Minnesota – Philadelphia 2:3 (kon.) | LA Galaxy – New England 1:2 (kon.)
koniec
LA Galaxy
1:2 (0:1)
New England Revolution
cz Pondelok 03.06.2019, 04:30 • StubHub Center • MLS
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořské Major League Soccer! V rámci 16. kola se společně zaměříme na souboj, jenž by, dle historie vzájemných utkání, mohl slibovat bohatou gólovou nabídku. Rozdají si to Los Angeles Galaxy a New England Revolution! Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace.
     
    LOS ANGELES GALAXY

    Los Angeles vládne Západní konferenci, před Galaxy se v tabulce nachází pouze městský rival FC s komfortním náskokem devíti bodů. Tým se potýkal se sérií čtyř porážek za sebou, nicméně jeho forma opět stoupá, což dokumentovaly úspěchy na hřištích Orlanda a Kansasu. Největší hvězdou Galaxy je bezesporu hrající legenda Zlatan Ibrahimovič. V sezóně se doposud prosadil desetkrát.
     
    NEW ENGLAND REVOLUTION

    Fotbalisté Revolution se ve srovnání s dnešním soupeřem nacházejí ve zcela rozdílné situaci. Ve Východní konferenci sídlí na předposlední příčce a na venkovní stadiony si jezdí pro jeden brankový příděl za druhým. Galaxy ale umí potrápit, tak uvidíme, zda to navzdory očekávání nebude i dnešní případ. V polovině května sehrála New England přátelský zápas s Chelsea, přičemž vítězi Evropské ligy podlehla 0:3.
     
    Úvodní sestavy:

    LA Galaxy: Bingham – Steres, González, Polenta, Skjelvik – Lletget, dos Santos, Corona – Álvarez – Ibrahimović (C), Antuna.
    Náhradníci: Cropper – Mlinar, Zahibo, Buchanan, Caldwell, Firmino, Juan Fernando Caicedo.

    New England Revolution: Knighton – Bye, Farrell, Anibaba, Jones – Luis Caicedo – Fagúndez, Agudelo, Gil (C), Penilla – Bunbury.
    Náhradníci: Lampson – Romney, Pontius, Alvarez, Cuello, Kitchen, Boateng.

    Rozhodčí: Chilovicz.
     
    V solidně zaplněném StubHub Center je už vše připraveno, za chvíli jdeme na věc. Domácí oblékli bílé dresy, zatímco Revolution se představí v modré barvě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí Chilovicz poprvé zadul do píšťalky a utkání začíná. Akci Galaxy hosté zastavili ve středu pole a míč se zakutálel do autu.
     
    2
    Bunbury byl jako první u balonu na okraji pokutového území Los Angeles, jenže mu scházela podpora od spoluhráčů a sám nic vymyslet nedokázal.
     
    3
    Andrew Farrell v klidu ohlavičkoval nákop domácího týmu. Zatím to je spíše přetahovaná o každý míč daleko od obou klecí.
     
    4
    Rázem nicméně přichází střela, na svědomí ji má New England. Cristian Penilla se uvolnil na levém křídle a z úhlu pozdravil brankáře Binghama.
     
    5
    Hosté vstoupili do mače poměrně sympaticky, více se drží u balonu a okupují ofenzivní polovinu hřiště. Očekávaný nápor Galaxy se zatím vůbec nekoná.
     
    6
    Diego Fagúndez navázal na má předchozí slova a snažil se kličkou proniknout k vápnu. Spolehlivě mu v tom zabránil Skjelvik.
     
    7
    Teal Bunbury stále čeká na první gól sezóny a nyní ukázal proč. Nejdříve po průniku pěkně rozdal míč doleva, Cristian Penilla vystřelil po zemi a David Bingham nepřesvědčivě vyrazil balon pouze před sebe. U dorážky byl první právě Bunbury, jenž téměř prázdnou branku trestuhodně překopl!
     
    8
    Souběžně s velkou šancí zůstal na hřišti ležet Sebastian Lletget a bude muset být střídán. S pomocí spoluhráčů už odkulhal za čáru.
     
