Kanada – Kuba 7:0 (kon.) | Martinik – Mexiko 2:3 (kon.)
koniec
Kanada
7:0 (4:0)
Kuba
cz Pondelok 24.06.2019, 00:00 • Bank of America Stadium (Charlotte, North Carolina) • CONCACAF Gold Cup • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. Dovoluji si vás ještě pozvat na finální zápas skupiny A. A to mezi Mexikem a Martinikem, kde se rozhodne o druhém postupujícím, utkání píše kolega Martin Dvořák. (02:01:12)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 9:6. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:13.
     
    Je konec. Kanada může slavit postup do čtvrtfinále Gold Cupu, z jaké ale příčky, to se dozví po zápase Mexiko – Martinik. Kanada dnes naprosto rozdrtila Kubu, ti se tak s turnajem loučí a to se skóre 0:17, což je druhý nejhorší výsledek v dějinách turnaje. Hráčem utkání byl opravdu zvolený střelec Hattricku a dvou asistencí Jonathan David. Ten s pěti góly putuje na vrchol tabulky střelců v patách mu ještě je Ariel Antuna a Gyasi Zardes, ti mají gólů tři.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Nepadne. Scott Arfield místo střely přímo zvolil centr na přední tyč, jenže do centru nedal příliš velkou razanci, tudíž míč získali obránci.
     
    90+1
    Pro domácí je tu ještě jeden přímý kop, padne z něj osmý gól ?
     
    90
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty!
     
    87
    Utkání se už pouze dohrává. Kanaďané ještě nechávají Kubánce pouštět do útoku, ti ale z jakékoliv vzdálenosti stejně gól nedají, hráči jsou zřejmě zakletí kletbou.
     
    85
    Toto už není možné!! Roberney Caballero poslal za obranu Kanady velmi dobrý centr, který poté získal na kopačku Jean Rodríguez, ten ale zpoza malého vápna přestřelil branku. Kubánci si snad na Gold Cupu špatně obuli kopačky, jelikož to není možné, co nedají.
     
    83
    Kubánci už to zkouší ze všech stran a hlavně z jakékoliv dálky. Upřímně je mi trenéra Kuby velmi líto, páč příprava na tento turnaj vypadala slibně, jenže hráči se na to úplně vykašlali a navíc původní kapitán emigroval do USA.
     
    82
    Dnešní utkání sleduje 10 856 diváků.
     
    80
    Do konce základní hrací doby zbývá deset minut a zápas je 7:0!. Uvidíme zda se Kanada dočká i branky osmé a završí tak prozatím nejvyšší skóre na Gold Cupu, to doteď drží Mexiko a to právě po výhře 7:0 nad Kubou.
    78. Jonathan DAVID - 7:0
     
    78
    Kanada právě vstřelila branku!
    A přece jen tu máme Hattrick! Po chybě v obraně, přišla přihrávka z levé strany z kopačky Hoiletta. Jeho přihrávka našla geniálně JONATHANA DAVIDA a ten završuje Hattrick, dohromady pátý gól na turnaji a to ho posílá do čela tabulky střelců!
     
    76
    Střídání v týmu Kuba: ze hřiště odchází Alejandro Portal, přichází Rolando Abreu.
     
    75
    Do vápna Kuby přilétl další centr z pravé strany, do zakončení se tlačil Jonathan David, jeho pokus byl ale zblokovaný. To ale nebylo vše! O dorážku se poté snažil Samuel Piette, jenže i jeho pokus se mezi tři tyče nevešel!
     
    73
    O hráči utkání je již nejspíš také rozhodnuto. Dle mě ocenění získá střelec dvou branek, ovšem také i asistent o dvou gólů Jonathan David. Jonathan David je momentálně nejlepší hráč klubu, co se týče statistik.
    71. Jonathan DAVID - 6:0
     
    71
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je to už 6:0! Rohový kop Kanady byl zahrán na přední tyč, odtamtud se však odrazil na kopačku JONATHANA DAVIDA, a ten náramnou střelou k tyči vsítil svůj druhý gól v tomto zápase.
     
