Boston – Carolina 5:2 (kon.)
koniec
Boston Bruins
5:2 (1:1, 0:1, 4:0) Stav série: 1:0
Carolina Hurricanes
cz Piatok 10.05.2019, 02:00 • TD Garden, Boston • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:58 Chris WAGNER - 5:2
     
    57:58
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Teräväinen namazal kotouč CHRISOVI WAGNEROVI, který se díky tomu dostal do samostatného úniku. Zvolil forhendovou kličku a pod levým betonem Mrázka prostrčil puk do branky – 5:2. Bez asistence.
    57:47 Charlie COYLE - 4:2
     
    57:47
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí trestají hru Caroliny bez gólmana! Brandon Carlo se dostal ke kotouči ve středním pásmu a chtěl ho poslat do odkryté branky. Trefil brusle spoluhráče CHARLIEHO COYLA, poté puk tečoval i hráč hostí a ten se následně doklouzal do opuštění klece. I kdyby ji minul, tak by se pravděpodobně jednalo o technický gól, protože Coyla, který se snažil kotouč dobruslit, chytil za dres Aho. Asistence: Brandon Carlo a Sean Kuraly.
     
    57:31
    Branka hostí je už prázdná!
    55:50 Zákrok Mrázka proti Wagnerovi.
     
    55:50
    Petr Mrázek ještě udržel hosty ve hře! Nordström našel od zadního mantinelu před brankou nepokrytého Chrise Wagnera, který zamířil do připraveného brankáře Caroliny!
     
    53:23
    Krásná kombinace mezi Ahem, Svečnikovem a Teräväinenem. Posledně jmenovaný zblízka minul branku!
     
    48:49
    Pěkná kombinace hostí. Střela Jordana Staala z levého kruhu ještě prošla mezi bruslemi clonícího Williamse, ale Rask si dokázal poradit a nakonec i přerušil hru. Následuje reklamní přestávka.
     
    45:29
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Dougie Hamilton – 2 min., nedovolené bránění).
    42:54 Patrice BERGERON - 3:2
     
    42:54
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí ve třetí části obracejí skóre díky dvěma využitým přesilovkám! Skvělou práci odvedl Jake DeBrusk, který nejprve nenechal vyhodit Pesceho a o chvíli později z pozice téměř na kolenou dokázal najít před brankou Brada Marchanda. Ten místo zakončení ještě z první posunul kotouč mezi kruhy na PATRICEHO BERGERONA, jenž zamířil mezi betony gólmana Mrázka. Asistence: Brad Marchand a Jake DeBrusk.
     
    42:41
    Andrej Svečnikov zůstal ležet na ledě po střetu s Kuralym, což je pro hostujícího hráče hodně nepříjemné. Mladý útočník už v play-off vynechal několik zápasů kvůli otřesu mozku. Vylučuje se ale na druhé straně. Potrestán je Dougie Hamilton za hrubost.
    42:26 Marcus JOHANSSON - 2:2
     
    42:26
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí vyrovnávají! Přesilovku řídil z modré čáry David Krejčí, který nahrál na pravý kruh Bradovi Marchandovi, jehož střelu ještě dokázal vyrazit Mrázek, ale proti dorážce MARCUSE JOHANSSONA už byl bezmocný. Švédovi stačilo zvednout puk nad beton gólmana. Asistence: Brad Marchand a David Krejčí.
     
    40:49
    A ohodnotili. Jordan Staal dostal dvě minuty za vražení.
     
    38:03
    Vypadalo to, že puk už domácím unikl do středního pásma, ale hvizd čárového nepřišel! Po přihrávce Pastrňáka se tak sám před Mrázkem ocitl Marcus Johansson, jehož střelu Mrázek přizvedl do ochranné sítě. Teď se český gólman na rozhodčí hodně zlobí právě kvůli neodpískanému postavení mimo hru.
     
    36:56
    Micheal Ferland držel Davida Krejčího u mantinelu, což bylo posouzeno jako nedovolené bránění. Domácí budou hrát přesilovku!
     
    36:47
    Přeci jen domácí přidávají! David Krejčí před brankou dobře tečoval Krugovu střelu, ale ještě lepší zákrok si připsal Petr Mrázek, který secvakl betony velmi rychle k sobě.
     
    35:02
    Akce ale pokračovala! David Pastrňák poslal od mantinelu puk před branku na hůl Brada Marchanda, který ve velké šanci přestřelil!
    34:27 Wagner, Carlo a Kuraly nedostali puk za záda Petra Mrázka.
     
    34:27
    Teď se do šance dostali! Chris Wagner nahrnul puk před brankoviště, kde byl Brandon Carlo. Ten ale ani nadvakrát Mrázka nepřekonal. Brankář Canes kotouč zalehl a tak tu máme reklamní přestávku!
     
