Kvalifikácia na VC Monaka Vítěz: L. Hamilton (Mercedes) (kon.)
koniec zavodu
Kvalifikácia na VC Monaka

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

cz Sobota 25.05.2019, 15:00 • Trať: Monte Carlo, Monako • Formula 1
     
    Konec závodu.
     
    0:00
    Je hotovo! Valtteri Bottas se v posledním pokusu nezlepšil a pole position získává LEWIS HAMILTON! Sebastian Vettel v závěrečném kole lehce narazil do svodidel, což ho definitivně vyřadilo ze hry o zisk nejlepšího místa na startovním roštu.
    Závěr dnešní kvalifikace, ve které si pole position vyjel Lewis Hamilton
     
    0:00
    Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola.
     
    0:14
    Lewis Hamilton byl rychlejší o 86 tisícin sekundy než Valtteri Bottas. Bude to stačit na zisk pole position, nebo Bottas se ještě hecne a uzme první místo pro sebe?
     
    0:00
    Mezi desítku nejrychlejších neprošli Hülkenberg (Renault), Norris (McLaren), Grosjean (Haas), Räikkönen (Alfa Romeo), Giovinazzi (Alfa Romeo). Gasly v posledním pokusu zdržel Romaina Grosjeana, který si následně v týmovém rádiu postěžoval a použil výrazy, které nemůžeme publikovat před dvaadvacátou hodinou.
    Závěr druhé části kvalifikace
     
    0:00
    Čas vymezený pro druhou část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola.
     
    0:00
    Do druhé části kvalifikace nepostupují Leclerc (Ferrari), Pérez (Racing Point), Stroll (Racing Point), Russell (Williams) a Kubica (Williams). Zatímco Sebastian Vettel postoupil, jeho týmový kolega Charles Leclerc, který jede domácí závod, nikoliv! Mizérie Ferrari tedy nadále pokračuje.
     
    0:00
    Sebastian Vettel nakonec zajel nejlepší čas a naprosto bez problémů urval postup do druhé fáze kvalifikace. Bylo to ale o fous, protože nebylo jisté, zda se po ťukesu o svodidla Vettel na trať vrátí.
    Závěr první části kvalifikace
     
    0:00
    Čas vymezený pro první část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola.
     
    2:04
    Sebastian Vettel sice zajel k mechanikům, ale po krátkém intermezzu se vrátil na trať, protože se mezitím propadl až na nepostupovou šestnáctou pozici a jeho poslední pokus tak bude rozhodující! Sebastian Vettel jede buď, anebo!
    Vettel se jemně otřel o svodidla a místo ataku nejrychlejšího kola míří k mechanikům
     
    3:21
    Tak to je smůla pro Ferrari! Sebastian Vettel se otřel o svodidla, lehce si poškodil vůz a bude muset do boxů! To snad není možné! Vettel se pochopitelně propadne pořadím a bude vůbec rád, pokud postoupí do druhého kvalifikačního segmentu.
     
    18:00
    První část kvalifikace právě začala.

    Michal Šandor