Holandsko – Kanada 2:1 (kon.) | Kamerun – N. Zéland 2:1 (kon.) | Švédsko – USA 0:2 (kon.)
Thajsko – Čile 0:2 (kon.)
koniec
Švédsko
0:2 (0:1)
USA
cz Štvrtok 20.06.2019, 21:00 • Stade Océane, Le Havre • Majstrovstvá sveta žien • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:10. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:5. (22:59:50)
     
    Dlouhých sedm nastavených minut je minulostí a zápas končí. Američanky na závěr základní skupiny s přehledem přehrály výběr Švédska 2:0.

    Zápas začal ve velkém tempu. Američanky nastoupily na své soupeřky s obrovským nasazením a hned ve čtvrté minutě byly odměněny první brankou. Po rozehrávce rohového kopu propadl balon přes první tyč až do prostoru, kde se pohybovala Lindsey Horanová a ta poslala Spojené státy do vedení. Postupem času ale zámořský celek ubral s ofenzivní aktivitou a dal šanci i Švédkám. Ty se však dostaly jen ke dvěma lehkým střelám ze středí vzdálenosti.

    Také start druhé půle vyšel americké reprezentaci skvěle. Po centru Horanové zpracovala míč za zadní tyčí Tobin Heathová a prudkou ránou z úhlu prostřelila švédskou brankářku. Následně už tempo zápasu pouze klesalo. Švédky mohly při pasivitě soupeřek útočit, ale nedostaly se do jediné šance.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Od Sebrantové mířil míč na rozběhnutou Anderssonovou, přes skvěle postavenou Dunnovou se ale Švédky nedokázaly uvolnit ke střele.
     
    90+5
    Lidnsey Horanová schytala pořádně tvrdý zákrok u středové čáry. Rozehrávky se ujala Tobin Heathová, ale nepřesný centr sebrala do rukavic Lindahlová.
     
    90+4
    Crystal Dunnová vhazovala zpoza postranní lajny. Před vápnem čekala na pobídku Heathová, ale míč k autorce druhé branky od Horanové nedoletěl.
     
    90+3
    Po chybě ve švédské rozehrávce se dostala k míči Lloydová. Tentokrát už ale nemířila přímo k brance, ale ještě hledala lépe postavenou Pughovou.
     
    90+2
    Carli Lloydová dostala parádní přihrávku od Horanové. Po několika rychlých krocích se dostala do vápna, ale sama proti Lindahlové neuspěla.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned sedm minut.
     
    90
    Od středového kruhu putoval balon na levou stranu, kde podstoupila hlavičkový souboj Horanová. Američanky nepouštějí soupeřky v posledních minutách k míči.
     
    89
    Američanky se ještě dostávají do tempa. OHarová si dokázala obhodit soupeřku, následně už by mohla jít do zcela otevřené obrany a tak musela Jakobssonová faulovat za žlutou kartu.
     
    88
    O rozehrávku od rohového praporku se postarala Heathová. Na zadní tyči číhala na šanci Pughová, ale těsně před střídající hráčkou nadzvedla balon Sembrantová.
     
    87
    Do otevřenější obrany švédského týmu mířila s míčem Horanová. Po přihrávce k Dunnové měl přiletět do vápna centr, ale ten byl sražen Björnovou.
     
    86
    Sam Mewisová prostrčila míč na střídající Pughovou, poté mohla ještě postupovat do útoku Heathová, ale u ní už byla velmi těsně postavena Anderssonová.
     
    85
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Megan Rapinoeová, přichází Mallory Pughová.
     
    84
    O rozehrávku švédského rohu se postarala Björnová. Ve vápně sice bylo pořádně "žluto", ale míč zamířil rovnou jen za brankovou čáru.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Američanky si i nadále s přehledem hlídají dvoubrankové vedení.
     
    81
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Kosovare Asllaniová, přichází Lina Hurtigová.
     
    80
    Švédky už nemají moc sil na napadání zdlouhavé rozehrávky zámořského celku. Asllaniová zkoušela vypíchnout míč skluzem, ale chybělo jí několik centimetrů.

    Vít Schück

    Góly: 4. Horanová, 51. Heathová

    Karty:   89. Jakobssonová (SWE) – 61. O'Harová (USA)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:10. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:5.
    Švédsko: Lindahlová – Björnová, Ilestedtová, Sembrantová, Anderssonová – Zigiottiová Olmeová, Asllaniová (81. Hurtigová), Segerová (C) (66. Glasová) – Jakobssonová, Blacksteniusová, Schoughová (58. Rolföová).
    Náhradníci: Falková, Mušovićová – Glasová, Fischerová, Erikssonová, Janogyová, Hurtigová, Roddarová, Rolföová, Anvegårdová, Larssonová, Rubenssonová.

    USA: Naeherová – O'Harová, Dahlkemperová, Sauerbrunnová, Dunnová – Mewisová, Lavelleová (65. Pressová), Horanová – Heathová, Morganová (C) (46. Lloydová), Rapinoeová (85. Pughová).
    Náhradníci: Harrisová, Franchová – Pughová, Brianová, Ertzová, Lloydová, Kriegerová, Davidsonová, Sonnettová, Longová, McDonaldová, Pressová.

    Rozhodca: Pustovojtovová (RUS) – Kuručkinová (RUS), Iugulescuová (ROU)