    70
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Alphonso Davies, přichází Liam Millar.
    Střídání v týmu Kuba: ze hřiště odchází Luis Paradela, přichází Jean Rodríguez.
     
    69
    Kapitán Kanady Scott Arfield, chtěl znovu založit akci na pokraji vápna Kuby. Jenže nastal stejný scénář, jako předtím, jeho přihrávka na Osoria byla opět nepřesná.
     
    67
    Kubánci se stáhli do obrany a nyní si přihrávali v obraně, následně přišel dlouhý nákop dopředu na Paradela, ten ho ale poblíž rohového praporku ztratil.
     
    65
    Kuba by si alespoň čestný gól na tomto turnaji zasloužila. O to se momentálně snažil Maikel Reyes, jeho centr mu ale nevyšel podle plánu. Následné bouchání do trávníku však nutné nebylo.
     
    63
    Scott Arfield jakožto kapitán, založil novou akci Kanady. Na hranici vápna hledal na pravé straně Osoria, ten mu ale na poslední chvíli utekl, tudíž byla přihrávka do prázdna.
     
    62
    Lucas Cavallini už Hattrick nepřidá. Trenér ho totiž po zpackané penaltě střídá a myslím si, že ho rozeběhl bude velmi mrzet. Na některých portálech je gól Cavallinimu uznán, rozhodčí ale oficiálně řekli ne!
     
    61
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Doneil Henry, přichází Kamal Miller.
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Lucas Cavallini, přichází Ashtone Morgan.
     
    60
    Po mnoha šancích se hra konečně uklidňuje, tedy alespoň na malou chvíli, jelikož v posledních minutách toho bylo více než dost. Dvě zahozené tutovky, hlavně ze strany Kuby a poté neproměněná penalta!
     
    58
    Rohový kop Kanady, byl rozehrán na krátko, míče se poté zmocnil Junior Hoilett. Ovšem jeho centr zblokoval jeden z obránců a ten míč poté odvrátil do bezpečí.
     
    57
    Alphonso Davies se dostal s balónem až do brankoviště, nakonec zakončoval z hranice malého vápna, střelu mu však Sandy Sánchez vyrazil na roh.
    56. Penalta
     
    56
    To snad není možné! Lucas Cavallini se mohl dočkat Hattricku, jenže takto zajímavě kopnutou penaltu jsem snad nikdy neviděl. Lucas Cavallini se rozbíhal u toho ale jaksi poskakoval, až nakonec branku přestřelil!
     
    55
    Žlutou kartu dostává Yosel Piedra (Kuba).
     
    55
    Byla nařízena penalta pro Kanadu!
     
    54
    Střídání v týmu Kuba: ze hřiště odchází Aníbal Álvarez, přichází Karel Espino.
     
    53
    To jsou najednou věci!! Jak toto nemohl být gól!! Maikel Reyes běžel po levé straně na bránu Kanady, jenže na druhé straně mu sbíhal Luis Paradela, který byl následně úplně u brankáře, toho ale pouze přestřelil. Kuba tedy na úvodní branku v turnaji stále čeká.
     
    51
    Vzápětí na to, dopředu putovali znovu Kanadští hráči. Jonathan David po pravé straně putoval k bráně Kuby, následně ale posunul míč na Osoria, ten však z velkého úhlu napálil jen boční síť.
    50. Junior HOILETT - 5:0
     
    50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Debakl! Alphonso Davies našel svojí přihrávkou na zadní tyči Davida, jeho pokus z malého vápna ale vyrazil brankář. Na dvojitou dorážku JUNIORA HOILETTA však nevyzrál.
     
    49
    Lucas Cavallini byl o poločasové přestávce diskutovat s rozhodčími zda by mu uznali druhý gól a mohl si tak připsat Hattrick, ti mu však nevyhověli a gól tedy stále platí jako vlastní.
     
    47
    Druhý poločas začíná faulem a to na Jonathana Davida, Alejandro Portal nestačil na jeho rychlost, tak si pomohl faulem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky po prvním poločase

    Držení míče: 65%-35%
    Střely: 8-3 (na bránu 5-1)
    Fauly: 6-8
    Rohy: 3-2
     
    Druhý poločas začne přibližně v 1:10.
     
