Japonsko – Škótsko 2:1 (kon.) | Jamajka – Taliansko 0:5 (kon.) | Anglicko – Argentína 1:0 (kon.)
koniec
Japonsko
2:1 (2:0)
Škótsko
cz Piatok 14.06.2019, 15:00 • Stade de la Route de Lorient (Rennes) • Majstrovstvá sveta žien • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Ve skupině D se Japonsko střetne se Skotskem. Půjde o první vzájemné utkání.
     
    Forma Skotsko:

    Anglie- Skotsko 2:1 – MS
    Skotsko – Jamajka 3:2
    Skotsko – Brazílie 1:0
    Skotsko – Chile 1:1
    Skotsko – Dánsko 1:0
     
    Forma Japonsko:

    Argentina – Japonsko 0:0 – MS
    Španělsko – Japonsko 1:1
    Německo – Japonsko 2:2
    Francie – Japonsko 3:1
    Japonsko – Anglie 0:3
     
    Poslední utkání Skotska:

    Anglie – Skotsko 2:1 (2:0)

    Branky: 13. Parrisová, 40. Whiteová – 79. Emslieová

    Skotsko: lexanderová – Howardová (75. Arthurová), Corsieová, Beattieová, Dochertyová (55. Smithová) – Evansová, Ch. Murrayová (87. Arnotová), Littleová, Weirová, Emslieová – Cuthbertová.
     
    Poslední utkání Japonska:

    Argentina – Japonsko 0:0

    Japonsko: Jamašitaová – Šimizuová, Kumagajová (C), Minamiová, Samešimaová – Nakadžimaová (74. Endová), Sugitaová, Miuraová, Hasegawaová – Sugasawaová (90. Takaradaová), Jokojamaová (57. Iwabučiová).
     
    Úvodní sestavy:

    Japonsko: Jamašitaová – Šimizuová, Kumagajová (C), Ičiseová, Samešimaová – Nakadžimaová, Miuraová, Sugitaová, Endová – Sugasawaová, Iwabučiová.
    Náhradníci: Hiraová, Ikedaová – Hasegawaová, Kobajašiová, Minamiová, Mijagawatová, Mijakeová, Momikiová, Sakagučiová, Takaradaová, Ucugiová, Jokojamaová.

    Skotsko: Alexanderová – Smithová, Corsieová (C), Beattieová, Lauderová – Evansová, Littleová, Weirová, Arnotová – Cuthbertová, Rossová.
    Náhradníci: Fifeová, Lynnová – Arthurová, Brownová, Crichtonová, Clellandová, Dochertyová, Emslieová, Howardová, Loveová, Ch. Murrayová, J. Murrayová.

    Rozhodčí: Abebeová (Etiopie) – Njorogeová (Keňa), Victoierová (Maurícius).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískla do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzalo Japonsko, které bude hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se k míči dostaly také hráčky Skotska, které rozjely kombinaci na vlastní polovině. Poté Corsieová přenášela hru na levou stranu.
     
    4
    Tam se nakonec o centrovanou nabídku do pokutového území pokusila Arnotová, která v šestnáctce soupeřek našla pouze nohu Kumagajové.
     
    5
    Evansová v tísni raději vyprodukovala zpětnou přihrávku až na brankářku Alexanderovou, která po chvilkovém váhání rozehrála k postranní lajně.
     
    6
    Posléze si obrannou povinnost splnila Šimizuová, která navíc otřela míč o nohu soupeřky. Japonsko tak bude moci vhazovat z pravé strany.
     
    7
    Endová se musela vracet na vlastní polovinu, neúnavně jí totiž napadala Smithová. Japonsko nakonec zkoušelo přenést hru na pravou stranu.
     
    8
    Smithová se postarala o provedení autového vhazování z pravé strany. Krátce poté se do kombinace zapojila Corsieová, jenž našla pouze Sugitaovou.
     
    9
    Dalekonosný pas směřoval na pravou stranu, kam si nabíhala také Cuthbertová. Avšak před ní to vynikajícím způsobem zvládla Ičiseová.
     
    10
    Nakonec jsme se dočkali úvodního zakončení. Hrací předmět totiž proskákal až na kopačku Nakadžimaové, jejíž slabá rána směřovala vedle.
     
    11
    Japonsko se udrželo s míčem na polovině soupeřek. Posléze to na jedničku provedla Beattieová, která před Sugasawaovou odklízela do bezpečí.
     
