Kuba – Martinik 0:3 (kon.) | Mexiko – Kanada 3:1 (kon.)
koniec
Kuba
0:3 (0:1)
Martinik
cz Štvrtok 20.06.2019, 02:00 • Sports Authority Field, Denver (USA) • CONCACAF Gold Cup • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:07:15)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 0:11. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 12:17.
     
    V tabulce skupiny A se Martinik bodově dotáhl na Mexiko a Kanadu, které za pár desítek minut čeká vzájemný zápas. Kuba naopak prohrála i svůj druhý zápas na turnaji a se skóre 0:10 už nemá šanci na postup do vyřazovací fáze.
     
    Je dobojováno! Martinik na hřišti Denveru Broncos potvrdil roli favorita a oživil své naděje na postup do čtvrtfinále. Svěřenci Maria Bocalyho díky zákrokům Loïca Chauveta přečkali dvě kubánské šance a těsně před koncem prvního poločasu poprvé udeřili z rohového kopu, o což se jmenovitě postaral Joris Marveaux. Druhá půlka už měla mnohem jednoznačnější průběh, Martinik se poměrně snadno dostával do šancí a díky Abaulovi v 70. minutě zvýšil na 2:0. Kubánci se v závěru na nic nezmohli a po vyloučení Daniela Luíse inkasovali ještě jednou, když ke dvěma asistencím přidal gólovou trefu Kévin Fortuné.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Arichel Hernández z jedničky vyslal do úniku Péreze, který ke smůle kubánských příznivců vybíhal z metrového ofsajdu.
     
    90+1
    Nad rámec rozhodnuté druhé půle jsou přidány další dvě minuty.
     
    90
    Baquero nebyl líný na krok a obětavě zabránil odkopu od branky. Velkou motivaci ukázal i při aktivním napadání, kdy to přehnal s důrazem.
     
    89
    Střídání v týmu Martinik: ze hřiště odchází Joris Marveaux, přichází Grégory Pastel.
     
    88
    Střídání v týmu Kuba: ze hřiště odchází Luis Paradela, přichází Alejandro Portal.
     
    86
    Kuba byla ve druhé půli v ofenzivě zcela bezzubá. Největší šanci si vytvořila až nyní, kdy Sánchez musel vyrážet nepříjemný střílený centr z pravého křídla.
    85. Kévin FORTUNÉ - 0:3
     
    85
    Martinik právě vstřelil branku!
    Navíc přichází třetí gól, který zhoršuje celkové skóre Kuby na 0:10. Kévin Parsemain použil patičku při parádní narážečce, kterou vyslal do úniku KÉVINA FORTUNÉHO. Hráč francouzského Troyes sám před brankou nezaváhal a pravačkou chladnokrevně vystřelil k bližší tyči.
     
    84
    Rychle jsme se dostali do závěrečné fáze zápasu. Martinik má vše pod kontrolou a nyní už začíná zvyšovat počet přihrávek ve střední části hřiště.
     
    82
    Další žlutá karta v ruce katarského rozhodčího. Ve zbytku zápasu si na své další zákroky bude muset dávat pozor také Samuel Camille.
     
    81
    Stéphane Abaul dostal za zadní tyč skvělý centr z pravé strany. V gólové šanci ho ale zradil první dotek a míč skončil v autu.
     
    80
    Teď už nemůže být o výhře Martiniku pochyb. Erick Rizo v prostoru mezi střídačkami trefil rukou do obličeje soupeře po odehrání balónu a po druhé žluté kartě si prohlédl podobu i té červené.
     
    79
    Kévin Fortuné zleva pronikl do pokutového území, ale přes dva protihráče se neprosadil. Martinik přesto zůstává nastěhován poblíž Chauveta.
     
    78
    Erick Rizo ve vzdušném souboji fauloval Arichela Hernándeze, což znamená opětovnou rozehrávku prohrávající jedenáctky.
     
    77
    Sandy Sánchez pokazil odkop, který nasměroval do autu. Kubánci si po autu ale nerozuměli a darovali soupeřům útočné vhazování.
     
    76
    Střídání v týmu Martinik: ze hřiště odchází Romario Barthéléry, přichází Yordan Thimon.
     
    75
    Maikel Reyes byl v momentu přihrávky z osy hřiště přistižen v postavení mimo hru, takže nadějně vypadající protiútok Kuby skončil předčasně.
     
