Austrália – Česko 2:1 (kon.) | Venezuela – USA 4:5 (kon.)
Nový Zéland – Kanada 1:2 (kon.) | Japonsko – Argentina 2:3 (kon.)
koniec udalosti
1 2 3 4 5 6 7 R H E
Česko
Česko
0
0
1
0
0
0
0
 
1
3
3
Austrália
Austrália
0
1
0
0
1
0
 
2
3
1
cz Nedeľa 23.06.2019, 10:30 • Svoboda Park, Praha • Mistrovství světa • O 7. - 8. miesto
     
    Konec zápasu. (12:04:20)
     

    Jenže Jiří Nezbeda další jen prokoukal další nadhoz, který byl na hraně mety! Je z toho tedy strikeout a konec zápasu. Češi však hráli proti favoritovi skvělé utkání!
     
    Jiří Nezbeda na pálce bojuje, ale má nepříznivý stav dva ballů a dva striků!
     
    Na pálku se staví Jiří Nezbeda!
     

    Matouš Kasal vyslal také solidní bombu, jenže přesně do rukavice australské spojky. Ta stihla přihodit na jedničku a jsme aut od konce utkání.
     

    Škoda! Michal Kolůch vydržel v boxu opravdu dlouho, jelikož bojoval! Nakonec vyslal dlouhý odpal, jenže Mathews jeho pokus chytil ze vzduchu.
     
    Michal Kolůch se nyní málem nechal nachytat na stoupavý nadhoz. Naštěstí ho trefil krajem pálky, takže je z toho foul ball.
     
    Michal Kolůch se opřel hned do prvního nadhozu. trefil přesně místo mezi vnitřním a vnějším polem, ale míček šel těsně vedle lajny.
     
    Česká republika musí dát alespoň jeden bod, aby utkání pokračovalo. Jsme totiž v sedmé směně a Venezuela má v dnešním utkání dohrávku.
     
    Začátek 7. směny.
     

    Jenže hned následující odpal se odrazil od země přesně do míst, kde stál Patrik Kolkus, který v běhu bez nejmenších problémů přihrál na jedničku.
     

    Tihle byla ale škoda! Mikuláš Klas totiž nedokázal zpracovat těžký odpal. Přesto se ještě dostal k příhozu, ale ten byl o něco nepřesnější, než bylo třeba.
     
    Nicholas Norton také není spokojený s výroky rozhodčích, ale to dnes není rozhodně první. Máme zde však plný stav, takže dva striky a tři bally.
     

    A měly důvod! Michal Holobrádek totiž poslal dva naprosto přesné nadhozy, které jeho soupeř jen prošvihl!
     
    Čeští nadhazovači dnes odvádí opravdu skvělou práci! Holobrádek má však v současné době stav jednoho striku a dvou ballů. Tribuny mu však věří.
     

    Callum Beashel poslal ránu hned z prvního nadhozu, jenže přesně do míst, kde byl Klas. Ten poté bez potíží a včas přihodil na první metu.
     
    Dohrávka 6. směny.
     

    Jenže nakonec poslední nadhoz prošvihl, navíc nadhoz se zdál celkem nízký. Nedá se nic dělat je to strikeout a Češi stále o bod prohrávají.
     
    Mikuláš Klas se drží hodně na uzdě, dobře vidí a je z toho plný stav! Tři bally a dva striky.
     
    Mikuláš Klas se nyní na sebe trochu zlobil, jelikož vzal vyšší míček. Ten šel naštěstí mimo hřiště, takže český hráč může nadále setrvat v pálkařském boxu.
     

    Marek malý to nakonec dotáhl do tří ballů a dvou striků. Poslední míček už však musel pálit. Jeho odpal však šel přesně na druhou metu, která míček chytila ze vzduchu. Je to druhý aut.
     
    Marek malý nemá vůbec dobrý stav. Jednou se ušvihl, načež přiletěl další strike. Je z toho tedy stav dvou striků a v současné době dvou ballů.
     

    Jenže nyní svůj prudký odpal namířil přesně do rukavice nadhazovače, který bez problému stihl poslat příhoz na prvního metaře.
     
    David Mertl se postavil v šesté směně jako první do pálkařského boxu. Zatím má jeden strike, ale dnes ukázal, že odpálit rozhodně umí.
     
    Začátek 6. směny.
     

    Andrew Kirkpatrick poté viděl ball a ani další míček nešvihal, což byla chyba. Rozhodnutí se mu sice znovu nelíbilo, ale je to strikeout!
     
    Andrew Kirkpatrick také nyní nesouhlasil s rozhodnutím rozhodčího, ale k ničemu mu to nebylo. Holobrádek má dobrý stav dvou striků.
     