    12
    Další z řady nakopávaných míčů tentokráte skončil pouze na hrudi Kumagajové. Následně Japonsko uklidnilo hru na vlastní polovině hřiště.
     
    13
    Lauderová se nadechla k vyvezení, přičemž dlouhým pasem nakonec našla Rossovou, po jejíž přihrávce pálila doprostřed branky prvně jmenovaná.
     
    14
    Skotsko opět vhazovalo z vlastní poloviny hrací plochy. Cuthbertová dokázala sklepnout pod sebe, kde si Sugitaová počínala čistým způsobem.
     
    15
    Kumagajové zkoušela na pravé straně hrací plochy oslovit Nakadžimaovou, avšak ta její nabídku moc nepochopila. Lauderová tak bude vhazovat.
     
    16
    Skotsko chvíli pracovalo s míčem na vlastní polovině, načež Lauderová vyslala zpětnou přihrávku na Alexanderovou, jenž dalekonosně odkopla do zámezí.
     
    17
    Na přihrávku za obranu si pokoušel seběhnout Sugasawaová, jenž se k míči nedostala včas. Na druhou stranu peláší smečka protihráček.
     
    18
    Weirová si nevěřila na průnik středem hrací plochy, místo toho přihrávala zpět na vlastní polovinu, kde obranná čtveřice pracuje s balónem.
     
    19
    Žlutou kartu dostává Aja Samešimaová (Japonsko).
     
    23
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Asijský celek se celkem snadným způsobem dostal k opačnému pokutovému území, kde se k ráně zpoza šestnáctky prodrala MANA IWABUČIOVÁ, jenž zamířila velice přesně pod horní konstrukci, což bylo pro Alexanderovou příliš.
    23. Mana IWABUČIOVÁ - 1:0
     
    25
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme nemuseli zas tak dlouho čekat, v tuto chvíli je na tahu Skotsko, jenž bude muset dotahovat jednobrankové manko.
     
    26
    K míči se dostala také brankářka Jamašitaová, která konstruktivně rozehrála do strany na Samešimaovou, jenž si došla pro nedovolený zákrok.
     
    27
    Japonky se ale daleko s míčem nedostaly. Ukvapeným způsobem to zkoušela Weirová, která kolmicí našla pouze nohu jedné z protihráček.
     
    28
    Miuraová se celkem snadným způsobem dostala na útočnou polovinu, kde jí scházela podpora spoluhráček. Japonsko se tedy muselo vracet.
     
    29
    Endová šikovně roztáhla hru na levou stranu, odkud Samešimaová poslala míč do šestnáctky, kde Iwabučiová nepropálila blok protihráček.
     
    30
    Beattiová si vyměnila míč s vedle stojící Weirovou, jenž se dostala do menších nesnázích. Vše skončilo nedovoleným zákrokem Cuthbertové.
     
    31
    Nakonec tu bude nebezpečná standardní situace pro Japonsko. Iwabučiová totiž byla faulovaná zhruba tři metry za pokutovým územím.
     
    32
    K oné rozehrávce standardní situace se nakonec postavila Nakadžimaová, která to zkusila prudkým centrem, jenž skončil na noze Littleové.
     
    33
    Poté se Alexanderová dostala ven z branky, čehož se pokusila využít Kumagajová, jejíž hlavičkový pokus vyhlavičkovala z čáry Littleová.
     
    34
    Na řadu přišel ještě rohový kop, na který si na přední tyči nabíhala Samešimaová. Její teč směřovala pouze do brankové konstrukce branky.
     
    35
    Jamašitaová musela ven z branky, avšak se nejednalo o nic ošemetného. Naopak japonská brankářka v poklidu vyhodila míč do bezpečí.
     
    36
    Na opačné straně se také Alexanderová dostala k odkopu od své branky. Krátce po něm se daleko nedostala Rossová, jenž narazila na Endovou.
     
    36
    Je tu pokutový kop pro Japonsko!
    36. Penaltový zákrok.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Rachel Corsieová (Skotsko).
     
    37
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Rázem je to o dvě branky! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil JUIKA SUGASAWAOVÁ, která s přehledem zakončila na pravou stranu, zatímco se brankářka vydala k opačné konstrukci.
    37. Juika SUGASAWAOVÁ - 2:0
     
    38
    Pro Skotsko to bude hodně složitý úkol, bude muset dotahovat dvoubrankové manko. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Beattieová si všimla volné Littleové, jenž místo přihrávky vpřed přihrávala na vlastní polovinu, což hráčkám Japonska určitě vyhovuje.
     