    74
    Majitel dvou asistencí Kévin Fortuné se stal terčem ostrého zákroku Ericka Riza. Žlutá karta je zcela na místě.
     
    72
    Pár chvil po rozehrávce bylo pískáno proti Martiniku, nicméně dobře postavená zeď přímý kop z bezmála třiceti metrů do vápna nepustila.
    70. Kévin FORTUNÉ - 0:2
     
    70
    Martinik právě vstřelil branku!
    Dvacet minut před koncem je s největší pravděpodobností rozhodnuto! Martinik velkou šanci neproměnil, ale z nařízeného rohu se druhého gólu přeci jen dočkal. Kubánská defenziva si znovu nerozebrala všechny protihráče a nechala hlavičkovat trestuhodně volného STÉPHANEA ABAULA.
     
    69
    Kubánci zůstávají ve hře! Děkovat teď musí brankáři Sánchezovii, který vynikajícím zákrokem vychytal uniklého Maraja. Ten předtím dostal nádherný pas za obranu.
     
    68
    Kubánci se ve třech dostali do pokutového území. Marajo si v něm počínal velmi důrazně a nedovoleně atakoval brankáře Chauveta, který kvůli tomu nemohl pořádně zastavit oblouček Parsemaina.
     
    67
    Střel z dálky produkují fotbalisté Martiniku víc než dost. Další do sbírky přidal Abaul, ale Chauvet ani v tomto případě zasahovat nemusel.
     
    66
    Střídání v týmu Kuba: ze hřiště odchází Roberney Caballero, přichází Reynaldo Pérez.
     
    66
    Znovu v akci Parsemain, který dostal od Fortuného vynikající pas do vápna. Kousek před brankou ještě hledal Abaula, ale ten to měl k jeho přihrávce daleko.
     
    65
    I po neproměněné penaltě na sebe vzal rozehrávku přímého kopu Kévin Parsemain. Výsledek však byl stejný – míč prosvištěl nad břevnem.
     
    64
    Álvarez hasil požár po mizerné přihrávce svého spoluhráče faulem na dalšího střídajícího hráče Maraja. Abdulrahman Al-Jassim tentokrát neváhal a vytasil žlutou kartu.
     
    64
    Muži v bílém rychle rozehráli na krátko, ale následným centrem z levého křídla nevyrobili v pokutovém území nic kloudného.
     
    63
    Další dlouhý pas z poloviny hřiště Barthélery dosti podcenil a daroval Kubáncům výhodu rohového kopu.
     
    62
    Maikel Reyes si dal záležet na zpracování dlouhé nahrávky ze středového kruhu. Míč zalepil parádně, ale kvůli ofsajdovému postavení mu to platné nebylo.
     
    61
    Držení míče: 63% – 37%.
     
    60
    Střídání v týmu Martinik: ze hřiště odchází Mickaël Biron, přichází Johnny Marajo.
     
    59
    Tak tohle se vůbec nepovedlo! Míč si na penaltový bod postavil Kévin Parsemain a prudkou střelou překopl Sánchezovu bránu! Tento kop se asi líbil jen trenérům místních Broncos.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Daniel Luís (Kuba).
     
    57
    Daniel Luís v pokutovém území zatáhl sprintujícího Birona a umožnil Martiniku skórovat z pokutového kopu!
     
    56
    Kévin Parsemain ve středovém kruhu fauloval, ovšem ve spolupráci s ostatními hráči pak nedopustil žádné ohrožení Chauvetovy brány.
     
    55
    Fortuné měl kolem sebe moře volného prostoru, a tak se rozhodl pro střelu z pětadvaceti metrů. Pokusu z osy hřiště však chybělo hodně potřebné přesnosti.
     
    54
    Stejně jako v úvodu první půlky, tak i nyní Kubánci musí hlavně bránit. Krátkodobé útočné snažení skončilo faulem Caballera.
     
    53
    Hérelleho standardní situace z blízkosti pravé postranní čáry sice skončila gólem, ale Marveauxova hlavička nemohla platit kvůli předchozímu faulu Birona.
     
    52
    Romario Barthéléry o malinký kousíček nedosáhl na nákop směřující do pravého křídle. Kubánci vhazovali z nevýhodných míst a posléze faulovali Marveauxe.
     
    51
    Piedra si na půlící čáře vyšlápl na Fortuného a rovněž musí děkovat katarskému arbitrovi, který ostrý zákrok neocenil žlutou kartou.
     
    50
    Potěšit přítomné fandy chtěl Stéphane Abaul, jenže to by musel svůj pokus z dvaceti metrů vměstnat pod horní tyč.
     
    49
    Ochozy krásného stadionu Denveru Broncos se přece jenom trochu zaplnily, a tak pohled na tribuny není tak smutný, jako těsně před začátkem zápasu.
     