    9
    Na zemi zůstává o chvíli později v bolestech také hostující hráč. Luis Cacicedo v hlavičkovém souboji potkal loket Zlatana Ibrahimoviće a inkasoval ránu do hlavy.
     
    10
    Střídání v týmu LA Galaxy: ze hřiště odchází Lletget, přichází Pontius.
     
    11
    Los Angeles již své vynucené střídání oficiálně provedlo. Revolution bude dost možná také muset sáhnout ke změně, Caicedo totiž stále zůstává ležmo na trávníku a zřejmě má na hlavě tržnou ránu.
     
    12
    Po dlouhé době se znovu hraje fotbal a New England pokračuje v ofenzivním snažení. Bingham ale nepovedený centr snadno zachytil.
     
    13
    První zajímavější akce favorita. Álvarez se zapojil do narážečky a poslal míč do vápna, Corona nicméně přes skluzujícího Byea nezvládl nacentrovat.
     
    14
    Skjelvik si na kraji hřiště zcela volný dlouho říkal o přihrávku. Nakonec ji dostal, Antuna po pokračování akce centroval k penaltě, kde hosté zasáhli.
     
    15
    Luis Caicedo je zpátky ve hře, Revolution tak nebudou muset střídat. Také on sledoval skluz Farrella, jenž zamezil v postupu rychlému Antunovi. Dobrý obranný počin.
     
    16
    Domácí se konečně hlásí o slovo a získávají územní převahu. Aktuálně se spíše nikam neženou a soustředí se na držení míče.
     
    17
    Caicedo bude hrát se speciální pokrývkou hlavy, což jen potvrzuje krvácení. Andrew Farrell poslal Knightonovi dlouhou malou domů a zklidnil situaci.
     
    18
    Diego Polenta si při rozehrávce troufl na zasekávačku a hráč hostů mu projel skluzem okolo nohou. Nebylo to ale zrovna suverénní a tribuny jen zahučely.
     
    19
    Juan Agudelo chtěl Coronovi odkopnout míč, jenže místo toho trefil protihráčovu nohu. Galaxy tak budou rozehrávat standardku.
     
    21
    Pontiusův centr z pravého křídla byl nízký a Farrell si jej uvnitř svého vápna mohl zpracovat. Zkušený stoper zatím balony přitahuje jako magnet.
     
    22
    Zlatan Ibrahimović zatím není ve hře téměř vůbec vidět. Snaží se to napravit alespoň bojovností při soubojích o nakopávané míče.
     
    23
    Ošemetná situace v šestnáctce New England. Favio Álvarez se s velkým štěstím prokličkoval do střelecké pozice a padl po skluzu Farrella. Na zápas dohlíží také video a žádný pokyn k pokutovému kopu nepřišel.
     
    24
    Zlatan Ibrahimović (GAX) otiskl svůj loket také do tváře Andrewa Farrella. Nyní už za to obdržel žlutou kartu.
     
    25
    Znovu máme z fotbalu trošku bramboračku. V dobré atmosféře se zatím hraje tak trošku bez nápadů a většího vzrušení.
     
    26
    DeJuan Jones trošku se štěstím zkrotil poskakující balon a ještě se s ním vydal přes půlicí čáru. Riskantní počínání dopadlo pro Revolution dobře.
     
    27
    Carles Gil vedl akci hostů, avšak sám ji také pokazil hrubě nepřesnou přihrávkou na spoluhráče rozebíhajícího se na křídle.
     
    28
    Favio Álvarez krásně načechral míč za obranu New England, Ibrahimović postupoval zprava víceméně sám na Knightona, který jeho tvrdou střelu skvěle vyrazil rukou. Vzrušení ale bylo zbytečné, mával se ofsajd.
     
    29
    Daniel Steres se odhodlal k ráně bez přípravy poté, co se balon odrazil za hostující šestnáctku. Projektil mu vůbec nesedl a skončil zcela mimo nebezpečnou zónu.
     
