Japonsko – Anglicko 0:2 (kon.) | Škótsko – Argentína 3:3 (kon.)
koniec
Škótsko
3:3 (1:0)
Argentína
cz Streda 19.06.2019, 21:00 • Parc des Princes (Paříž) • Majstrovstvá sveta žien • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Vítám vás u posledního utkání skupiny D na mistrovství světa žen. V našem podrobném přenosu budeme sledovat Skotsko a Argentinu.
     
    Oba celky mají šanci postoupit přes tabulku třetích týmů, ovšem pokud by Japonsko s Anglií prohrálo, mohla by se Argentina probojovat přímo do vyřazovací fáze. Pokud se podíváme na tabulku, najdeme ji na třetím místě, když získala jediný bod právě proti Japonsku. Ovšem jihoamerický tým zatím nevsítil ani branku, což bude muset v posledním skupinovém zápase napravit. Pokud by se chtělo dále kvalifikovat Skotsko, muselo by zvítězit a doufat, že se posune výše ve skupině třetích celků. Ovšem evropský celek je stále bez bodu, a tak musí zabrat. Vždyť ho také sázkového kanceláře pasují do pozice favorita tohoto střetnutí.

    Tabulka skupiny D:

    1. Anglie 6 bodů
    2. Japonsko 4 body
    3. Argentina 1 bod
    4. Skotsko 0 bodů

    Zápasy Skotska na MS:

    Japonsko – Skotsko 2:1
    Anglie – Skotsko 2:1

    Zápasy Argentiny na MS:

    Anglie – Argentina 1:0
    Argentina – Japonsko 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    Skotsko: Alexanderová – Smithová, Corsieová (C), Beattieová, Dochertyová – Evansová, Littleová, Weirová, Emslieová – Cuthbertová, Crichtonová.
    Náhradníci: Lynnová, Fifeová – Ch. Murrayová, Clellandová, Loveová, Lauderová, Howardová, Rossová, Brownová, Arnotová, Arthurová, J. Murrayová.

    Argentina: Correaová – Bravová, Barrosová, Comettiová, Stábileová – Benítezová – Bonsegundová, Santanaová, Larroquetteová, Baniniová (C) – Jaimesová.
    Náhradníci: Pereyraová, Gartonová – Menéndezová, Chávezová, Ippólitová, Gómezová, Potassaová, Sachsová, Oviedová, Mayorgaová, Coronelová, Juncosová.

    Rozhodčí: Ri-Hyangová – Kum-Nyoová, Kyoung-Minová.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    5
    Sledujeme kombinaci hostujícího celku, který se usadil na útočné polovině, kde hledá cestu do šestnáctky-
     
    6
    Celou akci se Skotsku podařilo zastavit. Domácí hráčky mohly jít do protiútoku, ovšem Caroline Weirová byla zastavená.
     
    7
    Do dnešního střetnutí nastoupilo Skotsko v růžových dresech, naopak Argentina zvolila tmavě modrou sadu. Vraťme se na zelený pažit, kde budou domácí rozehrávat standardní situaci.
     
    8
    Balon od levé postranní čáry letěl do zadní části šestnáctky, kde se nacházela Kirsty Smithová. Ovšem ta se k zakončení nakonec nedostala.
     
    9
    V pravé části pokutového území se snažila prokličkovat do šance kapitánka Estefanía Baniniová , která vybojovala rohový kop. Míč od praporku poslala do hry Florencia Bonsegundová, ale spoluhráčku nenašla.
     
    11
    Evropanky drží balon na vlastní polovině, snažily se o nákop na pravou stranu. Ovšem Argentina alespoň na malou chvilku akci přibrzdila.
     
    13
    Skotsko sice bylo před zápasem označované za obrovského favorita, ovšem projev hry tomu zatím vůbec nenasvědčuje.
     
    13
    Na hranici šestnáctky se pohybovala Sole Jaimesová, která se dopustila útočného faulu. Skotsko si tak na malou chvilku bude moci oddechnout.
     
    14
    Další kombinaci soupeřek zastavila ostrým skluzem Leanne Crichtonová, která šlapákem trefila soupeřku. Může být ráda, že není první potrestanou ženou tohoto duelu.
     
