USA – Francúzsko 7:1 (kon.) | Rusko – Rakúsko 5:0 (kon.) | Dánsko – Nemecko 1:2 (kon.)
Taliansko – Švédsko 0:8 (kon.) | Veľká Británia – Kanada 0:8 (kon.) | Lotyšsko – Švajčiarsko 1:3 (kon.)
koniec
USA
7:1 (3:0, 2:0, 2:1)
Francúzsko
Nedeľa 12.05.2019, 12:15 • Steel Aréna, Košice • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Spojené štáty pridali v tretej tretine ďalšie dva góly, Francúzi zaknihovali aspoň čestný presný zásah. USA boli po celý zápas tímom, ktorý jednoznačne diktoval tempo hry, strelecky a aj gólovo dominoval. Američania si teda napravili chuť po prehre s našou reprezentáciou a zdolali Francúzsko jednoznačne a presvedčivo 7:1. (14:35:27)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:11
    Puk je v obrannnom pásme Francúzska a zápas sa už pomaličky iba dohráva.
     
    58:57
    Foxova strela z pravého kruhu smerovala priamo do lapačky Ylönena, ktorý mal puk pod kontrolou.
     
    58:28
    Američania sú usadení v útočnom pásme a snažia sa o svoje manévre.
     
    58:10
    Po prerušení hry v útočnom pásme USA sa rozbehla menšia strkanica. Dve minúty dostáva Rech spoločne s Texierom a Vatrano s Whiteom. Všetci za hrubosť, hrá sa 5 proti 5.
     
    57:05
    Suter si od modrej čiary vybral pred bránkou pripraveného van Riemsdyka, ktorý sa ocitol už len sám, ale zoči-voči Ylönenovi sa nepresadil.
     
    56:07
    Foxova strela od modrej čiary hľadala pred bránkou hokejku Kreidera, ktorý bol postavený pred bránkou, no puk netečoval.
     
    55:34
    Larkin s Kaneom napádali francúzsku rozohrávku, ale nepodarilo sa im získať puk. V krátkom slede však vidíme ďalšie zakázané uvoľnenie Francúzov.
     
    55:04
    Kane si už na pravom krídle dovolil šikovnú parádičku, prestrčiť puk si chcel pomedzi nohy, no tento raz mu to nevyšlo.
    54:21 Colin White (USA) - 7:1
     
    54:21
    USA dalo gól!
    Prichádza ďalší americký gól. Po ľavom krídle vykorčuľoval dopredu Frank Vatrano, zakončoval z kruhu, no mieril iba do Ylönena. COLIN WHITE sa dostal k efektnej dorážke a pomedzi svoje nohy prekonal francúzskeho hráča.
    Asistencia: Frank Vatrano.
     
    53:36
    Jack Hughes dostal prihrávku na ľavé krídlo a dostal sa do streleckého zakončenia. Jeho pokus brankár Ylönen eliminoval svojou hruďou.
     
    53:14
    Americkí hokejisti mali možnosť na prečíslenie troch proti dvom. Johnny Gaudreau prenikal cez útočnú modrú čiaru. Dostal sa do otočky, prevzal si puk takto a dopustil sa ofsajdu.
     
    52:34
    Eichel vzal puk Manavianovi a poriadne vyzvŕtal trojicu francúzskych hokejistov. Počkal si na čerstvých spoluhráčov a prihrával.
     
    52:06
    Kane predviedol svoj fantastický prehľad v hre a krížnou prihrávkou na ľavú stranu našiel Quinna Hughesa. Jeho zakončenie letelo vedľa.
     
    51:31
    Dlhá krížna Manavianova prihrávka z hĺbky obrannej polovice znamená zakázané uvoľnenie francúzskeho tímu.
     
    51:01
    Chakiachvili trochu riskantne spoza bránky posielal puk pred bránkovisko. Francúzi sa dokázali vymaniť z tejto situácie.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 5. DeBrincat (J. van Riemsdyk, P. Kane), 6. Vatrano (Martinez, Eichel), 7. DeBrincat, 34. White (Q. Hughes, Martinez), 36. P. Kane (D. Larkin, Fox), 41. Kreider, 55. White (Vatrano) – 47. Rech (Claireaux, Bertrand)


    USA: Demko (Schneider) – Suter (A), Martinez, Skjei, Hanifin, Q. Hughes, Fox, Wolanin – DeBrincat, D. Larkin (A), P. Kane (C) – J. Gaudreau, Eichel, Kreider – J. van Riemsdyk, J. Hughes, Keller – D. Ryan, Glendening, White – Vatrano.
    Francúzsko: Ylönen (Hardy) – Gallet, Hecquefeuille (A), Dame-Malka, Manavian, Chakiachvili, Thiry, Janil – Treille, Texier, Rech – Perret, Ritz, Bertrand – Bozon, Claireaux (A), Fleury (C) – Leclerc, Berthon, Valier – Di Dio Balsamo.

    Rozhodca: Björk, Sidorenko – Jensen, Nikulainen