    48
    Biron na kraji hřiště sestřelil Caballera a jen díky shovívavosti rozhodčího vyvázl bez žluté karty. Následnou standardku jednoduše vyřešil Chauvet, který si došel pro centrovaný míč.
     
    47
    Ani jeden z trenérů v poločasové pauze nesáhl do sestavy, a tak jedinou změnou zůstává příchod kubánského záložníka Anibala Álvareze.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi úvodní poločas, který přinesl solidní přímočarý fotbal z obou stran. Martinik byl zkraje zápasu aktivnější, ale postupem času se musel stále více věnovat také bránění. Dvě šance Kuby gólman Chauvet zlikvidoval, a tak ve 45. minutě udeřilo na druhé straně, když se po dobře sehraném rohu hlavou prosadil Marveaux.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se 1 minuta.
    45. Joris MARVEAUX - 0:1
     
    45
    Martinik právě vstřelil branku!
    Hráči v modrém se těsně před odchodem do šaten dostávají do vedení! Kubánci propadli při bránění rohového kopu, když nechali úplně volného JORISE MARVEUXE. Ten si našel Fortuného centr z levé strany a hlavou precizně uklidil míč za Sánchezova záda.
     
    45
    Kubánci z rohu nic nevymysleli a v přerušené hře provedli první střídání. Ze hřiště odešel Karel Espino, kterého nahradil Aníbal Álvarez. Na první pohled se nezdálo, že za to mohou zdravotní problémy.
     
    44
    Hráči Martiniku se ležérně vraceli a spoléhali na čtveřici obránců, kteří nezabránili dalekonosné ráně Baquera, jež proletěla jen kousek nad břevnem. Napomohl tomu i zákrok Chauveta.
     
    43
    Fortuné doběhl míč u levé autové čáry. Pak ho vrátil dozadu a sledoval nepřesnost spoluhráče, který přihrál jen na Paradelu.
     
    42
    Další rychlý přechod Martiniku. Zastavil ho až Yosel Piedra, který si ve vápně útočícího hráče trošku přidržel, nicméně mu to prošlo.
     
    41
    Hra je na chvíli přerušena, protože v nefotbalové pozici zůstává sedět Dariel Morejón. Prsty v tom má Biron, který si počínal v souboji na půlce dost důrazně.
     
    40
    Teď už to bylo z pohledu Martiniku sehráno mnohem lépe, jenomže křižná střela Birona proletěla hodně vedle pravé tyče Sánchezovy brány.
     
    39
    Kévin Parsemain se do hry příliš nedostává, nyní za to mohla dosti přetažená průniková přihrávka jeho parťáka.
     
    38
    Hernández zprava centroval na jediného spoluhráče, který sprintoval do vápna. Nic nebezpečného se ale nezrodilo, protože míč spadl na střechu Chauvetovy brány.
     
    37
    Fortuné se postavil k exekuci standardní situace a z nějakých třiceti metrů překopl kubánskou branku snad o čtyřnásobek její velikosti.
     
    36
    Delem ubránil Paradelu tak šikovně, že se míč odrazil za koncovou čáru od hráče Martiniku. O chvíli později byl pískán faul na Parsemaina.
     
    35
    Kévin Fortuné napřáhl z delší vzdálenosti a pořádně vyprášil rukavice Sandyho Sáncheze, kterému pomohlo, že rána letěla přesně na prostředek brány.
     
    34
    Roberney Caballero natáhl krok na levém křídle, jenže nikým nebráněn vůbec nezvládl přihrávku na pár metrů.
     
    33
    Držení míče: 66% – 34%.
     
    32
    Paradela se ve vápně snažil obhodit Camilleho, který se míče dotkl rukou. Katarští sudí ale zůstali zcela klidní.
     
    31
    Opět přiletěl do ohně výtečný centr z pravé strany, který přistál u Hernándeze. Chauvet musel vytáhnout fantastický zákrok, aby prudkou hlavičku zneškodnil.
     
    30
    Kubánci se začínají v ofenzivě malinko osmělovat. Výtečný centr Riza však Loïc Chauvet u zadní tyče zkrotil.
     
    29
    Martinik se nadvakrát ubránil a ve třech vyrazil do rychlého protiútoku, který Piedra ve spolupráci se Sánchezem výtečně ubránil.
     