    30
    Farrell si zkomplikoval rozehrávku. Álvarez poté přihrál Ibrahimovićovi, jehož levačku z hrany pokutového území zvládl Knighton nadvakrát zkrotit.
     
    32
    Luis Caicedo se znovu potkal s Ibrahimovićem. Nyní to byl právě první jmenovaný, kdo usadil soupeře na hrací plochu.
     
    33
    Zlatan Ibrahimović narýsoval skvostnou kolmici za stopery New England. Balon si převzal Uriel Antuna, ovšem trošku zazmatkoval a zbytečně pálil už z hrany pokutového území. Brad Knighton tak ze situace vybruslil poměrně snadným zákrokem.
     
    34
    Álvarez potáhl míč za vápno hostů a přihrál doprava na švédského velikána. Přízemní střelu Ibrahimoviće napustil k bráně skluzující Jalil Anibaba.
     
    35
    Cristian Penilla se vydal na pěkný výlet. Místo střely ale ještě zbytečně přihrával a hráči Revolution se sami připravili a zajímavou příležitost.
     
    36
    Carles Gil se také nezachoval jako střelec. Z pravé strany pokutového území to už měl zkusit, leč ještě přihrál do druhé vlny Penillovi, jemuž zakončení vůbec nesedlo.
     
    37
    Agudelo váhal při rozehrávce. Vydal se jej napadat jeden z hráčů Galaxy, nicméně Agudelo jej tělem odmítl a vyvezl balon vpřed.
     
    38
    Juan Agudelo si svojí aktivitou došel pro nedovolený zákrok na útočné polovině. Hosté rychle rozehráli nakrátko a kombinují.
     
    39
    Centr Fagúndeze nasměroval Polenta hlavou mimo vápno Los Angeles. V ofenzivní fázi to ale znovu zaskřípalo a míč opět drží hosté.
     
    40
    Polenta se v souboji dostal tělem před Fagúndeze, který ho atakoval šlapákem, což sudímu neuniklo. Rozehrávat tak bude Los Angeles.
     
    41
    New England se stáhla do hlubokého bloku, domácí celek jej nicméně dokázal prorazit. Pontius posléze nastřeoval balon před bránu a Jones jej odvrátil na rohový kop. Z něj už nic nevzešlo.
     
    43
    Zdá se, že se Revolution už snaží dohrát poločas do remízového konce. S míčem se totiž nikam nežene a spíše trpělivě vyčkává.
     
    44
    Vzápětí ovšem přichází další neproměněná příležitost New England, a to hned dvojitá. Cristian Penilla měl na levé straně spoustu místa, navedl si tedy míč na pravačku a protáhl Binghama. Po zákroku byl jako první u balonu Fagúndez, jenž přihrál zpátky na Penillu, Ten už svoji střelu napodruhé zkusil zvednout, Bingham ji však také vytěsnil!
     
    45
    Tým New England právě vstřelil branku!
    Hned poté jde nicméně outsider zcela zaslouženě do vedení! CRISTIAN PENILLA dostal třetí šanci, když mu domácí nechali na levém křídle opět až příliš mnoho místa. Penilla si naběhl do šestnáctky a z poměrně ostrého úhlu propálil Binghama po zemi na bližší tyč! Gólman Los Angeles měl kulatý nesmysl na dosah, ale proklouzl mu za záda.
    45. PENILLA - 0:1
     
    45+2
    Vzhledem k častému přerušování se nastavuje hned pět minut. Galaxy v nich pokračují ve svém mdlém výkonu a nadále se brání...
     
    45+3
    Zlatan Ibrahimović si ukazoval, kam by rád dostal přihrávku. Skvěle zahrál Anibaba, který přečetl domácí úmysly a pas ukořistil.
     
