Nórsko – Honduras 12:0 (kon.) | N. Zéland – Uruguaj 0:2 (kon.) | USA – Katar 1:0 (kon.)
Nigéria – Ukrajina 1:1 (kon.)
koniec
Nigéria
1:1 (0:1)
Ukrajina
cz Štvrtok 30.05.2019, 20:30 • Bielsko-Biala Stadium, Bielsko Biala • Majstrovstvá sveta U20 • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Příjemný čtvrteční večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z MS U20, které se letos koná v Polsku, a zaměříme se spolu na skupinu D, kde se utkají Nigérie – Ukrajina. Výkop je stanoven na 20:30 hodin.
     
    Nigérie

    Nigérie se v prvním utkání na MS utkala s Katarem a v zápase naprosto dominovali, zápas nakonec skončil vysoko 4:0. O tři dny později čekali Nigérii hráči z USA, těm však poměrně překvapivě podlehli, a to 2:0. Dnes je čeká Ukrajina, která je stoprocentní, pokud budou chtít vyhrát, budou do toho muset dát vše.

    Výsledky na turnaji

    Katar – Nigérie 0:4
    Nigérie – USA 0:2
     
    Ukrajina

    Ukrajina je na MS stoprocentní a předvádí velmi slušné výkony, někteří experti na fotbal tipují Ukrajinu klidně i na finalisty, možná i mistry, ovšem to by muselo být obrovské překvapení, aby se to stalo. První zápas na MS Ukrajina zvládla skvěle, a to výhrou nad USA 2:1. Druhý zápas proti Kataru byl ze strany Ukrajiny odchozený, i přesto vyhráli 1:0. Dnes je čeká Nigérie, což je velmi silný soupeř.

    Výsledky na turnaji

    Ukrajina – USA 2:1
    Katar – Ukrajina 0:1
     
    Bielsko-Biala Stadium s kapacitou 15 076 očekává nízkou návštěvu. Podle získaných statistik se údajně prozatím prodalo kolem 2149 lístků, dle mě se prodá ještě více, jelikož v tomto utkání půjde skoro o všechno, obzvlášť hráčům z Nigérie.
     
    Úvodní sestavy:

    Nigérie: Oremade – Udo, Ogbu, Salawudeen, Rabiu – Michael, Ofoborh – Makanjuola, Okon, Effiom – Tijani.
    Náhradníci: Ogundare, Zaccala – Eletu, Ozornwafor, Sor, Dele-Bashiru, Adams, Offia, Emeka.

    Ukrajina: Lunin – Snurnicyn, Popov, Bondar, Beskorovajnyj, Safronov – Dryšljuk, Čech, Kaščuk – Ustymenko, Sikan.
    Náhradníci: Kučeruk, Riznyk – Veremijenko, Citajšvili, Chachljov, Kornijenko, Buleca, Suprjaha, Musolitin, Konoplja.

    Rozhodčí: F. Rapallini – D. Bonfá, G. Chade (vš. ARG).
     
    Hráči obou týmů již přicházejí na hřiště. Nigérie nastupuje v bílo-zelených dresech, Ukrajina v dresech modrých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali Ukrajinci a ihned přišel nákop dopředu, ten však nebyl přesný a míč převzali Nigerijci.
     
    2
    Aliu Salawudeen se snažil čistě odstavit Sikana, to se mu ale nepovedlo a máme tu první faul.
     
    3
    Opravdu nepříjemný moment pro brankáře Oremada. Míč který na něj směřoval ihned odkopl dopředu, ovšem při ataku mu Denys Ustymenko zřejmě omylem sešlápl nohu, rozhodčí ale kartu neuděluje.
     
    4
    Igor Snurnicyn již v páté minutě dostává žlutou kartu, za zbytečný úder Oforbocha.
     
    5
    Pro Nigérii nastal přímý kop, ten se ale nevyvedl podlé plánů, míč totiž získali obránci. Ukrajina tedy těžila ze ztráty a putovala směrem dopředu. Ikouwem Udo ale ukázal jak silné tělo má a Sikana náramně a čistě odstavil.
     
    7
    Nigerijci kombinují v posledních dvou minutách na svoji polovině a nikam se netáhnou, ovšem to by měli, jelikož jim jde dnes o postup!
     
    9
    Maxim Čech zkoušel nákop dopředu, na který si zřejmě chtěl sbíhat Denys Ustymenko, obrana Nigérie byla ale myšlenkami napřed a celou akci skvěle přečetli.
     
    10
    Deset minut za námi a zatím se ani jeden z týmů nepokusil o útok, nebo jakoukoliv střelu, sledujeme opravdu opatrný a kombinační fotbal.
     