    Hrozivý první poločas pro Kubu je u konce. Od začátku až do konce dominovala Kanada. I přesto, že po úvodní brance Kanada nechala Kubu na pár šancí, tak to bylo vše. Poté už hráli jen hráč v bílém. V samotném závěru prvního poločasu padly ještě dvě branky, o které se postarala dvojka Jonathan David a Lucas Cavallini. Utkání je už rozhodnuté, teď už jenom jakým rozdílem skončí. Kuba má momentálně skóre 0:14!!
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Lucas CAVALLINI - 4:0
     
    45+1
    Kanada právě vstřelila branku!
    A další gól!! úplně ta stejná dvojka, se postarala o dvě branky za dvě minuty. Jonathan David opět centroval z levé strany a skvělým skluzem ve vápně zakončil LUCAS CAVALLINI.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu!
    43. Lucas CAVALLINI - 3:0
     
    43
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak přece jen, je tu ještě třetí branka! Z levé strany výborně na přední tyč nacentroval Jonathan David, na jeho centr si ještě lépe seběhl LUCAS CAVALLINI a v dnešním zápase se konečně dočkal.
     
    39
    Jonathan David chtěl přidat druhou branku na svůj trikot. Z pravé strany jsme mohli znovu vidět centr, který putoval na zadní tyč, kam si sbíhal již zmiňovaný Jonathan David, mířidla ale značně selhala!
     
    37
    A dočkáme!! Andy Baquero chtěl moc snížit, to mu ale nedovolil Derek Cornelius, naštěstí za něj zaběhl Maikel Reyes, který následně z malého vápna zakončoval, ale v tutové šanci minul branku.
     
    36
    Tři minuty uběhly jako voda, hráči nám však za tu dobu nenabídli žádnou šanci, no uvidíme zda se ještě něčeho do konce první části dočkáme.
     
    33
    Od hráčů Kanady je značně vidět, že chtějí udělat debakl a dát minimálně pět gólů. Pokud by všechny šance co měli, proměnili, už to 5:0 mohlo býti.
     
    31
    Kanada měla poté rohový kop, ten putoval na zadní tyč, ale číhající Doneil Henry se do hlavičky nakonec nedostal, proto následuje jen odkop od brány.
     
    30
    Ke třetí brance moc nechybělo!! Samuel Piette bojoval s míčem na hranici vápna, k brance byl ale zády, tudíž se snažil otočit. Obrana mu to nakonec dovolila a jeho pokus letěl velmi dobře, ovšem těsně vedle tyče!
     
    29
    Žlutou kartu dostává Luis Paradela (Kuba).
     
    27
    Kanada neustále centruje. Z levé strany to tentokrát zkoušel Doneil Henry, jenže jeho centr měl vytipován brankář Sánchez a následně ho přímo ze vzduchu s klidem chytil.
     
    25
    Dva góly sice padly, ale jinak to moc dobrý zápas není. Kanada měla už tři střely, z toho dva góly, ale i tak je to nemastné a neslané.
     
    23
    Obránci Kanady se nedomluvili a málem z toho byla zbytečná branka! Yosel Piedra nacentroval balón do vápna, ten si však s klidem vzal na kopačku jeden z obránců Kanady, ten ale poté špatně rozehrál a k míči se dostal Luis Paradela. Ten se o zakončení ani nepokusil, páč o zezadu překvapil brankář Milan Borjan.
     
    22
    I přesto, že je teprve dvacátá druhá minuta, myslím si že utkání je již rozhodnuté. Na Kubě je prostě vidět, že tento zápas přišla odchodit, páč už jim o nic nešlo, pro Kanadu to tak bude lehké vítězství.
    20. Jorge KINDELÁN - 2:0
     
    20
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak toto je smůla Kuby!! Z levé strany přilétl do vápna centr na přední tyč, který však omylem tečoval obránce JORGE KINDELÁN a postaral se tak o vlastní branku. O teč se ještě snažil Lucas Cavallini, platí to ale jako vlastní!
     