    45+4
    Nyní se Jalil Anibaba vydal dopředu, což Galaxy trošku zaskočilo. Anibaba tak mohl vystřelit z nepříliš atraktivního úhlu. Bingham si bližší tyč tentokrát pohlídal.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka toho příliš nenabídla. New England byla překvapivě lepší. Bunbury z dorážky trestuhodně přestřelil, mířidla poté marně seřizoval také Cristian Penilla. Právě on se ale v závěru přece jenom prosadil a zařídil outsiderovi poločasové vedení.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 5:45.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu LA Galaxy: ze hřiště odchází Antuna, přichází Alvarez.
     
    47
    Los Angeles má co zlepšovat. Vypadá to, jako by si toho byli jeho hráči vědomi, do nového poločasu totiž vstupují s chutí a útočí.
     
    48
    Bunbury ve vzdušném souboji trefil jednoho z domácích do hlavy. Na rozdíl od Ibrahimoviće kartu neobdržel, zůstalo pouze u domluvy.
     
    49
    Elfrain Alvarez centroval z levé strany. Pořádně horké chvilky zažil ve svém vápně Farrell, který podklouzl a musel balon odvracet na všech čtyřech. Vše z jeho pohledu dobře dopadlo.
     
    50
    Jonathan dos Santos rozehrával rohový kop. González nenačasoval výskok ideálně a hlavou vysoko přestřelil.
     
    51
    Hosté šli do nadějné akce tří proti třem. Penilla přihrál na osu hřiště Teaku Bunburymu, kterému chyběl kousek k tomu, aby mu vyšla drzá klička okolo posledního stopera.
     
    52
    Mohlo to být o dva góly! Carles Gil si pěkně zasekl míč ve vápně a levačkou cílil k bližší tyči, kterou ke smůle New England orazítkoval!
     
    53
    Na druhé straně kontroval přízemním centrem Daniel Steres. Balon si zpracoval Favio Álvarez, jehož při zakončení trošku zradila stabilita a střela zamířila nad břevno!
     
    54
    Luis Caicedo opět fauloval Ibrahimoviće. Ten tak mohl zahrávat volný přímý kop ze střední vzdálenosti, leč exekuce se mu úplně nepovedla, technický pokus se zastavil o zeď.
     
    56
    Steres poslal do šestnáctky další povedený centr po zemi. Nyní se k zakončení doslova prodral Ibrahimović, v tísni nicméně mířil vysoko nad horní tyč.
     
    57
    New England kombinovala v pokutovém území. Carles Gil chtěl uvolnit Penillu, který už byl příliš blízko vyběhnuvšímu Binghamovi.
     
    58
    Druhý poločas je pro oko diváka mnohem více atraktivní. Domácí celek zkoušel rozehrát roh zajímavým signálem, obranný val ale také v tomto případě zůstal neprolomen.
     
    59
    Daniel Steres dostal přihrávku do běhu, okamžitě nastřeloval balon do malého vápna a dobře zasáhl Bye, jenž předvedl včasný skluz.
     
    60
    Tým New England právě vstřelil branku!
    Krásná akce! Carles Gil na pravém křídle zahrál domácímu bekovi na housle, čímž se parádně uvolnil. Poté neváhal a vyslal do sóla TEALA BUNBURYHO, který si naběhl do mezery mezi stopery a po zemi zamířil mimo dosah marně vybíhajícího Davida Binghama! Je to pro něj první trefa v sezóně, Revolution jsou v trháku.
    60. BUNBURY - 0:2
     
    62
    Příznivci domácího výběru toto určitě nečekali a dávají to najevo nespokojeným pískotem. Druhý gól soupeře paradoxně přišel ve chvíli, kdy se fotbalisté Galaxy nadechovali k náporu.
     
    63
    Cristian Penilla vedl akci New England, která bude pokračovat autovým vhazováním.
     
    64
    Z hlavičkované ve středu pole vyšlo lépe Los Angeles, Ibrahimović poslal balon na levé křídlo. Zpětnou přihrávku přebral dos Santos, jehož myšlenku spoluhráči nepochopili a gólman Knighton sbírá míč do rukavic.
     
