Haiti – Bermudy 2:1 (kon.) | Kostarika – Nikaragua 4:0 (kon.)
koniec
Haiti
2:1 (0:1)
Bermudy
cz Pondelok 17.06.2019, 00:00 • Estadio Nacional de Costa Rica (San José) • CONCACAF Gold Cup • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     
    Dobrý večer, všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes nám pokračuje Gold Cup a s ním i skupina B. Skupina A již má za sebou první duely a favorité zvládli své zápasy na jedničku. Kanada porazila Martinik 4:0 a Mexiko rozdrtilo Kubu 7:0. Dnes se ale podíváme na utkání Haiti – Bermudy. V tomto zápase by měli být favorité právě hráči Haiti, tak uvidíme zda to tak dopadne. Výkop na stadionu v San José, je stanoven na půlnoc.
     
    Haiti bude favoritem, odpovídají tomu i sázkové kurzy. Haiti je poměrně tradiční účastník tohoto turnaje. Minulý ročník v roce 2017 však prohráli v kvalifikaci nad Nikaraguou, tudíž je v turnaji vidíme po čtyřech letech. V roce 2015 se o moc velké překvapení nepostarali, ze skupiny sice postoupili, ale na pozdějšího vicemistra Jamajku, ve čtvrtfinále nestačili. Dnes je čekají Bermudy, s nimi se naposledy utkali v roce 2012, tudíž nás čeká zajímavý duel, páč nevíme co od týmů čekat. Haiti se před tímto turnajem připravovala proti Chile a utkání dopadlo velmi dobře, sice prohra 2:1, ale proti A týmu Čilanů, to byl bravurní výkon.
     
    Bermudy jsou na tomto turnaji vůbec poprvé, takže jak do zápasu vstoupí to vůbec nevíme. Bermudy se na turnaj připravovali dobře a hlavně úspěšně. V přátelském zápase porazili favorizovanou Guyanu 1:0, poté Dominikánskou republiku 3:1 a největším překvapením byla výhra nad Salvadorem 1:0. Dnes je ale čeká Haiti, v historii mají pouze tři vzájemná utkání, z toho dvě vyhrálo právě Haiti. Skupina B není zase tak těžká, favorit je jasný, druhé místo asi také, ale o třetí postupové, bude ještě velký boj a to mezi Bermudy a Nikaraguou.
     
    Vzájemná utkání

    10.9.2012 – Haiti – Bermudy 3:1
    24.5.1992 – Haiti – Bermudy 2:1
    26.4.1992 – Bermudy – Haiti 1:0
     
    Skupina B

    1. Kostarika
    2. Haiti
    3. Nikaragua
    4. Bermudy

    Největším favoritem na vítěze skupiny je samozřejmě Kostarika s brankářem Keylorem Navasem. Na druhé místo je tipována Haiti, o poslední třetí postupové místo, by měli bojovat zbylé dva kluby tabulky.
     
    Úvodní sestavy:

    Haiti: Placide (C) – Hérold Jr., Adé, Jérôme, Arcus – Guerrier, Herivaux, Saba, Alceus – Pierrot, Nazon.
    Náhradníci: Simon, J. Duverger – Clerveaux, Alexis, Désiré, Bazile, Etienne, Cantave, Bissainthe, Christian, Jean-Baptiste.

    Bermudy: Eve – Lambe, Bather, Leverock (C), Minors – Bascome, Brangman, Simmons, Clemons, Lewis – Wells.
    Náhradníci: Hill, Hunt – Donawa, Butterfield, Warren, Ming, Smith, Robinson, Harvey, Basden, Lee, Evans.

    Rozhodčí: Daneon Parchment.
     
    Hráči obou týmů již přicházejí na hřiště. Haiti nastupuje v bílých dresech, Bermudy v dresech modrých. Teď jsou na řadě státní hymny.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali Haiťané, ti se ihned snažili o nákop dopředu, ale míč skončil pouze na obraně.
     