    15
    Lee Alexanderová byla hodně venku z branky, a tak to zkusila Lorena Benítezová. Její rozehrání standardní situace ale skončilo jen vysoko nad břevnem.
     
    16
    V patnácté minutě vede Anglie nad Japonskem, což by mohlo Argentině pomoci. Ovšem sama musí dnes zvítězit o dvě branky.
     
    17
    Z levé strany se k centru dostala Florencia Bonsegundová, která na zadní tyči našla osamocenou spoluhráčku. Ovšem Mariana Larroquetteová směřovala hlavičku do břevna. Následně přišlo další zakončení, o které se postarala Sole Jaimesová, ale jí vychytala skotská gólmanka.
    17. Mariana Larroquetteová (ARG)
     
    19
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    Opět se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš! Do šestnáctky se řítila Erin Cuthbertová, jejíž pokus vyrazila brankářka před sebe. Stejná hráčka se pak nerozpakovala a poslala míč před branku, kde se nacházela pohotová KIM LITTLEOVÁ. Skotsko tak z ničeho jde do vedení.
    19. Kim LITTLEOVÁ - 1:0
     
    22
    Celek z jihu Ameriky se pokouší o rychlou odpověď. Ovšem na pravé straně přes soupeřku neprošla Mariana Larroquetteová, která byla faulovaná.
     
    23
    Centr z pravé strany mířil na první tyč, kde se nacházela bránící hráčka. Skotsko se tak znovu ubránilo a může zformovat své obranné řady.
     
    25
    Hned tři soupeřky měla proti sobě Florencia Bonsegundová, která se z nesnází nedostala. Ovšem o chvíli později vystřelila zpoza vápna Lorena Benítezová, jejíž zakončení mířilo nad branku.
     
    26
    Argentina se snaží přijít s odpovědí, ale zatím nemůže srovnat mířidla. Tentokrát se ani k zakončení nedostala, jelikož se v ofsajdu nacházela Sole Jaimesová.
     
    27
    Na hranici ofsajdu se znova nacházela Sole Jaimesová, která si píchla míč do šestnáctky kolem soupeřky. Ovšem obránkyně Skotska ji do cesty postavila tělo.
     
    28
    Po delší době se připomněly Evropanky, navíc Lisa Evansová vybojovala rohový kop. Ovšem hlavní rozhodčí si ještě před rozehráním, dělá ve vápně pořádek.
     
    29
    Domácí mužstvo již rozehrálo rohový kop, centr mířil do nebezpečné pozice a také přišla hlavička, která by si zasloužila lepší umístění. Ovšem míč zamířil do míst, kde stála Vanina Correaová.
     
    30
    Skotsku se poprvé daří trochu uklidnit hru, hráčky v růžových dresech totiž kombinují a vymýšlejí další cestu k velké šanci.
     
    31
    A ta málem přišla! Útok byl tažen po pravé straně, odkud přišel přízemní centr. Už to vypadalo, že obránkyně míč odkopne, jenže se jí to nepovedlo. Ovšem Erin Cuthbertová byla překvapená, a tak nezakončila.
     
    33
    Na pravé straně si skvěle míč zasekla Lisa Evansová, která poté přihrála na hranici šestnáctky. Ovšem zde o balon přišla Kirsty Smithová, jenž nevěděla, co má vlastně udělat.
     
    34
    Za dalším balonem běžela do pokutového území Sole Jaimesová, která už chtěla zakončovat, ovšem Nicola Dochertyová ji balon, v posledním momentu, vypíchla.
     
    35
    Dlouhý pas mířil podél levé postranní čáry, kde se rozběhla Claire Emslieová. Jenže míč si uskočila do zámezí, a tak si na další šanci budeme muset ještě chvíli počkat.
     
    36
    Akce Skotska opět skončila u Emslieové, která v souboji jedné na jednu neprošla před krajní obránkyni.
     
    37
    Jenže nyní už Claire Emslieová přes soupeřku prošla a přihrávala před branku, kam také mířila Erin Cuthbertová. Jenže u balonu byla dříve brankářka, která akci zmařila.
     
    38
    Centr před branku Argentiny srazila Aldana Comettiová do druhé vlny, kde se nacházela aktivní Erin Cuthbertová. Ta se pokusila o rychlou střelu, ale zakončení jí vůbec nesedlo. Škoda, akce volala po lepším řešení.
     