    65
    Diego Fagúndez zkoušel po zemi centrovat na Bunburyho, domácí si nicméně tuto snahu v klidu pohlídali.
     
    66
    Luis Caicedo přišel na pomoc Byeovi a odkopl balon od rohového praporku až za polovinu hřiště. Tam míč znovu získávají hráči Galaxy.
     
    67
    Los Angeles sice více drží balon, nicméně to nic neznamená. Diego Fagúndez vypustil překvapivou ránu z pravého rohu pokutového území a Binghama dnes podruhé zachraňovala branková konstrukce! Tentokráte zvonilo břevno.
     
    69
    Carles Gil si vymodlil faul na svoji osobu, když se dostal do svízelné situace ve středovém kruhu. Revolution rozehrávají.
     
    70
    dos Santos pěkně dloubl míč do vápna na Favia Álvareze. Ten v pádu zakončoval na hraně ofsajdu mimo, postavení mimo hru se však skutečně odmávalo a odpískalo.
     
    71
    Galaxy jsou poněkud bezzubí. Demonstroval to také Elfrain Alvarez, jenž hostům odevzdal kulatý nesmysl vyloženě zdarma.
     
    72
    Los Angeles je blízko třetí domácí porážce za sebou, což je u tohoto týmu nevídané. Na lepší časy se neblýská ani po akci Favia Álvareze, jenž ještě strčil do Farrella, který se srazil s vlastním gólmanem.
     
    73
    Po krátkém ošetření jsou oba defenzivní pilíře New England zpátky na nohou. Favio Álvarez (GAX) za svůj počin obdržel žlutou kartu.
     
    75
    Hra se hodně kouskuje, což samozřejmě hraje do karet Revolution. Za postranní čarou se mezitím střídá další střídání domácího celku.
     
    76
    Balon se odrazem od několika hráčů podíval až k Ibrahimovićovi. Ten na chvilku ožil, přesto se do zakončení neprobil. Po většinu času to vypadá, jako by Zlatana zápas nebavil.
     
    77
    Daniel Steres naivně odevzdal míč hostům. Ti se s díky vydali do brejku, Juan Agudelo čechral balon před branku, odkud jej defenziva Galaxy odklonila.
     
    78
    Ibrahimoviće naháněli hosté hned ve dvou. Švéd se snažil prudkou přihrávkou najít Coronu, jenže ten měl velmi těžkou úlohu při zpracování.
     
    79
    Střídání v týmu LA Galaxy: ze hřiště odchází Álvarez, přichází Kitchen.
     
    80
    Špílmachr New England, Charles Gil, hned donutil nově příchozího Perryho KItchena k faulu, když se nechal zatáhnout za dres.
     
    81
    Revolution hrají skvěle takticky. Získávají na sebe fauly a i díky nim se dokáží držet na útoční polovině. Nepříliš očekávané vítězství už mají skutečně na dosah.
     
    82
    S přetaženým centrem Sterese se snažil něco udělat Ibrahimović. Přestože dokázal míč jakž takž sklepnout, žádný spoluhráč nebyl nablízku.
     
    83
    Střídání v týmu New England Revolution: ze hřiště odchází Fagúndez, přichází J. F. Caicedo.
     
    84
    DeJuan Jones prožívá velmi dobrý zápas. Od míče oddělil Pontiuse, domácí tak budou muset v akci pokračovat přes autové vhazování.
     
    84
    Tým LA Galaxy právě vstřelil branku! A právě po dlouhém Steresově vhazování přichází senzační gól! Míč se v pokutovém území několikrát odrazil, až se dostal ke ZLATANU IBRAHIMOVIĆOVI, který si dvěma dotyky připravil balon k nůžkám a následně dokonale střihl. Fotbalová paráda a Los Angeles ještě žije!
    84. IBRAHIMOVIĆ - 1:2
     
    86
    Efrain Alvarez krásně viděl otevřenou ulici, do které zabíhal krajní bek Skjelvik. Bohužel pro domácí ale dal míči přílišnou razanci a bude se vykopávat od brány Revolution.
     
