USA – Francúzsko 7:1 (kon.) | Rusko – Rakúsko 5:0 (kon.) | Dánsko – Nemecko 1:2 (kon.)
Taliansko – Švédsko 0:8 (kon.) | Veľká Británia – Kanada 0:8 (kon.) | Lotyšsko – Švajčiarsko 1:3 (kon.)
koniec
USA
7:1 (3:0, 2:0, 2:1)
Francúzsko
Nedeľa 12.05.2019, 12:15 • Steel Aréna, Košice • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:10
    Po prerušení hry v útočnom pásme USA sa rozbehla menšia strkanica. Dve minúty dostáva Rech spoločne s Texierom a Vatrano s Whiteom. Všetci za hrubosť, hrá sa 5 proti 5.
     
    57:05
    Suter si od modrej čiary vybral pred bránkou pripraveného van Riemsdyka, ktorý sa ocitol už len sám, ale zoči-voči Ylönenovi sa nepresadil.
    54:21 Colin White (USA) - 7:1
     
    54:21
    USA dalo gól!
    Prichádza ďalší americký gól. Po ľavom krídle vykorčuľoval dopredu Frank Vatrano, zakončoval z kruhu, no mieril iba do Ylönena. COLIN WHITE sa dostal k efektnej dorážke a pomedzi svoje nohy prekonal francúzskeho hráča.
    Asistencia: Frank Vatrano.
     
    46:36
    Švédsky rozhodca Tobias Björk odobril verdikt videorozhodcu a gól uznal.
    46:36 Anthony Rech (FRA) - 6:1
     
    46:36
    Francúzsko dalo gól!
    Francúzi korigujú americké vedenie. Po nahodení puku od modrej čiary nastal pred Demkom väčší zmätok. Najlepšie sa tam zorientoval ANTHONY RECH a dotlačil puk za bránku. Počkajme, situácia sa ešte posudzuje s videorozhodcom.
    Asistencie. Valentin Claireaux, Charles Bertrand.
     
    44:35
    Sledujeme vôbec prvé vylúčenie USA v tomto zápase. Dylan Larkin dostáva dve minúty za krosček.
    40:55 Chris Kreider (USA) - 6:0
     
    40:55
    USA dalo gól!
    Američania nastupujú výborne hneď v úvodných sekundách tretej tretiny. Po strele Larkina spomedzi kruhov Ylönen vyrazil puk len pred seba. Francúzski obrancovia si nerozumeli, čovyužil CHRIS KREIDER a zblízka prepálil gólmana.
    Bez asistencie.
     
    38:18
    Do samostatného zakončenia sa uvoľnil Anthony Rech, ktorý sa dostal k strele zblízka, no amerického brankára neprekonal. Bola to však pekná príležitosť.
    35:52 Patrick Kane (USA) - 5:0
     
    35:52
    USA dalo gól!
    Súvislý tlak Američanov vyústil do piateho gólu. Delovka od modrej čiary z hokejky Larkina brankárovi Ylönenovi vypadla, puku sa zmocnil pred bránkoviskom PATRICK KANE a bekhendom dorazil.
    Asistencie: Dylan Larkin, Adam Fox.
    33:56 Colin White (USA) - 4:0
     
    33:56
    USA dalo gól!
    Štvrtý kliner do rakvy prichádza napokon po tejto akcii. Quinn Hughes prekorčuľoval v podstate celé klzisko, prešiel poza bránku a prihrávkou medzi kruhy našil COLINA WHITEA, ktorého strela zapadla prudko do brány!
    Asistencie: Quinn Hughes, Alec Martinez.
     
    32:18
    Patrick Kane bol napokon rýchlejší ako Florian Chakiachvili, pretlačil sa po ľavom krídle, dostal sa pred bránku a zblízka ohrozil Ylönena bekhendom. Francúzsky gólman spojil betóny a nenechal preniknúť puk.
     