    28
    Přímočarou akci Kuby završil odvrácený centr z pravého křídla a poté i ubráněný aut, z něhož plyne rohový kop.
     
    27
    Rozehrávka ze středu hřiště byla pro Baquera příliš dlouhá. Následuje odkop od branky nepříliš zaměstnaného Chauveta.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Joris Marveaux (Martinik).
     
    25
    Zámořský department Francie byl pasován do role favorita, čemuž obraz hry zcela odpovídá. Mnohem více práce má kubánská obrana.
     
    24
    Kubánci dostali ponechanou výhodu, jenomže se nedostali na útočnou třetinu hřiště a raději se vrátili k vlastní šestnáctce.
     
    22
    První větší šance! Nepovedený přímý kop z osy hřiště se od zdi odrazil ke Camillemu, jehož dalekonosnou ránu Sánchez vyrazil a pak měl kliku, že dorážející Barthéléry nedokázal z těžkého úhlu balón uklidit do sítě.
     
    21
    Martinik se dostal do více než nadějného přečíslení tři na jednoho. Vracející se Espino, jenž zavinil nebezpečnou ztrátu, v něm fauloval a nemůže se divit, že viděl žlutou kartu.
     
    20
    Hra je zatím hodně kouskovaná. K vidění je hodně nepřesností, faulů i zdlouhavých promluv ze strany katarského hlavního rozhodčího.
     
    19
    Erick Rizo zavřel dveře u postranní čáry a nepustil přes sebe soupeře, kterému byl navíc máván ofsajd.
     
    18
    Podobná minela vznikla i na druhé straně. Balón do autu tentokrát poslal s devítkou hrající Maikel Reyes.
     
    17
    Fortuného centr z rohového kopu přeletěl celou šířku hřiště a přinesl jen aut pro kubánské fotbalisty.
     
    16
    Abaul si pohlídal ofsajdovou linii a z úhlu nastřeloval míč před branku, kde tušil Birona. Ještě předním však odkopl míč na roh Piedra.
     
    15
    Parsemain dobíhal balón po spoluhráčově sražené střele. Ještě ve vápně ho zezadu kontaktoval Baquero, ale ani ochotný pád na zisk penalty nestačil.
     
    14
    Marveaux de facto odevzdal míč, když z dálky minul kubánskou bránu o velký kus. Na programu dne je Sánchezova rozehrávka.
     
    13
    Prudký centr byl u bližší tyče odkopnut k Barthélerymu, který se pěkně opřel do míče z více než pětadvaceti metrů. Prostor Sánchezovy branky však netrefil.
     
    12
    Standardní situace pro Martinik! Kévin Fortuné byl v prostoru vedle pokutového území jednoznačně faulován Reyesem.
     
    11
    Luis Paradela podle pomezního udržel nepřesně přihraný míč na hřišti, ale moc platné mu to nebylo, protože ho posunul k obráncům Martiniku.
     
    10
    Katarský sudí si nevšímal jednoho z hráčů Martiniku, který zůstal ležet na hřišti, a zapískal až o chvíli později, kdy byl v souboji dvou dvaadvacítek faulován Caballero.
     
    9
    Arichel Hernández byl faulován nedaleko od půlící čáry. Balón pro Kubánce.
     
    8
    Využít toho chtěl Biron, který si na hranici vápna pěkně přehodil míč přes jednoho z obránců, ale střelou z úhlu Sánchezovu bránu netrefil.
     
    7
    Barthéléry dobře anticipoval let míče a zachytil jednu z kubánských přihrávek nedlouho po rozehrávce ze středového kruhu.
     
    6
    Rychle dostoupený Hernández balón ztratil, ale Kubánci mají kvůli aktivnímu presinku hodně ztíženou rozehrávku.
     
    5
    Ještě jednou v hlavní roli Romario Barthéléry. Ani jeden z jeho dvou centrů však nenadělal před Sánchezem žádnou paseku.
     
    4
    Barthéléry na poslední chvíli ukopl balón Morejónovi, který dostal přesný nákop z hloubi pole. Ve vápně získal alespoň roh.
     
    3
    Na zápas si v Denveru našlo cestu jen pár stovek fanoušků, kteří se na domácím stadionu Denveru Broncos s kapacitou 76 000 naprosto ztrácí.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali Kubánci, kteří nastupují v bílých, zatímco hráči Martiniku v kompletně modrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Kuba: S. Sánchez – Rizo, Morejón, Piedra, Espino – Baquero, Hernández (C), Luís, Caballero, Paradela – M. Reyes.
    Náhradníci: Johnston, Pozo – Martínez, Abreu, Álvarez, Kindelán, Morris, Pérez, Portal, Rodríguez.