    2
    Do vápna Bermud již přilétl první centr a to z levé strany. Na hranici malého vápna si sbíhal Wilde-Donald Guerrier, ovšem u balónu byl dříve brankář Dale Eve.
     
    3
    Bermudy zahrávali první rohový kop utkání, ten na sebe vzal Osagi Bascome. Jeho roh putoval do středu vápna, kde se o hlavičku pokoušel vysoký Willie Clemons, ovšem i jeho míč přeskočil. Do následné dorážky se nikdo nedostal.
     
    4
    Stadion v San José není moc zaplněný, řekl bych že z kapacity 34 tisíc, je zde tak 3400 diváků, přesný počet však budeme znát až v samotném závěru utkání.
     
    5
    První velká šance není proměněna!! Duckens Nazon se s míčem dostal až do vápna, místo střely však zvolil přihrávku, na volného Pierrota, jenže ten se s balónem musel otáčet a jeho následné zakončení zpoza malého vápna letělo nad!
    5. Pierrot selhal v šanci.
     
    6
    Haiťané jsou zatím lepší. Po zakončení Pierrota přišlo jakési zaváhání brankáře Eveho, který v rozehrávce špatně přihrál a to na kopačku Nazona, ovšem od něj se míč odrazil do zámezí. Za to mohou být hosté jednoznačně rádi!
     
    7
    Zachary Herivaux získal míč na středu hřiště a následně zkoušel poslat do běhu Sabu, přihrávku mu ale přečetli dva záložníci Bermud.
     
    8
    Po špatné přihrávce, nadešel únik 1 na 1!! Zeiko Lewis poslal do běhu Wellse, ten se vzápětí objevil před brankáře a byl v situaci 1 na 1. Nahki Wells se mohl zapsat do historie klubu, jako první střelec Bermud v tomto turnaji, ovšem na brankáře nevyzrál!
     
    9
    Vážné zranění v týmu Haiti. Jeden z hráčů byl sražený, jako faul to ale rozhodčí nepískl, ale hráč byl odnesen za postranní čáru na nosítkách, tudíž můžeme očekávat střídání.
     
    11
    Další zaspání obrany Haiti, málem znamenalo branku. Nahki Wells opět dostal přihrávku a běžel na brankáře, zezadu ho však obral o míč Wilde-Donald Guerrier a udělal to parádně a bez faulu, hráčům se to však nelíbilo!
     
    12
    Nahki Wells měl volný průnik po pravé straně, až se odhodlal na pozemní centr na přední tyč, nabíhající Reggie Lambe však do přihrávky nevstoupil, obránci byli totiž rychlejší.
     
    14
    Střídání v týmu Haiti: ze hřiště odchází Mechack Jérôme, přichází Jems Geffrard.
     
    15
    Po střídání v týmu Haiti, došlo na další střelecký pokus Bermud. Nahki Wells je dnes opravdu aktivní a nyní přihrál znovu pozemní přihrávku na volného Simmonse, ten však z malého vápna netrefil bránu!
     
    16
    Haiťané začínají ztrácet a Bermudy se zase dostávají více do zakončení, na střely momentálně vedou a to i na držení míče, uvidíme kdo se jako první ujme vedení!
     
    17
    Další v pořadí již třetí roh Bermud směřoval do středu vápna, do zakončení se rval Dante Leverock, ale na poslední chvíli mu do rány vlétl čerstvý Jems Geffrard a zachránil tak Haiti před inkasováním!
     
    19
    Brankář se nedomluvil s obráncem. Z pravé strany přilétl centr až na zadní tyč, kde se do rány z první opřel Osagi Bascome, jeho rána ale letěla vysoko nad, poté začal brankář Placide hlasitě křičet na obranu a já se mu nedivím.
     
    20
    To je smůla!! Lejuan Simmons svojí přihrávkou na hranici vápna našel volného Wellse a ten se rázem objevil již v čtvrté dnešní tutovce, nakonec se mu ale míč zapletl mezi nohy a zakončení nebylo vůbec přesné!
     