    43
    Před malým momentem se do zakončení dostala Cuthbertová, jenž to nemyslela vůbec špatně. Její projektil nakonec skončil pouze na horní síti.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Skotsko je v koncovce prvního poločasu hodně aktivní. Rossová si hodila míč na levou nohu, avšak přitom jí doběhla dvojice protihráček.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl hned dva přesné zásahy. Úvodní minuty nepřinášely zrovna pohlednou podívanou, avšak poté se Japonsko dostalo do první větší šance, kterou dokázalo využít. Aby toho nebylo málo, tak asijský celek šel do dvoubrankového vedení, využil totiž pokutový kop. Skotsko to bude mít hodně složité, v tuto chvíli prohrává už o dva přesné zásahy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzalo na starost Skotsko, jenž bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se k provedení autového vhazování postavila Šimizuová, jenž vyprodukovala zpětnou přihrávku.
     
    49
    Sugasawaová předkládala vedle stojící Miurové, avšak přihrávka na druhou jmenovanou byla příliš nepřesná. Skotsko se nemůže dostat ze sevření.
     
    50
    Centrem do pokutového území to zkoušela Sugitaová, jenž našla pouze hlavu protihráčky. Japonsko je v úvodu druhého poločasu aktivnější.
     
    51
    Alexanderová si vyzkoušela rozehrávku od své branky, přičemž posílala míč na pravou stranu, kam jako první přispěchala Nakadžimaová.
     
    52
    Na opačné straně se Smithová pokoušela nasadit jesličky protihráče, což ale nevyšlo. Následný skákavý pokus skončil v náruči Jamašitaové.
     
    53
    Málem se do nebezpečné pozice dostala napadající Iwabučiová, avšak nakonec jí čistým způsobem obehrála Coriseová, jenž odklidila do bezpečí.
     
    54
    I tak se po nedovoleném zákroku ocitla na zemi Weirová, kterou nevybíravým způsobem skolila Miuraová. Tentokráte se to obešlo bez karty.
     
    55
    Hlavní sudí si všimla nedovoleného počínání Iwabučiové, jenž si pomáhala rukama. O rozehrávku volného kopu se postarala Beattieová.
     
    56
    Sugasawaová se patičkou pokoušela nastartovat Iwabučiovou, avšak tento záměr přečetla také pozorná Littleová, jenž zažehnala nebezpečí.
     
    57
    I přesto si Japonsko vybojovalo rohový kop z pravé strany. Míč se snášel k hranici malého vápna, kde se do nepovedeného zakončení dostala Kumagajová.
     
    58
    Alexanderová v tomto případě raději rozehrála po zemi na Littleovou. Skotsko váhá s rozehrávkou, naopak soupeřky velice dobře napadají.
     
    59
    Dalekonosný nákop z kopačky Corsieové se snesl pouze do moci pozorné Ičiseové. Následný protiútok Japonska přinesl pohotovou střelu Nakadžimaové.
    59. Alexanderová se musela činit.
     
    60
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Lizzie Arnotová, přichází Claire Emslieová.
     
    61
    I tentokráte si asijský celek vybojoval rohový kop. Hned dva centry v podání Nakadžimaové nebyly úspěšné, Alexanderová tak může rozehrávat.
     
    62
    Čistým způsobem si nyní pomohla Sugitaová, jenž se dostala k míči u středového kruhu. Ihned poté přišla zpětná přihrávka na Miuraovou.
     
    63
    Roztažení hry našlo na levém křídle Samešimaovou, jenž si nevěřila na průnik podél autové čáry. Japonsko se pomalu a jistě přibližuje.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Japonsko stále vede o dvě branky. Naopak soupeř se nemůže dostat k ničemu vážnějšímu.
     
    67
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Džun Endová, přichází Rikako Kobajašiová.
     
    70
    O provedení autového vhazování se postarala Iwabučiová, jenž zkoušela spolupracovat se Sugitaovou, jenomže míč skončil pouze v zámezí.
     
    71
    Japonky si vyzkoušely rozehrávku dalšího rohového kopu. Nakadžimaová kroutila míč do malého vápna, kde se podařilo zakročit Littleové.
     
    72
    Za obranu se pokoušela vydat Rossová, jenž se málem dostala do vyložené šance. Avšak nakonec vyletěl nahoru praporek pomezní – ofsajd.
     
    73
    Hrací předmět se tentokráte ocitl za postranní čárou, což znamenalo autové vhazování pro Skotsko. K němu se okamžitě postavila Lauderová.
     