    87
    Ibrahimović po svém výstavním gólu rázem ožil a je ho plné hřiště. Švédský útočník se ale možná až moc snaží brát zodpovědnost na sebe a Pontius se zlobí, že nedostal přihrávku.
     
    89
    Nějakou dobru už na zemi leží Penilla. Autor první branky zřejmě dostal křeč, samozřejmě to ale může být i taktický prvek. Penilla se zvedá a sám jde střídat.
     
    90
    Střídání v týmu New England Revolution: ze hřiště odchází Penilla, přichází Buchanan.
     
    90
    První žlutá karta pro hosty, za přestupek na útočné polovině si ji prohlíží Juan Agudelo (NER).
     
    90+1
    Znovu se nastavuje pět minut! Po faulu Kitchena jiskřily emoce, zase se tedy chvíli nehrálo. Vzhledem ke kouskování hry se domácí nemohou dostat do souvislého tlaku.
     
    90+2
    Ibrahimović si i v nastavení našel čas na sportovní vrácení míče soupeři. Čas běží a Revolution stále drží protivníka daleko od brány.
     
    90+3
    Brad Knighton se vydal daleko ze své klece, aby odkopl volný míč. Netrefil jej ideálně, nicméně měl štěstí, žádného protihráče nezasáhl.
     
    90+3
    Zlatan Ibrahimović působí jako magnet, všechny nákopy míří na něj. Teď se chystá k exekuci volného přímého kopu, a to z pozice příhodné pro praváka.
     
    90+4
    Ibrahimović vsadil na razanci, jenže také v tomto případě otiskl ránu pouze do dobře postavené zdi New England. Nastavení se chýlí ke konci.
     
    90+5
    Po útočném faulu Zlatana Ibrahimoviće si pro balon došel Brad Knighton, jenž si jej v klidu postavil na místo přestupku a odkopne jej do bezpečných vod.
     
    90+6
    Tak to je neuvěřitelné! Rozhodčí nechal pokračovat domácí tlak i po konci avizované pětiminutovky. Dos Santos prudce nacentroval do šestnáctky. Beci New England odvrátili míč za pokutové území a neskutečně se předvedl stoper Galaxy Diego Polenta, jenž napálil kulatý nesmysl ze vzduchu a z dálky trefil výstavním volejem břevno!
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Revolution překvapivě vítězí v Los Angeles!

    Do dvougólového vedení poslal hosty v úniku Teal Bunbury. Náskok mohl být ještě výraznější, kdyby New England dvakrát nemířila do brankové konstrukce. Favorit se dlouho hledal. Zlatan Ibrahimović, který téměř celý zápas hrál bez zájmu, však předvedl senzační nůžky a vrátil své barvy do boje o body. Ten byl marný i kvůli tomu, že Polenta neskutečnou dělovkou trefil v poslední akci zápasu břevno. Galaxy tedy prohrávají třetí domácí zápas v řadě, zatímco soupeř si může užít nečekané, avšak o to cennější vítězství.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 7:7. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:9.
     
    Ode mne je to vše. Přeji povedený vstup do nového týdne! (06:44:15)

    Ondřej Belák

    Góly: 84. Ibrahimović – 45. Penilla, 60. Bunbury

    Karty:   24. Ibrahimović (GAX), 73. Álvarez (GAX) – 90. Agudelo (NER)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 7:7. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:9.
    LA Galaxy: Bingham – Steres, González, Polenta, Skjelvik – Lletget (10. Pontius), dos Santos, Corona – Álvarez (79. Kitchen) – Ibrahimović (C), Antuna (46. Alvarez).
    Náhradníci: Lampson – Romney, Pontius, Alvarez, Cuello, Kitchen, Boateng

    New England Revolution: Knighton – Bye, Farrell, Anibaba, Jones – Luis Caicedo – Fagúndez (83. J. F. Caicedo), Agudelo, Gil (C), Penilla (90. Buchanan) – Bunbury.
    Náhradníci: Cropper – Mlinar, Zahibo, Buchanan, Caldwell, Firmino, Juan Fernando Caicedo.

    Rozhodca: Chilovicz.