    31:19
    Před brankou si našel puk Teuvo Teräväinen, který zblízka nepřekonal Raska! Nechybělo mnoho a bylo to o dva góly.
    29:18 Greg MCKEGG - 1:2
     
    29:18
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení! GREG MCKEGG se z levé strany natlačil před Raska a vystřelil. Puk propadl mezi rukou a tělem domácího brankáře za jeho záda a Rask mu ještě nechtěně pomohl za brankovou čáru svým betonem. Zhruba ve chvíli, kdy kotouč překračoval čáru, McKegg na Raska po kontaktu s obráncem Kampferem spadl. Domácí kouč Cassidy pak zřejmě chvíli zvažoval trenérskou výzvu kvůli střetu hostujícího útočníka s gólmanem, ale nakonec k ní nesáhl – 1:2. Asistence: Jordan Martinook a Micheal Ferland.
     
    25:53
    Před Raska se nyní natlačil Micheal Ferland, který ani nadvakrát nedostal puk za záda finského brankáře!
     
    24:42
    Skvělý zákrok Raska! Svečnikov nabil na pravý kruh Teuvovi Teräväinenovi, který pálil do odkryté poloviny branky, ale Rask se natáhl a dokázal puk vyrazit lapačkou!
     
    24:08
    Sean Kuraly zasáhl vysokou holí Calvina de Haana. Canes si zahrají přesilovku.
    22:30 Bergeron se dostal až před Mrázka, který jeho akci zastavil.
     
    22:30
    Na druhé straně se blýskl pěknou individuální akcí Patrice Bergeron. Ten se z levého křídla protáhl až před Mrázka a dostal se k bekhendovému zakončení, které zastavil pravý beton gólmana Canes!
    22:06 Pesce nastřelil brankovou konstrukci.
     
    22:06
    Teď měli domácí štěstí! Nino Niederreiter nahrál na levou stranu útočného pásma Bradovi Pescemu, který nastřelil tyčku!
     
    17:15
    Pohotová střela Patriceho Bergerona z pravého kruhu. Mrázek stačil zareagovat a zastavil puk pravým betonem!
     
    16:55
    Nino Niederreiter sekl Brada Marchanda a dvě minuty si posedí na trestné lavici.
     
    16:27
    Po střele Slavina vyrazil Rask puk k Justinovi Williamsovi. Hostující kapitán dorážel z ostrého úhlu a Rask se stačil natlačit ke své tyčce!
     
    14:37
    Teuvo Teräväinen obral ve středním pásmu o puk Charlieho Coyla, který ho následně fauloval. Hráč Bruins je potrestán za hákování. Přesilovka Canes začne po reklamní přestávce.
     
    09:40
    Vzápětí se ocitl ve velké šanci Sebastian Aho, který ale mířil jen do připraveného Raska!
     
    06:51
    Právě Heinen našel na levém křídle rozjetého Jakea DeBruska. Ten ale nepropálil Mrázka, jenž si proti němu dobře povyjel! Následuje reklamní přestávka.
    03:42 Sebastian AHO - 1:1
     
    03:42
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovku za neskutečné 3 sekundy! Jordan Staal vyhrál buly na Andreje Svečnikova, který z levé strany vypálil a před Raskem puk pohotově tečoval SEBASTIAN AHO – 1:1. Asistence: Andrej Svečnikov a Jordan Staal.
     
    03:39
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Sean Kuraly – 2 min., hrubost).
    02:55 Steven KAMPFER - 1:0
     
    02:55
    Bruins právě vstřelili branku!
    Canes vůbec nezachytili začátek zápasu a Bruins toho využívají! Hosté sice vyhráli buly v útočném pásmu, ale Justin Faulk na modré ztratil kotouč, o který ho obral Marcus Johansson. Ten ho zavezl do útočné třetiny, kde ho udržel a zadovkou uvolnil STEVENA KAMPFERA, který měl před sebou spoustu volného prostoru. Mohl tak vypálit z mezikruží a zamířil mimo dosah Mrázkovy vyrážečky. Asistence: Marcus Johansson.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 3. Kampfer (Ma. Johansson), 43. Ma. Johansson (Marchand, Krejčí), 43. Bergeron (Marchand, DeBrusk), 58. Coyle (Carlo, Kuraly), 58. Wagner – 4. Aho (Svečnikov, J. Staal), 30. McKegg (Martinook, Ferland)


    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – Clifton, Chára (C), Carlo, Krug, Kampfer, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Backes (A), Krejčí, DeBrusk – Heinen, Coyle, Ma. Johansson – Wagner, Kuraly, Nordström.
    Carolina Hurricanes: Mrázek (McElhinney) – D. Hamilton, Slavin, Faulk (A), Pesce, de Haan, H. Fleury – Williams (C), J. Staal (A), Niederreiter – T. Teräväinen, Aho, Svečnikov – B. McGinn, Wallmark, Foegele – Ferland, McKegg, Martinook.

    Diváci: 17 565
    Boston 4 0 Carolina
    #1 Piatok 10.05.2019 • 02:00
    Boston - Carolina 5:2
    #2 Nedeľa 12.05.2019 • 21:00
    Boston - Carolina 6:2
    #3 Streda 15.05.2019 • 02:11
    Carolina - Boston 1:2
    #4 Piatok 17.05.2019 • 02:00
    Carolina - Boston 0:4