    22
    Haiťané si v posledních dvou minutách vytvořili velký tlak a před brankovištěm Bermud rychle kombinovali a snažili se zakončit. To nakonec přišlo, ale rána Adého byla pouze zblokovaná.
     
    25
    Hra se nám výrazně uklidnila, Bermudští hráči zapojují do zápasu i brankáře Eveho a snaží se tak vše zklidnit a to se jim velmi daří.
     
    26
    No, ale toto byl dobrý pokus! Duckens Nazon si výtečně zpracoval míč a poté ho ještě ve vzduchu pomocí nůžek vystřelil, tento skvělý pokus však skončil těsně nad!
     
    27
    Po nůžkách Nazona však přišel rychlý útok Bermud. Opět po pravé straně běžel Nahki Wells, místo centru ale zvolil dlouhou přihrávku na zadní tyč, tam byl již připravený na střelu Lewis, ovšem přihrávka byla překažená.
     
    30
    Haiťané se trápí v koncovce. Po přímém kopu, který měli k dispozici nadešla i střela, ale ta přišla zpoza vápna, Frantzdy Pierrot se u zakončení příliš zaklonil a míč nemohl letěl nikam jinam než mezi diváky.
     
    32
    Zachary Herivaux na pravé straně zkoušel protlačit míč do brankoviště, dva obránci Bermud mu to však dovolit nechtěli a ze souboje nakonec vyšli vítězně, nyní díky tomu mohou útočit z protiútoku.
     
    34
    Na Haiti se v posledních minutách výrazně změnil kurz a to z 1.20 na 2.10. Je pravda že hráči Bermud hrají o něco lépe a vícekrát zahrozili, ovšem branku z toho nevstřelili, uvidíme zda se gólu vůbec do poločasu dočkáme.
     
    36
    Hráči Bermud si snad nazuli kopačky opačně! Po levé straně až do zakončení zpoza malého vápna se dostal Zeiko Lewis, jenže místo přihrávky do odkryté sítě zvolil střelu a to šajtlí, míč tedy skončil jen v zámezí.
     
    39
    Po třech minutách, zahrozili i domácí! Frantzdy Pierrot chtěl oblafnout brankáře Eveho, jenže při kličce se zamotal a brankář mu následnou střelu skvěle vyrazil nohou.
     
    41
    Blíží se nám konec prvního poločasu, branka k vidění stále nebyla, oba celky k ní však byly velmi blízko a to hlavně Bermudy, ovšem jejich nepřesné pokusy letěly pouze vedle.
     
    43
    Eve se musel činit! Frantzdy Pierrot se z levé strany pokoušel o překvapení brankáře, protože na něj vyslal jakýsi lob, Dale Eve musel ukázat svojí ohebnost a hlavně kam dosáhne!
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu!
     
    45+1
    Bermudy právě vstřelily branku!
    Je to gól! Bermudy měli k dispozici rohový kop, který směřoval na přední tyč, tam si náramně vyskočil vysoký obránce DANTE LEVEROCK a první branka Bermud na Gold Cupu v historii je na světě!
    45+1. Dante LEVEROCK - 0:1
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Za námi je první poločas. V úvodu poločasu byli lepší Haiťané, to se ale vše obrátilo a na hřišti Bermudy takřka dominovali, jenže ze všech dobrých pokusů branka nepadla. Haiti též mělo mnoho pokusů, ale stejně jako hosté, je nevyužili. V samotném závěru poločasu nakonec přišla branka a to ze strany Bermud, na roh si nejvýše vyskočil Dante Leverock a radost mohla vypuknout.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 1:10.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 44%-56%
    Střely: 3-5 (na bránu 2-2)
    Rohy: 1-5
    Fauly: 3-5
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Haiti: ze hřiště odchází Charles Hérold Jr., přichází Derrick Etienne.
     
    47
    V druhém poločase se jako první do zakončení rvali Haiťané. Zpoza vápna to zkoušel nártem Derrick Etienne, jeho pokus ale zblokoval jeden z obránců hlavičkou.
     