    Nicholas Shailes vyslal odpal přesně mezi vnitřní a vnější pole, jenže Kolůch ukázal rychlé nohy a chytil míč ze vzduchu. Běžci navíc zůstali na svých pozicích.
     

    Liam O'Leary vyslal parádní ránu z outsidového nadhozu. Klas sice zkusil po míčku zkusit, ale neměl nárok. Parádní single Australana.
     

    Scott Patterson byl dnes potřetí na pálce a dostal se na metu. Holobrádek mu totiž naházel tři bally, takže je z toho meta zdarma.
     

    Nádherná spolupráce první a druhé mety! Kasal vyběhl těžký míč, ale už se nestíhal vrátit na jedničku. Proto vrátil Kolkusovi v těžké pozici, který to z dvojky stihl!
     
    Marka Josku po tomto odpalu nahradí v současnosti nejlepší český nadhazovač – Michal Holobrádek! Na místo zadáka se navíc postavil David Mertl.
     
    Jenže Joshua White si z toho vůbec nic nedělal právě naopak! Dostal celkem přijatelný nadhoz, který skončil několik metrů za homerunovým plotem v lesíku.
     
    A hned j z toho druhý strike! Češi zkusili výzvu na švih a rozhodčí na první metě jim jejich domněnku potvrdil. Je z toho stav dvou striků.
     
    Joshua White se chtěl opřít hned do prvního míčku, jenže ho trefil jen hranou pálky, takže skončil ve foul ballu.
     
    Dohrávka 5. směny.
     

    Tak to byla hodně rychlá směna! Václav Svoboda poslal míček přesně na spojku, která stihla přihodit na první metu. Svobodovi chyběl k zisku krok.
     

    Lukáš Fiala se do míčku trefil solidní razancí, jenže Norton jeho pokus zaklekl a bez větších problémů stihl přihodit míček na jedničku.
     

    A ten třetí prošvihl! Chtěl totiž zastavit svůj švih, jenže to nestihl, a tak je z toho jen strikeout.
     
    Místo Tomáše Petra se na pálku poprvé v dnešním zápase dostal Patrik Kolkus, který má jen dva striky, po kterých se navíc jen ohlédl.
     
    Začátek 5. směny.
     

    Tak se opřel hned do dalšího míčku. Zatím se však může pyšnit titulem nejvyššího odpalu, který bez problémů chytil Tomáš Petr ze vzduchu.
     
    Nicholas Norton se chtěl opřít hned do prvního míče, ale jeho dobrý odpal skončil jen v síti před tribunou. Bude mít tedy další pokusy na odpal.
     

    Tak z toho by ještě mohla být komplikace, ale Češi už mají dva auty. Brendon O'Byrne si totiž vystál metu zdarma, takže je na jedničce.
     
    Brendon O'Byrne se hodně zle podíval na rozhodčího, když mu pískl strike, který se mu vůbec nelíbil. V současné době z toho jsou dva bally a jeden strike.
     

    Callum Beashel se opřel pro změnu do druhého míčku, který poslal přesně do míst, kde byl Tomáš Petr. Také on stihl zahrát míč na první metu!
     

    Andrew Kirkpatrick se opřel do prvního míčku, který poslal přesně na druhou metu. Ta sice měla problémy se zpracováním, ale stihla přihodit na jedničku. Kirkpatrick nakonec zpomalil, což ho možná stálo metu.
     
    Dohrávka 4. směny.
     

    A je tu po delší době strikeout! Vácha se po míčku jen ohlédl, protože se mu nelíbil. Rozhodčí je však jiného názoru a píská třetí strike českému hráči.
     
    Petr Vách se nachází v nedobrém stavu. Má jen dva striky, zatímco ani jeden ball ještě nepřiletěl.
     

    Matouš Kasal se opřel do míčku, který poslal na trojku. Ta sice měla problém se zpracováním, přesto neskutečným příhozem vyautovala běžce z první mety!
     

    Nakonec z toho byl jen vysoký odpal na druhého metaře, který si míček vyřval a chytil ho do své rukavice.
     
    Kolůch nechce dát svou kůži lacino a bojuje, nechce nechat proletět třetí strike, navíc si dobře hlídá strikezónu. Toto je nádherný souboj.
     
    Michal Kolůch se snažil položit ulívku, ale vůbec mu to nevyšlo. Měl štěstí, že jeho pokus se jen svezl po síti u tribuny.
     

    Mikuláš Klas je prvním Čechem, který se postavil do pálkařského boxu. Jeho odpal první metař nedokázala zpracovat, takže je z toho první meta obsazená!
     
    Začátek 4. směny.
     

    Nicholas Shailes nakonec poslal odpal, jenže ten šel přesně na Mikuláše Klase, který se nemusel ani pohnout a poslal míček v klidu na jedničku.
     