    Martinik: Chauvet – Babin, Delem, Camille – J. Marveaux, Hérelle, Abaul (C), Barthéléry – Fortuné, Biron, Parsemain.
    Náhradníci: Huygues des Étages, Michalet – César, Linord, Crétinoir, Thimon, Vitulin, Enelada, Jougon, Thimon, Marajo, Pastel.

    Rozhodčí: Al-Jassim – Al-Marri, Al-Maqaleh (všichni QAT).
    Kubánci přišli o svého kapitána Yasmaniho Lópeze, který využil přítomnosti v USA k emigraci.

     
    Skupina A ( po 1. kole)

    1. Mexiko 3 body (7:0)
    2. Kanada 3 body (4:0)
    3. Martinik 0 bodů (0:4)
    4. Kuba 0 bodů (0:7)

    Tabulka je zatím podle předpokladů, ovšem nikdo nečekal, že týmy vyhrají s takovým gólovým rozdílem. Dnes se tedy hraje o první a poslední příčku.
     
    Vzájemná utkání

    8.12.2012 – Martinik – Kuba 1:0
    28.11.2010 – Martinik – Kuba 0:1
    12.11.2006 – Martinik – Kuba 0:0
    21.12.2004 – Martinik – Kuba 0:2
    12.12.2004 – Kuba – Martinik 2:0
     
    Martinik též bude muset bodovat naplno, ti mají však situaci lehčí. Lehčí proto, protože jsou v utkání favorité. Martinik nezvládl první zápas proti Kanadě a podlehli zaslouženě 4:0. V úvodu však byli lepší, ale druhý poločas vše odstartoval. Poslední vzájemný zápas se odehrál sedm let zpátky, tedy v roce 2012 a vítězně z něj vyšli hráči Martiniku. Zatímco si fanoušci Kuby stěžují, tak Martiniku věří, že dnes tři body uhájí a poté překvapí i Mexiko. Jak tomu tedy bude, to se dozvíme ve dvě hodiny ráno.
     
    Kuba bude muset bodovat naplno. První utkání ve skupině sehráli proti silnému Mexiku a utkání tak taky dopadlo. Mexiko zvítězilo 7:0 a postaralo se o jeden z největších výsledků Gold Cupu. Kuba také dovolila vstřelit Hattrick, který vsítil Uriel Antuna. Dnes je čeká Martinik, ti též prohráli a to 4:0 s Kanadou. Poslední vzájemný zápas se odehrál v roce 2012 a vítězně z něj vyšli hráči Martiniku. Fanoušci Kuby si na sociálních sítích stěžovali, že jsou nespokojeni s hrou a že si přejí v dalším zápase výhru. Jak se s tím klub vypořádá, to se dozvíme již večer.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám fotbalu! První kola jsou u konce, to znamená, že tu máme druhá. Dnes se podíváme na zápas Kuba – Martinik. Oběma týmům půjde o všechno. Kuba podlehla v první zápase Mexiku 7:0 a Martinik Kanadě 4:0. Výkop je stanoven na druhou hodinu ranní.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Michal Břuchanský

    Góly: 45. J. Marveaux (Fortuné), 70. Fortuné (Fortuné), 85. Fortuné (Parsemain)

    Karty:   21. Espino (CUB), 57. Luís (CUB), 64. Álvarez (CUB), 74. Rizo (CUB) – 26. J. Marveaux (MTQ), 82. Camille (MTQ)   80. Rizo (CUB)

    Nepremenená penalta: 59. Parsemain (MTQ), mimo


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 0:11. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 12:17.
    Kuba: S. Sánchez – Rizo, Morejón, Piedra, Espino (45. Álvarez) – Baquero, Hernández (C), Luís, Caballero (66. Pérez), Paradela (88. Portal) – M. Reyes.
    Náhradníci: Johnston, Pozo – Martínez, Abreu, Álvarez, Kindelán, Morris, Pérez, Portal, Rodríguez.

    Martinik: Chauvet – Babin, Delem, Camille – J. Marveaux (89. Pastel), Hérelle, Abaul (C), Barthéléry (76. Thimon) – Fortuné, Biron (60. Marajo), Parsemain.
    Náhradníci: Huygues des Étages, Michalet – César, Linord, Crétinoir, Thimon, Vitulin, Enelada, Jougon, Thimon, Marajo, Pastel.

    Rozhodca: Al-Jassim – Al-Marri, Al-Maqaleh (všichni QAT)