    18
    Scott Arfield byl až moc zbytečně aktivní a hladový po míči. Na polovině Kuby chtěl vzít balón z kopačky Paradely, místo toho ho akorát tvrdě zfauloval skluzem. Od rozhodčího dostává žlutou kartu.
     
    16
    O pár minut později tu bylo další zakončení, ovšem slabší. Scott Arfield posunul balón na volného Hoiletta a ten bez přemýšlení zakončil. Střela však vypadal, jako kdyby na brankáře centroval.
     
    14
    No pozor! Málem jsem zakřikl gól, ale na druhé straně!! Marcus Godinho výtečně nacentroval z pravé strany na přední tyč, kam si sbíhal Lucas Cavallini, jenže z bezprostřední blízkosti minul branku. Ani sám trenér nechápal.
     
    13
    Po úvodní brance přestala Kanada docela hrát. Kubánci se již dvakrát dostali do zakončení, hold jim ale nepřálo. Jednou musel zakročovat Milan Borjan, podruhé letěla střela nad. Uvidíme zda se dočkáme vyrovnání.
     
    11
    A znovu to byla Kuba, co se dostala do zakončení. Dariel Morejón ukázal svoji bojovnost a na dvakrát si poradil s Corneliusem. Poté dostal volnou cestu k brankovišti, jenže o zakončení usiloval už na hranici vápna, odkud také pálil. Jeho pokus však mířil nad.
     
    9
    Kuba se opět tlačila dopředu. Hosté chtěli vyrovnat a proto se tlačili po levé straně do brankoviště, tam se nakonec dostal s míčem Jorge Kindelán, ovšem za malou chvíli ho už na kopačce neměl.
     
    8
    Je tu další menší faul ze strany Kanady. Scott Arfield ukázal, že má sílu a hrou tělem přetlačil jednoho z hráčů v červeném, rozhodčí však jeho zákrok posoudil jako faul.
     
    7
    Junior Hoilett je dnes velmi aktivní a ukázal to i teď. Po pravé straně až do brankoviště bojoval, ve vápně však na něj číhali dva obránci Kuby, se kterými měl řádné problémy, míč nakonec smolně ztratil.
     
    6
    I přesto, že se hraje na stadionu s kapacitou sedmdesáti tisíc, tak se zde fanoušci neztrácí. Cestu na tento zápas si našlo mnoho Kanaďanů a takových dvanáct tisíc diváků, tu určitě je.
     
    5
    Žlutou kartu dostává Dariel Morejón (Kuba).
     
    4
    Po rychlém gólu Kanady, přišel první útok Kuby. Arichel Hernández nevěděl co s míčem, a tak se rozhodl pro nečekanou střelu zpoza vápna, ta letěl velmi dobře, ale Milan Borjan ji ještě lépe vyrazil.
    3. Jonathan DAVID - 1:0
     
    3
    Kanada právě vstřelila branku!
    Junior Hoilett obdržel vzdušnou přihrávku ze středu vápna, která ho následně poslala za obranu, ten místo střely ale počkal a pěknou přihrávkou připravil JONATHANU DAVIDOVI třetí branku na turnaji !
     
    2
    Scott Arfield dostal dobrou přihrávku k pravému rohovému praporku, odkud se následně snažil odcentrovat do vápna, při tom ho ale atakoval jeden z obránců, tudíž centr letěl jen do zámezí.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hráči Kuby a ihned po přihrávce vybojovali faul. Kanadský Junior Hoilett byl příliš aktivní a nečestně sebral míč Reyesovi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů jsou již připraveni na hřišti. Kanada nastupuje v bílých dresech, zatímco Kuba v dresech červených. Nyní jsou na řadě hymny.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Borjan – Godinho, Henry, Cornelius – A. Davies, J. Osorio, Arfield (C), Piette – David, Cavallini, Hoilett.
    Náhradníci: Leutwiler, Crépeau – Brault-Guillard, Miller, Kaye, Morgan, Johnson, Teibert, Millar, Hutchinson, Okello, Larin.

