koniec zavodu
VC Francúzska

Víťaz: L. Hamilton (Mercedes)

Nedeľa 23.06.2019, 15:10 • Trať: Paul Ricard, Le Castellet, Francie • Formula 1
     
    To je už teda z tohto prenosu všetko, ďakujem za vašu pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. Pri ďalších športových prenosoch sa na vás bude tešiť Miroslav Revaj. (16:51:59)
     
    LEWIS HAMILTON dnes ovládol tento pretek systémom štart – cieľ a zaslúžene tak vyhráva VC Francúzska! Sekundovať sa mu snažili Bottas a Leclerc, ale proste na neho nemali. Tím Mercedes dnes musí byť spokojný, berie prvé dve miesta. Vettel dnes predvádzal stíhacie jazdy, ale napokon končí na piatom mieste, počas preteku sa však ocitol aj na treťom mieste.
     
    Konečné poradie v cieli:


    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Leclerc (Ferrari), 4. Verstappen (Red Bull), 5. Vettel (Ferrari), 6. Sainz (McLaren), 7. Norris (McLaren), 8. Ricciardo (Renault), 9. Räikkönen (Alfa Romeo), 10. Hülkenberg (Renault). Závod nedokončil Romain Grosejan (Haas).
     
    Koniec závodu.
     
    53
    LEWIS HAMILTON je už v cieli a stava sa víťazom tohtoročnej VC Francúzska! Dnes proste nemal na trati konkurenciu.
     
    53
    Je tu posledné kolo dnešného preteku! Už je teda jasné, že ho jednoznačne ovládol Hamilton!
     
    52
    Od poradia po 50. kole sa stále nič nemení, čoskoro tu bude koniec tohtoročnej VC Francúzska.
     
    51
    Zrejme už môžme konštatovať, že Hamilton si vybojuje prvé miesto. To by sa muselo stať niečo nepredvídateľné, aby dnes nedošiel do cieľa ako prvý.
     
    50
    Poradie po 50. kole:

    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Leclerc (Ferrari), 4. Verstappen (Red Bull), 5. Vettel (Ferrari), 6. Sainz (McLaren), 7. Norris (McLaren), 8. Ricciardo (Renault), 9. Räikkönen (Alfa Romeo), 10. Hülkenberg (Renault).
     
    49
    Ešte by to mal byť boj o desiate miesto, ktoré momentálne patrí Hülkenbergovi. Pre Renault by to mohol byť takisto vydarený závod.
     
    48
    Je tu nové najrýchlejšie kolo, o ktoré sa postaral Bottas, ktorý zvádza veľký boj o druhé miesto.
     
    47
    Grosjean tento pretek nedokončí, takže sa moja predpoveď nenaplnila. Dostal pokyn, aby zašiel do boxov a potom sa už na trať nevrátil. To je pre domácich fanúšikov určite škoda.
     
    46
    Druhé miesto za Hamiltonom si teda drží Bottas, ale ešte bude musieť o toto umiestnenie tvrdo bojovať. O desiate miesto bude takisto ešte zaujímavý boj, momentálne ho okupuje Hülkenberg.
     
    45
    Poradie po 45. kolách:

    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Leclerc (Ferrari), 4. Verstappen (Red Bull), 5. Vettel (Ferrari), 6. Sainz (McLaren), 7. Norris (McLaren), 8. Ricciardo (Renault), 9. Räikkönen (Alfa Romeo), 10. Hülkenberg (Renault).
     
    44
    Hamilton naberá na svojom náskoku no a pomaly môžme povedať, že bude aj o všetkom rozhodnuté. Stať sa však môže čokoľvek, takže radšej nepredbiehajme.
     
    43
    Môžme teda opäť konštatovať, že nič vážneho sa na trati ešte neudialo a nikto z jazdcov nemusel odstúpiť. Vyzerá to, že všetci závod dokončia, čo nebýva pravidlom.
     
    42
    Uvidíme, ako však dopadne boj o zvyšné pozície. Od druhého miesta sa nedá nič dopredu predpokladať, snáď to ešte bude zaujímavé.

    Miroslav Revaj