    12
    V průběhu utkání vás budu i informovat o situaci v této skupině, jelikož o přímý postup do vyřazovacích bojů, bojuje i USA, která má momentálně stejně bodů jako Nigérie.
     
    13
    Znovu se dopředu táhli Ukrajinci, kteří si na tento šampionát vzali velmi vyspělí kádr, oproti třeba Nigerijcům. Ovšem akce, kterou plánoval Popov po levé straně nevyšla, jelikož byl Rabiu proti.
     
    15
    Hráči Ukrajiny se začali více tlačit dopředu a hrát aktivněji, to očividně nehraje Nigérii do karet, jelikož na tvrdost Ukrajinců nejsou připraveni.
     
    16
    Success Makanjuola chtěl běžet sám na bránu, na cestě mu ale překáželi dva obránci Ukrajiny, tak se rozhodl pro přihrávku na Tijaniho, ovšem i zde akci obránci přečetli.
     
    17
    Danylo Beskorovajnyj se s míčem dostal až na hranici vápna, odkud se pokusil o pozemní centr, na přední tyči byl ale připravený Ikouwem Udo a míč odvrátil za postranní čáru.
     
    19
    Dvacet minut hry klepe na dveře a stále nebyla k vidění ani jedna střela na bránu, hráči obou týmů to zkouší, ale obránci jsou proti.
     
    21
    Tentokrát se míč dostal na kopačky Ukrajiny a ti též kombinují v obraně a snaží se o nějaké náběhy, ty ale nepřichází.
     
    22
    Hlediště není na 100% zcela zaplněné, ale určitě je tu přes 3000 diváků, den před zápasem bylo hlášeno prodaných lístků 2149, ovšem prodalo se jich mnohem více.
     
    23
    Znovu to byli hráči v modrém, co se tlačili po levé straně k zakončení, tu stranu má ale zřejmě na starost Ikouwem Udo a znovu tam žádného hráče nepustil.
     
    25
    Denys Ustymenko bojoval v souboji o míč s Rabiuem, ten to ale trošičku přehnal a útočníka bouchl do zad.
     
    26
    Konečně jsme se dočkali, do první střely v zápase se opřeli právě hráči v modrém. Do dalekonosného pokusu se opřel Kyrylo Dryšljuk, jeho rána ale letěla vedle levé tyče.
     
    27
    I Nigerijci se tlačili dopředu, hráči se ocitli až v brankoviště, kde se následně pokoušeli o dvě střely, obě byly ale zblokované Popovem a Bondarem.
     
    29
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    A máme tu první branku! Oleksij Kaščuk nádherně proběhl po levé straně. Ikouwem Udo nešťastně upadl, nebo spíše uklouzl a následný centr na zadní tyči skvěle tečoval DANYLO SIKAN.
    29. Danylo SIKAN - 0:1
     
    31
    Pro Nigérii se momentálně postup zhoršil, ale stále mají možnost postoupit z třetího místa a navíc máme 31. minutu, tudíž se utkání může ještě rázem změnit.
     
    33
    Nigérii se nepříznivý stav vůbec nelíbí, ještě když ví, že USA hraje s Katarem 0:0, tudíž boj o postup bude ještě zajímavý.
     
    34
    Do vápna Nigérie přilétl další centr z levé strany, na který si sbíhal střelec první branky Danylo Sikan, při zpracování ale uklouzl a následně se míče zmocnil obránce.
     
    35
    Nigerijci se snaží o kombinační fotbal, teď nám to akorát dokázali. Z levé strany nadešel centr do vápna, ten směřoval na zadní tyč, kde se balónu zmocnil Kingsley Michael. Místo střely však zvolil přihrávku na přední tyč, tu ale přečetli obránci.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Muhamed Tijani (Nigérie).
     
    38
    Nigérie se přesunula na polovinu Ukrajiny, kde nějakou chvíli kombinovali, poté se však Aniekeme Okon rozhodl o útok dopředu, ale přihrávka na Tijaniho nevyšla.
     
    40
    Rohový kop Nigérie směřoval na přední tyč, kde se o hlavičku pokusil Igoh Ogbu, ta mu však nesedla nejlépe a míč skončil v zámezí.
     
    42
    Vzápětí na to, nastal menší zmatek ve vápně Ukrajiny. Muhamed Tijani se snažil o zakončení, to mu nejdříve nevyšlo. Odražený míč letěl znovu k němu, ale ani na podruhé se neraduje.
     