    74
    Autové vhazování se nakonec opakovalo, přičemž Smithová raději přihrávala zpět na Corsieovou, jenž pro změnu přenášela hru vpravo.
     
    75
    Šimizuová se na pravé straně dostala k centru, který ale proletěl ven z hrací plochy. Už poměrně delší dobu čekáme na vyloženou šanci.
     
    76
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Jane Rossová, přichází Lana Clellandová.
     
    77
    Skotsko si vyzkoušelo teprve druhé rohový kop tohoto zápasu. Nabídka se snášela na Beattieovou, jenž se nedostala ke kloudné hlavičce.
     
    78
    Smithová vhazovala do pokutového území dalekonosné autové vhazování, který odvracela Kobajašiová. I tak z toho bude standardka pro Skotsko.
     
    79
    Míč se nakonec snesl ke vzdálenější konstrukci, kde se do zakončení dokázala protlačit Cuthbertová, jenž napálila pouze brankovou konstrukci.
     
    82
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Mana Iwabučiová, přichází Juj Hasegawaová.
     
    83
    Do zajímavé pozice se dostala Evansová, která to nakonec zkoušela pravou nohou. Jamašitaová předvedla skvělý zákrok, následovat bude roh.
     
    84
    Ten byl nakonec rozehrán nakrátko, přičemž si Skotsko vybojovalo autové vhazování, po kterém se dožadovalo odpískání pokutového kopu.
     
    85
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Lisa Evansová, přichází Fiona Brownová.
     
    87
    Na zemi se ocitla Smithová, čehož si všimla také hlavní sudí. Weirová to zkoušela centrem do šestnáctky, který se ale opět neujal.
     
    88
    Skotsku to nemuselo vadit, neboť to znamenalo zisk rohového kopu. Ten proskočil až na kopačku Brownové, jenž nepropálila blok protihráček.
     
    88
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme kontaktní branku v podání Skotska! Naprosto zbytečnou minelu vymyslela Ičiseová, jenž zpětnou přihrávkou našla pouze LANU CLELLANDOVOU, která se napřáhla zpoza pokutového území, přičemž výsledkem byla výstavní branka přesně pod břevno.
    88. Lana CLELLANDOVÁ - 2:1
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, určitě se ještě dočkáme nastaveného času.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+1
    Japonsko hraje v koncovce utkání velice zodpovědně, přičemž si nedovoleným zákrokem pomohla Cutbertová, volný kop pro asijský celek.
     
    90+2
    Sugasawaová si seběhla na levé křídlo, kde zbytečně nic nevymýšlela. I tak přišla o míč, Smithová rychle obstará autové vhazování.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Japonska, které porazilo svého soupeře poměrem 2:1. Asijský celek si do druhého poločasu přinesl dvoubrankové vedení, což mu maximálně vyhovovalo. Japonsko navíc bylo i ve druhém dějství aktivnějším celkem, avšak žádnou další branku jsme už neviděli. Skotsko se směrem dopředu hodně trápilo, avšak v samotném závěru zápasu se dostalo ke kontaktní brance, avšak na vyrovnání už nebylo zrovna moc času.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 8:6. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:6. (16:49:43)

    David Suchý

    Góly: 23. Iwabučiová, 37. Sugasawaová – 88. Clellandová

    Karty:   19. Samešimaová (JPN) – 36. Corsieová (SCO)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 8:6. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:6.
    Japonsko: Jamašitaová – Šimizuová, Kumagajová (C), Ičiseová, Samešimaová – Nakadžimaová, Miuraová, Sugitaová, Endová (67. Kobajašiová) – Sugasawaová, Iwabučiová (82. Hasegawaová).
    Náhradníci: Hiraová, Ikedaová – Hasegawaová, Kobajašiová, Minamiová, Mijagawatová, Mijakeová, Momikiová, Sakagučiová, Takaradaová, Ucugiová, Jokojamaová.

    Škótsko: Alexanderová – Smithová, Corsieová (C), Beattieová, Lauderová – Evansová (85. Brownová), Littleová, Weirová, Arnotová (60. Emslieová) – Cuthbertová, Rossová (76. Clellandová).
    Náhradníci: Fifeová, Lynnová – Arthurová, Brownová, Crichtonová, Clellandová, Dochertyová, Emslieová, Howardová, Loveová, Ch. Murrayová, J. Murrayová.

    Rozhodca: Abebeová (Etiopie) – Njorogeová (Keňa), Victoierová (Maurícius)