    Kuba: S. Sánchez – Piedra, Morejón, Álvarez – M. Reyes, Portal, Baquero, Kindelán, Caballero – Paradela, Hernández (C).
    Náhradníci: Pozo, Johnston – Espino, Martínez, Abreu, Rodríguez.

    Rozhodčí: A. Villarreal – F. Anderson, I. Anderson.
     
    Skupina A (po 2. kole)

    1. Mexiko 6 bodů (10:1)
    2. Kanada 3 body (5:3)
    3. Martinik 3 body (3:4)
    4. Kuba 0 bodů (0:10)

    Skupina A je podle plánů. Od začátku se očekával postup Mexika a Kanady, tak uvidíme zda to tak dopadne.
     
    Vzájemná utkání

    13.10.2012 – Kanada – Kuba 3:0
    8.6.2012 – Kuba – Kanada 0:1
    13.7.2005 – Kanada – Kuba 2:1
    14.7.2003 – Kuba – Kanada 2:0
    11.6.2000 – Kanada – Kuba 0:0
     
    Kuba zažívá mizerný Gold Cup. První zápas prohráli neuvěřitelným debaklem 7:0 nad Mexikem a o tom že nepostoupí bylo takřka rozhodnuto. Po zápase se kapitán Kuby rozhodl o emigraci do USA a Kubu prostě jen tak opustil. Fanoušci mu to nedali zadarmo, druhé ráno měl na sociálních sítích několik nenávistných zpráv, tohle se prostě nedělá. Druhý zápas Kuba též prohrála a to s Martinikem, očekávalo se 1:0, jenže zápas skončil až 3:0! Kuba má mizerné skóre na turnaji, to činí číslo 0:10!!
     
    Kanada musí vyhrát, jelikož druhý Martinik má stejně bodů. Nutno podotknout, že Martinik hraje s Mexikem, zatímco Kanada s Kubou. Kanada si v prvním zápase poradila s Martinikem 4:0 a už se očekávalo, že to budou mít jednoduché, jenže druhý zápas s Mexikem prohráli 3:1. Mexiko si již zajistilo postup, kdo ale postoupí jako druhý, rozhodnou poslední zápasy. Poslední vzájemný zápas se odehrál v roce 2012 a Kanada vyhrála vysoko 3:0. Poslední vzájemný zápas na gold cupu skončil též vítězně pro Kanadu a to 2:1.
     
    Dobrý den, všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes nás čekají poslední zápasy Skupiny A, o jednom postupujícím je rozhodnuto. Dnes se podíváme na zápas Kanada – Kuba. Kanada potřebuje nutně vyhrát, jelikož s Martinikem mají stejně bodů. Kuba už postoupit nemůže, tak uvidíme zda jim to nechají. Výkop je stanoven na půlnoc.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

    Gerard Filip

    Góly: 3. David (Hoilett), 20. Kindelán (vla.), 43. Cavallini (David), 45+1. Cavallini (David), 50. Hoilett, 71. David, 78. David (Hoilett)

    Karty:   18. Arfield (CAN) – 5. Morejón (CUB), 29. Paradela (CUB), 55. Piedra (CUB)

    Nepremenená penalta: 56. Cavallini (CAN), mimo


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 9:6. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:13.
    Kanada: Borjan – Godinho, Henry (61. Miller), Cornelius – A. Davies (70. Millar), J. Osorio, Arfield (C), Piette – David, Cavallini (61. Morgan), Hoilett.
    Náhradníci: Leutwiler, Crépeau – Brault-Guillard, Miller, Kaye, Morgan, Johnson, Teibert, Millar, Hutchinson, Okello, Larin.

    Kuba: S. Sánchez – Piedra, Morejón, Álvarez (54. Espino) – M. Reyes, Portal (76. Abreu), Baquero, Kindelán, Caballero – Paradela (70. Rodríguez), Hernández (C).
    Náhradníci: Pozo, Johnston – Espino, Martínez, Abreu, Rodríguez.

    Rozhodca: A. Villarreal – F. Anderson, I. Anderson

    Diváci: 10 856