    44
    Byla nařízena penalta pro Nigérii !!
     
    45
    Muhamed Tijani střílel zpoza vápna, Denys Popov ale zahrál rukou a následně Olexandr Safronov Tijaniho srazil k zemi.
     
    45
    To je opravdu smůla!! Muhamed Tijani zahazuje šanci na vyrovnání. Pokutový kop mířil na pravou stranu, tam skákal i Andrij Lunin a momentálně je Ukrajinský hrdina!
    45. Penalta
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Za námi je první poločas, k vidění byla jedna branka. Úvod utkání byl velmi opatrný, oba celky spíše kombinovali a nikam se netlačili, ovšem to se poté přestalo Ukrajině líbit a v 29. minutě byla k vidění první branka. Nepříznivé skóre se Nigérii nelíbilo, ale vyrovnat se jim prostě nepodařilo. V samotném závěru přišel pokutový kop, za který se postavil Muhamed Tijani, ale penaltu neproměnil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Danylo Sikan, přichází Serhij Buleca.
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Igor Snurnicyn, přichází Viktor Kornijenko.
     
    47
    Ukrajina střídá rovnou dva hráče, uvidíme zda to byl dobrý tah či ne a hlavně, jak to ovlivní hru.
     
    48
    Nigérie se ihned dostala dopředu a byl to opět Tijani, který střílel zpoza vápna a znovu zahrál Popov rukou, rozhodčí však penaltu nepískl. Následně se do střely opřel Ikouwem Udo, jeho pokus ale letěl vedle.
     
    48
    Hlavní sudí jde situaci přezkoumat pomocí systému VAR!
     
    49
    Byla nařízena penalta pro Nigérii!!
     
    50
    Žlutou kartu dostává Denys Popov (Ukrajina).
     
    51
    Nigérie právě vstřelila branku!
    Gól! Muhamed Tijani se na druhý pokus trefuje, tentokrát zvolil střed, brankář stranu pravou a gól je na světe!
    51. Muhamed TIJANI - 1:1
     
    52
    Nigérie do druhého poločasu vstupuje snad nejlépe jak mohla, Tijani se na druhý pokus prosadil, i přesto, že po první penaltě brečel, tak zatl zuby a srovnává. Nigérie je tedy druhá!
     
    54
    Olexandr Safronov strčil bezdůvodně jednoho z hráčů Nigérie, rozhodčí jde situaci prozkoumat přes VAR. Ve hře je ale faul Maxwella Effioma, který může dostat červenou kartu!
     
    55
    Maxwell Effiom po delším rozhodování nakonec dostává pouze žlutou kartu a v utkání může pokračovat.
     
    57
    Nigérie výrazně ožila a hráči se snaží o akce ze všech stran, jediné co jim chybí je přesné zakončení a trochu hry tělem, jelikož je Ukrajinská obrana odstavuje jako lehce papír.
     
    59
    Do vápna Ukrajiny přilétly dva centry z levé strany po sobě. První nevyšel, ovšem druhý byl o něco lepší. Do následného zakončení se pustil Nnamdi Ofoborh, jeho pokus ale nebyl dostatečně silný a Lunin tak míč s přehledem chytil.
     
    62
    Po tlaku Nigérie se dopředu začali tlačit i Ukrajinci. Denys Ustymenko byl na hranici vápna, na poslední chvíli ho však o míč skvěle a čistě obral Aliu Salawudeen. Aliu Salawudeen hodně zariskoval, ale vyplatilo se.
     
    64
    Ukrajina zahrávala rohový kop, který směřoval na přední tyč, tam byl ale připravený Igoh Ogbu a míč následně odvrátil pryč.
     
    66
    Viktor Kornijenko přiběhl s míčem až na hranici vápna Nigérie, kde následně nevěděl co s míčem, a tak se rozhodl o nečekanou střelu, ta však brankáře Oremada nevylekala a míč chytil.
     
    68
    USA stále remizuje s Katarem 0:0, což Nigerijcům hraje do karet. Pokud by totiž oba zápasy skončily remízou, Nigérie a Ukrajina by již měli jistý postup do vyřazovacích bojů.
     
    69
    Ukrajina se zřejmě chystá na další střídání, jelikož tento zápas chtějí vyhrát a být stoprocentní, uvidíme koho kouč Ukrajiny do hry postaví.
     
    70
    Nnamdi Ofoborh tvrdě zajel do souboje s Kaščukem, ten musel být následně ošetřován, ale vypadá to, že utkání dohraje.
     
    71
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Denys Ustymenko, přichází Vladyslav Suprjaha.
     
