru na levou stranu, kde domácí přišli o míč, ovšem Gruzie se nedokázala následně dostat do protiútoku.
     
    58
    Kozák si sběhl za obranu na fantastickou přihrávku, ovšem míč místo střely ještě posunul na Jakuba Zeronika, který místo zakončení v tutovce chtěl obehrát brankáře, ale do se mu nepodařilo, jelikož gólman Kutaladze jeho úmysl vystihl!
    58. Zeronik místo střely zkoušel kličku
     
    59
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Azarov, přichází Jakobidze.
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Zeronik, přichází Firbacher.
     
    60
    Gruzie získala rohový kop, když centr raději vyrazil do zámezí brankář Trefil. Po nepovedeném centru se ovšem dopředu dostalo Česko, ale Kalandadze skvěle odzbrojil o míč Gabriela.
     
    61
    Opět jsme mohli vidět spolupráci Karabce s Ciencialou na pravé straně, ale centr prvního jmenovaného nebyl nijak nebezpečný a první obránce Gruzie si s ním poradil.
     
    62
    Giorgi Guljašvili se snažil dostat dopředu po levé straně, ovšem po skluzu protihráče šel k zemi s velkým řevem, sudí ale nechal hru pokračovat a nakonec se gruzijský hráč sám zvedl a bude moct pokračovat.
     
    63
    Michal Hošek poslal velice dobrý centr do šestnáctky soupeře z pravé strany, ale hostující obránce půl metru před brankovou čárou odkopl balón do bezpečí.
     
    64
    Cienciala se dostal s míčem středem a následně skvělou přihrávkou mezi obránci uvolnil Petra Pudhorockého, který se ještě dostal přes dalšího strážce hostující svatyně, ale nakonec bylo jeho zakončení zblokováno a následuje rohový kop České republiky.
     
    65
    Hráč Sparty Praha Petr Pudhorocký ale následně zůstal ležet na hrací ploše a momentálně je tak ošetřován lékaři.
     
    66
    Po následném rohu domácích přišla střela domácího hráče z dálky, ovšem tato tvrdá rána letěla jen doprostřed, kde byl připraven brankář.
     
    67
    Gruzie měla největší šanci zápasu, ovšem Trefil drží čisté konto s velkou pomocí svých obránců! Giorgi Moistsrapešvili se dostal k balónu uvnitř malého vápna, ale z otočky napálil jen Daniela Kosku, který tak míč odhlavičkoval z brankové čáry!
     
    68
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Pudhorocký, přichází Vít.
     
    69
    Gruzie ale pokračuje v tlaku a následně získala rohový kop z levé strany, ovšem následný centr vyboxoval gólman Trefil a následně česká obrana odkopla balón.
     
    70
    Hlavní rozhodčí Jakub Vojkovský nyní nařídil krátkou přestávku na občerstvení.
     
    Dnešní utkání sleduje 434 diváků.
     
    71
    Hosté se dopustili nedovoleného zákroku ve středu hrací plochy a Česká republika tak bude u balónu.
     
    72
    Posléze přišel další faul ze strany Gruzie, který už si říkal o žlutou kartu, ale sudí Vojkovský hostujícího hráče pouze varoval.
     
    73
    Kalandadze si poradil s nákopem na Firbachera a Gruzie tak bude u míče na své polovině.
     
    74
    Hosté se po skvělé akci dostali k přízemnímu centru z levé strany, ale míč z kopačky Charajšviliho skončil pouze v zámezí, což se gruzijskému trenérovi vůbec nelíbilo a žádal o gól.
     
    75
    Nyní je hra přerušená, jelikož hostující hráč zůstal po střetu ležet na hrací ploše a momentálně je tak ošetřován.
     
    76
    Aleksandre Kalandadze tvrdým skluzem poslal k zemi Ciencialu, který se řítil do velké šance a hostující hráč může být rád, že uviděl pouze žlutou kartu.
     
    77
    S následným centrem si hosté sice poradili ovšem posléze přišel další ostrý zákrok, kterého se tentokrát dopustil Ackureli. Gruzie tak ke konci zápasu dost přitvrdila.
     
    78
    Ovšem ani tentokrát standardní situace českého celku nepřinesla nic velkého a dopředu může jít hostující mužstvo.
     
    79
    Daniel Kosek minul míč, který letěl do šestnáctky domácích a následuje rohový kop Gruzie.
     
    79
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Po naprosto zbytečném rohu je tady snížení stavu na 1:2. Centr z rohového kopu letěl na hranici malého vápna, kde se dostal nejvýš GIORGI JAKOBIDZE a hlavou zakončil k levé tyči.
    79. Giorgi JAKOBIDZE - 2:1
     
    80
    Málem přišla rychlá odpověď ze strany Česka, ale brankář Kutaladze si skvěle poradil se střelou domácího hráče zpoza vápna.
     
    81
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Cienciala, přichází Radosta.
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Karabec, přichází Ševčík.
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Charajšvili, přichází Nonikašvili.
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Ackureli, přichází Mukbaniani.
     