    48
    Škoda ze strany Haiti! Wilde-Donald Guerrier posunul centrovaný balón dopředu na volného Pierrota, ten se následně dostal do úniku 1 na 1, vystřelit ho však nenechal pomezní sudí, páč byl v ofsajdu!
     
    49
    Tak toto by dal i školáček! Frantzdy Pierrot obdržel přihrávku do malého vápna, rázem byl před ním jen brankář, místo střely však nesmyslně kličkoval, až mu jeho pokus zblokovali na brankové čáře. Trenér Haiti nechápe.
     
    51
    Haiťané mají opravdu velký tlak, Frantzdy Pierrot se s míčem výtečně otočil a následně posunul balón na Nazona, jeho tvrdou a pozemní střelu však vychytal Eve.
     
    52
    Pro Haiti tu byl rohový kop. Roh směřoval na přední tyč a bylo vidět, že se hráči pokoušeli o stejný scénář, jako u jediné branky v utkání, nabíhající obránce byl však malý a balón tak netrefil!
     
    54
    Haiti právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno!! Přímý kop letěl na zadní tyč, kde na hlavičku vyčkával dnešní nejaktivnější hráč zápasu FRANTZDY PIERROT a konečně se mu podařilo branku vsítit!
    54. Frantzdy PIERROT - 1:1
     
    56
    Haiťané se rázem dostali do utkání. Vyrovnávací branka byla zcela zasloužená, nyní se však hráči snaží i o další branku, který by je poslala do vedení.
     
    57
    O rychlý obrat se teď pokoušel Derrick Etienne! Z pravé strany se uvolnil a dostal se až do středu vápna, kde si našel vhodné místo pro střelu, ta ale nakonec letěla těsně vedle tyče!
     
    58
    Střídání v týmu Bermudy: ze hřiště odchází Lejuan Simmons, přichází Justin Donawa.
     
    60
    Zeiko Lewis viděl volného Bascoma na levé straně, tak se rozhodl pro přihrávku za obranu, na tu Bascom dobře zareagoval, ale nepohlídal si ofsajdovou past.
     
    62
    A další dlouhá přihrávka do běhu. Tentokrát to byl Osagi Bascome, kdo poslal Donawu po pravé straně do běhu, přihrávka vypadala opravdu nadějně, jenže letěla hrozně rychle, až nakonec skončila v zámezí.
     
    63
    Střídání v týmu Bermudy: ze hřiště odchází Reggie Lambe, přichází Kacy Butterfield.
     
    64
    A není to 2:1! Derrick Etienne ze suverénní blízkosti trefil pouze brankářovu nohu, z následující dorážky ani Nazon neuspěl, ten totiž přestřelil bránu a to z 12 metrů!
     
    66
    Haiti právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen je to gól!! Nejdříve zakončoval tvrdou ránou Duckens Nazon, tu ale brankář pouze vyrazil a následně do prázdné brány dorážel dnes již podruhé FRANTZDY PIERROT.
    66. Frantzdy PIERROT - 2:1
     
    68
    Frantzdy Pierrot postupuje na 4. místo v tabulce střelců, jelikož dnes na svůj trikot připsal dvě branky, uvidíme zda vstřelí i hattrick, jako včera večer Antuna Uriel.
     
    70
    Haiťané nakonec dokonali obrat a nyní se posouvají na první místo v tabulce, ovšem já si myslím, že první po dnešním dni budou hráči Kostariky.
     
    72
    Pozor! Hráči Bermud faulují v blízkosti vápna a pro Haiti je tu opravdu nadějný přímý kop, jak s ním naloží ?
     
    73
    Gólově bohužel ne! Přímý kop byl rozehrán na krátko, balón směřoval na kopačku Nazona, ten se rázem napřahoval o střelu z první, ovšem míč mu pouze prolétl kolem nohy a smích z tribun se silně ozýval.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Justin Donawa (Bermudy).
     
