Veľká Británia – Kajmanské ostrovy 2:4 (kon.) | Hongkong – Haiti 6:1 (kon.) | Grécko – USA 2:6 (kon.)
Česko – Kanada 2:3 (po pr.) | Taliansko – Švajčiarsko 2:1 (po pr.) | Slovensko – Fínsko sk 4:3 (kon.)
koniec
Slovensko
4:3 (0:0, 2:1, 2:2)
Fínsko
Sobota 22.06.2019, 19:00Majstrovstvá sveta mužov • Finále
    44:19 Lauri Viitanen (FIN) - 4:3
     
    44:19
    Fínsko dáva gól!
    Nádej Suomi ešte žije. LAURI VIITANEN poslal bombu od modrej čiary. Tento pokus ešte asi niekto tečoval a Polc ostal bez šance.
     
    43:44
    Kuru na striedačke, Fíni budú hrať v šestici.
     
    43:44
    Johannes Pukema vystrelil do prilby Patrika Polca, ktorá spadla. Rozhodcovia si to nevšimli, takže sa chvíľu hralo, no náš gólman bol ochotný hrať aj bez nej. Nakoniec sa pískalo.
     
    42:21
    Striedanie v tíme Fínsko: z ihriska odchádza Villehart Kuusamo, prichádza Kuru.
    41:17 Libor Teplický (SVK) - 4:2
     
    41:17
    Slovensko dalo gól!
    Boris Oravec potiahol akciu dvoch proti jednému. Vystrelil, Kuusamo vyrazil pred seba a LIBOR TEPLICKÝ strieľa možno rozhodujúci gól.
    37:50 Toni Lampo (FIN) - 3:2
     
    37:50
    Fínsko dáva gól!
    Patrik Polc vybehol z vlastnej brány v snahe rozohrať, no o loptičku prišiel. Prvú strelu síce ešte vyrazil, nakoniec dorazil až do siete TONI LAMPO.
    35:18 Boris Oravec (SVK) - 3:1
     
    35:18
    Slovensko dalo gól!
    BORIS ORAVEC odčinil svoju chybu, keďže sme inkasovali pri jeho vylúčení. Teraz bol na konci krásnej akcie s Teplickým. Ten poslal prihrávku pred bránu a Oravec z prvej prestrelil Kuusama.
     
    31:53
    Mikko Hyvönen sa dostal cez dvoch našich hráčov do veľkej šance, Polc však skvele zasiahol. Naši vyhodili na icing.
    28:38 Jaakko Vuorenmaa (FIN) - 2:1
     
    28:38
    Fínsko dáva gól!
    Outsider finále sa dočkal tiež. Po rane z diaľky Polcovi ešte pomohla žrď, ale k dorážke sa dostal JAAKKO VUORENMAA a dotlačil to do siete.
     
    27:53
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Boris Oravec).
     
    26:36
    Fíni sa dostali do krásnej kombinačnej akcie. Razom bol pred Polcom sám Mikko Hyvönen, no náš gólman vytiahol parádny zákrok. Ešte tam bol aj Salajka.
    25:34 Miroslav Božík (SVK) - 2:0
     
    25:34
    Slovensko dalo gól!
    Tak toto je fantázia! Prečkali sme veľký tlak Fínov a dali druhý gól. Znova je to backhandom. Po otočke prekvapil obrancov aj Kuusama MIROSLAV BOŽÍK.
    22:36 Ville-Matias Ahola (FIN)
     
    22:36
    Ďalší voľný hráč pred našou bránou. Polc si vystúpil, nakoniec nezasahoval, pretože tento pokus išiel tesne vedľa troch žrdí.
     
    21:19
    Loptička sa pohybuje pri mantineli za našou bránou. Dokonca sa dostala pred ňu, avšak backhandový pokus išiel aj so šťastím nad.
     
    19:37
    Juuso Nieminen bol úplne sám medzi kruhmi, teraz sme výrazne prepadli. Fantasticky nás ale podržal Polc.
     
    16:36
    Patrik Polc podržal náš tím. Prvú strelu vyrazil pred seba, potom prišiel backhand, ktorý poslal Johannes Pukema. Bola to dobrá šanca.
    15:10 Jaroslav Martinusík (SVK) - 1:0
     
    15:10
    Slovensko dalo gól!
    JAROSLAV MARTINUSÍK sa vrátil z trestnej lavice, získal loptičku od obrancu Fínska a backhandom nedal šancu Kuusamovi. No povedzte mi, kto iný by mal dnes otvoriť skóre?!
     
    13:01
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Jaroslav Martinusík).
     
    11:31
    Mohli sme ísť do prečíslenia, avšak Boris Oravec vystrelil a Kuusamo vyrazil pred seba. Svitana prišiel po sekere o hokejku, nepískalo sa.
     
    08:55
    Božík sa dostal k prihrávke pred bránou súpera. Kuusamo už ležal, náš hráč zakončil tesne vedľa bránky.
     
    08:39
    Slovensko prešlo do prečíslenia troch proti dvom. Teplický nastreľoval pred bránu, kde bol Oravec, avšak tečovať nedokázal a Kuusamo zasiahol.
     
    05:18
    Fíni sa dostali do zaujímavého náznaku šance, zakončenie zblízka však pokryl brankár Polc.
     
    03:50
    Bujdák poslal bombu zo stredného pásma. Kuusamo loptičku len vyrazil pred seba, lenže dvaja naši ju nedorazili do bránky.
     
    03:02
    Tomka sa rútil prakticky sám na bránku súpera. Kuusamo vyrazil a Poliaček trafil z dorážky jeho vyrážačku.
     
    00:09
    Jaroslav Martinusík bol sám pred brankárom súpera už po deviatich sekundách, ale Kuusamo mu zmenšil strelecký uhol a zasiahol.
     
    Milan Rampáček odohrá dnes posledný zápas v národnom tíme. Niekoľko slov mu chcel povedať spoluhráč a veľký kamarát Jaroslav Martinusík, ale namiesto toho si kľakol pred fotografku, ktorou bola jeho priateľka a požiadal ju o ruku. Povedala áno. Nádherný moment pred finále MS v hokejbale.

    Matej Kubove

    Góly a asistencie: 16. Martinusík, 26. Božík (Lipták, Cibík), 36. Oravec (Teplický), 42. Teplický (Oravec, Bujdák) – 29. Vuorenmaa (Pietsalo, Nieminen), 38. Lampo (Nieminen, Kangas), 45. Viitanen


    Slovensko: Polc (Buliš, Bolibruch) – Blahút, Bujdák, Doskočil, Gajdoš, L. Horváth, Tomka, Minárik, Salajka – P. Svitana, Cibík, Božík, Lipták, Martinusík, L. Olejník, B. Oravec, Poliaček, Rampáček, J. Rufati, Teplický, Vozár, Piják
    Fínsko: Kuusamo (Kuru) – Lindfors, Koivisto, Ahola, Marjeta, L. Viitanen, Väänänen, Nieminen, J. Viitanen – Vuorenmaa, A. Viitanen, Sirkkala – Kariniemi, Jeskanen, Pohjola – Hukki, Hyvönen, Pukema – Pietsalo, Kangas, Lampo