    30:43
    James van Riemsdyk dostal puk do brejku a šiel v podstate sám na bránku. Dokázal ho ešte dostihnúť francúzsky hráč a znepríjemniť mu zakončenie.
     
    28:40
    Fantasticky si pred bránu nakorčuľoval kapitán Patrick Kane, ktorý pálil spred bránkoviska okamžite z prvej a trafil Ylönenov betón.
     
    21:37
    Po pravom krídle sa individuálne vysunul Damien Fleury, ktorý svoj krídelný únik zakončil strelou zblízka. Na dorážku tam ešte bol aj Bozon, ale Demko zakročil úspešne.
     
    15:31
    Krížnu prihrávku si na opačnej žŕdke spracoval van Riemsdyk a ešte to chcel dávať do prázdnej bránky na Claytona Kellera. Keller už nestihol vložiť hokejku, bolo to však centimetrové.
    06:04 Alex DeBrincat (USA) - 3:0
     
    06:04
    USA dalo gól!
    Tak Američania sa poriadne rozbehli. V útočnom pásme Francúzi stratili puk, na svoju hokejku si ho vzal ALEX DEBRINCAT, prekorčuľoval cez celé klzisko a strelou z pravého kruhu prekonal Ylönena popri vyrážačke.
    Bez asistencie.
    05:48 Frank Vatrano (USA) - 2:0
     
    05:48
    USA dalo gól!
    Zámorskí hokejisti vedú už dvojgólovým rozdielom. Nahodneý puk z hokejky Martineza od modrej čiary bol zastavený pred bránkoviskom. Tam sa najrýchlejše zorientoval FRANK VATRANO a z otočky dorazil do brány.
    Asistencie: Alec Martinez, Jack Eichel.
    04:05 Alex DeBrincat (USA) - 1:0
     
    04:05
    USA dalo gól!
    Američania využívajú prvú presilovú hru už po 19 sekundách. Na pravej strane posunul Kane puk na úroveň bránkovej čiary van Riemsdykovi. Ten fantastickou prihrávkou pred bránku našiel ALEXA DEBRINCATA, ktorý z prvej trafil parádne.
    Asistencie: James van Riemsdyk, Patrick Kane.
     
    03:46
    Američania získavajú prvú presilovku v stretnutí. Dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou dostáva Damien Fleury.
     
    03:36
    Obrovská šanca pre Francúzov. Bozon našiel vo fantastickej spolupráci medzi kruhmi Valentina Claireauxa, ktorý zoči-voči Demkovi neuspel, nastrelil betón.
     
    00:39
    Po vhadzovaní v útočnom pásme Spojených štátov sa do príležitosti vysúval Jack Eichel, no jeho pokus smeroval iba na bočnú konštrukciu.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 5. DeBrincat (J. van Riemsdyk, P. Kane), 6. Vatrano (Martinez, Eichel), 7. DeBrincat, 34. White (Q. Hughes, Martinez), 36. P. Kane (D. Larkin, Fox), 41. Kreider, 55. White (Vatrano) – 47. Rech (Claireaux, Bertrand)


    USA: Demko (Schneider) – Suter (A), Martinez, Skjei, Hanifin, Q. Hughes, Fox, Wolanin – DeBrincat, D. Larkin (A), P. Kane (C) – J. Gaudreau, Eichel, Kreider – J. van Riemsdyk, J. Hughes, Keller – D. Ryan, Glendening, White – Vatrano.
    Francúzsko: Ylönen (Hardy) – Gallet, Hecquefeuille (A), Dame-Malka, Manavian, Chakiachvili, Thiry, Janil – Treille, Texier, Rech – Perret, Ritz, Bertrand – Bozon, Claireaux (A), Fleury (C) – Leclerc, Berthon, Valier – Di Dio Balsamo.

    Rozhodca: Björk, Sidorenko – Jensen, Nikulainen