    82
    Hostující útočník se sice dostal za obranu Česka po nákopu spoluhráče, ale nakonec se ocitl pouze v ofsajdovém postavení.
     
    83
    Givi Mukbaniani se snažil dostat do zakončení uvnitř vápna České republiky, ale domácí obrana mu v tom zabránila.
     
    84
    Gruzie tlačí na svého soupeře, ale tentokrát centr Mukbanianiho z pravé strany byl přetažený a skončil na druhé straně v zámezí.
     
    85
    Michal Hošek se prezentoval krásným dlouhým autovým vhazováním, ovšem domácí útočník Matěj Radosta nedokázal udržet míč před dravou Gruzií.
     
    86
    Následně se v tvrdém souboji dopustil Jakobidze faulu, což se mu zjevně nelíbilo, ale rozhodnutí sudího nezmění.
     
    86
    Mohlo být definitivně rozhodnuto, když se po centru Radosty dostal do zakončení hlavou Kozák, ale jeho hlavička nebyla příliš nebezpečná a skončila v moci gólmana Kutaladzeho.
     
    87
    Hosté se sice snaží něco vymyslet, ale Česko má nyní na hrací ploše převahu a konec utkání si hlídá.
     
    88
    Moistsrapešvilimu se nepovedla přihrávka a po pár okamžicích se dopustil agresivního faulu, za který uviděl kartu žluté barvy.
     
    89
    Matyáš Kozák dotíral na obránce soupeře, který se dopustil chyby a České reprezentace získala rohový kop z levé strany.
     
    90
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Centr z rohového kopu sice vyboxoval brankář Kutaladze, ale posléze se dostal ke střele uvnitř vápna FILIP FIRBACHER, který vypálil tvrdou nechytatelnou ránu do pravé části branky. Česká republika tak vede nad Gruzií 3:1.
    90. Filip FIRBACHER - 3:1
     
    90
    Rozhodčí nastavil tři minuty navíc.
     
    90+1
    Centr hostujícího hráče z rohu nepřinesl nic nebezpečného a hráč na první tyči odkopl balón do bezpečí.
     
    90+2
    Gruzie sice drží míč na svých kopačkách, ale nyní už je to bez pohybu a hráči sami ví, že ani ve druhé přípravném zápase s Českem nevyhrají.
     
    90+3
    Nodari Lominadze se sice ještě dostal ke střele z dvaceti metrů, ale s tou si brankář Jakub Trefil poradil.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    Česká republika porazila Gruzií podruhé 3:1.
     
    Je konec. Česko i podruhé ve třech dnech vítězí nad Gruzií 3:1.
    Od úvodního výkopu je domácí celek lepším týmem, ale do první velké šance se dostali v 16. minutě hosté, ovšem Trefil předvedl skvělý zákrok. V 17. minutě jsme se už dočkali gólu, když se prosadil Matyáš Kozák. Následně už to byli z velké části hráči Česka, kteří se dostávali do šancí a nakonec se dočkali druhého gólu, který si do vlastní svatyně vstřelil Aleksandre Kalandadze.
    Do druhé půle vstoupili aktivněji hráči Gruzie, ovšem v 58. minutě to byl domácí Zeronik, který se ocitl v obrovské šanci, kterou neproměnil. V 67. minutě už to vypadalo, že se hosté dočkají gólu, ale Moistsrapešviliho zakončení vyrazil z brankové čáry Kosek. V 79. minutě se ovšem Gruzie dočkala gólu, který vstřelil Jakobidze. V 90. minutě ale pojistil výhru České reprezentace Firbacher.
     
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 11:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:16.
     
    To je dnes ode mě vše, děkuji vám za pozornost. (16:59:17)

    Michal Raška

    Góly: 17. Kozák, 35. Kalandadze (vla.), 90. Firbacher – 79. Jakobidze

    Karty:   13. Guljašvili (GRU), 76. Kalandadze (GRU), 88. Moistsrapešvili (GRU)


    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 11:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:16.
    Česko: Trefil – Cedidla, Cienciala (81. Radosta), Hošek, Gabriel (C), Zeronik (59. Firbacher), Pudhorocký (68. Vít), Kozák, Kosek, Kosař (46. Červ), Karabec (81. Ševčík)
    Náhradníci: Markovič – Vít, Červ, Firbacher, Žilák, Ševčík, Čejka, Vlček, Radosta

    Gruzínsko: Kutaladze – Gelašvili, Samsonia (46. Jangidze), Azarov (59. Jakobidze), Guljašvili (C), Ackureli (81. Mukbaniani), Mesjačenko (54. Mekvabišvili), Čichradze (54. Moistsrapešvili), Charajšvili (81. Nonikašvili), Lominadze, Kalandadze
    Náhradníci: Lomidze – Melikišvili, Nonikašvili, Mekvabišvili, Askurava, Moistsrapešvili, Jakobidze, Jangidze, Mukbaniani

    Rozhodca: Jakub Vojkovský – Jakub Bureš, Karel Mikeska

    Diváci: 434