    Nicholas Shailes si dobře hlídá svou strikezónu. Má na svém kontě dva bally a jeden strike, když poslal svůj odpal jen do míst, kde je clubhouse.
     

    Liam O'Leary evidentně nechtěl dostat metu zdarma, tak se opřel do míče. Byla z toho solidní rána, jenže ta šla přesně do míst, kde byl připravený Kolůch.
     
    Dalším je Liam O´Leary, který nestihl zastavit svůj švih a je z toho strike. Jinak má ale příznivý stav jediného striku a tří ballů.
     

    Parádní práce Marka Josky! Ten si naplnil Pattersona, který sice jednou poslal míček daleko mimo výseč, avšak nakonec je strikeout!
     
    Také Australané už otočili svůj lineup, takže na pálce je Scott Patteson, jenž má na stavu jen dva striky.
     
    Dohrávka 3. směny.
     

    Jenže je z toho strikeout! Malá se snažil švihat všechny strike, ale pálka se mu ani jednou s míčkem nepotkala. Přesto se ale Češi konečně prosadili!
     

    David Mertl krade druhou metu a je ve skórovací pozici! Diváci jsou ve varu a na pálce je náš nejlepší pálkař Marek Malý!
     

    A je z toho první bod pro český tým! Mertlovi se sice zase nelíbila rozhodnutí rozhodčího, jenže na dva striky poslal odpal do vnějšího pole a stáhl Svobodu, je srovnáno!
     

    Kousek chyběl Václavu Svobodovi ke srovnání stavu! Vyslal totiž parádní odpal, který se orazil od plotu zpět do hry. Přesto je z toho skvělá rána a díky rychlým nohám Svobody obsazená trojka!
     

    Lukáš Fiala nakonec odpálil. Jeho míč však sebral hráč z první mety, kam se zatím přesunul O´Byrne a spolu zahráli druhý aut!
     
    Lukáš Fiala ovšem bojuje! Nejdříve dobře přečetl ballový nadhoz, načež poslal odpal alespoň mimo výseč.
     
    Lukáš Fiala naopak nešvihl ani jednou, ale to není vůbec dobře, má také pouze dva bally.
     

    A vzápětí přichází třetí! Škoda, dvakrát se Petr ušvihl na dva hodně vysoké míče.
     
    Prvním Čechem na pálce je Tomáš Petr, který má na stavu jen dva striky.
     
    Začátek 3. směny.
     

    Nakonec je z toho strikeout To z toho Češi nakonec ještě vypustili dobře. Mathews omylem prošvihl míček, který sice Fiala pustil. Mathews však nebyl přesvědčený o tom, že prošvihl, a tak je aut na první metě po příhozu Fialy.
     
    Hayden Matthews nemá zrovna dobrou pozici, ale už ukázal, že kontaktovat míče rozhodně umí. Je z toho stav dva bally a dva striky.
     

    Josh White bojuje s Joskou a stále se drží na pálce. Nakonec ale poslal opadl přesně na trojku, která ho chytal těsně nad zemí, aut!
     
    Josh White je předposledním pálkařem v pořadí. Zatím má jeden strike a jeden ball. Uvidíme, jestli Austrálie stáhne ještě běžce z třetí mety.
     

    A máme tu první sebobětovací odpal a bod! Norton poslal dlouho ránu na Váchu. Tem zařídil první aut, ale běžec ze třetí mety se bez potíží dostal až domů.
     

    Hra se Čechům teď naprosto rozpadá pod rukama! O'Byrne ulil a Joska neposlal zrovna přesný příhoz. Navíc nikdo nebyl na druhé mete, takže Australan doběhl i tam.
     

    Australský nadhazovač poslal odpal přesně na Tomáše Petra, který však předvedl error! Navíc takový, že Beashel získal rovnou druhou metu.
     
    Callum Beashel je dalším pálkařem, který čelí dalšímu vysokému nadhazovači Marku Joskovi. Je z toho zatím stav dva bally a jeden strike.
     
    Dohrávka 2. směny.
     

    Andrew Kirkpatrick je opravdu dlouhán a svou výšku upřednostňuje snad ve všem. Znovu se natáhl po odpalu a přihrál ho na první metu, out!
     
    Petr Vácha je dalším Čechem na pálce a chtěl by napodobit svého kolegu. Zatím má jeden strike i jeden ball.
     

    Parádní práce Matouše Kasala! Ten si počkal na krásný míč a poslal ho do levého pole. Je z toho rovnou dvoumetový odpal, to byla krásná rána.
     

    Michal Kolůch je strikout. Stačily na to jen tři míčky. Kolůch sice švihal, ovšem ani jednou netrefil.
     

    Klas nakonec trefil míček dobře, ale ještě lepší zákrok předvedl nadhazovač australskéh týmu! Ten stihl dát rukavici do protipohybu a stihl přihodit míč na jedničku, je to první aut.
     