    75
    Žlutou kartu dostává Wilde-Donald Guerrier (Haiti).
     
    76
    Vzápětí na to, nastal přímý kop i na druhé straně! Míč poté směřoval na zadní tyč, kde se do střely náramně položil Dante Leverock, jeho bomba však skončila těsně vedle brány, ale ze sedaček to zvedlo všechny.
     
    77
    Střídání v týmu Bermudy: ze hřiště odchází Osagi Bascome, přichází Jonte Smith.
     
    79
    Nebezpečný centr nekončí v síti! Z pravé strany se do centru z otočky položil Ricardo Adé, na ten si ještě lépe seběhl Derrick Etienne, jeho teč z první však byla tečována obráncem, tudíž je tu alespoň roh.
     
    80
    Roh sice letěl dobře, ale byl předčasně ukončen, protože ve vápně nastal útočný faul. Jems Geffrard ve výskoku použil ruce a silně stáhl k zemi jednoho z obránců, myslím že to byl Jaylon Bather.
     
    82
    Dnešní utkání sleduje 6720 diváků.
     
    83
    Derrick Etienne ukázal co s míčem umí a ve vápně si udělal z obránců kužely, ty se ale stihly zvednout a o míč ho poté nečekaně obrali.
     
    84
    Do konce zápasu nám zbývá šest minut základní hrací doby, skóre je stále 2:1 pro Haiti, dočkáme se vyrovnání ?
     
    85
    Zeiko Lewis to myslel dobře a zkoušel poslat do vápna nadějný centr, ovšem centr mu nevyšel podle plánů, míč totiž rovnou ze vzduchu sbíral brankář Johny Placide.
     
    87
    Střídání v týmu Haiti: ze hřiště odchází Duckens Nazon, přichází Jonel Désiré.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje tři minuty!
     
    90+1
    Haiťané zahrávali rohový kop, ten však rozehráli na krátko, u rohového praporku poté bojoval Frantzdy Pierrot s dvěma obránci. Ze souboje se nakonec vymotal, ale o míč vzápětí stejně přišel.
     
    90+2
    Haiti již pouze odkopává míče směrem Bermudské brány, o vítězi je zřejmě rozhodnuto.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Ano, je tomu tak! Haiti otočila v druhém poločase vývoj utkání a slaví tak tří bodovou výhru, která se ale od nich před zápasem očekávala. Bermudy se nakonec o překvapení nepostarali! Kdyby ale využili všechny zahozené šance z prvního poločasu, nyní by slavili oni. Hráčem utkání byl zvolen střelec dvou branek Frantzdy Pierrot.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:14.
     
    To je z mé strany vše, děkuji Vám za pozornost, ještě bych vás chtěl srdečně pozvat na druhé utkání v této skupině a to na zápas mezi Kostarikou a Nikaraguou, který píše kolega Petr Sumbal. (02:00:48)

    Gerard Filip

    Góly: 54. Pierrot (Saba), 66. Pierrot (Nazon) – 45+1. Leverock (Bascome)

    Karty:   75. Guerrier (HAI) – 74. Donawa (BMD)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:14.
    Haiti: Placide (C) – Hérold Jr. (46. Etienne), Adé, Jérôme (14. Geffrard), Arcus – Guerrier, Herivaux, Saba, Alceus – Pierrot, Nazon (87. Désiré).
    Náhradníci: Simon, J. Duverger – Clerveaux, Alexis, Désiré, Bazile, Etienne, Cantave, Bissainthe, Christian, Jean-Baptiste, Geffrard.

    Bermudy: Eve – Lambe (63. Butterfield), Bather, Leverock (C), Minors – Bascome (77. Smith), Brangman, Simmons (58. Donawa), Clemons, Lewis – Wells.
    Náhradníci: Hill, Hunt – Donawa, Butterfield, Warren, Ming, Smith, Robinson, Harvey, Basden, Lee, Evans.

    Rozhodca: Daneon Parchment

    Diváci: 6720