    39
    Evropanky jsou stále aktivnější a jejích výkon z úvodních minut, je zapomenut. Erin Cuthbertová a Claire Emslieová se na křídlech neustále nabízejí a chtějí spoluhráčkám připravit další šance.
     
    42
    Argentině se v posledních minutách nedaří držet balon, tentokrát to potvrdila Eliana Stábileová, která míč zbytečně poslala na tribunu.
     
    43
    Za dlouhým balonem běžela Lisa Evansová, která se musela do skluzu, aby jej zastavila na hrací ploše. Ovšem míč pak skončil jen u hostující brankářky.
     
    44
    Estefanía Baniniová předvedla krásnou akci, kdy obešla sama několik soupeřek a poté přihrála do strany. Zprava se centrem prezentovala Ruth Bravová, ovšem Lee Alexanderová si pro balon vyběhla.
     
    45
    Lisa Evansová se řítila se spoluhráčkou do akce po pravé straně, ovšem Kim Littleová ji balon nedokázala vrátit. Ovšem Argentina opět balon pouze odevzdala.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtá rozhodčí, která na tabuli ukazuje, že se bude hrát šedesát vteřin na d rámec normální hrací doby.
     
    45+1
    Po zisku míče se do něj z nějakých pětadvaceti metrů opřela Caroline Weirová. Její zakončení ale bylo hodně nepřesné a zamířilo jen vedle brány.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Do dnešního důležitého střetnutí lépe vstoupila Argentina, která se jako první dostala do velké šance, ale selhala. A tak o pár desítek vteřin přišel trest, když se zatím o jediný zásah postarala Kim Littleová , která měla snadnou pozici. Skotsko tak po její brance ožilo a více se tlačilo před branku, ale druhý gól už nepřišel. Evropanky tak zatím potvrzují roli favoritek, když vedou 1:0. Doufejme, že další gólů se dočkáme ve druhém poločase.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Pokračujeme v utkání! Jako první se dotkly balonu domácí hráčky, ale jejich snažení skončilo na levé straně. Ovšem o malou chvilku později přišel centr, který vyslala do vápna Claire Emslieová, ale zakončení nepřišlo.
     
    47
    Při pohledu na zelený pažit zjistíme, že oba celky zatím pokračují v zahajovacích sestavách. Vrať se se na trávník, kde je u balonu Skotsko.
     
    48
    Na levé straně se přes soupeřku dostala k centru Claire Emslieová. Ovšem míč z její kopačky zamířil do rukavic Vaniny Correaové.
     
    49
    Erin Cuthbertová si obhodila soupeřku a spěchala do vápna, jenže míč ji na roh ukopla Agustina Barrosová. Centr od praporku pak zamířil na první tyč, kde kralovala obránkyně.
     
    49
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    Jenže po odvráceném rohovém kopu se míč do šestnáctky z pravé strany rychle vrátil. Na hranici malého vápna zůstala zapomenutá JENNIFER BEATTIEOVÁ, která se hlavou nemýlila. Skotsko se aktuálně nachází v tabulce třetích týmů na postupové pozici.
    49. Jennifer BEATTIEOVÁ - 2:0
     
    52
    Argentina potřebuje alespoň remizovat, aby měla teoretickou šanci na postup z třetího místa. Ovšem na mistrovství světa zatím nedala jedinou branku.
     
    53
    Za obranu mířila Sole Jaimesová, která si nepohlídala ofsajdovou past. Hra se tak znovu otáčí na druhou stranu hrací plochy.
     
    54
    Po autovém vhazování si chtěla míč udržet Erin Cuthbertová, která byla zatažená za ruku. Ovšem hlavní rozhodčí situaci nepostřehla, a tak bude vhazovat tým z jihu Ameriky.
     
    55
    O centr před branku se pokusila Estefanía Baniniová, jenže míč letěl spíše na branku, a tak si pro něj vyběhla Lee Alexanderová. Argentině se předfinální část moc nedaří.
     
    58
    Útok Argentiny zastavila Kirsty Smithová, která okamžitě vyrazila do protiakce. Jenže přihrála na obsazenou spoluhráčku, která ji poslala na zelený pažit.
     