    Klas bojuje v pálkařském boxu jako lev. Nechce nechat proletět žádný strike, tak posílá jeden foul ball za druhým.
     
    Dalším Čechem na pálce je Mikuláš Klas. Ten se opřel do prvního striku, jenže poslal míček jen mimo vyznačené území. Vzápětí přichází druhý strike.
     
    Začátek 2. směny.
     

    Andrew Kirkpatrick poslal míček přesně na Václava Svobodu. Ten stihl tečovat běžce z jedničky a přihodit na jedničku, je to dvojaut!
     

    Nick Shailes na nic nečekal a opřel se hned do prvního míče. Ten přeletěl třetí metu a Austrálie má běžce ve skórovací pozici.
     

    Parádní práce Marka Josky! Ten se sice z ideálního stavu pro něj dostal až na tři bally a dva striky, jenže ho to vůbec nerozhodilo a je to strikeout!
     
    Liam O´Leary má těžký stav, kterým jsou dva striky a dva bally. Uvidíme, jak to dopadne.
     

    A nakonec z toho je meta zdarma, to není pro český tým, ani pro Marka Josku zrovna dobrý start.
     
    Jako první Australan je na pálce Scott Patterson. Ten se dostal do solidního stavu, když má už tři bally a jeden strike.
     
    Dohrávka 1. směny.
     

    Marek malý poslal míček přesně na druhou metu. Josh White v poklidu sebral míček a je to třetí aut!
     

    David Mertl je na tom úplně stejně, i když se mu moc výroky rozhodčího nelíbily.
     

    Václav Svoboda se snažil kontaktovat letící míče, ale je striketou!
     
    Utkání právě začalo.
     
    Česká republika
    Češi na šampionátu hledají formu na pálce, a to je jeden z důvodu, proč, také hrají o konečnou osmou pozici. Národní tým potrápil ve čtvrtfinále favorizovanou Kanadu, ale v předkole nestačil na Venezuelu. Svěřenci trenéra Tomáše Kusého si bez ohledu na dnešní výsledek polepší pozici z minulého šampionátu.

    Výsledky na Mistrovství světa
    Nový Zéland – Česká republika 9:0
    Mexiko – Česká republika 2:3
    Česká republika – Japonsko 3:4
    Česká republika – Argentina 3:6
    Česká republika – Filipíny 4:1
    Botswana – Česká republika 4:2
    Kuba – Česká republika 4:5
    Kanada – Česká republika 4:0
    Česká republika – Venezuela 0:7
     
    Austrálie
    Poslední medailista z Mistrovství světa 2017, kde získal stříbrnou medaili neobhájí svoji pozici. Klokani hráli po celou dobu šampionátu ve výborné formě, ovšem v čtvrtfinále nestačili na Nový Zéland a v předkole o 5.-8.místo na Spojené státy americké.

    Výsledky na Mistrovství světa
    Singapur – Austrálie 0:10 (po 4. směně)
    USA – Austrálie 0:1
    Austrálie – Kanada 1:4
    Dánsko – Austrálie 3:5
    Austrálie – Jihoafrická republika 11:0 (po 5. směně)
    Austrálie – Venezuela 5:3
    Nizozemsko – Austrálie 3:7 (po 5. směně, přerušeno pro déšť)
    Nový Zéland – Austrálie 7:4
    USA – Austrálie 8:6
     
    Dobré dopoledne, z pražského Svoboda Parku, kde vstoupíme do posledního dne Mistrovství světa. Vítáme vás u textového on-line přenosu, ze kterého vám nabídneme první utkání. O osmé a sedmé místo si zahrají týmy Austrálie a České republiky. Utkání začíná v 10:30. Přeji krásný sportovní zážitek

    Denisa Józsová

    Austrália: 1. 19 Scott Patterson – RF
    2. 35 Liam O'Leary – DP
    3. 27 Nicholas Shailes – SS
    4. 23 Andrew Kirkpatrick – P
    5. 12 Callum Beashel – CF
    6. 7 Brendon O'Byrne – 2B
    7. 16 Nicholas Norton – 3B
    8. 4 Joshua White – 1B
    9. 14 Hayden Mathews – LF
    10. 21 Joshua McGovernnorton – C

    Česko: 1. 99 Václav Svoboda – 2B
    2. 4 David Mertl – DP
    3. 18 Marek Malý – RF
    4. 96 Mikuláš Klas – 3B
    5. 32 Michal Kolůch – CF
    6. 56 Matouš Kasal – 1B
    7. 22 Petr Vácha – LF
    8. 2 Tomáš Petr – SS
    9. 6 Lukáš Fiala – C
    10. 8 Marek Joska – P (od 5. Michal Holobrádek)