    73
    Nigerijci začínají zbytečně faulovat. Nnamdi Ofoborh znovu odstrčil Kaščuka, ten si již stěžoval rozhodčímu, ovšem na jeho zmínky nijak nereagoval.
     
    74
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Maxwell Effiom, přichází Okechukwu Offia.
     
    75
    Špatná zpráva pro Nigérii. USA právě vstřelila branku, tudíž se posouvá na druhou příčku!
     
    76
    Kingsley Michael zkoušel nacentrovat z levé strany, ale byl pod náporem dvou Ukrajinských obránců, ti ale míč nezpracovali dobře a následuje rohový kop!
     
    77
    Rohový kop letěl na zadní tyč, kam ale běžel i brankář Lunin, míč tedy dobře trefil a vyrazil ho na další roh.
     
    78
    Druhý roh Nigérie, byl rozehrán na krátko, míč se poté dostal na hranici vápna, odkud zkusil pálit Zulkifilu Rabiu, jeho rána ale letěla mezi diváky.
     
    79
    Po delším bránění, přišel opět další útok Ukrajiny. Na pravé straně si to hráč dobře zkombinovali, až nadešel centr z pravé strany. Na ten se pokoušel pomocí signálu sbíhat Kyrylo Dryšljuk, u míče byl ale první brankář.
     
    80
    Je tu zranění, nebo spíše natažení svalu Successe Makanjuoly, který byl v posledních minutách ošetřován i pomocí hráčů Ukrajiny. Success Makanjuola je momentálně odváděn za postranní čáru, tudíž mají Ukrajinci převahu.
     
    82
    Nigérie stále hraje v deseti, i přesto se přesunuli na polovinu Ukrajiny, kde zkoušeli kombinovat, nakonec si hráči vybojovali rohový kop.
     
    84
    Rohový kop letěl do středu vápna, to bylo ale vše. Obránci byli připraveni a míč odvrátili směrem k bráně Nigérie. Ti se ale nevzdávají a na polovinu Ukrajiny míří znovu.
     
    85
    Američané zahrávali pokutový kop, ten ale nebyl proměněný, tudíž je postup Nigérie stále reálný.
     
    86
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Success Makanjuola, přichází Peter Eletu.
     
    88
    I přesto, že jejich tým remizuje a naděje na přímý postup se zkracuje a zkracuje, tak si Nigerijští fanoušci utkání užívají na plno.
     
    90
    Hlavní sudí nastavuje 4 minuty!
     
    90+1
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Muhamed Tijani, přichází Yira Sor.
     
    90+2
    Nigérie ještě zkouší střídat v samotném závěru, uvidíme zda čerstvý Yira Sor rozhodne toto utkání.
     
    90+3
    Nigerijci vhazovali aut. Míč směřoval na kopačku Sora, ten byl ale následně pod atakem dvou Ukrajinských obránců, ti míč odkopli do zámezí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Zápas končí remízou 1:1. Nigérie se tedy posouvá na třetí místo se 4 body, na postup však šance stále mají, jelikož se postupuje i z místa třetího. O konečném a finálním rozhodnutí však rozhodnou zítřejší poslední zápasy skupin. Ukrajina též může slavit a to na plno, jelikož společně s USA postupují do Osmifinále Mistrovství světa.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 19:12.
     
    Dnešní utkání sledovalo 3143 diváků.
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (22:29:39)

    Gerard Filip

    Góly: 51. Tijani (pen.) – 29. Sikan (Kaščuk)

    Karty:   37. Tijani (NIG), 55. Effiom (NIG) – 4. Snurnicyn (UKR), 50. Popov (UKR)

    Nepremenená penalta: 45. Tijani (NIG), brankár Lunin zneškodnil


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 19:12.
    Nigéria: Oremade – Udo, Ogbu, Salawudeen, Rabiu – Michael, Ofoborh – Makanjuola (86. Eletu), Okon, Effiom (74. Offia) – Tijani (90+1. Sor).
    Náhradníci: Ogundare, Zaccala – Eletu, Ozornwafor, Sor, Dele-Bashiru, Adams, Offia, Emeka.

    Ukrajina: Lunin – Snurnicyn (46. Kornijenko), Popov, Bondar, Beskorovajnyj, Safronov – Dryšljuk, Čech, Kaščuk – Ustymenko (71. Suprjaha), Sikan (46. Buleca).
    Náhradníci: Kučeruk, Riznyk – Veremijenko, Citajšvili, Chachljov, Kornijenko, Buleca, Suprjaha, Musolitin, Konoplja.

    Rozhodca: F. Rapallini – D. Bonfá, G. Chade (vš. ARG)

    Diváci: 3143