    59
    Útok Evropanek zastavila Mariana Larroquetteová, která skluzem trefila Nicolu Dochertyovou. Skotsko akci poté rozehrálo, ale po centru nezakončilo.
     
    60
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Estefanía Baniniová, přichází Milagros Menéndezová.
     
    61
    Nejlepší hráčka Argentiny je ze hry. Myslím, že Estefanía Baniniová bude svému celku hodně chybět. Pokud hráčka není zraněná, její vystřídání moc nechápu.
     
    62
    Z pravé strany přišla přihrávka na hranici pokutového území, kam si nabíhala Erin Cuthbertová. Míč byl sražen k brankářce, která si neporozuměla se spoluhráčkou. Agustina Barrosová pak zahrála jen na tribunu.
     
    63
    Do šestnáctky si naběhla Mariana Larroquetteová, která trefila soupeřku před sebou. Následně se stejná hráčka ještě dopustila útočného faulu.
     
    64
    Krásnou akci, až do centru, předvedlo Skotsko. Kombinace na levé straně byla hodně rychlá a až centr před branku byl sražen na další rohový kop.
     
    65
    Centr od rohového praporku mířil na malé vápno, kam si vyběhla Vanina Correaová. Poté se Evropanky dostaly ještě k zakončení, které bylo zastavené.
     
    66
    Z nepřipravené pozice zakončovala Aldana Comettiová, která se navíc nacházela daleko od branky. Její pokus byl hodně nepřesný a nechal domácí brankářku klidnou.
     
    68
    Evropský tým rozehrával další standardní situaci od levé postranní čáry. Balon mířil do ohně, kde si pro něj vyběhla Vanina Correaová a cestou zbourala spoluhráčku.
     
    69
    Po krásné akce, ale s trochou štěstí se ke střele dostala Erin Cuthbertová. Její pokus mířil do pravého spodního rohu, kde byla také brankářka.
    69. Erin Cuthbertová (SCO)
     
    70
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    Evropanky zaslouženě navyšují vedení v dnešním utkání a už vedou 3:0! Po centru od praporku přišla hlavička, kterou Vanina Correaová vytáhla na tyč. Ovšem balon se odrazil před branku, kde operovala aktivní ERIN CUTHBERTOVÁ, která neměla problém navýšit vedení a běžet se radovat.
    70. Erin CUTHBERTOVÁ - 3:0
     
    71
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Sole Jaimesová, přichází Dalila Ippólitová.
     
    74
    Argentina právě vstřelila branku!
    Argentina se dočkala první vstřelené branky na mistrovství světa! Hostující celek běžel do otevřené obrany, což dokázal potrestat. Dalila Ippólitová posunula míč na levou stranu, odkud se do šestnáctky dostala MILAGROS MENÉNDEZOVÁ. Její zakončení podél brankářky bylo úspěšné.
    74. Milagros MENÉNDEZOVÁ - 3:1
     
    75
    Žlutou kartu dostává Mariana Larroquetteová (Argentina).
     
    77
    Na druhé straně mohlo jít Skotsko do otevřené obrany. Erin Cuthbertová přihrála na střed, kde se nacházela Caroline Weirová, která zakopla, a tak si míč kolem soupeřky nestihla píchnout.
     
    78
    Těžko říct, co Claire Emslieová zamýšlela. Ovšem i z toho málo, co měla na výběr, vybojovala další rohový kop.
     
    79
    Po centru od rohového praporku zůstala před brankou osamocená Erin Cuthbertová, která byla tak překvapená, že se míč od ní odrazil k brankářce.
     
    80
    Argentina právě vstřelila branku!
    Tak a máme zaděláno na dramatickou koncovku zápasu! Zpoza pokutového území se ke střele odhodlala FLORENCIA BONSEGUNDOVÁ. Její ránu přizvedla brankářka na břevno, ale míč se od něj odrazil za brankovou čáru. To byl opravdu nádherný gól v podání argentinské hráčky.
    80. Florencia BONSEGUNDOVÁ - 3:2
     
    82
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Vanesa Santanaová, přichází Miriam Mayorgaová.
     
    83
    A najednou je hostující celek polit živou vodou. Střelou z nějakých dvaceti metrů se prezentovala Lorena Benítezová, ovšem míč mířil jen doprostřed skotské branky.
     
    85
    Hraje se daleko od branky evropského týmu, který chvíli držel míč u rohového praporku. Jenže Claire Emslieová o balon přišla, a tak je na tahu Argentina.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Erin Cuthbertová (Skotsko), která zastavila míč, jenž mířil před branku. Hlavní rozhodčí ani chvilku s potrestáním neváhala.
     
    85
    A další zakopnutý míč v přerušené hře, má na svědomí Caroline Weirová (Skotsko). Také ona je potrestaná a hra se začíná kouskovat.
     
    86
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Kirsty Smithová, přichází Sophie Howardová.
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Lisa Evansová, přichází Fiona Brownová.
     
    87
    A možná se bude rozehrávat pokutový kop! Střídající Sophie Howardová v šestnáctce poslala k zemi Aldanu Comettiovou a hlavní rozhodčí se běží podívat na video!
    87.
     
    89
    Pokutový kop pro Argentinu!
     
    90
    Hlavní rozhodčí ještě ukazuje brankářce, kde musí během kopu stát. Lee Alexanderová má nyní složitou pozici, pokud chytí, bude bohyní svého celku! Jdeme na to!
     
    90+2
    Lee Alexanderová je spoluhráčkami a fanoušky oslavovaná! Skotská brankářka se vydala na stranu, kam mířil balon!
     
    90+3
    Tak pozor, VAR znovu úřaduje! Lee Alexanderová se dříve pohnula směrem dopředu a pokutový kop se bude opakovat!
    90+3. Lee Alexanderová (SCO)
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Lee Alexanderová (Skotsko).
     
    90+4
    Argentina právě vstřelila branku!
    Tak to musí být k vzteku, pokud se na situaci podíváme ze strany Skotska. Naopak Argentina přežila klinickou smrt a vyrovnala! FLORENCIA BONSEGUNDOVÁ napálila míč doprostřed branky a srovnala stav zápasu..
    90+4. Florencia BONSEGUNDOVÁ - 3:3
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Tak to byl druhý poločas, kterému nechybělo vůbec ni! Upřímně musím říct, že mi je Skotska líto, protože ztratilo výborně rozehraný zápas v samotné koncovce a co víc, po opakované penaltě. Troufnu si také říct, že moment, pro který se pokutový kop opakoval, obletí svět. Evropanky už vedly o tři branky a Erin Cuthbertová ještě k tomu zahodila obrovskou šanci na čtvrtý gól, a tak se nadechla Argentina. Hostující celek se nevzdal a vyrovnal. Dalo by se říct, že je to zlatý bod pro Argentinu, která ještě živý naději na postup ze třetího fleku.
     
    S konstatováním, že jsme sledovali výborné utkání, se s vámi loučím a přeji vám příjemnou dobrou noc. (22:59:07)

    Michal Luxa

    Góly: 19. Littleová, 49. Beattieová, 70. Cuthbertová – 74. Menéndezová, 80. Bonsegundová, 90+4. Bonsegundová (pen.)

    Karty:   85. Cuthbertová (SCO), 85. Weirová (SCO), 90+3. Alexanderová (SCO) – 75. Larroquetteová (ARG)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:13.
    Škótsko: Alexanderová – Smithová (86. Howardová), Corsieová (C), Beattieová, Dochertyová – Evansová (86. Brownová), Littleová, Weirová, Emslieová – Cuthbertová, Crichtonová.
    Náhradníci: Lynnová, Fifeová – Ch. Murrayová, Clellandová, Loveová, Lauderová, Howardová, Rossová, Brownová, Arnotová, Arthurová, J. Murrayová.

    Argentína: Correaová – Bravová, Barrosová, Comettiová, Stábileová – Benítezová – Bonsegundová, Santanaová (82. Mayorgaová), Larroquetteová, Baniniová (C) (60. Menéndezová) – Jaimesová (71. Ippólitová).
    Náhradníci: Pereyraová, Gartonová – Menéndezová, Chávezová, Ippólitová, Gómezová, Potassaová, Sachsová, Oviedová, Mayorgaová, Coronelová, Juncosová.

    Rozhodca: Ri-Hyangová – Kum-Nyoová, Kyoung-Minová